- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
spe88
senior tag
Hello!
Ha egy fájlkiterjesztéshez meg van adva egy adott program Windowsban, akkor az Excel miért másik programmal akarja megnyitni?
saját hálózaton lévő MHTML fájlra mutató hiperhivatkozást csak, akkor nyit meg az Excel, ha feltelepítem az IE-t és abban megnyitja. Ha nincs IE hibát dob és nem nyitja meg Chrome-ban. Ha belehúzom a fájlt Chrome-ba tökéletesen egy pillanat alatt megjelenik, de Excelből nem hajlandó vele megnyitni.
Feltelepítettem az IE-t, de az olyan lassan nyitja meg a "saját" fájltípusát, hogy siralom. Nem viccelek egy MHTML fájl megnyitása akadásmentes görgetés eléréséig 1 perc. Chrome-mal 1 mp.
Van valakinek tippje?
Köszi
Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
-
csferke
senior tag
válasz Delila_1 #36887 üzenetére
Szia!
Gombon jobb klikk, Makró-hozzárendelés. A feljövő listából kiválasztod a megfelelő makrót, OK.
Na ez nem működött. Sőt nem lehetett új ActiveX gombokat kirakni sem.AZ AGYAMAT ELDOBOM !!
Jelezte a win, hogy szeretne valamiket frissíteni (win, office ...). Nem szívesen, de engedtem. És láss csodát, mindenféle "trükközés" nélkül mostmár futnak a gombokhoz rendelt macrók -
Játékos
addikt
válasz Apollo17hu #36883 üzenetére
Köszönöm a választ neked is, meg föccer-nek is.
Ezek szerint nem kivitelezhető egyszerűen, hogy egy mezőben lévő számokat több számnak értelemezze az Excell? Valamivel elválasztva, vagy új sorban, vagy nem tudom...
Köszi még egyszer!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
ipij
csendes tag
Sziasztok.
Egy szövegként csatolt külső adatot az alábbi formátumban tudom megjeleníteni egy excel cellában:
=RSLINX|PLCA!'AA_50000_T3,L1,C1'
így működik és megfelelő gyorsasággal frissül.A csatolt adatot makrón keresztül szeretném beírni egy cellába, de sehol nem találom, hogy hogyan kell megadni makróban a külső csatolt adat forrását.
(Az működik, hogy a cella értékét másolom, ahova a csatolt adatot beolvastatom, de akkor meg a cella értéke lassabban frissül a szükségesnél.(
Az is megoldás lehetne, ha a makró futása közben is tudnám a cella értékét frissitetni.
Remélem érthető voltam.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv:
ipijani[ Szerkesztve ]
-
HREH
senior tag
Sziasztok!
Lehetséges valahogy másodperc formátumot nap:óra:perc:másodperc formátumra konvertálni?
Pl. ha108073
-at írok be egy cellába, akkor írja át1:06:01:13
-ra.[ Szerkesztve ]
"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."
-
the radish
senior tag
Sziasztok!
Excelből kéne txt formátumban kinyernem pár sort, de a következő problémába ütköztem:
Manuális mentés esetén:2017.03.11 szombat
Makróval megoldva:3/11/2017 Saturday
Ráadásul a pénznem is $ lett.A makró:
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:="D:\bvo.txt", FileFormat:=xlUnicodeText _
, CreateBackup:=FalseMeg lehet oldani azt valahogy, hogy maradjon az eredeti formátumban?
Előre is köszönöm.
-
spe88
senior tag
Hello!
Adott 1 sor 200 oszlop! Melyik képlet mondja meg, hogy a 200 cella közül van-e olyan, ami egynél nagyobb?
Olyan kéne, ami nem nagyon hosszú, mert Ha fv-nyel persze menne, de míg beírja az ember. Biztos van egyszerűbb. (Meg aztán a 255 karaktert se haladhatom meg.)tx
-
föccer
nagyúr
Feltételes formázás nem játszik? Vagy hol.van függvény. Bár ez utóbbi lehet, hogy csak pontos értékre keres, feltételt nem tud kezelni. (én csak INDEX-be szoktam használni)
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne az alábbi kód-al kapcsolatban.Sub utvonal()
Dim PathName As String
PathName = Left((ActiveWorkbook.Name), (Len((ActiveWorkbook.Name)) - 5))
MsgBox PathName
ChDrive "G"
ChDir "g:\Google Drive\TRANSPORT\" & PathName
MsgBox ActiveWorkbook.Path
End Sub1. A létrehozott PathName változót hogyan lehet Public-nak definiálni, hogy másik macró is tudja értelmezni, használni?
2. A ChDir végére hogyan kell odailleszteni a PathName-t, hogy működjön is.
Angol Excel 2007
köszi
[ Szerkesztve ]
-
Fferi50
Topikgazda
válasz csferke #36921 üzenetére
Szia!
1.A modul elején - az eljárásokon kívül - kell deklarálni a Public változót:
Public PathName As String
űA makrókban pedig Modulnév.PathName formátumban kell hivatkozni rá - más modulokban levő eljárások is látják ebben a formában hivatkozva.
2.Ha az elérési utat szeretnéd megkapni, akkor a Workbook.Path tulajdonságát kell lekérdezned - vagy a FullName tulajdonságot - ebből viszont le kell csípni a Nevét.Az hogy angol az Excel, a VBA-t nem befolyásolja, nemzetközi módon egyformán kell kódolni minden verzióban.
Üdv.
-
csferke
senior tag
válasz Fferi50 #36922 üzenetére
Szia!
Az 1.-re adott válaszod OK. Köszi.A 2.-ban viszont a PathName nevet én adtam (az aktív munkafüzet neve, kiterjesztés nélkül)
és ez alapján kellene meghatározni/megváltoztatni a mappát (elérési útvonalat) ahová majd szeretnék adatokat kiíratni ChDir amely nem ugyanaz mint az aktuális mappa.ChDir "g:\Google Drive\TRANSPORT\" & PathName
üdv
[ Szerkesztve ]
-
Fferi50
Topikgazda
válasz csferke #36923 üzenetére
Szia!
Akkor félreértettem...
A formula, amit írtál rendben van.
Biztosan van olyan mappa, amibe ki akarod íratni a tételeket? Ha nincs, mkdir paranccsal létrehozhatod.
De a kiíráshoz is elég az elérési úttal megadott fájlnév - persze az elérési út legyen az, ahova ki szeretnéd íratni.Üdv.
-
csferke
senior tag
válasz Fferi50 #36924 üzenetére
Szia!
Igen, vannak almappák a Transport mappában.ChDir "g:\Google Drive\TRANSPORT\"
Mivel több munkafüzetem is dolgozik a rendszerben így a megnyitásukkor egy HovaMenteniMappa makróval szeretném megadni, hogy a megfelelő almappába kerüljenek a kiíratások.Tehát a kiírás helye
ChDir "g:\Google Drive\TRANSPORT\"+PathName
A PathName-t itt határozom meg az éppen aktuális/megnyitott munkafüzet neve alapján
Ha így adom meg, fixen
ChDir "g:\Google Drive\TRANSPORT\MappaNeve"
akkor tökéletesen firkál a MappaNeve-be de ez változó kellene, hogy legyen az ActiveWorkbook.Name => PathName alapján.üdv
[ Szerkesztve ]
-
Pakliman
tag
válasz csferke #36925 üzenetére
Hali!
Réges-régen nekem is voltak gondjaim ezzel a CHDIR-es dologgal, úgyhogy hanyagolom azóta.
Ez egyébként is egy "DOS-os" dolog, akkor használd, ha nosztalgiázni van kedved
Bármit is szeretnél azokkal a mappákkal/fájlokkal, másképp sokkal egyszerűbben meg tudod oldani.
Pl.: munkafüzet megnyitása aWorkbooks.Open
-el, mentése aWorkbooks.Save/Workbooks.SaveAs
-el, "szöveges" fájlok olvasása/írása azOpen myFile For Input/Output/Append As #1
módszerrel, vagy a kicsit "bonyolultabb"Scripting.FileSystemObject
-el, stb.De ha mégis inkább CHDIR, akkor:
(Hibakereséshez egy kicsit átalakítva a Tied)Sub utvonal()
Dim PathName As String
Dim PathFull As String
PathFull = "g:\Google Drive\TRANSPORT\" & PathName
Debug.Print PathFull
Debug.Print ActiveWorkbook.Path
Debug.Print "Egyezés: " & PathFull = ActiveWorkbook.Path
MsgBox PathName
ChDrive "G"
ChDir PathFull
MsgBox ActiveWorkbook.Path
End Sub[ Szerkesztve ]
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Ez egyébként is egy "DOS-os" dolog, akkor használd, ha nosztalgiázni van kedved
Ezzel "jegelem" is az elképzelésemet. Egyébként sem kellene napi szinten de majd odafigyelek, hogy mit/mikor hová íratok.Pakliman & Fferi50
[ Szerkesztve ]
-
p5quser
tag
Sziasztok!
Hogyan lehet megnyitni több excel fájlt úgy, hogy egy excel munkafüzet munkalapjaiként jelenjenek meg? A copy-paste kissé körülményes lenne 30-akárhány munkafüzetből. Az így megnyitott összes munkalap adott oszlopainak értékeit szeretném kinyerni az első munkalapon. Vba-zni kell, vagy van erre valami égetett megoldás az excelben?
Előre is köszönöm! -
Fferi50
Topikgazda
válasz p5quser #36929 üzenetére
Szia!
Meg van nyitva a célfájlod.
Megnyitod a forrásfájlt. Munkalap fülön jobb egérgomb - másolás vagy áthelyezés - kiválasztod a célfájlt - legyen másolat. Forrásfájl bezárás.
Ezt ismétled, mígnem elfogynak a forrás fájlok.
Persze lehet rá makrót is írni - sőt felvenni is. Ha a célfájlba valahova beírod a forrásfájlok neveit, akkor ciklusban sorban meg lehet nyitni azokat, átmásolni a munkalapot és bezárni.Üdv.
PS.
(valamikor hajdanán volt olyan DOS parancs, amivel több fájlt össze lehetett másolni , nem tudom, Windows támogat-e ilyet, azt pedig végképp nem, hogy a legeslegeslegújabb fájlformátumban egyáltalán lehetséges-e hasonló - de szerintem nem) -
p5quser
tag
Ráleltem... Hátha másnak is jól jön. A VBA-s hókusz-pókusz megteszi amire kérem.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Hello!
Excel 2010. Minden megnyitott táblázat ugyanabba az Excel ablakba nyílik a melóhelyemen. Marhára zavar, nálam otthon a 2007 szépen külön Excelt nyit a tálcára, és szépen tudok az ablakok között váltani.
Itt hogy lehet ezt beállítani? -
RAiN91
őstag
Sziasztok! Ebből hogyan tudnék működőt varázsolni? A cél az, hogy ha egymás alatt vannak adatok, kihagyással, akkor, ha kihagyás van, egyet lépjen előre sorszámban. Példa:
sdasdas 1
dasdsad 1sadasd 2
asdsad 2
asdasd 2
sdadsa 2Sub ffffasd()
For k = 1 To 51 Step 1
For i = 1 To 51 Step 1
Cells(i, 18) = k
If Cells(i, 1) = "" Then
Next k
End If
Next i
End Sub -
varsam
őstag
Sziasztok,
VBA segítséget kérnék. - (Excel 2016ban)
Adott egy munkafüzet, amely több sheeten is adatokat szív be OLE DB kapcsolattal egy Oracle adatbázisból.
Ez amikor frissítem az adattáblát bekéri a felhasználónevet / jelszavat aztán frissül szépen.Valahogy egy makróban tudom rögzíteni ezt a jelszót, hogy elég legyen csak egy frissítő gombra nyomni és ne kelljen jelszót beírni többször is, ahány adattábla van? Mindnek ugyanaz a felh/jelszava amúgy.
Utána mentenék az excelből egy makró nélküli változatot amit küldenék ki a usereknek, így a jelszóhoz nem férnének hozzá.
köszi előre is
[ Szerkesztve ]
-
p5quser
tag
Sziasztok!
Azt hogy lehet ebben a scriptben megoldani, hogy a megnyitott excel fájlok neve legyen a munkalapok neve?
A pár hsz.-sal feljebbi kérdésemhez kapcsolódik a téma.
Előre is köszönöm!Sub CommandButton1_Click()
Dim fnameList, fnameCurFile As Variant
Dim countFiles, countSheets As Integer
Dim wksCurSheet As Worksheet
Dim wbkCurBook, wbkSrcBook As Workbook
fnameList = Application.GetOpenFilename(FileFilter:="Microsoft Excel Workbooks (*.xls;*.xlsx;*.xlsm),*.xls;*.xlsx;*.xlsm", Title:="Choose Excel files to merge", MultiSelect:=True)
If (vbBoolean <> VarType(fnameList)) Then
If (UBound(fnameList) > 0) Then
countFiles = 0
countSheets = 0
Application.ScreenUpdating = False
Application.Calculation = xlCalculationManual
Set wbkCurBook = ActiveWorkbook
For Each fnameCurFile In fnameList
countFiles = countFiles + 1
Set wbkSrcBook = Workbooks.Open(Filename:=fnameCurFile)
For Each wksCurSheet In wbkSrcBook.Sheets
countSheets = countSheets + 1
wksCurSheet.Copy after:=wbkCurBook.Sheets(wbkCurBook.Sheets.Count)
Next
wbkSrcBook.Close SaveChanges:=False
Next
Application.ScreenUpdating = True
Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
MsgBox "Procesed " & countFiles & " files" & vbCrLf & "Merged " & countSheets & " worksheets", Title:="Merge Excel files"
End If
Else
MsgBox "No files selected", Title:="Merge Excel files"
End If
End Sub -
excel_segits
újonc
Sziasztok!
Excelben lenne szükségem egy kis segítségre:
Van egy adattáblám egy lapfülön, ami adatokat meg akarok hívni egy másik lapra oly módon hogy arról etikett matricákat nyomtathassak.
Avagy 3x8 as mezőmátrixba kell rendezzem, és formázzam. Mindegy is hogy egy matricára hány cella kerülne, mivel:nem akarja sorba rendezni semmilyen módon. Ilyet szeretnék (cellamátrixban persze):
A3 A4 A5
A6 A7 A8
A9 A10 A11Nyilván látjátok a mintázatot. Az adatok a rendelésfelvétel lapjáról lennének meghívva (A oszlop elemei). Viszont amikor a megkezdett mintát lehúzom, hogy másolja be a többi cellába is, akkor teljesen értelmetlen sorozattal folytatja
A3 A4 A5
A6 A7 A8
A9 A10 A11
A6
A9
A12
A9
A12
A15
A12
A15
A18
STB.(többit ki se töltöm, mert ugyanígy csinálja. Próbáltam már teljes oldalakat kitölteni, és úgy lehúzni, de az se működik.
Ha tudtok segíteni azt nagyon megköszönöm. Bármi kérdés van, válaszolok rá két hajtépés között.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz excel_segits #36942 üzenetére
Szia!
Az indirekt függvény használhatod.
Ha az első sorban kezded a hármasokat, akkor az első sor képlete:
=INDIREKT("A"&SOR()*3),=INDIREKT("A" & SOR()*3+1),=INDIREKT("A" & SOR()*3+2)Ha másik munkalapra kell írnod, akkor az A elé természetesen írd be a munkalap nevét is (Munka1!A)
Ha nem az első sorban kezded az írást, akkor a (SOR()-x)*3 képletet kell helyettesítened, hogy a 3. sor kerüljön az első sor képletébe. x amennyivel lejjebb vagy az első sortól.
Ha az adatok nem a 3. sorban kezdődnek, akkor a sor() függvény eredményéhez hozzá kell adnod annyit, hogy a kívánt sortól kezdődjenek az értékek, a 2 további oszlopban pedig ehhez +1 ill. +2.
Ha pl. az 5. sortól kellenek a számok, akkor SOR()*3+2 az első képletben, a másodikban SOR()*3+3, a harmadikban SOR()*3+4.A 3-as szorzó az egy sorban megjelenítendő adatok miatt van.
Remélem érthető a logika.
Üdv.
-
spe88
senior tag
Sziasztok!
Hogy tudnék egy olyan makrót írni, hogy van egy adott oszlop ('G'), annak bármlyik cellájában OK-ot talál, azt a teljes sort törölje ki a munkalapról. Nem a tartalmát, a teljes sort.
Köszönöm
-
excel_segits
újonc
válasz Fferi50 #36943 üzenetére
Szia!
Köszönöm először is a segítségedet, egy isten vagy!
Viszont a képlettel valami nem stimmel, mert az A33-as mezőt hívja meg elsőként, és nem az A3-ast.
=INDIREKT("FELVÉTEL!A3"&SOR()*3)
Felvétel munkalapról 3ik sorral kéne kezdeni (A3-cella).
Tényleg nagyon köszönöm a segítséget
-
p5quser
tag
Sziasztok!
Esélyem sincs...
Arra össze tudnátok dobni egy szkriptet, hogy;
Egy munkafüzet összes munkalapjának (az első kivételével) "K" oszlopában lévő 1< számokat tartalmazó sorokat zölddel, a -1> számokat tartalmazó sorokat pedig pirossal kijelölje?
Ha ez valakinek kisujjból kiröppen, akkor megkérném arra is, hogy esetleg ezeket a színezett sorokat (illetve "B" és "K" oszlop-metszetüket, valamint külön cellába a munkalap nevét hozzáfűzve) másolja be az első munkalapba?
Az első munkalapba másolt adatok színenként "tömbösülnének".
Ilyesmire gondoltamTermészetesen megértem, ha valaki kisujj helyett a középső ujjából próbálja kirázni kérésem , ebben az esetben -kérem- vezessen végig a lépéseken, mint egy kétévest.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Fferi50
Topikgazda
válasz excel_segits #36945 üzenetére
Szia!
"Viszont a képlettel valami nem stimmel, mert az A33-as mezőt hívja meg elsőként, és nem az A3-ast.
=INDIREKT("FELVÉTEL!A3"&SOR()*3)"
Mivel A3 és nem A szerepel a SOR függvény előtt!
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
spe88
senior tag
Hello!
Indirekt függvénnyel külső hivatkozásra mutatok, de nem működik. Ha külső hivatkozás meg van nyitva és kapcsos zárójelek közt van, akkor semmi gond. De ha nincs megnyitva és elérési út van megadva, akkor nem megy.
Hol rontom el?
így megy:
=INDIREKT("[2.xlsx]2'!"&ÖSSZEFŰZ($A$2;6+SOR()-2))
így nem:
=INDIREKT("'c:\[2.xlsx]2'!"&ÖSSZEFŰZ($A$2;6+SOR()-2))
HIV-et dob ki nem pedig az értéket.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs