- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tag
-
bara17
tag
Sziasztok!
Az alábbi problémám van.van egy excelem, melyben van viszonylag sok modul és amelyekben a makrók vannak. (kb. 17 modul és modulonként 4 makró).
Célom, hogy valami másik makróval az összes modult névvel (és a benne lévő makrókkal együtt) átmásoljam egy másik munkafüzetbe.
Hogy tudnám ezt megoldani, a crtl+c és crtl+v megoldáson kívül gyorsan?
Köszönöm szépen!
-
Mittu88
senior tag
válasz coldfirexx #28251 üzenetére
Azt próbáld még ki, hogy a Dim j as integer sor alá beírod: application.screenupdating = false
Amúgy nem lehetne lassabb, nem értem a dolgot.Azt írd majd meg légyszi, hogy gyorsult-e ettől a parancstól. Köszi!
-
tag
-
Bubicica
csendes tag
Sziasztok!
Valószínűleg tök egyszerű a megoldás, de egyszerűen nem tudok rájönni. Próbáltam feltételes formázással, makrókkal is, de nem.
No itt a probléma:
Van egy táblám, oszlopokban: sorszám, név, majd 5 szolgáltatás. Be kell jelölni, hogy ki mit csinált aznap. 5 féle szolgáltatás van, ha az emberke 1-et is igénybe vett, akkor nincs semmi, nem kell formázni. Ha egyet sem vett igénybe, akkor viszont az egész sort (A-tól G-ig) be kéne sárgával jelölni, hogy látszódjon.
Tehát:
Ha E-től G-ig a cella tartalma nem "x" (vagy üres), akkor fesse sárgára a sort A-tól G-ig.H sorban amúgy van egy HA-VAGY, ami 0-át vagy egyeseket dob ki aszerint, hogy van-e "x" E-től G-ig.
Mellékelek egy képet (amit sárgán láttok, azt manuálisan színeztem be a kívánt hatás illusztrálása kedvéért)
Ötletek?
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz coldfirexx #28255 üzenetére
Rögzíts egy makrót. Ebben annyi legyen, hogy autoszűrővel szűröd az AE oszlopot a szövegedre. Beállsz az első látható sor A cellájára, Ctrl+le nyíllal kijelölöd a látható tartományt, és törlöd a sorokat, majd az AE oszlopban megszünteted a szűrést.
Ez akkor jó, ha az A oszlopban is folyamatosan annyi adat van, mint az AE-ben.
A 2. kérdésedre, a formátum másolására:
Rows("2:2").Copy
Rows("3:3").Select
Range(Selection, Selection.End(xlDown)).PasteSpecial xlPasteFormats
Application.CutCopyMode = FalseProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz schmiedpeter #28247 üzenetére
A tartományt kijelölve a képlet
=vagy($b2="Szo";$b2="V")
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz Mittu88 #28245 üzenetére
Ez a makró akkor fut hibára, ha az inputboxban olyan számot kap, ami nem szerepel az A oszlopban.
Nyilván át tudod alakítani a saját célodra.Sub hiba()
Dim lel, szam As Integer
Innen:
On Error GoTo 0
szam = Application.InputBox("Kérem az egész számot", "Szám bekérése", , , , , , 1)
lel = Application.Match(szam, Columns(1), 0)
If VarType(lel) = vbError Then
MsgBox "Újra!", vbExclamation
GoTo Innen
End If
MsgBox "A makró többi része"
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz Bubicica #28262 üzenetére
Onnan, hogy a feltétel megadása előtt kijelölted a tartományt, tehát a többi oszlopra is vonatkozik (az adott sorban) az $E:$G -ben kitöltött cellák darabszáma.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Snoop-y
veterán
Sziasztok,
Excel 2010 ( angol )
Van egy linkelt ( sharepoint lista adatkapcsolat ) tablazatom az egyik excel fulon ( sheet )
Minden tablazat sor mellett az utolso oszlopban ( ez nyilvan nem resze a tablazatnak ) van egy lookup fuggvenyem is.
Azt szeretnem elerni hogy amikor uj sor kerul a tablazatba akkor legyen mellette automatikusan a lookup. Ne kelljen kezzel lehuzogatni vagy az elso sorra kattintva megtenni ezt.Valamilyen otlet erre hogyan lehetne ezt automatizalni?
Most ez jo parasztosan ugy van megoldva hogy a lookup le van huzva tobbezer soron keresztul. Ezt szeretnem megszuntetni valahogy.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
lappy
őstag
-
Mittu88
senior tag
válasz Delila_1 #28261 üzenetére
Nem bírtam ki, bent maradtam túlórában kipróbálni.
Ennyit csináltam:On Error Goto 0
fnev = ....
Hiba:
Set wb1 = Workbooks.Open(Filename:=fnev)
If VarType(wb1) = vbError Then
MsgBox "Az adatbázis pillanatnyilag használatban van, OK-ra kattintva újra próbálkozom a megnyitásával.", vbOKOnly, "Hiba!"
GoTo Hiba:
End IfÉs ugyanúgy hibát dob. Mondjuk nem az adatfájlt nyitottam meg, hanem az asztalra másoltam és a másolatot nyitottam meg (de fájlnév egyezőség miatt ilyenkor is hibára fut, most meg ugye ez volt a cél).
Szerk.: annyit próbáltam még, hogy átírtam On Error Resume Next-re, akkor feldobja a hibaüzenetet, de nem próbálkozik újból az Ok gombra kattintva.
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz Mittu88 #28269 üzenetére
Próbáld így
Sub mm()
Dim valasz
Ujra:
On Error GoTo 0
On Error Resume Next
Workbooks.Open "F:\Eadat\Zoli Jkv_5.xls"
If Err = 1004 Then
valasz = MsgBox("Újrahívás", vbYesNo)
If valasz = vbNo Then Exit Sub
GoTo Ujra
End If
MsgBox "Tovább"
End Sub[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
-
Snoop-y
veterán
Sziasztok,
Na mar majdnem jo csak egy problemam van akkor is letrehoz egy lookup sort ha a tablazatban nincs uj sor.
Igy lesz egy ures sorom a vegen egy lookup-al. Hogyan lehetne rabirni arra hogy csak akkor mukodjon ha uj sor van a tablaban?A tabla az A-L -ig van es a P sorban van a lookup
Sub copyformula()
Dim usor1 As Long, usor2 As Long
usor1 = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
usor2 = Range("P" & Rows.Count).End(xlUp).Row
Range("P" & usor2).Copy
Range("P" & usor2 + 1 & ":P" & usor1).PasteSpecial xlPasteFormulas
Application.CutCopyMode = False
End SubNew level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
irodakukac
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos sokat felejtettem Excelben, ezért kérem a segítségeteket!
Egy cellában több fontos információ is megtalálható, és ezeket kellene egy függvénnyel külön szednem.
A cella 6-10 karakter közötti.
Cella felépítése: 2 féle kód van benne, és a kódok "/" jellel vannak elválasztva. Projektkód/ktghelykód
Ezek lehetnek pl. F/PIG; LT14/HAT; KT14/SZBÉR stb.
Az a kérdésem, hogy hogy tudom függvénnyel megcsinálni, hogy a "/"-től balra lévőket (tőle balra lehet 1-4 karakter is) írja egy adott cellába, egy másik cellába pedig a "/"től jobbra lévőket. Ennek eredménye az lenne, hogy külön cellába kerülne a projekt kód és külön cellába a ktghely kód.Várom válaszotokat!
irodakukac -
Snoop-y
veterán
válasz Snoop-y #28275 üzenetére
Talaltam egy olyan makrot amivel tudok sort torolni viszont nem tudom hogyan hivatkozzak az ures cellara
Ha a B oszlopban teszt van akkor szepen kitorli a sort. Nekem az kene hogy az ures sort talalja meg es torolje ki. ( viszont ne kezdje el torolgetni a tobbi ures sort mert akkor vegtelen ciklusba fog kerulni
Probaltam csak igy "" illetve hasznalni az IsEmpty-t de nem akar mukodni. Hogyan lehet megtalalni az elso ures ( aminek a B oszlopa mondjuk ures mint az alabbiban ) sort es kitorolni?
Sub Rowdel()
Dim i As Integer
For i = Cells(Rows.Count, 2).End(xlUp).Row To 1 Step -1
If Cells(i, 2) = "teszt" Then Cells(i, 1).EntireRow.Delete
Next i
End SubNew level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
be.cool
csendes tag
Sziasztok!
Van egy nagyon csúnya táblázatom ami sok sorból áll. Segítségeteket szeretném kérni mert én sötétben tapogatózok.
Tehát adott egy táblázat aminek több lapja van. Az első lapon az A oszlopban vannak nevek, ezeket kéne megvizsgálni a többi munkalapon,hogy hol találhatóak (szintén A oszlopokban vannak a többi munkalapokon is) és hogy ha ott az adott J vagy K oszlopba írtak megjegyzést akkor azt másolja be nekem az első lap N oszlopába.Igazából a többi lapon lévő (J és K oszlopokban lévő) megjegyzéseket kéne átmásolni az első lap N oszlopába, csak hát ugye az adott helyre.
Van esetleg valamilyen ötletetek?
-
Snoop-y
veterán
válasz be.cool #28278 üzenetére
Ez vlookup fuggvennyel megoldhato. Ha jol tevedek az magyar excelben fkeres nevre hallgat
Mondjuk A oszlopban keresel akkor igy fog kinezni a fuggvenyed:
=FKERES(A2,gyumikosar!A:B,2,0)
A2 az az A oszlop 2. cellaja ( itt van az elso erteked amit keresel az elso oldalon ) a gyumikosar az a masik excel sheet neve ahol keresed az ertekeidet a masik excel lapon A:B oszlopig keres ( tegyuk fel hogy a B oszlopban van az a leiras. Nalad ez a J lesz pl. 2 az az oszlop szama az elso kijelolt oszloptol peldankban az A -tol ahonnan ki akarod iratni a megjegyzest. A 0 pedig azt jelenti hogy teljes egyezes kell mikor keresunk.
A tobbi sorra csak szepen le kell huznod a fuggvenyt.[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Fferi50
Topikgazda
válasz irodakukac #28276 üzenetére
Szia!
Ha legalább 2007-es exceled van, akkor adatok - szövegből oszlopok , elválasztójelnek beírod a / jelet, kijelölöd, hogy hova tegye és enter.
Ha ennél korábbi, akkor a bal(A2; szöveg.keres(A2,"/")-1) és a közép(A2,szöveg.keres(A2;"/")+1;20) a két szétválasztó képlet.
Üdv.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz be.cool #28278 üzenetére
A megoldás nem Ctrl+C - Ctrl+V kompatibilis mert a te munkafüzeted biztosan máshogy néz ki de az elv használható: /a szerkesztőlécen a C1 képletét látod/
A a képlet HOL.VAN(Munka1!A1;Munka2!A:A;0) része megadja, hogy a Munka2 munkalapon melyik sorban van az "A1" cella értéke, az INDEX() fv pedig visszaadja ennek a sornak és a 10. oszolp (ami esetünkben a J oszlop) metszéspontjában lévő cella értékét.
A =HAHIBA() pedig kiirtja a ronda #HIÁNYZIK-ot a Munka1 munkalapról ha Munka1 A oszlopában olyan érték van amit nem talál a Munka2 munkalapon.
-
Snoop-y
veterán
válasz be.cool #28280 üzenetére
Hat pedig ez pont azt csinalja:
=FKERES(A2,excel sheet neve ahol vannak a J es K oszlopaid!A:K,ide ird azt a szamot amelyik oszlop erteket akarod kiiratni,0) J a 10. K a 11. k oszlop az esetedben
Most hirtelen nem jut eszembe mas metodus amivel ezt egyben megcsinalhatod.
Kiveve ha elobb azon a lapon ahol van a J es K oszlopod csinalsz egy L oszlopot ahova a ket oszlop erteket osszemasolod a concatenate fuggvennyel osszerakod es akkor az L oszlop erteket iratod ki mikor hasznalod az fkeres-t.[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz m.zmrzlina #28282 üzenetére
De neki mind a ketto oszlopbol kell az ertek ha jol ertem ez meg csak egyiket adja. Vagy mar nagyon pentek van es en nem ertem
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz Snoop-y #28284 üzenetére
Teljesen jól látod én csak egy elméleti mintát adtam. Egyenlőre azt sem tudjuk hogy a Munka1 munkalapon /nála biztosan nem ez a neve/ hol kéne megjelennie a másik munkalap cellaértékeinek.
Egyébként az INDEX-MATCH párost rengeteg szakmai fórumon ajánlják a VLOOKUP kiváltására mert sokkal flexibilisebb.
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz m.zmrzlina #28285 üzenetére
Na jol van nalam mukodik rendesen az alabbi
Munka sheeten vannak a gyumik amiket keresunk
Alma
korte
barack
banangyumolcsok sheeten vannak az A oszlopban a gyumolcsok amiket keresunk ismet
AAlma
korte
barack
bananJ es K oszlopban pedig a jellemzoik
=CONCATENATE((VLOOKUP(A2,gyumolcsok!A:K,10,0))," ",(VLOOKUP(A2,gyumolcsok!A:K,11,0)))
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz Snoop-y #28286 üzenetére
Én kivárnám amíg megtudunk több részletet, minek lövöldözzünk vaktában.
Köztünk Delila az aki úgy szokott komplett megoldásokat adni, hogy a hiányzó információkat legenerálja (És még csak nem is haragszik, ha újra és újra át kell írnia a megoldást a csöpögtetett információk alapján)
A CONCATENATE-tal szerintem az lesz a gond, hogy ha a másik munkalapról átvett adatokkal mondjuk számolni akarunk a Munka 1-en akkor az nehézségekbe fog ütközni. De persze ezt is csak feltételezem
-
Snoop-y
veterán
válasz m.zmrzlina #28287 üzenetére
Ha jol latom akkor az szoveges megjegyzes ( ezert hasznaltam concatenate fuggvenyt )
Leirasban J es K oszloprol van szo es mindket lapon az A oszlopon van amire keresunk szoval this should do the trick
Ha van egyeb kriterium akkor az az info hianyzik teljesen. De majd emberunk megmondja a tutitHjam kozben az en bajomra mar kitalaltam a megoldast nem kell rajta porognie senkinek:
Az elso ures cellat keresem meg az adott oldalon es azt a sort ki is torlom szepen.
Iderakom hatha masnak is hasznos:
Sub Rowdel()
'Step 1: Declare Your Variables.
Dim LastRow As Long
'Step 2: Capture the last used row number.
LastRow = Cells(Rows.Count, 2).End(xlUp).Row
'Step 3: Select the next row down
Cells(LastRow, 1).Offset(1, 0).EntireRow.Delete
-
Delila_1
veterán
válasz m.zmrzlina #28287 üzenetére
De haragszom az n-edik átírás után, csak nem nagyon. Abból indulok ki, hogy aki kérdez, ebben a témában nem olyan profi, mint valami másban, amiben viszont én nem vagyok jártas, és amiben nem tudnék egy tisztességes, lényegretörő kérdést feltenni – ha szükségem lenne rá.
Vajh' a lényegretörőt a hamarosan megjelenő új helyesírási szótár szerint így kell írni?
-
Delila_1
veterán
válasz Snoop-y #28286 üzenetére
A CONCATENATE (ÖSSZEFŰZ) függvény helyett egyszerűbb az & jel a két találat között.
Nem nézem vissza a sok posztot, de úgy rémlik, a kérdező az első lap N oszlopába kérte a találatokat. Lehet, hogy ezt nem is te kérdezted.
-
m.zmrzlina
senior tag
-
Delila_1
veterán
válasz m.zmrzlina #28292 üzenetére
"nagyobb hajlam van arra, hogy kitaláld a hiányzó peremfeltételeket"
Talán azért, mert úgy gondolom, a kérdezőt elbizonytalaníthatja a sok újabb kérdés. Nem szeretnék senkiből kisebbségi érzést kiváltani, inkább 3× válaszolok.
Szerencsére ezen a fórumon nem macerálják az emberek egymást, de van olyan hely, ahol porig aláznak mindenkit, aki kérdez.
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz Delila_1 #28291 üzenetére
Ma megint tanultam valamit "&"
Hat oda irja be a kepletemet ahova akarja akar az N oszlopban az nem volt feltetel hogy makrokent futtatva egy adott cellaba/oszlopba szedjuk ossze a talalatokat[ Szerkesztve ]
-
Fferi50
Topikgazda
válasz coldfirexx #28251 üzenetére
Szia!
Miért nem használod ki az Excel beépített lehetőségeit?
Sub Szerződések_törlése()
With Sheets("Alapadatok")
.UsedRange.Autofilter Field:=31, Criteria1:="A szerződés előző évben lejárt"
.UsedRange.Offset(1,0).Specialcells(xlCelltypeVisible).EntireRow.Delete
.AutofilterMode=False
End With
Sheets("Vezérlő").Select
Range("B6").Select
End SubÜdv.
-
be.cool
csendes tag
-
Lajoskala
újonc
Sziasztok !
Olyan kérdésem lenne, hogy, hogyan lehet azt megoldani, hogy egy diagramot szeretnék készíteni, aminél vannak olyan értékek, amiknél #ZÉRÓOSZTÓ hiba van. Ezeket, ha átteszem egy #HA függvénnyel valami betűre, pl egy a betűre, akkor is ugyan az a problémám van, úgy nyilvánul meg, hogy ezek az értékeket 0 értéknek veszi, és nem üres cellának. Ha üres cella lenne, akkor jó lenne a dolog, mert akkor nem jelöli az alján, hogy az egy 0 érték, hanem nem jelöl semmit.
Hogyan lehetne ezt a problémát áthidalni ?
A választ előre is köszönöm.Üdv
Lajos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs