- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- Mikor vegyek RTX-et?
- RAM topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Delila_1
üzenetére
tehát a képen láthatunk időosztásokat,, most épp 1-12-ig, de ez lehet akármi igazából (nap, hét, hónap, év, akármi). továbbá van nekünk egy periódusunk, ami tetszőleges, egész számú időosztásból áll, ahogyan kitöltöttem a táblázatot most éppen 3-ból.
aztán vannak eseményeink, ezek különböző típusúak, és van egy értékük (ez is lehet bármi, időtartam, költség).
szóval azt szeretném automatizálni, hogy beállítom a periódus nagyságát, és az események értékét, aztán pedig az egyes eseményekhez rendelek 1-1 időállandót. jelen esetben az 1. esemény bekövetkezik minden első, harmadik, ötödik, hetedik, stb periódus végén
a 2. esemény bekövetkezik minden második, hatodik, tizedik, stb periódus végén
a 3. esemény bekövetkezik minden negyedik pediódus végén.
de ezek is lehetnének tetszőlegesen változtathatók.
emellett szeretnék olyan eseményt, melynek bekövetkezése nem a periódusokhoz, hanem az időosztásokhoz kapcsolódik, tehát mondjuk megjelenik minden 2. időosztásnál, vagy minden harmadiknál.
természetesen ha valamely időosztásra több esemény is jut, ezeknek össze kellene adódnia.
emellett extraként esetleg bele lehet csempészni azt is, hogy álljanak a periódusok x db időosztásból, de mondjuk minden negyedik periódus mondjuk x+3 időosztás nagságú legyen? az események bekövetkezése meg igazodjon ezekhez a határokhoz.
hát így elsőre ez elég bonyolultnak tűnik nekem, és egyáltalán nem is vagyok biztos benne, hogy ez kivitelezhető így excellel, de azért gondoltam megkérdezem a szakértőket is

köszi előre is, aki végig olvassa!
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro Max 64GB Space Grey-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4415
- iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4266
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4507, 100% Akkumulátor
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

Fferi50