Új hozzászólás Aktív témák

• sagem

addikt

Hm, érdekes kis "csata" van kibontakozóban a Steamen, Kína vs Football Manager.

A történet lényege röviden: Az FM-es bácsik ígéretet tettek arra, hogy a kínai nyelv bekerül a hivatalosan támogatottak közé, miután Kína nagy piac, a kínai rajongók pedig ezt régóta szerették volna elérni. Kijött az FM 2017, kínai nyelv meg sehol, magyarázat vagy hasonló sehol. A kínaiak erre összefogtak, és olyan negatív értékelést zúdítottak a játékra, amilyet még nem láttak a játékot fejlesztő SI-nél

Most még csak a béta időszak megy, a hivatalos megjelenés nov. 4, de a kínaiak szervezett akciójának köszönhetően "Többnyire negatív, 30% értékelte pozitívan" díszeleg a játék adatlapján, így várják a rajtot, ami nem fest túl jó képet a játékról ugye.

Erre már kénytelen voltak reagálni az SI-nél is, így hirtelen bekerült a Steam műhelybe a közösségi fordítások lehetősége, azaz bármilyen nyelvre le lehet fordítani a játékot, először a sorozat történetében (mármint hivatalosan). Ez azért érdekes, mert ezért a lehetőségért évek óta sírnak a kisebb országok játékosai, de az SI mindig lepattintotta őket, most hirtelen érdekük lett, megvalósítható lett ami eddig nem volt az...:)

A csatározás állítólag eldurvult, egyesek a fejlesztők családjait is megtalálták és fenyegették (gondolom online), ez nyilván már átlépi a "normális" határokat:(

Viszont az egészből jól látszik, hogy ha nyomást gyakorolnak egy-egy fejlesztőre, kiadóra, akkor annak lesz eredménye. A Mafia 3-at pl. minden baja ellenére sokan védték, értékelésben is, a mai napig nem süllyedt negatívba, így persze, hogy magasról tettek az egészre, kiadták az fps lockot eltörlő peccset és azóta hallgatnak.

Én egyébként az FM 2012 óta minden FM-et megvettem a Steamen, de a a 17-et is már csak akkor fogom megvásárolni, amikor megkapja a maga jól megérdemelt -66%-os leértékelését (a 2016-ot is már csak így vásároltam meg), mert egész egyszerűen ennyit ér a játék, nem többet. Pofátlanul évente kiadják ugyanazt, pár aprósággal felvértezve, amik közül némely kidolgozása a legócskább indie fejlesztők színvonalán mozog (karaktergeneráló pl..hogy néz az ki, mi az?), miközben az alap hibák ugyanúgy nincsenek kijavítva. Az új FM részek kb. olyanok, mint a DLC-k, csak teljes áron mennek, nem tudom meddig tudják ezt így csinálni, de rájuk fért már egy kis fejmosás..még ha ilyen nevetséges siralomból indult is az egész, hogy nincs kínai nyelv a játékban:) Azt hittem, hogy a Fifa a legnagyobb lehúzás az évente kiadom ugyanazt típusú játékokban, de még ott is sokkal több fejlesztés történik, mint ennél a sorozatnál.

Ez egy manager játék..tehát nyilván nem lehet nagy csodákat művelni..ezért nem is kéne évente erőltetni, csak hát akkor ugye nincs annyi bevétel..

[ Szerkesztve ]

„Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”

Új hozzászólás Aktív témák