- Projektor topic
- Steam Deck
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agostino
addikt
köszönöm, de sajnos nálam arra sem reagál semmit sem, teljesen lehalt az egész. nagyon bosszantó, mert teljesen kizárt, hogy fizikailag bármi baja lenne. azt sem akarom elhinni, hogy alkatrésze makkant volna meg... gondolom elértem valami limitet aztán hello
karbantartót nem veszek, de ezek után epsont sem.
-
Agostino
addikt
sziasztok
az epson al-m2300dn aculaser nyomtatónk egyik napról a másikra teljesen megállt, csak a ledek villognak, azok is a következőképpen asszem, 111. oldal második ábra mely szerint a hiba: replace maintenance unit. (de amúgy kb minden ami lehet villog rajta) namost nekem ez feladta a leckét, mert gőzöm sincsen, mi is ez. a toner benne elég régi, bár pár napja nyomtattam vele. kivettem, megráztam, valóban nincsen sok benne, de azért nem üres. néztem mennyi egy ilyen unit, de horror ára van, háromszor annyi, mint amennyiért hét éve a nyomtatót vettem. tud valaki valami okosat mondani, mire számíthatok? elég lenne egy új toner? vagy kuka az egész és nem gazdaságos a javítás?
-
joocek
aktív tag
Ja és ami fontos! infó!
kb 8 honapa abban a szervizben volt garanciális javításon! mert csíkosan nyomtatott! ki adták teljesen ki lett tisztíttatva a munkalap alapján!Más:
Kodot egyszer lehet felhasználni amit lehet venni?
vagy egy gépre többször is?
megbízható forrás esetleg ?
Köszi -
Prudi
újonc
L300-as nyomtatót használok egy pár éve.
Viszonylag kevés nyomtatás. Meg vagyok vele elégedve.
Pár napja futottam bele a "használt festék párna megtelt" hibába.Szivacsokat megrendeltem, de lassú a szállítás. ;-)
Közben reszeteltem, hogy ne kelljen addig se nélkülözni a nyomtatást.Az L300-asnál barkácsolt már valaki külső használt festék tartályt?
-
Jarod1
veterán
Bár nem tudom hol laksz
nekem 7 rugóért cseréltek párnát, resetelték és a Fekete patronból kicsalogatták a festéket bx600fw-t -
joocek
aktív tag
Sziasztok! L365! tintapárna meg telt! van olyan szerelő akit ajánlotok! mert a szakszerviz elég meredek árat mondott!! Köszi!
-
Jarod1
veterán
válasz
tothjozsi96 #8027 üzenetére
valami lapadagoló bigyó beragadhatott és ez küld téves jelzést a procinak.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Epson L365-ös nyomtatóval nyomtattam tök egyszerű fekete-fehér papírokat.
Begyűrt egy papírt a nyomtató.
Úgy távolítottam el a papírt ahogy kell, az Epson oldalán néztem.
Ezután újraindítottam a nyomtatót, mindegyik LED-je világít és a Windowsnak küld hibaüzenetwt, hogy beragadt papír.
Szervíz? -
fulton
addikt
Sziasztok
Szeretném a segítségetek kérni, hátha találkozott már valaki ilyen problémával.
Van egy Epson 730WD nyomtatóm. Nagyon szépen nyomtat-ott. A következő hibajelenséget produkálja képeknél ami igazán "kellemetlen tud lenni" a kép nyomtatásának befejeztével.
Íme egy kép, nem tudjátok mi lehet ennek az oka? -
-
narumon
őstag
Hogyne tudták volna megoldani. Persze ezért írtam, hogy tudni kéne, hogy az L is ilyen rendszerrel rendelkezik-e. Ezek szerint nem. (Viszont írtam is, hogy az újabb workforce nyomtatók meg igen). Ellenőrzi és állítja is. Mellesleg egy közepes Workforce-ban van 3200 fúvóka a nagyobb gépekben meg akár 35.000. Vicces lenne ha amikor ebből kiesik 1 azt észrevennéd
A detektálási methódus talán ezen a videón érthető a leginkább:
-
atala
Topikgazda
Sehonnan. Ha egy fúvóka eltömődik, már elkezd csíkosan nyomtatni. Sajnos még mindig nem tudták azt megoldani, hogy ha egy fúvóka eltömődik, akkor egy másik veszi át a helyét. Én fényképeket (inkább grafikákat) nyomtatok matt fotópapírra, egy L805-el, és egyből észre veszem ha egy fúvóka eltömődik. Ilyenkor 1-4 fej tisztítás rendbe hozza, de mindig félek, mikor adja meg magát. A tapasztalatom, hogy egy idő után hiába tisztítod, nem javul meg, csak rosszabbodik.
-
narumon
őstag
válasz
PociAti #8016 üzenetére
A modern Epsonok (értsd külső tartályos, vagy a Rips gépek) nem nagyon szoktak beszáradni, (mármint olyan szinten mint a régiek hogy lehetett a fejet kidobni) az egész egy nagynyomású rendszer - nekünk van olyan workforce tapasztalatunk, hogy 1 év garázsban állás után egy tisztítással tökéletesen nyomtatott újra. L sorozatnál is inkább a csőrendszer hajlamos az eltömődésre, pont most hoznak be a napokban egy ilyen nyomtatót, szóval a héten megmondom mi lesz rá a megoldás
[Itt megint azt kéne tudnom, hogy az L ebből a szempontból olyan-e mint a WF amiben sokkal több fúvóka van mint kellene, a kiesőket pedig képes pótolni] Ettől függetlenül ln is azt mondanám hogy 1-2 hetente nyomtassanak vele legalább egy oldalt, de mivel mi nyilván többnyire a nagy gépeket szállítjuk ott eleve napi használatban vannak ezek, ritkán előforduló probléma a beszáradás. (Az elhasználódásbeli fejcsere gyakoribb
)
Többféle tintát gyártanak, de mint mondtam L-ben gyenge vagyok, de ha nem felejtem el akkor holnap bent a cégnél megnézem, hogy az általad írt tinták között van-e különbség.
-
PociAti
őstag
válasz
narumon #8014 üzenetére
Üdv!
Jó hogy itt vagy! Egyből pár kérdés.Többször felmerült már a fejbeszáradás elkerülése.
Az Epson készülékeket is célszerű állandóan áram alatt hagyni, mert így időnként automatikusan fúvóka ellenőrzést (fejtisztítást) végeznek magukon? Vagy ez esetükben csak városi legenda?Illetve ez inkább L-es szériára vonatkozó kérdés, de a tintapalackok között van összetételbeli különbség? Egy fajta dye tintát gyártanak, és csak a palack kialakítása (és mérete) eltérő?
(Például ha valaki régi EcoTank szériáról újra vált, de marad meg T667-es tinta, az újba meg már 103-as kell.) -
narumon
őstag
Sziasztok!
Én most találtam ezt a forumot, a cégünknél többek között Epson nyomtatókkal foglalkozunk szívesen segítek kérdésekben bár a kis L-es nyomtatókról (ami ugye consumer termék) nem tudok olyan sokat, Workforce szériás kérdésekben viszont szívesen segítek. -
atala
Topikgazda
válasz
abdulka1 #8011 üzenetére
A rendszerbe nem tud olyan hamar bele száradni, sűrűsödni a tinta. A fejbe már be tud száradni, de olyan nincs, hogy csak a fekete szárad be.
Tipikus hibája ezeknek a nyomtatóknak, hogy egy idő után be levegősödik a fejnél lévő patron. A fejnél le kell szedni a kis fedelet, kipattintani a patront, és egy fecskendővel kiszívni a levegőt. -
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Múlt nyáron vásárolt Epson L120 nyomtató néhány oldal nyomtatása után, nem hajlandó feketét nyomtatni.
Olyan volt mintha menet közben kifogyott volna a tinta.
Az első sort hibátlanul nyomtatta a másodikat már halványabban, és a harmadikat már sehogy.
Előfordulhat, hogy a ritka használat miatt valahol a rendszerben beszáradt, besűrűsödött a tinta? -
R1200GS
aktív tag
Megpróbáltam egy vákuumos féklégtelenítővel kiszívni a tintát, de nem igazán jött belőle. Akkor így már értem. Azt hittem, hogy egy tartályba gyűjti a cuccot.
Akkor nem is bajlódok többet szervizzel. Csak szereznem kell egy vékonyabb gumicsövet, meg pár toldót hozzá. Egyszerűen megoldható. -
atala
Topikgazda
válasz
R1200GS #8007 üzenetére
Én biztos nem tisztíttatnám ki. Van bőven ráhagyás a szivacsban. Nem tudják olyan pontosan kiszámolni. Szerintem másfélszeres mennyiséget még simán elbír a szivacs.
Ha mostantól kivezeted, akkor belülre egy csepp sem megy, így maradhat, de te tudod.
Én is úgy voltam vele, hogy jobb valami laposabb, így nem pang a csőben a tinta, mert belefolyik a tartályba mind. Ebbe is sok belefér. Néha kiürítem.ui. Belül nincs tartály. Ha van is tartály, tele van nyomva szivaccsal. Van ahol csak a nyomtató aljába pakolják be a sok szivacsot, és az szívja el a tintát. Nálad is ez van. 3:35-től látszik ebben a videóban.
[link] -
R1200GS
aktív tag
Köszönöm szépen a segítséget.
Viszont azért lehet csak elviszem egy másik üzletbe, hogy kitisztítsák, mert gyanítom, hogy jócskán lehet a tartályban, meg a szivacs csere sem árthat. Ha már megcsinálom akkor induljon tiszta lappal a masina. Az 1500 oldal nem tűnik soknak, de viszonylag gyakran kellett "erőteljes tintaöblítést" alkalmaznom a ritka használat miatt.
A tartályokat egyszer töltöttem a 4 év alatt, most olyan félig vannak.A videóban kicsit szerencsétlen megoldásnak tűnik az üdítős palack. Nem célszerűbb alacsonyabbra tenni a tartályt? De ez már részlet kérdés. Úgy fogom megoldani ahogy Te.
Szerk.:
Mit gondolsz, nem lehetséges a tintát kiszívni a tartályból a csövön keresztül. Úgy hogy csak az oldal ablakot veszem le. Mert akkor nem igényelne nagyobb bontást a művelet. -
-
R1200GS
aktív tag
Sajnos nem tudok a környéken szakszervizt. Egyébként Békéscsabán a Kuttor Bt.-hez vittem. Nem ajánlom senkinek őket. Pedig azt hittem korrekt társaság. Később még hívott egy másik eladó, és azt állította, hogy volt valami minimális takarítás, meg ha komolyabbat akartam volna az 20000+Áfa náluk. A végén már össze vissza beszélt.
Beszéltem egy másik szervizzel és lehet megcsinálnák ezt a kivezetést kb. 7000 Ft-ért.
Köszönöm a képet. Majd kérdezek még.Szinte ugyan ez az L1800 is, csak ugye itt nincs külső tartály. link
Az a bosszantó, hogy valószínű ezt a kivezetést egyszerűen meg tudom oldani, de megint el kell vigyem a nyomtatót, hogy ki legyen cserélve a szivacs, meg ki legyen tisztítva.
-
atala
Topikgazda
válasz
R1200GS #8001 üzenetére
Vidd vissza, és követeld, hogy cseréljék ki a szivacsot is!!!
Ennyi pénzt elkérni egy resetelésért? Miért nem szakszervizbe vitted? Ott 6-8 ezerért kicserélik a szivacsot, és ki is tisztítják!
A hiba kódot ki lehet venni pár ezer forintból házilag is.
Viszont most ahogy menni fog bele a tinta, már nem fogja tudni elnyelni, és egy idő után elkezd kifolyni a tinta a nyomtatóból.Bocs, most kifújom magam, mert nagyon pipás lettem. Hogy van képük így átverni az embert?
Nekem szerencsém van, mert a hátulján van egy kis ablak, ott van a cső, amit ki lehet vezetni. Én már az elején megtettem, így alig van a szivacsban tinta.
Ha jól tudom, az L1800-nál valahol oldalt van a tartály mögött. A yuotube-on láttam egyszer egy videót róla. Keresgélj, és biztosan megtalálod.
Ez az l800.
Lefotóztam az enyémet, de azzal sokra nem mész.
[kép]Programot én az ebay-en vettem, de van a Wic reset nevő program, ahhoz ha veszel egy kódot, kb 3 ezer forintért, akkor egyszer ki tudod resetelni egy gomb nyomással. De mint írtam, attól még a szivacsot ki kell cserélni.
-
R1200GS
aktív tag
Van egy L1800 típusú nyomtatóm. 4 éve használom. Kb. 1500 oldalt nyomtattam vele, ebből 220 A3-as. Általában a lap teljes felületét kitölti a kép és rendszerint színesben nyomtatok. Voltak nagyobb kihagyások hónapokat állt a gép. Ebből kifolyólag viszonylag sűrűn kellett "erőteljes tintaöblítést" alkalmazni, de mindig szépen nyomtatott utána.
Pár napja megtelt a használt tintatartó tartály. Elvittem egy nyomtató szaküzletbe. Kértem, hogy tisztítsák meg, és üssék ki a hibakódot.
Mikor érte mentem a nyomtatóért kicsit beszélgettem az eladóval, kérdezgettem, hogy macerás e egy ilyen művel stb. Kiderült, hogy nem tisztították meg, csak a hibakódot vették ki. Ezért 12700 Ft-ot kértek. Egy kicsit sokallóm 10-15 perc munkáért.Mit gondoltok, okozhat e valami problémát, hogy nem lett kiürítve a tartály?
Az a program letölthető valahonnan amivel resetelni lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- ASUS routerek
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Futás, futópályák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen autót vegyek?
- Politika
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest