Hirdetés
- „Ezt a sorozatot emberek készítették!”
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- Milyen alaplapot vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GerykO
aktív tag
válasz
Bitlisz
üzenetére
Jaaa, arra gondoltam.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerintem 2db 1-2 TB-s 5400 RPM-es green vinyó, főleg ha gumibakon csücsül, akkor nem lehet igazán zajos jelenség, és 4TB szerintem manapság mindenre elég, ha csak nem blu-ray filmeket vagdosol ultraHD felbontásban tömörítetlenül, de hát azt azért nem illik a HTPC-re bízni.Hűtés témában viszont nem értek egyet veletek. Főleg mióta a HI-FI állványba van beépítve a gépem, ugyanis elég sokat tudtam kísérletezni a hűtéssel, illetve, nem egy komoly konfigot néztem belülről, és arra jöttem rá, hogy egy jól megtervezett légcsatorna iszonyat sokat számít, arról nem is beszélve, hogy minél kisebb egy ház belső térfogata, annál hamarabb lehet "kicserélni" a házban lévő levegőmennyiséget egy lassabb ventivel is. Láttam olyan konfigot, ahol egy 8 centis venti tekerte be a levegőt a vinyókon keresztül a gépbe, BTX-rendszerbe, meg a passzív pocibordára(P4 prescott 3,2GHz) volt ráfordítva a táp egy kis légterelővel, 3oldala zárt a vinyók felőli részen keresztül szívott, és ennek ellenére hangtalan volt a gép, és minden hőmérséklete rendben volt, igaz videokártya nem volt a rendszerben.
Most is a vinyókon keresztül szívja át a koolink-bat 12 cm-es ventije a levegőt, illetve a táp 12 cm-es ventije tolja ki, meg 4 db 8cm-es segíti ezt 5v-rol. Elölről szívja be, egy térben eltolt párhuzamosan elhelyezett üveglapok között, ami akusztikailag teljesen lefogja a hangokat.
De egy fa borosüvegtartóba is belepakoltam egy m-ATX rendszert (330x270x105 mm), ebben benne van a táp, egy 3,5" vinyó, az alaplapi chipre tettem egy hőérzékelőt, ami az egy 8 cm-es házventit szabályozza, az 533celeront egy K7/P4-re tervezett rézmagos Tt borda hűt egy 5V-on járó 6cm-es ventivel, ami kifelé fújja a levegőt, a doboz középen ketté van választva majdnem végig, szóval a levegő a hűvösebb alkatrészek felől meg a melegebbek felé, és 600RPM fölé még egyszer sem ment a házventi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Apple iPhone 15 Plus Black Dynamic Island, 48 MP fő kamera 256 GB -100%
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GameMax STORM Black 600W
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)