- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
parkasz
senior tag
válasz
_Smooth #40355 üzenetére
Eddig openelec-et használtam nagy megelégedéssel, csak megnyekkent alatta az alaplap.
Ezt már ismerek és a család is megszerette, így ez maradna.
Na és ugyen van házam csodajó flirc távrecsegővel.
Itt jönne a varázslat, hogy összerakjam amim van.
Az a kérdés jobban járok-e egy erősítő cserével aminek több bemenete van + valami cs- lejátszó.
Vagy maradjon ez a pc hdmi-n a tv-re, az meg a variable audio out-on át az erősítőre tákolmányszagú dolog. (nem vagyunk audiofil család) -
parkasz
senior tag
válasz
_Smooth #40349 üzenetére
Neked is köszi a tanácsot!
Mindenképp szeretném felhasználni a meglévő Streacom F1C Evo kuckómat, így az itx vonalat preferálnám
Inkább akkor az a kérdés használjam ezt a meglévő cd/erősítőt, vagy inkább adjam el és vegyek másik céleszközt. Jó lenne a zenehallgatás a tv bekapcsolása nélkül, ezért gondoltam felhasználni a meglévő cuccost. De ha másként nem megy akkor a streacom házban is van dvd így onnan is le tudom játszani. -
Froclee
őstag
válasz
_Smooth #40124 üzenetére
próbáld esetleg egy nightly build-del ha unatkozol.
(#40125) jézusom: ahhoz sem kell túl sok extra. pl Asrock N3150 elég jó.
-
_Smooth
senior tag
válasz
_Smooth #39977 üzenetére
Na most próbálgatom.
A BD ISOt gond nélkül kezeli. 3D beállításoknál megjelenik a projektoron a FP opció is. De sajnos szétrántja a filmet. 21:9-es filmen próbáltam, ahol a kép egyik felét felrántja a vászon tetejére (kiütve a felső fekete sávot), a másik felét meg a vászon aljára (elhagyva ott az alsó fekete sávot).
Ezt valahogy nem sikerült orvosolnom.
Majd kb 10-15p után lefagyott és újraindult a Pi.Amúgy OE 6.0 van fent Isengarddal.
Ha esetleg valakinek van ötlete, próbálkozom tovább
-
sb
veterán
válasz
_Smooth #39785 üzenetére
Nem tudom miket tartalmaz még az InTru3D, de az biztos, hogy a frame packed képtovábbítás benne van.
Enélkül nincs sztereo 3D kimeneted, ez biztos.Ami ezen kívül kell még 3D-hez az az AVC mellett az MVC dekódolás gyorsítása, de az már csak feldolgozó/kraft kérdése. Azt kb. minden proci tudja.
Ettől van az, hogy pl. core vonalon sincs rendes 3D i3-as proci alatt. Pedig egy Pentium, Celeron is ki tud kódolni MVC-t. Csak aztán nem tudja kiküldeni a frame-packed képet a HDMI-n keresztül.
szerk: A képfeldolgozás az AVC+MVC feldolgozása, ott valóban nincs 2 teljes kép. De miután kikódolta a kábelen már 2xFHD kép továbbítása történik.
-
sb
veterán
válasz
_Smooth #39725 üzenetére
Engem is meglepne, ha visszaléptek volna, de igazából épp emiatt azon se lepődnék meg.
Gondosan vágják évek óta a feature listát minden cpu-nál, hogy nehogy jó legyen mindenre. Mert amúgy a userek 90%-ának elég lenne egy Atom kisgépnek és egy core Pentium átlag gépnek. -
sb
veterán
válasz
_Smooth #39712 üzenetére
Ezen már túl vagyunk fél-egy éve.
Nézd meg a saját J1900-as procid adatlapját. Azon is egy nagy büdös NO szerepel, mégis tudja.De pl. a legújabb Skylake G4400 Pentium adatlapján ez és még 10 feature be van YES-elve ami szintén hihetetlen, mert eddig semmi hasonlót nem támogattak i3 alatt (Épp a Bay Trailt kivéve.)
Szóval az Intel oldala egy nagy rakás szar. Ezért lenne jó ha egy tulaj végre ki tudná próbálni.
szerk. Ja, közben látom meg is nézted.
-
_Smooth
senior tag
válasz
_Smooth #39712 üzenetére
Forszíroznám most már mindezt úgy, hogy a j1900-ra is azt írja az intel, hogy nincs InTru3D.
Nekem pedig hibátlanul megy (amikor működik a PwrDVD) a BD3D.Ha az is támogatott, akkor még az sem kizárt, hogy cserélem a lapot
(bár linux alatt mindenképp bukom a frame packinget, akkor meg majdnem mindegy) -
gurabli
őstag
válasz
_Smooth #39702 üzenetére
Értem. A scene release (nem full BD rip esetén) jellemzően mit használ? Gondolom a FramePacking csak teljes BD lemez esetén érhető el.
De ahogy olvasgattam egy kicsit, nem nagy a különbség minőségben.
Azt mondjuk láttam, hogy van Full SBS és Half SBS, gondolom előbbi jobb. Meg a passzív 3D eleve felez.Mondjuk egy-két valóban kicsit látványosabb megoldástól eltekintve tényleg semmit nem ér ez az egész 3D ilyen formában, nem véletlen, hogy egyre kevesebb a támogatása is és nem is terjed jobban.
-
gilfoyle
őstag
válasz
_Smooth #39615 üzenetére
Milyen házat javasolsz? Sztem ez nem olyan nagy. Nálam pont elfér.
A csöndesség az valóban jó lenne, de azért legyen hűtés is. A házventit biztosan le kell majd cserélnem.
A héten szeretném még megrendelni...Milyen DC-s lapod van? Nálam még nincs kőbe vésve semmi sem...
-
-
canniball
nagyúr
válasz
_Smooth #39561 üzenetére
Látod ez eszembe sem jutott, bizony nincs a hátlapon; alaplapi tüske viszont van, csak azzal újabb "kihívás" elé nézünk.
-
LógaGéza
veterán
válasz
_Smooth #39554 üzenetére
Sajnos nálam meg pont az a tapasztalat, hogy ASRock alaplapot hoztak már vissza, Gigát meg Asust nem - viszont azt én is aláírom, hogy nagyon sokat fejlődött az ASRock az utóbbi években.
Szóval akkor erre módosult a konfig:
Alaplap - ASRock N3150-ITX
RAM - 2x2GB DDR3L SO-DIMM
SSD - SAMSUNG 120GB 850 EVO SATA3 2,5"
ODD - Samsung SN-506BB/BEBE Slim
BillEgér - RAPOO Combo 8000Ha befér, akkor ház SilverStone GD05B USB 3.0 lesz be quiet! PURE POWER L8 | 300W-al (itt persze az ODD is módosul), ha nem, akkor SilverStone ML05B USB 3.0 + SilverStone SST-ST30SF.
Egyéb tipp mire figyeljek?
Távirányítóból ajánlat?
-
törölt tag
válasz
_Smooth #39456 üzenetére
Szia
Köszönöm, a részletes, és kimerítő válaszodat, leköteleztél
Az alaplapot mATX-re tervezem, de csak azért, mert a ház leírásában nem szerepel, hogy fogadna ITX-et is. Mivel még nincs a kezemben, ezért nem tudom megnézni.
Ekkora tételeknél, nyugodtan kijelenthetem, hogy "pénz nem számít" tehát, akár egy i3 is befér, akkor gondolom, nem lesz gond a hibajavító szoftverek zökkenőmentes futtatásával sem.
Játékra van külön asztalim, csakis a szobai MP-t váltanám vele, BD támogatással. De ettől még elférhet benne dedikált vga, viszont valami silent megoldást szeretnék.
Forrásnak van egy 2 bayos NAS (még nincs, de karira meglesz) 2x2TB Network Enterprise, gigabites LAN.
Ugyanakkor abban sem vagyok biztos, hogy a sávszél elegendő lenne BD iso, esetleg 3DBD iso csöpögtetéséhez, különösképp akkor, ha közben gamelnek a kisszobában, oda meg kellene az alacsony ping.
Ezért, lehetséges egy helyi adattároló a gépben, ami vagy ssd, vagy valami halk megoldású HDD lenne, pl red?
Ezek még nyitott kérdések...Ami még nem világos, az a szoftver. Na, ebben a kérdésben, aztán tényleg vakon vagyok. Plexet ajánlották, de az a helyzet, hogy rendes HTPC-t még csak nem is láttam működés közben.
Szóval, ha időd engedi, és kedved is van hozzá, örömmel veszem az ajánlataid, és ugyanígy másoktól is.Köszönöm, egyelőre ennyi lenne, aztán lassan csak összeáll a kép
Szép estét -
devil-k
nagyúr
válasz
_Smooth #39489 üzenetére
A cél, hogy a jövőben semmilyen videó ne akadjon és ha úgy tartja kedvem, akkor a MadVR-t is odarakhatom neki teljesen vagy legalábbis elég nagy teljesítménnyel. 30 dB egyébként nem kevés. A vetítőm tol ki magából 21 dB-t.
(#39491) sas55
Ilyen házba is?(#39492) gurabli
Persze. Nem létfontosságú a dolog, csak gondolkozok, agyalgatok. -
-
LógaGéza
veterán
válasz
_Smooth #39347 üzenetére
Sajnos az kell, bár cserélhető Slimre.
Tápnál azért nem erőltetnem a PicoPSUt és a paneltápot, mert ha később VGA kerülne bele bármely új HW gyorsítás miatt, akkor ne az legyen a szűk keresztmetszet.Silverstone ML03-at néztem, kb meg is felelne minden elvárásomnak, így nem kell még ITX lap se, mehet egy mATX, oda könnyebb jó áron hangkártyát is találni belső mivolta miatt. Mondjuk az vicc, hogy a csak el kell menni 40ezerig, hogy egy dupla HDMI-s alaplapot találjak
-
LógaGéza
veterán
válasz
_Smooth #39342 üzenetére
Kizárólagosan HTPC lesz - akkor marad a Pentium.
Az alaplapon van S/PDIF (Support for S/PDIF Out).Közben megtaláltadAkkor ha az megoldható, marad az erősítő addig, ameddig nem cserélődik, és nem kell hangkártya se.
Házban mit javasolsz? Szeretnék teljesen passzív rendszert, fekvő házban, max a táp lehet ventis, vagy félpasszív, mert az is nagyon megdobja az árat.
-
róland
veterán
válasz
_Smooth #39315 üzenetére
Ha pár év múlva HTPC-nek már kevés lenne, akkor médiaszerver NAS-t szeretnék belőle készíteni.
A TVHeadend szerver - a hálózati eszközök átviteli kapacitására korlátozva - adott multiplex csatornáit bármennyi eszközre tudja továbbítani. Jelenleg 5 MindigTV-s multiplex van, plusz itthon külön multiplexen a helyi tv. Azaz a mostani multiplexeknek megfelelő tv-tuner esetén csak a hálózati kapacitás a korlát.
-
gjanner
tag
-
-
tremt
csendes tag
válasz
_Smooth #39268 üzenetére
Szoftvernek csak simán windows+kodi kombo fog futni rajta, + valami p2p program.
i5-ben azért gondolkodtam, hogy ha a jövőben lenne más nagyobb dologra igény, 4k, stbstb, akkor lehessen később fejleszteni vga-val, stb. ne hasaljon el úgy egyből mint a mostani gép.
Akkor aztmondod, hd + hd 3d filmezésre + pl egy atmos, vagy dts hd bitsreamelésére egy i3-as proci, valami micro itx-es alaplappal is vinni fogja?
-
rbalint88
addikt
válasz
_Smooth #39158 üzenetére
Antec ISK110 vesa házzal szemeztem, aminek gyárilag elég jó a psuja is és árban sem annyira vészes, 30 körül megvan újban. Ennek az egyetlen hátránya, hogy nincs benne 3,5" hely, de ez viszonylag egyszerűen áthidalható egy külső merevlemezházzal, legalább a hdd hője nem reked meg a poci körül. most kb 3mm van a procihűtő és a hdd között...
-
rappit4
őstag
válasz
_Smooth #39115 üzenetére
Értem mire gondolsz. Ez már csak személyes vélemény de nekem már a nemzetközi sávnál bukik a szinkron élvezhetősége, az már egy másik dolog, hogy amiatt sem nézném úgy mert ugyebár a rendező és/vagy a dramaturg nem erre a nyelvre írták illetve találták ki a szöveget. A színésznek sem az eredeti alakítását látod szóval ez mind a rendező, a sound designer az író és a színész munkáját butítja le. Ha pedig jobb,mint az eredeti, az egy nagyon szerencsés dolog de az szintén a fent említettek munkáját minősíti amit szintén akkor tudsz megítélni, ha eredeti nyelven nézed. Ez olyan mint amikor egy filmnek kiégett a képe és a kontraszt állitgatásával próbálod kijavítani vagy hangnál ugye az EQ.
-
rappit4
őstag
válasz
_Smooth #39098 üzenetére
A 3D-ben egyet tudok érteni, sok film van amiben egyáltalán nem vesz el, hanem inkább hozzátesz. A szinkronban már kevésbé. Van olyan szerencsém, hogy a filmes szakmában tanulok hangmesterséget és tudom, hogy a szinkronnál egy nemzetközi hangsávot hallasz, így az eredeti sound designer munkája tulajdonképpen kárba vész arról nem is beszélve, hogy a szinkron nem csak a hang szempontjából változtat meg egy eredeti elképzelést.
-
devil-k
nagyúr
válasz
_Smooth #39098 üzenetére
Sajnos, sokan azért nem szeretik a feliratos filmeket, mert nem tudnak olvasni... Ez van. Ja, vagy amivel takaróznak, hogy nem tudnak olvasni és filmet nézni egyszerre.
Legtöbb esetben a 3D csak elvesz az élményből, mintsem hozzá rakna bármit is. Főleg, ha "fake" 3D-ről van szó, vagyis a film nem is 3D kamerákkal forgatták, hanem utólag "konvertálták" 3D-sre.
-
Sholom
tag
válasz
_Smooth #39059 üzenetére
Én nem tudom megfogalmazni rendesen amit akarok, bocsánat. Pontosan ahogy írod: le akarom cserélni az LC házat egy lehetőleg kisebb vagy más formájú (cube) házra ami jobban illik a környezetébe (asszony panaszkodik hogy rejtsem el valahova mert ronda vagy cseréljem ki), plusz unokaöcsém gyakran van nálunk mostanában és úgy néztem hogy egy GTX750TI kártya elvinné neki a mostani játokokat is ugyanezzel a lappal (néztem egy tesztet ahol konkrétan ez a konfig volt ezzel a kártyával és vitte kb. low beállításokkal az összes 2014-es játékot 30-40fps mellett).
ll-kobe köszi
Ribi: azt néztem az említett tesztben hogy a 750TI max. 75-öt fogyaszt és és egy 120-as táp elbírja az egészet a mindennel együtt.
A VGA riser kábellel megoldható, ennek utána jártam már, hiba nélkül fut.Arra jutottam hogy CM110 vagy F7C lesz ATX táppal és a 750 TI-vel. Ezzel a low cost-silent kombót viszont bukom, ezt nem lehet így 0-24-ben futtatni. Lehet hogy másik gépet kéne inkább építeni? Mennyire lenne nagyobb kb. így a zaj és a fogyasztás?
Köszi az eddigi segítséget mindenkinek!
-
-
LLKobe
veterán
válasz
_Smooth #39036 üzenetére
Én is FULLHD filmezésre használom a HTPC-m, és a ~3 éves Asrock E350 M1 bőven visz mindent, úgy, hogy a cpu órajele le van húzva 1600-ról 800 Mhz-re.
Tehát kb. bármelyik ma kapható ITX-es egybe-lap elég lesz. Gondolkodni / válogatni ott kell elkezdeni ha 4K-ra kell. Persze a kimeneteket nem árt nézegetni, usb3, optikai kimenet kell-e, stb.
A többi már csak preferencia kérdése, kicsi/nagy szép csúnya házikó. Tápból nem árt külső/panel hogy hangtalan legyen.
-
Froclee
őstag
válasz
_Smooth #39018 üzenetére
Ismerem ezt én is, meg szerintem mindenki. A megoldás, hogy eleve úgy töltöd le, hogy már átnevezve van a mappa. Vagy pedig nem nevezel át semmit, 90%ban úgyis felismeri, ha tele van pontokkal meg kötőjelekkel.
(#39019) chemand: nem lehet, hogy véletlen azt is meg kell csinálni, amit itt 5:50nél?
Amúgy smb-vel sincs semmi gáz, ha kábelt használsz, tuti nem lesz cache probléma. -
enyan
tag
válasz
_Smooth #38992 üzenetére
Köszi a részletes tájékoztatást, a leírtak alapján maradok a gyári egybepc-nél. A legolcsóbb amit az iponon találtam az egy ilyen cucc. Viszont annyi a bajom ezeknél a készülékeknél, hogy nem tudom elég e arra amire használni szeretném. Ebbe pl egy Intel Celeron 847 1.10GHz -es proci van. Ez vajon elég lehet fullhd videózásra?
Köszi!
-
Janaboy
veterán
válasz
_Smooth #38992 üzenetére
Nekem az AMD-s QC5000-ITX/PH úgy alakult:
Lap: 23eFt.
Memória (4Gb Kingston Fury): 7500 Ft.
Ház: külső tápos ~18eFt (mivel a lap is passzív, így venti nincs sehol)
Tárhely: Tetszőleges nekem 1 TB HDD van rajta ezek ára terjed mondjuk 12eFt-tól..
meg én vettem egy vezeték nélküli billentyűzetet ..ezek ára kb 7eFt-tól.A műszer szerint ennek a fogyasztása így ~20W.
-
-
törölt tag
válasz
_Smooth #38671 üzenetére
Azon gondolkodom van-e értelme egyáltalán írni ide.
valóban ennyire nem lehet el-különválasztani rendszereket, valóban ennyire nem vesszük figyelembe kinek mire van igénye, milyen lánc kiegészítője lesz. Ennyire nem ragad meg mitől lesz, lehet (akár elméletben) valaminek jobb általános kép és hangminősége, arra mikor és milyen körülmények között van szükség.
(#38673) Oszilaci
Nem attól lesz szebb képe (hangja) egy rendszernek, hogy "150be" vagy trillióba került, hanem a gondosan összeválogatott, igényekhez igazított hardverelemek szakszerűen szoftverekhez való igazításával, testreszabásával. Egy Kabini alapú HTPC-nek lehet jobb általános képminősége egy GTX9-cel szemben, ha utóbbin egy gyári Kodi fut retek nvidia időzítésekkel, gyári skálázó algoritmusokkal, ahogy bizonyos körülmények lehet a GTX-nek sokkalta jobb képe a Kabinénél.
-
MasterMark
titán
válasz
_Smooth #38581 üzenetére
Igen, ez a törés miatt van.
Az után nem működik, ha vele mountoltatod az image-et. (Ez egy külön modul, külön kellene neten aktiválni, amit nem tud nyilván.)
Ezzel arra akartam kilyukadni, hogy nem a szoftver sz@r.
Cserébe drága rakás felesleges funkcióval.
szerk.: Múltkor amikor volt róla szó, hogy hogyan kell beállítani külső lejátszóként Kodi-ban, csak a 3D ISO-kra, sikerült nekem is elrontanom ezzel...
-
törölt tag
válasz
_Smooth #38566 üzenetére
Corel WinDVD Pro 11-et még megpróbálhatod. Windows 10-hez WinDVD Pro 11 - Service Pack 5 kelleni fog frissítésként. Plusz a W10 saját iso felcsatolását nálam nem kedvelte, ezért WinCDEmu vagy hasonló biztonságos mountolóra szükség van. De elég béna szoftver ez is, nem mindenkinél működik megfelelő minőségben, de egy próbát megérhet.
-
Georgie1224
tag
válasz
_Smooth #38567 üzenetére
Azért lenne, jó mert ha mesét néznek a lányaim, akkor ne "bömböljön" nekik a genius home theater 5.1 (ősrégi). Akkor elég ha a TV hangszórói szólnak. Így viszont ha váltani kellene minden alkalommal az macerásabb, és a feleségem nem is fog vele vesződni.
Direkt ventillátorosat néztem VGA-ból, nem az volt a cél, hogy nagyon halk legyen.
A 7-es széria nvidia-ba gondolkodom, mert annak a fogyasztási mutatói elég jók.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Revolut
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest