Hirdetés
- OLED monitor topic
- Nem csalás, nem ámítás: megérkeztek a Xiaomi notebookjai
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Visszazavarná az előző évezredbe az AMD és NVIDIA GPU-kat a Bolt Graphics
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atmo
senior tag
Sziasztok!
Lehet nem jó helyen kérdezek, de nem találtam alkalmas topikot. Volna egy olyan problémám, hogy a monitorom (W3000H) csak dual link DVI-D csatlakozással rendelkezik és megoldható-e valahogy, hogy az új RTX kártyákra is rá lehessen kötni, mert azokon már nincs DVI-D kimenet. Vettem egy DisplayPort to DVI-D kábelt, de azzal nem ad képet. Köszönöm
-
-
viperabácsi
addikt
-
kavalkád
senior tag
válasz
tupacamaru #54644 üzenetére
köszönöm! azt hittem sokkal drágább lesz.
-
kavalkád
senior tag
válasz
SunMount3r #54642 üzenetére
köszi, tudnál adni egy linket ahonnan megrendelhetem, hogy biztosan olyat vegyek?
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
G4560-at érdemes lehet I3-7100T-re cserélni htpc-ben? RX550-es dedikált vga van mellettük.
-
PuMbA
titán
válasz
viperabácsi #54631 üzenetére
Az a lényeg, hogy a csatik 2.0-ásak legyenek
Közéjük jó az 1.4 kábel is.
-
MasterMark
titán
válasz
viperabácsi #54633 üzenetére
Ez egy baromság amit itt írnak. A hdmi.org a hivatalos forrás, már linkelték, hogy milyen kábelek léteznek.
-
viperabácsi
addikt
válasz
MasterMark #54632 üzenetére
-
MasterMark
titán
válasz
viperabácsi #54631 üzenetére
Can existing HDMI cables support the higher bandwidths of HDMI 2.0 Specification?
Yes, existing High Speed HDMI Cables (wire only) will support the new higher bandwidths (up to 18Gbps).HDMI 2.0 specification defined a new, more efficient signaling method, for speeds above 1.4b limits (10.2Gbps), to allow higher bandwidths (up to 18Gbps) over existing High Speed HDMI Wire Cables.
Más jelet használ.
-
viperabácsi
addikt
válasz
MasterMark #54630 üzenetére
Akkor csak egy kérdés : A csati a kártyán / tv-n nem 2.0 , hanem 1.4 ! akkor nem megy át , akkor az 1.4 kábel hogy -hogy jó rá ?
-
MasterMark
titán
válasz
viperabácsi #54629 üzenetére
Nincs ilyen, hogy 2.0b kábel. Ha az az "1.4-es kábeled" nem tudta, akkor az nem volt még "1.4-es" se.
A 2.0 nem definiál új kábelt, a meglévő High Speed kábelek jók hozzá. Csak egy új certificációs cucc jött ki, aminél pluszban tesztelik mindenre. (De attól még az ugyanaz a kábel specifikáció.)
-
viperabácsi
addikt
Ok Azért írtam mert nekem a "mezei HDMI (semsung 1.4 nem tudta ) mióta 2.0b kábel van gond nélkül viszi.
[Ez van most ] -
PuMbA
titán
válasz
viperabácsi #54627 üzenetére
Nincs olyan, hogy 2.0-ás kábel, csak 2.0 certified van. [link] Nekem 1.4-es kábellel is megy a 4K 60Hz HDR, hiszen az is tud 18Gbps átvitelt
Az 1.4-es kábelek 95%-ával megy minden,de ha valaki tuti biztos akar lenni, azoknak van a "2.0 kábel".
-
kavalkád
senior tag
válasz
SunMount3r #54625 üzenetére
1.4-es szabványú HDMI kábelem van és MSI Radeon RX 570 kártyám van.
MHCP, VLC és KMPlayerrel néztem, mindből a legfrisebb elérhető verzió.
Feltettem a madVR csomagot, bár nem tudtam, hogy kell-e azon állítgatni, csak lefuttattam az install.bat-ot.Délután elolvasom az összefoglalót és megcsinálom ami le van benne írva.
-
SunMount3r
nagyúr
Konkrétan milyen lejátszó programok voltak és milyen a videokártya? Az itteni összefoglalót olvasd el és úgy/azzal próbáld meg.
De ez még lehet akár HDMI kábel gond is, de ennyiből nehéz megmondani. Próbáld meg egy másik kábellel is.
-
kavalkád
senior tag
előre is elnézést ha nem jó helyre írok, de ez a fórum tünt a témához legközelebbinek.
a problémám, hogy a PC-n bizonyos filmeknél (tipikusan Netflix, de nem mind) teli van szórva a kép kék pöttyökkel. probáltam 3 különböző videólejátszóval, ugyanaz az eredmény
mindig. a filemt HDMI kábelen keresztül a TV-n nézem, ha ez érdekes.itt van némi technikai infó is a fájlból:
General
Unique ID : 219545965653691605429043755495178083783 (0xA52B03D3404698DEE1F042D558C39DC7)
Complete name : E:\Torrent\Altered.Carbon.S02.1080p.NF.WEBRip.x265.10bit.HDR.DDP5.1.Atmos-NTG\Altered.Carbon.S02E01.1080p.NF.WEB-DL.DDP5.1.HDR.HEVC-NTG.mkv
Format : Matroska
Format version : Version 4
File size : 1.58 GiB
Duration : 45 min 7 s
Overall bit rate : 5 019 kb/s
Encoded date : UTC 2020-02-27 08:29:47
Writing application : mkvmerge v21.0.0 ('Tardigrades Will Inherit The Earth') 64-bit
Writing library : libebml v1.3.5 + libmatroska v1.4.8
Video
ID : 1
Format : HEVC
Format/Info : High Efficiency Video Coding
Format profile : Main 10@L4@Main
HDR format : SMPTE ST 2086, HDR10 compatible
Codec ID : V_MPEGH/ISO/HEVC
Duration : 44 min 7 s
Bit rate : 4 342 kb/s
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 (24000/1001) FPS
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0 (Type 2)
Bit depth : 10 bits
Bits/(Pixel*Frame) : 0.087
Stream size : 1.34 GiB (85%)
Default : Yes
Forced : No
Color range : Limited
Color primaries : BT.2020
Transfer characteristics : PQ
Matrix coefficients : BT.2020 non-constant
Mastering display color primaries : Display P3
Mastering display luminance : min: 0.0001 cd/m2, max: 1000 cd/m2
Maximum Content Light Level : 1127 cd/m2
Maximum Frame-Average Light Level : 547 cd/m2mit tudok tenni, hogy megszünjön a probléma?
-
kelna91
senior tag
Köszönöm mindenkinek a sok választ, lesz miből válogatni!
-
Gombinyó
őstag
válasz
SunMount3r #54621 üzenetére
YT-ozásnál, koca böngészésnél nekem elég jól szokott jönni a légegér, a billentyűzet és a mikrofon is.
Ezekre pl alkalmatlan a Harmony. A kérdezőnek kellene eldönteni, hogy pontosan mire és hogyan használná az eszközt. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Gombinyó #54619 üzenetére
Biztos megvannak az előnyei, de én pont a légegeret hiányolom a Harmony-kból, ha az is lenne bennük (és még netán mikrofon is) kétségkívül ezek lennének a legjobbak. Én csak egy másik alternatívát akartam adni hozzá. És persze ott van még az áruk is, ebben nem nagyon tudnak versenyezni a légegerekkel. Plusz ugye amiket linkeltem majdnem mind IR tanítható is és van aminek kb. minden gombját be lehet programozni kb. bármilyen más eszköz funkcióira is. Kinek ez, kinek az, de pl. YT-ozásnál, koca böngészésnél nekem elég jól szokott jönni a légegér, a billentyűzet és a mikrofon is. És ha valami alkalmazásban, vagy az OS-ben kellene bíbelődni egy kicsit a TV előtt, arra is megteszi a légegér funkció.
-
bnorci71
addikt
válasz
kelna91 #54615 üzenetére
én ezt a 2-t használom
a Kodiba ezt jobban szeretem
https://www.ebay.com/itm/USB-Wireless-Media-Desktop-PC-Remote-Control-Controller-Combos-For-pc-XP-Vista-7/223801922618?hash=item341ba2543a:g:rWsAAOSwzQFd-edb
Ez légegér is de én azt a funkciót utálom ez csak a win indulásnál a jelszó beírás miatt van, meg ha youtubon kel a billentyűzet, de a youtube irányításhoz még mindig kényelmesebb nekem egy rendes egér
https://www.ebay.com/itm/Android-TV-Box-Wireless-Remote-Control-Keyboard-Air-Mouse-2-4ghz-for-KODI-PC-TV/332101423093?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649 -
Gombinyó
őstag
válasz
SunMount3r #54618 üzenetére
Harmonynak az activitik a hatalmas előnye, egy távval tudsz minden eszközt irányítani. Én már vagy 10 éve használom és semmi nem tudná helyettesíteni sztem. Egy gombnyomásra kapcsol be minden szükséges eszköz és vált a tv, erősítő a megfelelő bemenetre. Egy időben pl a hangerő gombokkal az erősítőt vezérli, míg a többivel a Kodit. Ezt nem tudja egyik légegér vagy kínai táv se. Persze lehetnek azok is jók, de htpc-n mozizni biztos nem hozzák egy harmony kényelmét.
-
kelna91
senior tag
Ma megpróbáltam lejátszani egy 4k filmet, de szaggatva játszotta le a VLC, úgyhogy inkább az 1080p változatot szedtem le, azzal nem volt gond. Mi lehet a hiba? Saját 4k anyagaimmal nem szokott gond lenni. A gép elég erős, nem valószínű, hogy ott a hiba: Ryzen 2700, 32GB RAM, RTX2060 Super.
Más: Tudtok ajánlani PC-hez médiatávirányítót? -
tomic
addikt
válasz
viperabácsi #54612 üzenetére
2600 az nem 3000mhz! De majd a tapasztalat igazolja.
-
viperabácsi
addikt
válasz
SunMount3r #54611 üzenetére
mindkét szett tesztelt 2600-al mennek hibátlanul ( ajánlottak is ! )
Én vásárlás elött szoktam kérdezni -
SunMount3r
nagyúr
válasz
viperabácsi #54610 üzenetére
Ha a G-s proci mellett döntesz, a memóriákat mindenképp érdeklődd meg (ha nem tetted eddig) a Ryzen APU-s Topic-ban, mert kelleni fog az IGP-nek, hogy legalább 3000-en tuti menjenek (és ugye ehhez már RAM tuning is kell) az adott alaplapban.
-
CirrMee
addikt
válasz
viperabácsi #54608 üzenetére
2600 + 16Gb vs HTPC? Ágyúval verébre...?
-
viperabácsi
addikt
Futok még egy kört a témában , ha van türelmetek hozzá.
HTPC építése van folyamatban , amik az alkotoelemek
Asus megvan !
Lap : MSI B450M Mortar MAX vagy
ASUS ROG STRIX B450-I GAMING
ezek megvannak :
Ram : Corsair Vengeance LPX 16GB ( 2x8 GB ) / 3000MHz CL16 White vagy
Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz BLS2K8G4D32AESBK
Ryzen 2600 megvan.
Proci 3200g vagy 2600+ ASUS Radeon RX 550 Phoenix 4GBEzekből a kérdés a procira vonatkozik Melyik verzió legyen?
A lehetőségek , hogy marad 2600 +RX550 és veszek egy 2700/2700x et a jelenlegi gépbe , vagy jelenlegi 2600 marad a mostani gépben és veszek egy 3200g-t és eladom az RX55-4gb -t ?
Melyik lenne a jobb megoldás ? -
SunMount3r
nagyúr
Ja, meg az Android-os, meg mindenféle okos TV-kben is biztos kapnak ennyi VRAM-ot, vagy még többet is a Netflix app-ok
...
Amúgy kezdhetne már igazán valamit ezzel az AMD. Az új 5xxx kártyákkal se megy még?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
viperabácsi #54604 üzenetére
dehogyis, alapban kapnak 2gigát a ramból, de ahogy az intel 630asa is, gondolom ez meg pláne képes rá, hogy akár 16gigát levegyen a közponnti ramból. ha nem megy, nem ezen múlik.
-
PuMbA
titán
válasz
viperabácsi #54604 üzenetére
AMD-n egyáltalán nem megy, ha jól tudom, de teljesen felesleges is ezzel foglalkozni
Egy 4K TV Netflix appjával tökéletesen megy minden.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #54602 üzenetére
Nem tudom, de ennyi a hivatalos követelmény valamiért
-
PuMbA
titán
válasz
fatikajoker #54600 üzenetére
GT1030 GDDR5 2GB
Viszont Netflix 4K-hoz 3GB kell minimum, akkor 1050 3GB.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Villanyszerelés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Trollok komolyan
- Nők, nőügyek (18+)
- EAFC 25
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OLED monitor topic
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest