-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
Tudtok egy jó HTPC-kkel foglalkozó külföldi fórum-ot? (Az AVS-en kívül)?
-
stigma
addikt
válasz SunMount3r #50002 üzenetére
Hali, hát nem biztos hogy a legjobb de én az alábbit szoktam olvasgatni: HTPCBeginner
Ezenkívül a kodi.tv-s oldalt szoktam nézni + a fórum oldalát mert ott vannak tippek trükkök igaz nem kiforrott HTPC-s dolgok vannak jelen hanem inkább beállítások/tesztek.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Útközben szállingózik kis infó => ASROCK J4105-ITX => 30k
Még csak rendelhető de árban szerintem nem rossz, kb így nyitott annó a N3150-es lap is asszem.
Még a Rizen Ridge APU az amit kíváncsi vagyok, asszem febr. 12. fele fog debütálni ha jól emlékszem.
-
petir
senior tag
sziasztok
Van egy kis gépem.
Alaplap : ASRock H61MV-ITX
CPU : Intel Celeron G1610 2,6GHz 2MB LGA1155
Memória: 4GB 1333MHz DDR3 RAM Kingmax
HDD: 1TB WD
Régen hajtott a "vágy" egy debian van rajta csomo minden hülyeséggel de eljárt az idő felette. - Lecserélném!
Mást szeretnék OS-t keresek nem feltétlen linux lehet más is
Amire kell:
Torrent , DLNA - egy samsung tv-n tudjam nézni a source gombot megnyomva lássam a megosztott állományt és szépen vigye , tudjak akár beletekrni is. Távoli elérés opcio még esetleg.mi mostanában OS terén a trend? Ki mit használ ?
[ Szerkesztve ]
-
elmouse
aktív tag
-
szricsi_0917
tag
Sziasztok
Olyan elhatározásra jutottam, hogy szeretnék egy HTPC-t a kompromisszum mentessége miatt.
Semmilyen hardver nincs hozzá tehát minden az elejétől kezdve lenne.
Az elvárás leginkább a HDR és ugye ez alapján társulva a 4K is.A másik fontos tényező a 2db HDMI kimenet.
Érdemes megvárni a Gemini lapokat ami elvileg elég is lenne hozzá?
A másik kérdés, hoyg szükséges-e ehhez videókártya?
A fogyasztás annyira nem is szempont inkább a halk mükődés.
Milyen konfigot tudnátok ajánlani? -
Patice
Topikgazda
válasz szricsi_0917 #50010 üzenetére
Jelenleg még várósak a Gemini Lake lapok. Ha ezekből a procikból akarsz építkezni, akkor ráfoghatjuk a kompromisszum mentességet, de akkor nem az alaplapok között kell nézelődnöd, hanem a barebone gépeknél (Intel NUC). Jelenleg csak ezeken lesz két HDMI2.0 a neten található infók szerint. ITX lapokon csak egy.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
szricsi_0917
tag
válasz Patice #50011 üzenetére
És egy olyan megoldás ha esetleg Core processzorok irányába mennénk el? Ott találtam olyan ITX lapokat ami megfelelő lenne. Az Intel NUC gépeken 2.0 hdmi van és nem Display portos átalakítással?
Esetleg 2 db hdmi kimenet megoldható-e egy videókártyával? Nekem csak az miatt kell, hogy a hangot ki tudjam engedni az erősítőre ami nem tudja a 4k-t. Így az egyik csak az audiot adná ki a másik pedig csak a képet.[ Szerkesztve ]
-
Bird
addikt
Sziasztok!
HTPC (csak kodi, net) alapnak melyik lapot ajánljátok?
Esetleg még J3355 is szóba jöhet, igaz az csak 2 magos.
Mellé egy passzív 1030 Gt LP OC karit szánnék. Mindkét platform négy magos, igaz az AMD 2013-as cucc. Sajnos az Intel J3455 jelenleg beszerezhetetlen.
Köszi a segítséget!
Bird
[ Szerkesztve ]
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
PeterPH
senior tag
A kettő közül egy J4105-ITX-et javasolnék. És elfelejteném a dedikált kártyát is.
-
Bird
addikt
válasz Gorneck #50016 üzenetére
Köcce!
Mindenképp valami életképes megoldást szeretnék és ragaszkodnék az 1030-hoz is. Lehet egy G4560 lrsz belőle. Gondoltam megspórolom a ram árát, de így felejtős lesz.
Hát kicsit húzósabb lett.
[ Szerkesztve ]
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
Gorneck
legenda
J4150 már nem lehet rossz, de alaposan után kell járni, hogy az igényeidnek megfelelő legyen. (sajnos nincs nálunk most ilyen)
1030-at nálam a LibreElec pl 4k alatt nem igazán kezelte jól (valszeg VGA nélkül a HD610 is simán elvitte volna). Windows alatt ellenben semmi gond Kodi alatt.
Lehet érdemes lenne ezt az utat is körbejárni.
Jelenleg nekem pl ez van:
Asrock H110M-ITX,
Intel Celeron G3930
Vmi SSD.Netre, filmezni, még melóra is elég... Ofc nem ezen kell játszani...
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
djnice
veterán
válasz szricsi_0917 #50010 üzenetére
Azt tudnod kell, hogy HTPC-nél ha Kodi-t akarsz natív lejátszónak, akkor egyelőre a HDR nem fog menni se Windows, se Linux (LibreELEC) alatt. Windows alatt MPC-HC + madVR vagy PowerDVD a megoldás, de HDR-re így is manuálisan kell majd átállítanod a desktop-ot.
Átmeneti megoldásnak ott az olcsó S905X + LibreELEC vagy a drágább Apple TV 4K MrMC-vel.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Patice #50011 üzenetére
De azokon a Gemini Lake-es alaplapok már lesz rendes HDMI 2.0 (még ha csak egy is)? Vagy az is DP átalakítós megoldás lesz?
(#50018) Gorneck: Én is valami ilyesmiben gondolkodom, csak jó lenne tudni, hogy a GT1030-al megy e pöpecül FHD 3D is... Vagy, hogy milyen minimál kártya kellene hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz szricsi_0917 #50020 üzenetére
Igen, sajnos kézzel kell váltogatni az SDR, HDR között.
A roadmap még nem ismert, ez az utolsó info:[link]Egy S905X box 8k körül van, szóval nem nagy befektetés, utána meg mehet pl a hálóba
(#50021) SunMount3r: Elvileg van rajta HDMI 2.0: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
válasz SunMount3r #50021 üzenetére
Elvileg ezt tudja:
Video Output
J4105-ITX
D-Sub (VGA) up to 2048×1536 @ 60HzHDMI 2.0 up to 4K x 2K (4096×2160) @ 60Hz
DVI-D up to 1920×1200 @ 60HzJ4105B-ITX
D-Sub (VGA) up to 2048×1536 @ 60HzHDMI up to 4K x 2K (4096×2160) @ 30Hz (Not sure why, since GLK processor should all support HDMI 2.0, maybe error in specs?)
Video
HW Acceleration Decode: HEVC (H.265) 8 bit, HEVC (H.265)10 bit, H.264 @ Lvl5.2 (AVC), JPEG/MJPEG, VP8, VP9 8bit, VP9 10 bitHW Acceleration Encode: HEVC (H.265) 8 bit, HEVC (H.265)10 bit, H.264 @ Lvl5.2 (AVC), JPEG/MJPEG, VP8, VP9 8bit
3D sose vonzott annyira, illetve eszközöm sincs hozzá...szal ebbe nem nagyon tudok segíteni.
Bár jelenleg engem sokkal jobban kiakaszt, hogy bizonyos tartalmat (hang) pl nem tudok már áttolni az erősítőnek a TV keresztül (optikán vagyok kénytelen továbbítani).
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
SunMount3r
nagyúr
Egy kis szörnyülködni való: [link]
CPU:
Recommended: Kaby Lake Core i5.Intel Kaby Lake (7th generation) Core i5 or i7 processors are a minimum requirement for compatibility with UHD Blu-ray drives. As well, 6 GB of system RAM and Windows 10 are also necessary.
VGA:
Nvidia:
Minimum: GTX 960
Recommended: GTX 1060Na jó, ez mind MadVR-hez való, de nem kicsit sokallom az "ajánlottakat"...
-
Hohocali
aktív tag
válasz SunMount3r #50028 üzenetére
"Rendes" bolti UHD lemezeket akarsz lejátszani? Vagy "virágboltit"?
Ez a konfig az előbbihez kell.."az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
Ispy
veterán
Sziasztok!
LE használok a HTPC-n, az opensubtitles.org be is van állítva a felíratok kereséséhez, meg lehet adni így a feliratok.info is valahogyan?
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz MasterMark #50031 üzenetére
Igen, pont ez lett volna a kérdés, hogy tud-e valaki ilyen addonról.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
gárr
csendes tag
Valahonnan meg lehet tudni, hogy a J4105-ITX lap milyen feszültségből hány ampert igényel?
Illetve ennek a lapnak is szüksége van az összes + és - feszültségre is? -
tupacamaru
veterán
Szerintem elég neki a 20 pines tápcsatlakozó is. A másik kérdésre nem tudom a választ. Nekem egy j1900-as van Pico-PSU-val hajtom, 60W-os kockával, egy SSD, egy laptop vinyó meg egy 6TB-os asztali van benne. Ezeket vígan elviszi.
Találkozott már valaki J4105-ös alaplap teszttel, visz mindent 4k 60Hz-ig bezárólag? Ideje lenne lecserélni a mostani gépet. Úgy is beesett az ára 29k alá.
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, tudnátok nekem ajánlani valami ultraklassz megoldást (hardver + szoftver egyaránt) egy infrával távvezérelhető htpc megoldásra ? Még soha nem próbáltam a Windows-oknak (bármelyiknek is) a Media Center Edition-jeit, jók valamire ? Esetleg Linux alternatíva, vagy valami Kodi motyó ?
- Jelenleg Foobar-on lógok, el lehet ezt vezérelni távolról vajon ? A kimenet USB-s DAC ..
- Filmeket is játszanék róla, vezérelni ezt is valahogy (MPC-HC alternatívát kutatok épp, úgyis megszűnt, nem fejlesztik tovább)
- Fontos a minden létező istennyila formátum támogatása, sokbites hi-res flac-ok, mka, mkv konténerek, esetleg mint a Foobar, ISO-kba belelátás (ez nagyon-nagyon fontos lenne amúgy)
- SACD / DSD fájlok lejátszása (.DSF, .DFF), néha töltögetek a nativedsd.com -ról is
A hardvert épp kutatom, de szerintem valami Skylake-es kisfogyis motyó lenne egy Akasa Euler M passzív Vesa Mount-os házban és vagy a tv hátuljára cuppan fel, vagy valahova a preamp mellé elfektetem és kész. Szóval standard PC-nek vehető, semmi különleges.
No, szóval szoftver oldalon szenvedés van, mi legyen Linux csak azért lenne jó, mert raid5-be tenném a háttértárakat. De nem kötelező, a távvezérelhetőség fontosabb.
B opció, hogy USB-s tapipados billentyűzettel vezérlem a kanapéról, kijelző pedig a TV. Ebben az esetben szerintem nincs is kérdésem, azaz max fejvakarok, vajon ez mennyire elegáns megoldás.
Minden kommentet, észrevételt köszönök.
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Ribi
nagyúr
Ahogy nézem a -12 kell, de csak nagyon kicsi.
Általában ez az 5 fesz kell neki. 5V-ból nem tudom kell-e kettő. -
stigma
addikt
válasz Dißnäëß #50037 üzenetére
Hali, hát ha valami kompakt megoldást kereslek akkor talán ez az ami jó lehet neked:
Intel NucEz egy itx-es gép, melyben SSD található, kis fogyasztású és gyors működésű. Windows 10 és Linux egyaránt van rá.
MPC-HC egyenlőre hagynám, nálunk itt inkább a Kodi az ajánlott program, mely Filmek terén mindent megesz.
Zene terén sajnos nem tudok segíteni milyen addon vagy épp program az ami neked megoldást adja.Baj annyi hogy ebbe nagyon HDD-t nem teszel ezért kell egy NAS még hozzá, melyben a háttértárad van, és onnan hallgatod a zenét...vagy olyan megoldást választasz mint mi, ami a HTPC.
Picit várj szerintem és vagy AMD Ryzen 2200G vagy Intel J4105-ITX-et veszel - utóbbi már megjelnt) melyből összeépítesz egy ITX-es gépet + Win +Kodi+ Torrent ha szükséges és akkor elvagy egy időre.
Ezenfelül még Plex Servert mondanék ami elég jó zene/filmek lejátszára, de elég előforrásigényes.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz stigma #50039 üzenetére
Igazság szerint a filmeket maga a TV is viszi, webOS 2-es LG, eddig mindent evett, nagyon kellemesen csalódtam benne. NAS is oké lenne, egy szoftveres raid 5-öt összerántok egy Debiannal bármikor alá.
A zene a kritikus, mert azt azért mégsem optikán küldöm ki, sokféle hi-res formátum van, ezeket jó, ha van valami értelmes cucc továbblökni.
A tippeket köszi, ez még agyalós kicsit akkor.. Mindenesetre néznem kell a Foobar-hoz plugint zenére, ez biztos (mármint ha van egyáltalán, valami távszabályzó component)..
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
3szli
tag
Sziasztok,
egy kis segítséget szeretnék kérni hpct szeretnék csinálni egy Lenovo 3000 N500 (1 gb rammal)
Két témában szeretném a siketségeteket kérni egy távirányítót szeretnék venni (nem túl drágát )(de szerném ha azzal ki és bekapcsolható lenne )
Más rész az operációs rendszer megválasztása lenne másik kérdésem egy plex szerver-hez használnám.
Előre is köszönöm
-
Ronam
addikt
Sziasztok!
Múlt héten vettem új tv-t (XE9005), és keresek valami normális lejátszót hozzá. KODI-t ajánlottak a Sony topikban. Hálózaton sajnos nem sikerült összekötni, ami annyira még nem is lenne problémás. HDMI-n keresztül használnám most egy ideig, de a képe nem valami túl szép. Van esetleg valami extra beállítás, amivel többet lehetne kihozni belőle? UHD tartalmat próbáltam, az teljesen rendben volt, viszont a FHD filmek elég gyatrán néznek ki. Esetleg valami ötlet? HP Omen-ről fut a program, szóval a konfignak elégnek kell lennie. Előre is nagyon köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Itt vannak a kalibrálthoz legközelebbi TV beállítások A végén a kis képeken lévőket ne csináld meg, illetve a fényerőt a 4-esről feljebb rakhatod, mert az elég sötét. HDMI 2.0-ás kimenet van a laptopodon és HDMI 2.0-ás kábelt használsz? MPC-HC videólejátszóval nézted? Azzal nézd meg.
[ Szerkesztve ]
-
szricsi_0917
tag
Szaisztok
4k hdr-hez szeretnék egy htpc-t. A konfig amin gondolkodtam ez lenne:
CORSAIR 8GB Vengeance LPX DDR4 2400MHz CL14 KIT CMK8GX4M2A2400C14
INTEL Core i3-7100 3.90GHz 1151 BOX
ASROCK H270M-ITX/ac
ASUS RX550-4G RX 550 4GB GDDR5 PCIE
BE QUIET! Pure Power 10 400W
FRACTAL DESIGN Core 500Merevlemez van ezért nem szerepel a listán.
Van ehhez valami észrevétel amiből jobb kéne vagy esetleg felesleges? Legfőképpen az alaplapon gondolkodtam, hogy kell e ennyiért mert az ac nem szükséges számomra.
Köszönöm a segítsgéet előre is! -
PuMbA
titán
válasz szricsi_0917 #50047 üzenetére
Alaplapból mondjuk egy MSI jobb lenne, ami még olcsó. Az ASRock nem az alaplapok csúcsa. Core i3-7100 is felesleges, elég egy Pentium G4560 és a maradék pénzből veszel egy nagyobb hűtőt és 500-700RPM-re belövöd, ami hangtalan 1m-ről 4GB-os RX550 is felesleges, inkább vegyél egy 2GB-os Gigabyte Gaming-et, ami lekapcsolja a ventijét és emiatt hangtalan. be quiet! Straight Power E10 400W szintén szerencsésebb, mert alig drágább és 200RPM-en megy a ventije, azaz szintén hangtalan 1m-ről.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz SunMount3r #50049 üzenetére
madVR nem kötelező, illetve nélküle ugye teljesen csendes lehet a gép könnyű szerrel, ugyanis se a proci, se a VGA nem dolgozik
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest