Új hozzászólás Aktív témák

• skoda12

aktív tag

Ehh. Ezt meg kell osztanom. Ugye 2008 után jelentkező hallgatóknak kötelező 6 hetes gyakon résztvenni. Eleve hosszabb távra keresek munkát, de ez most mindegy. Található egy lista az inf-es oldalon, hogy hol lehet jelentkezni. Kinéztem pár céget, küldtem is cv-t (legyenek A,B és C cégek). Az első jelölt rögtön meg is kért, hogy menjek Győrbe állásinterjúra :C -> autoskip. Az nájsz, figyelembe véve, hogy egy pesti egyetem honlapján hirdetnek. Aztán küldtem még mailt B-nek meg C-nek. Eltelt 2 hét válasz nélkül, ekkor telefonon próbálkoztam. B -> elérhetetlen, 3 napon keresztül 30 percenként hívtam őket, senki sem vette fel. C -> telefont felveszik, majd beleközlik, hogy a kapcsolattartó már nem dolgozik ott :U (tiszta szerencse, hogy az elte-s információk abszolút up-to-date kategóriába tartoznak). Nagy nehezen berángattak interjúra, meg még néhány másik interjúalanyt ugyanarra az időpontra, így abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy végighallgathattam, mások hogyan nyalnak segget 1,5 órában. Az interjúztatók kb 45 percen át fényezték a céget. A fennmaradó időben irreleváns kérdésekre kellett válaszolni (mi a hobbid szintű kérdésekre kell gondolni). Mindenesetre két jelölt többször is megemlítette, hogy már dolgozik itt ismerőse :N . Az interjúztatók természetesen nem olvasták el az önéletrajzokat, így sikerült behívniuk egy olyan embert is, aki teljesen más területen akart dolgozni, őt viszonylag gyorsan lekoccolták. Eltelt két hét és kaptam egy mailt, hogy szakmailag nem feleltem meg. (Azt tudni kell, hogy az interjún mindenki egyetlen érdeklődő szakmai kérdést kapott a másfél órában, semmi teszt vagy ilyesmi.) Ezen picit kiakadtam, mert fél év project tapasztalattal, két beszélt idegennyelvvel, Sun által mínősített programozói oklevéllel, 4.94-es átlaggal, szakmai kérdések nélkül leszűrni, hogy szakmailag nem feleltem meg, az azért erős (nem tudom a többieket felvették-e, az ő szakmai tapasztalatuk: "volt már ilyen órám egyetemen"). Nem mintha egy világ dőlt volna össze, mert másik két multicégnél jelenleg a sokadik fordulóban 2.5x annyit ajánlottak nekem, de nem gondoltam, hogy a kapcsolatok már IT területen is számítanak.

Új hozzászólás Aktív témák