Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bluetooth hangszórók
- Akciókamerák
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stonerice
őstag
Szerintem spam lehetett mert egy sima stock hirdetés volt gyártói fotóval és specifikációval. Ráadásul egy másik eladónál is volt egy pont ilyen hirdetés amit leütött valaki (engem megelőzve
). Szintén több mint tíz éves reggel és az elmúlt egy évben nem adott el semmit valószínüleg. (Legalábbis nem értékelték). Szerintem telefonon vagy pcn- a már belépett accountban létrehozta más felhasználóknál ugyanazt a hirdetést egy spam vírus. -
D@ny7
aktív tag
Sziasztok!
Március 13.-ikán rendeltem 5 terméket, amiből 4 nem jött meg.
Van még február 20.-ikai megrendelésem is 2 db ami nem jött meg, itt már írtam az eladóknak. Mindegyik esetben újraküldést ajánlottak fel.
Meddig érdemes még várni?
Másnál is elhúzódik ennyire a szállítási idő? -
válasz
RAiN91
üzenetére
Munkanap szokott lenni, miután a pénz beérkezett hozzád. Ha ennek a 2 napnak akadálya van a vevőt tájékoztatni kell. Persze nem muszáj.
Ha ajánlott a küldemény akkor a vevő látni fogja a tényleges feladást, nem valószínű hogy 1 nap miatt reklamálna, de vannak nagyon nehézkes vevők is. Miért nem 3-5 napot írtál? -
RAiN91
őstag
Sziasztok. Megvették a termékemet ma reggel, és két napot adtam meg a feladasnak. Ha csak hétfőn tudom feladni, de holnap raklikkelek, hogy shipped, abból lehet később bajom?
-
Dermesztő
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot / segítséget kérnék..
Március 9.-én rendeltem ebay-ről 4 db felujitott injektort az autómba. A diesel fixneuss-tol.
A régieket vissza kellett postázni, így jött ki 110 ezer ft-ra a 4 db. Meg is jött néhány napon belül a csomag, szép igényes minden, teszt lapok benne. Örültem.
Másnap be is szereltettem ( régi ment vissza. )
Ahogy telt az idő, kiderült hogy az autó műszaki problémája nem oldódott meg...Szerdán bevizsgáltattam az injektorokat. Kiderült hogy nem felújítottak, 0,2 a kopás a csúcsban és valószínűleg 100. 000 + km van benne... Továbbá 1 db rossz volt.
A másik 3 - at be kellett állítani + kódolni.
60.000 ft volt.
Konkrétan át lettem verve. Az injektorokat " seller refurbished" - nek hirdetik, a hozzá adott teszt lapok pedig egyenlőek egy tekercs wc papírral...
Mit tudnék tenni?
Köszönöm szépen a segítséget! -
Némi anomália került elő az EU-n kívülről vásárolt termékek vámeljárása és áfa fizetése körül. Amíg a Vámhivatal állásfoglalása nem érkezik meg, az alábbiakat javaslom figyelembe venni.
A magánszemélyek esetén a 10 €-t meg nem haladó Áfa elengedéséről van szó, amit az uniós vámjog végrehajtásáról szóló 2017. évi CLII. törvény 162 § (5) bekezdése határoz meg.
Az új számolási módszerük (nem az ami leírva a jogszabályban) miatt az elengedhető ÁFA 2020 május hónapban az érvényes árfolyamok miatt 9,45 €-ra jön ki, ez most 3348 Ft és a bruttó értéke a termék árának 35 € vagy 38,01 $ lehet maximum. -
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Március 1-én rendeltem egy terméket és a mai nap a becsült szállítási határidő. A jelenlegi helyzetre való tekintettel mi most a szokás? Vajon megjön valamikor? Már értékelni sem tudnám az adásvételt és a More actions alatt is csak 3 opció van. Vagy a termék vagy az ára azért kéne.
Megnéztem a nyomkövetős oldalakon, de nincs tapasztalatom velük, hogy ezek most mit is jelentenek valójában. Tracking1 Tracking2 -
válasz
Remekelek28
üzenetére
Tehát elfogadta az ajánlatodat? Csak akkor írj,.De a vásárlásnál van a vásárlás törlés opció azt kell használni.
Ha nem fogadja el akkor lejár az ajánlatod és annyi. -
válasz
Remekelek28
üzenetére
Az gond hogy ezt ugyanúgy mint a Buy It Now köteles vagy kifizetni ha megjelenik a Pay now listában, ez pedig akkor történik ha az eladó elfogadja az ajánlatodat. Ha ez nem történik meg mert nem reagál rá vagy más ajánlatot tesz akkor nem kell megvenned. Egyébként meg kérni kell a vásárlás törlését az eladótól.
-
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Ha make offerbe kértem árengedményt 4 darabra,de meggondoltam magam,mert máshol olcsóbb,akkor,hogyan tudok elállni a vételtől? -
cbmfan
senior tag
befutott a hét hülyéje

"You are asking an outrages price for a decades old motherboard, you won't sell it with this price tag. Drop the price 30$ and maybe I'd buy it. Also you are charging 25$ for shipping it's so high. Let me know what you think."
lap 50$, de adjam annyiért mint a postaköltség, és még abból is engedjek? aha, oké... persze, hogy amcsi, 5 db értékeléssel amit 8 év alatt szedett össze.
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
Hétfőre már frissítették is az adatokat, úgyhogy nem kellett érdeklődnöm semmit. Simán 2-3 hétre tolódnak ki a máskor 1 hét alatt kifutó küldeményeim. Azóta meg is kapta az emberem.
Most viszont újabb hülyeség: érdeklődött valaki egy termékkel kapcsolatban, visszaírok neki. Mindig kérek másolatot az email fiókomba is, nem jött semmi. Megnézem az ebay felületén is, nem jelzi hogy visszaírtam volna. Ok, írok új választ, elküldöm, másolatot kérek. Megint semmi nem jön sehová. Ezzel a buggal mennyire találkozni, mert én most futok ilyenbe először
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Ezt nem teheti meg mert az általa írt X munkanapon belül fel kell adnia és jelölni az elküldést, egyértelműen írja neki az eBay és a PayPal. A várható szállítási idő a kifizetéstől számol ami letelte után lehet reklamálni a meg nem érkezést ha az eBay bekéri hogy mikor is küldte el rögtön lebukik hogy szabályt sértett.
-
rednifegnar
senior tag
-
válasz
gaborsan
üzenetére
Mivel nem kötötted (linkelted) össze az eBay-t azzal a PayPal fiókkal ezért honnan tudná?
Lehet hogy ott van neked, eladónak a vásárlásnál az a kapcsoló hogy a vevő fizetett, de most azt kézileg kell beállítanod.
A függő meg 21 napig lesz, mert így biztosítják a vásárlói védelmet, addig nem lehet elkölteni a pénzt, persze nektek el kell küldeni az árut.
Eleve bonyodalom, hiszen ez a megoldás amit csináltatok nem igazán van megengedve.
Te majd fizeted később (júniusban) az eBay jutalékot ami minimum 10%, tőle meg már levonta mondjuk a 3,4%+90Ft-nak megfelelő jutalék összeget a PayPal. -
gaborsan
csendes tag
Sziasztok, eladtam egy terméket ebayen, de mikor feltettem a hirdetést nem a saját paypal email címemet hanem egy ismerősömét állítottam be, mivel ő kért meg hogy adjam el neki a dolgát. Most el is lett adva a termék, ő meg is kapta a pénzt a paypal címére (pendingben van ott jelenleg), viszont az ebayemben meg azt mutatja hogy a vevő még nem utalta el a termék árát. Ez normális? Lehet ebből később bonyodalom? Köszönöm
-
válasz
Stonerice
üzenetére
Hát nem egészen, mert te olyantól vásároltál akinek "feltörték" a fiókját, nem téged vertek át és nem spam. De lehet hogy csak meggondolta magát és ez volt a kifogása.
De abban igazad van hogy kellene lépni valamit. Ha egy eladó azt jelzi hogy a fiókját "feltörték" és betettek egy hirdetést a tudta nélkül, akkor udvariasan elhinném neki, de kötelezném jelszó cserére és a két lépcsős azonosítás bekapcsolására és állandó használatára, mivel megsértette azt a szerződéi feltételt, hogy védi a fiókja azonosítóit.
Egyébként is ahol van kétlépcsős belépési azonosítási lehetőség akkor ott azt használtatnám, a bankoknál is megy, itt is pénzekről van szó, miért nem kellene.
Nem elég a PayPal-on használni, főleg hogy most már az eBay-en is eltárolhatod a bankkártyát mint fizetőeszközt, nem lenne jó dolog hogy csak úgy vásárolgatnának, ha valaki be tud jutni az eBay fiókba. -
C. s.
addikt
Sziasztok!
A decemberben rendelt csomag ma végre megérkezett. (Már lemondtam róla.) Szerettem volna értékelni, véleményezni az eladót és a terméket, de nem sikerült. A termékhez írtam véleményt és csillagoztam is, de nem jelenik meg, az eladónál még lehetőséget sem látok. Ez volt az első vásárlásom, légyszi segítsetek!
-
Stonerice
őstag
Így utólag spekulálva szemet szúrt a visszatérítésiemailből hogy a paypal 367 ft on váltja az eurót. Regebben nezegettem arra vonatkozo beallitasokat hogy ha a bankom valtja at talan jobban jarok. Ezt hol kell most megnezni?
Aki a napokban vasarolt itt euroban annak hogy alakukt az arfolyam? -
-
Stonerice
őstag
Sziasztok!
Mai nap leadtam egy rendelést ebayen egy német eladó felé. 2003 óta tag. 440 pozitív stb. Üzenetet írtam neki a csomaggal kapcsolatban amire azt a választ kaptam, hogy" Ő nem adott el semmit, feltehetően meghekkelték a számláját. " Szószerint idéztem....Röviden átverés áldozata lettem.
Kérdés hogy járt-e hasonlóan valaki.?
Van-e valami gyorsított eljárás a visszafizetésre ezek alapján?Köszi az infót
. -
mufi
senior tag
Hali, nem, nem én voltam, kinti kolléga küldött egy screenshotot. Állandó angol cím van megadva természetesen, nekem is ez jutott eszembe. Valami elektronikai kütyüre próbált licitálni egy régi rádióhoz, használt is a cucc szóval nem nagy értékű, bár az igaz, hogy 4 vagy 5 vásárlása volt eddig...
-
.zSoLTi.
senior tag
Sziasztok! Olvastam az összefoglalót és nem ad fel nekem jelentési lehetőséget az ebay, hogy nem kaptam meg a termékeket. Az egyik tételt még 2019 december végén rendeltem, a másikat 2020 januárba. nem tudok jelenteni semmit, az eladóval a kontaktot se engedi, hiába írom be a termék számát.. Resolution Center-be hiába irom be a termék kódját hibár ír rá.
-
Ha nem alapértelmezett akkor nem müxik. Én magyar fiókkal, de angliai címet használva folyamatosan licites és fix áras dolgokat is vásárolok bár az angol eBay-en vagyok bejelentkezve ilyenkor és van PayPal fiók. Lehet ilyen eladói korlátozás is még, ha nincs nem lehet licitálni.
Én úgy értettem hogy te voltál, lehet valami szerb korlát? -
-
Surci1
tag
Sziasztok!
Egy kis infóra lenne szükségem.
Tegnap rendeltem egy terméket és kaptam egy ilyen nyomkövetési számot: ESUS 9szám
Én soha nem láttam még ilyet a 6 éves ebayezésem alatt.
Kérdezném, hogy ez a tn szám követhető, nem követhető, részben követhető? Nyomkövető rendszerekben még nem látszik, de némelyik australian post-ot ír. Ez valós lehet?
Egyébként a terméknél : USPS First Class Mail International / First Class Package International Service szálításért fizettem. -
Én folyamatosan tudok licitálni és vásárolni olyanoktól aki nem szállít ide Angliából vagy Németországból.
Mivel van cég aki Angliából elhozza, ezért megadva az angol címet és azt állítva elsődlegesnek simán lehet licitálni, vásárolni.
Azt tudni kell hogy van aki nem szállít postafiókra, így annál postafiókos cím nem jó. De a címen kívül is van még vevő korlátozás, tehát attól függetlenül hogy megfelelő a cím mégsem licitálhatsz. -
mufi
senior tag
Új szép hír. Ha esetleg mondjuk elutaztál x országba, de az eladó nem hajlandó oda postázni a terméket amit kiszemeltél, akkor onnan nem lehet licitálni. WTF ez?! Hiába állítok be X országra ottani címet, nem tudok licitálni. De mé' ilyen
az ebay??
-
indigen205
tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
basszus...
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Az eladó küldhet neked ajánlatot, ő is látja ha valaki figyelésre tette, kaptam már így egész jó ajánlatokat. Vagy elfogadod vagy teszel másikat, de akkor meg kell venned ha elfogadja.
-
rednifegnar
senior tag
ooo valami furit tapasztaltam, vannak megfigyeloim termekeken. megnyitottam az egyik cuccot (fix aras), es azt latom hogy ott figyel egy offer elfogadasi lehetoseg. de en nem tettem ajanlatot semmire. van ilyen hogy egy fix arasra valahogy egy elado tesz ajanlatot (az erdeklodoknek)? vagy mi ez? lehet ellenajanlatot is tenni. de most ezt annyira nem vagom.
-
válasz
felhasználóx
üzenetére
Igen, mert még nem telt a szállítási idő. Rákérdezhetsz hogy tud-e valamit, de nem igazán tud ő sem és azt fogja kérni hogy várjál még, én is. Amikor megrendelted akkor igencsak karanténos világ volt, és ezért csúsztak némileg a szállítások. Május 15-ig befuthat.
De ilyen régieknél javaslom a Resolution Center-en keresztül megközelíteni a dolgot ott más lehetőséged is lehet, lásd a #79724 -
-
válasz
felhasználóx
üzenetére
Semmiről nem csúsztál le a 30 nap 06.19-től számolva a reklamációs idő. Nincs itt 60 nap. A PayPal-on meg a vásárlás napjától számolt 180 nap.
-
felhasználóx
tag
Sziasztok! pár éve használom az ebay/paypal párost, több kevesebb sikerrel/refunddal,de az alábbi problémával találkoztam és elakadtam.
A story a következő: febr 17 én rendeltem cuccot az ebayon (nem trekkingelt) becsült szállítási határidő: 04.22-06.19. persze nem érkezett meg a csomag 60 napon belül. Ebben az esetben is érvényes a 31 naptól 60 napig tartó vásárlói védelem, és mivel kifutottam a 60 napból, -hiába hosszú szállítási határidőt jelölt az eladó- lecsúsztam a védelemről? Előre is köszönöm, a segítséget és a választ -
válasz
sellerBP
üzenetére
Egyenlőre nincs változás, 2020 december 31-ig EU jogszabályok alapján működnek a kereskedelmi, vám és áfa dolgok, ezt elmondta nekik Boris Johnson miniszterelnök is.
Nem kell fizetni semmit, sem nekik sem nekünk. A vírus járvány miatt lehet hogy még tovább is fog tartani az átmeneti időszak.
Neked mindig a teljes összeget kell megadnod, jogkövető magatartás az elvárt. Egyébként sem tartozik rád a vevő áfa vám témája. -
sellerBP
tag
Sziasztok!
Vettek tőlem egy terméket Amerikai Ebay-en. Viszont vevő az angliai. Most tölteném ki postai papírokat hozzá. Lesz-e neki gondja,hogy vámolják stb. Mivel ők már nem EU tagok 03.31 óta. Tehát ha megadom terméknek full értékét vámérték mezőben abból lehet neki gondja? $100-os cuccról beszélünk. -
válasz
Winner_hun
üzenetére
Töröld már az eBay sütiket és a böngésző gyorsítótárat és a belépési oldalon ez ne legyen jelölve: Stay signed in.
Ha ez jelölve és más eszközről lépnél be az megkavarja.
Vagy pedig az előző módon a Resolution Center-en keresztül keresd meg a vásárlást és úgy a return téma. -
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nem vagy belépve?
Ilyent én nem látok pedig naponta használom az eBay-t bár Firefox.
Ha a vásárlásnál a Return this item-re kattintok akkor az jön elő ami a leírásban van. -
Winner_hun
félisten
Azt.
Nagyon jó...Legfrissebb chrome-mal:
Please verify yourself to continue
To keep eBay a safe place to buy and sell, we will occasionally ask you to verify yourself. This helps us to block unauthorized users from entering our site.
Please verify yourself
We're having trouble loading your Captcha. Consider refreshing the page.
If you are having difficulties with rendering of images on the above verification page, eBay suggests using the latest version of your browser, or an alternate browser listed in here -
válasz
Winner_hun
üzenetére
A rádió gombot jelölted a szöveg előtt? Ha igen akkor a böngésződ nem enged tovább.
De nekem ez jön elő, értelemszerűen kell a szöveg az Add details-hoz és kép.
Változott valami. Megnézem hogy ha nem a Resolution Center-en keresztül indítom elő kerül-e a régi felület, ha nem akkor kijavítom a leírást.
-
Winner_hun
félisten
1. Contact seller
2. I need to return my item
3. Request a return.
You can open a request to work things out with your seller. Most sellers want their buyers to be satisfied and will work with you.
4. Arrived damaged
5. katt a Next-re. Na ez szürke marad, nem kékül, nem tudok semmit csinálni. Miért? -
rednifegnar
senior tag
válasz
indigen205
üzenetére
nezz meg par magnes unboxing videot, ugy csomagoljak hogy nem ragad az semmihez, max par enyves kezhez ;)
-
somnia
senior tag
válasz
indigen205
üzenetére
Nekem tavaly az MPL futár hozta a 10x10x4 centist és rendesen be volt csomagolva, nem tapadt semmihez.
-
somnia
senior tag
Nem tudom másnál mi a helyzet de én nem tudom törölni a "Watch list"-ben lévő cuccokat.
Már próbáltam mindenféle böngészővel, süti törléssel, ki-bejelentkezéssel de semmi.
Hétfőre ígérte egy javasasszony, hogy megnézi.
-
indigen205
tag
Hát akkor úgy érzem neki kell menni a refundoknak... Áprilisban is vannak rendeléseim.. Hátha azok jönnek már...
Random sztori: rendeltem egy 4cm átmérőjű neodímium mágnest még novemberben, ami 62kg-ot elbír. Azóta sem érkezett meg, reklamáltam, küldtek újat, az sem érkezett meg. Végül visszakaptam a pénzt. Az egyik barátom világított rá a mágnes eltűnésének okára: Valószínűleg felragadt egy konténerre, autóra vagy bármi szállítási eszközre ami fém, hiába van becsomagolva :D Nekem ez eszembe sem jutott, pedig tök logikus :D Van itt valaki aki rendelt hasonló mágnest és megkapta?
-
válasz
indigen205
üzenetére
Már nem egészen vírus járvány. Áprilisi rendelések is érkeznek folyamatosan.
-
indigen205
tag
Sziasztok! Január végi - február eleji kínai rendelések még sehol. Ez betudható a koronának? 20 cuccból összesen 2 ért ide eddig. Türelmesen várok...
Más: hogy lehet az hogy 1 eladótól 3 dolgot rendelek egy időben, de külön tranzakciókban, de csak 1 érkezik meg? Tök fura. A hatalmas késés Aliexpressen is ugyanez.. -
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
Ha van 10-15 perced akkor telefonon is lehetne bár ugyanezt látják, de ott is lehetne kérni utánanézést vagy e-mailben is
-
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
Sajnos előfordulhat, de a másik postának az odaérkezést be kellene írnia, az is lehet hogy itt maradt.
-
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
A legutóbbi problémás emberemnek elküldtem a két árut, de külön csomagban, egy nap eltéréssel. A nyomkövetés szerint az elsőt megkapta 25-én, de a másikra még mindig csak annyit írnak, hogy 20-án átadták a nemzetközi posta kicserélő központban nemzetközi szállításra. Nagyon extrém esetben előfordulhat, hogy mindkét küldeményt kézbesítették neki, de a másodiknak az adatait nem frissítették? (Az emberem még nem kérdeztem, nem szeretnék helyzetet teremteni egyelőre)
-
válasz
modflow
üzenetére
Én megvárnám hogy működjön.
De a PayPal topik Összefoglaló 11. PayPal egyenleg feltöltése banki utalással, Top Up (Feltöltés) móddal és 12. PayPal egyenleg "gyors feltöltés" bankszámláról. De a banki utalás és jóváírása az ünnep miatt hétfőn várható. -
modflow
veterán
Szerintem utalok rá és akkor jó lesz a refund.
Hogy tudok a saját paypal számlámra utalni?
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Telefon tokok, telefon fóliák kedvezményes áron!
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
- Samsung Odyssey G5 C32G55TQWR 32 Ívelt 1000R WQHD Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 Pro (256 GB) (rendelhető)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
). Szintén több mint tíz éves reggel és az elmúlt egy évben nem adott el semmit valószínüleg. (Legalábbis nem értékelték). Szerintem telefonon vagy pcn- a már belépett accountban létrehozta más felhasználóknál ugyanazt a hirdetést egy spam vírus.

Elnéztem, ez csak 8 számból áll, ezért ilyen a formátum..
hogy....... Érrtem köszi.