Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házimozi haladó szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
2014.01.20
19:38 Budapest - Pesterzsébet 1 postaKüldemény információ:
Kézbesíthetetlen / UndeliverableKiegészítő információ:
cím nem azonosíthatóEz mi?? felhívtam a postát, azt mondják 18-án próbálták kézbesíteni, nem tudták elolvasni a címet(?!?) és 21-én vissza is küldték külföldre??
és 20-án este 8kor írnak a trackinghez?? ilyenkor mi van??
szerk:
nah pont most hívott vissza az ügyintéző csajszi, azt mondta megpróbálja visszaszerezni a csomagom, hátha még csak a központban vanlegalább aranyos volt...
-
nexuspolaris
tag
válasz
nexuspolaris #39549 üzenetére
Megjött ma a másik csomagom is, igaz, ez Szingapúrból, lehet, hogy ezért tartott neki olyan sokáig
-
flegga92
senior tag
válasz
kaliber #39584 üzenetére
Nekem még a hónap elején elküldte ingyen postával a fasttech singapore posttal az akksit. Tracking szerint 8-án postán volt, de még csak 18 ért ki az országból. Nem tudom mostanában mi van velük de az utolsó 2 csomagot leszámítva 7-9 naptári nap alatt lejött, most meg majdnem több mint egy hónap illetve kaptam 2 halott e-cigi patront, küldtek is helyette másikat, ami elveszett nem érkezett meg már 60 napja. Én el is felejtettem már mert cseréltem rajta fejet, de most írtam nekik hogy sajnos nem jött meg (sima csomag volt) és refoundoltak.
-
fardem
tag
válasz
attiati #39586 üzenetére
amint elindítottad az ügyet, kiírja ,hogy az eladót megkérdezik xy napig. azt hiszem 8 nap múlva lehet escalation-t kérni, ami a vita eldöntésének kérése az ebay felől.
ha a case megnyitása után nem válaszol az eladó vagy egy hétig, akkor escalation-re kattintás. onnantól az ebay dönt.
ha az eladó nem tudja bizonyítani a feladás tényét akkor nyertél és visszakapod a pénzt.
-
randras
veterán
Most kaptam levelet friendshops852 nevű eladótól.
Főnökét Mr. Pigeon-nak deklarálta.
-
attiati
veterán
válasz
Stanley-B. #39585 üzenetére
De semmilyen linket nem látok, ahol folytatni tudnám az ügyet. Mit kell vele még tenne?
Megjelöltem az eset indításánál, hogy kérem vissza a pénzt.
-
attiati
veterán
Nyitottam case-t a 30. és 31. napon két rendelésemre.
Ebay szerint várjak 10 napot, hogy válaszoljon az eladó.
Innentől fogva kell figyelnem valamilyen határidőre?Az eladó 2 hete nem válaszol. Az utóbbi 1 hétben kapott két negatív értékelést is: nem szállít és nem válaszol.
2003 óta ebay tag. -
Bence123
csendes tag
-
TaaT
nagyúr
Az első trackinges nagyobb értékű cuccom ami beragadt valahol.
Utolsó infó: 2013-12-30 18:02, Item information : Célországba elküldve / Item sent abroad
A korábbi trackinges cuccok ennyi idő alatt általában meg is érkeztek.
-
Bence123
csendes tag
Régebben beírtam ide, hogy kinek van az utánzat earpodsokkal tapasztalata, és valakit mást is érdekelt még, hát itt van egy:
Szóval vettem egy meglehetősen olcsó darabot, ami egészen szép, 13 nap alatt megjött(ahogy látom másoknak is gyors, gyorsabb a postája most, jó hír). Konklúzió: adják hozzá a gyári tokot, ami számomra plusz pont, kidolgozási minőség és anyaghasználat nagyon jó, egyedül egy kicsi sorja van a fülbe menő részen, de nem zavaró egyáltalán, és nagyon kényelmes darab. Hangminőségre egy kicsit elmarad a gyári, előző szériás gyári apple fülhallgatótól, egy picit doboz hangja van, de végül is nem szól rosszul, csak lehetne jobb. Használható darab, nem úgy néz ki, hogy szét fog esni pár nap alatt. Sportoláshoz meg olyan helyekre ahova nem szükséges a csúcsminőség bőven ajánlom, de a jövőben biztos kipróálok egy drágább darabot, meglátjuk az mit mutat.
-
kirkri
addikt
válasz
Guszti #39574 üzenetére
Érdekes ez az aksi dolog.
Ugye a Hong-Kong Post és a China Post már nem hozza el a lítium elemeket/akkumulátorokat.Viszont én rendeltem két laptop akksit is free shipping-el Kínából, amik már Pesten vannak a tracking szerint. Az egyiket a Svéd Posta a másikat a TNT Post hozta (ez a sima posta, nem az expressz).
Nem tudom, hogy az eBay-en a "sima" posták közül miért csak a Hong-Kong és a China Post elérhető. (részben éppen ezért vettem az Aliexpress-en az aksikat)
-
kaliber
aktív tag
válasz
radi8tor #39556 üzenetére
Félig meddig kérdeztem is, hátha van vele valakinek tapasztalata. Mert 60 nap után "archived"-be kerül a termék értékelni már nem tudok,
gondolom már case-t sem tudok indítani.
De megnéztem egy (archivált) terméknél és tudnék indítani case-t 60 napon túl is.Nagyon megbízhatatlan lett az ebay nálam, főleg líthium akku rendelésnél, kezdek átszokni fasttech-re vagy most kipróbáltam az Aliexpress-t idáig korrektnek tűnik.
-
t420s
aktív tag
üdv!
Az amazon-nál is működik az ebay-hez hasonló buyer protection program?
mi van akkor, ha írok az eladónak (aki nem maga az amazon ,hanem csak egy amazon-on kereskedő eladó) , mert nem jött meg a termék és az eladó nem ad nekem érdemi választ, csak ugyanazt a sablonválaszt küldi?
"köszönjük levelét, hamarosan válaszolunk" és ennyi.
-
randras
veterán
válasz
Zirowe #39567 üzenetére
13db bármi $14-ért alapvetően azalatt az ár alatt van, amennyiért én azt gondolom, hogy minden rendben megy majd.
Eladó? Hány százalékos? Nekem mostanában minden okés, bár elég durván átszoktam amerikai-angol eladókra saját részről, amit meg másnak rendelek, általában rendben van, csak dög lassan jön meg.
-
Zirowe
nagyúr
Egyes eladók pofátlansága jól megnevettet.
Rendeltem kb 13$-ért 14db nakamichi banándugót, tegnap jött meg a csomag, 17 nappal rendelés után, szokatlanul nagy csomagolásban, rá is volt írva, hogy nakamichi plugs.
Kinyitom, erre vmi olcsó, pár dolláros tisztítókészlet van benne.
Jeleztem a problémát az eladó felé, erre reggel ezt az üzenetet kaptam tőle:Dear friend,
We are glad to hear that you receive your parcel.
And as for the canon cleaning kit, it was sent by mistake. But if you receive it, you can keep it as gift we give you, hope it will be helpful for you.
If you do not mind, we'd appreciated if you can give us full 5 star positive feedback.Thanks for your support.
Best regards,
IvonEz bolond?
De sajnos nem ez az első eset, hogy nem azt kapom, amit rendeltem.
Vagy meg se jön, vagy késik sokat, vagy mást kapok, vagy hulladék.
Kb mostanra lement 70-75%-osra az ebayes rendelések megbízhatósága. -
kirkri
addikt
(#39561) bul07:
(#39562) randras:Nem vonom kétségbe, hogy vannak eladók és cégek, akik már nem dolgoznak, de a postai szolgáltatás az 30-ig működik. Sőt, találtam olyan cikkeket is, hogy a nemzetközi küldeményeket nem érinti a New Year Holiday, de mivel ezt az infót hiteles postai honlapon nem találtam meg, így erre nem vennék mérget.
Viszont találtam egy hivatalos munkaidő naptárt. [link]
-
citkar
addikt
Sziasztok!
Még nem rendeltem az ebayről, ismerkedem vele.
Olyan terméket néztem ki, ami csak az USA-ban van, de az angol ebayen is hirdetik (bár ez végül is mindegy). A lényeg, hogy szállítanak Magyarországra és van egy ilyen szöveg: Import charges.
Ami után van egy összeg, az a vámot+áfát jelöli s ha igen a teljes összeget, azaz ha kifizetem akkor simán kézhez kapom, minden egyéb költség nélkül?
Mert a 27%os ÁFÁnál kisebb értéket látok ott.citkar
-
bl4ze
veterán
Most futott be két pakkom :
HongKong Payment date Tuesday, 7 Jan, 2014
China Post Payment date Saturday, 4 Jan, 2014
Egész tűrhető. Mindekttő kis érték, free ship
-
bul07
nagyúr
válasz
kirkri #39560 üzenetére
Nem ebay de erre érdemes ránézni , szerintem ezt az ütemtervet követheti minden kereskedő
31-e már ünnep , és ellőtte még haza is kell utazniuk ami eltarthat pár napot is ha messzebbre mennek és az ünnepre is fel kell hogy készüljenek
-
Sziasztok!
USA-ból továbbra is csúnya vámokkal kell számolnom ha 20k értékű csomagot rendelnék ugye? -
kaliber
aktív tag
Akkor az új szabályok szerint, várható utolsó szállítás napja +30 nap a case indítás határideje, viszont nekem így több terméknél is 60. napon túl lehetne case-t índítani ami ugye nem lehetséges. Így gyakorlatilag 60 nap a case indítás határideje!?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
nexuspolaris #39553 üzenetére
Várj türelemmel vagy ha olcsó volt a cucc, akkor rendeld meg ismét.
Karácsony előtt rendelt termékek van hogy 2-3 hónap alatt érkeznek meg. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Kínából nem ritka a 2 hónapos érkezési idő sem.
-
SUPREME7
őstag
válasz
http://homar.blog.hu/2014/01/20/megteritette_az_ellopott_laptopot_a_posta
Posta Zrt. 2013 decemberéig bezárólag több mint 715 millió darab küldeményt kézbesített belföldön. Ebből a megalapozott eltűnések aránya 0,00076% volt.
Ez 5434 megalapozottan, bizonyítottan eltűnt (gondolom nyomkövetett) csomagot jelent. Ebben nincsenek benne a nem követett csomagok, amikről nem lehet bizonyítani, hogy egyáltalán beérkezett az országba. Több tízezer csomag tűnhet el egy évben ...
-
Winner_hun
félisten
válasz
Az egy dolog hogy egy időben, de egy helyről is jó? Másik hajó vagy repülő... amúgy igen, van hogy eltűnik.
-
nexuspolaris
tag
Dec. 12-én rendeltem tápot és hűtőbordákat két különböző eladótól, még aznap postázták is. A táp meg is érkezett január 6.-án, a hűtőbordák viszont még nem. Elvileg 23.-ig kellene ideérnie, még van három nap, úgyhogy reménykedem. Már nagyon kellene, úgyhogy tűkön ülve várom a postást minden nap, de már az is meg fordult a fejemben, mi van, ha lenyúlták a postán a csomagot. Elő szokott ilyen fordulni? Furcsa, hogy egy időben adták fel, az egyik csomag idért, a másik meg még nem...
-
bul07
nagyúr
válasz
royalka #39542 üzenetére
Legolcsóbb postázási forma, nagyobb eladók kilóra veszik a postát, vagy darabb/kilóra, összevárnak jó néhány küldeményt
A bélyeges küldeményeknék nincs akkora lasullás , meg a regisztrált küldeményeknél, de így is van 5-6nap késés a megszokothoz képest
Persze ha az eladó már átadja a postának, mert ha az eladó nem dolgozik ki tudja mikkor kerül postára -
royalka
őstag
Sziasztok, lassan itt a kínai újév.
.
Annyit kérdeznék a tapasztaltabbaktól, hogy ez hogy befolyásolja a rendelést? Ha jól tudom Jan.31. től Febr 6. ig tart most, szal akkor ha 28.-ig postára adja akkor az még kijut onnan vagy ott marad és majd ha minden lecsenget utána indul meg felém? -
Bence123
csendes tag
válasz
Cheesus #39537 üzenetére
Vásárlásnál lehet változtatni a postázási címet. Vagy akár most is adhatsz hozzá új címet a profilodban, My Account -> Addresses -> View all shipping addresses -> add a new address. Vásárlásnál csak kiválasztod melyik címre kéred. Ha már itt jársz, érdemes beállítani elsődlegesre a saját címed(Make this address primary), ha eddig nem tetted, nehogy véletlenül az ismerősösöd címére rendelj a jövőben
-
Cheesus
senior tag
Hali
Érdeklődni szeretnék, hogy találtam a .co.uk-s oldalon egy terméket, amit az eladó nem postáz ki kis hazánkba. Ebben a pillanatban írtam neki egy e-mail-t, hogy nem lenne-e megoldható a postázás.
Viszont ha nemet mond (és ehhez kapcsolódik a kérdésem), van nekem egy ismerősöm Angliában.
Tehát ha én megrendelem a terméket, illetve ha engedi, akkor az én regisztrációnál kitöltött címemre küldi ki (illetve ebben az esetben nem küldi ki) vagy megadhatok neki egy másik címet is? Mert akkor én ugye kifizetném Paypallal a csomagot, és a barátom címére küldetném, ő pedig hazapostázná nekem.
Ez így kivitelező, vagy a barátomnak kell egy eBay accountot csinálnia emiatt. Elnézést a zavaros kérdésért, átfutottam az összefoglalót, de nem találtam benne meg a választ.
Válaszotokat előre is köszönöm -
-
Misi 007
őstag
A Purchase history-ban régen mindig kiírta az adott termékhez hogy meddig tudok reklamálni. Ez megszűnt volna?
-
kirkri
addikt
válasz
HUNgaroczel #39533 üzenetére
Kb 4-5 munkanap. Mivel volt közben hétvége is, így még nem kell aggódnod. Nem okvetlenül bevételként jelentkezik, nekem az egyik banknál vásárlás törlése címen került lekönyvelésre. (persze valahol ez is bevétel, csak más nevet adtak neki)
-
HUNgaroczel
tag
Hány nap alatt kéne megérkeznie paypalról a számlámra a pénznek? 16. kaptam refoundot, a paypal jelzi is, de az otp webbanka nem látom hogy megjelent volna mint bevétel
-
zoli03
őstag
Bulgáriából mennyi szokott lenni a szállítási idő? Van valakinek tapasztalata? Egy 30x5 cm-es matrica, nem ír sehol körülbelüli szállítási időt se, ingyen volt a posta is, szóval nem futár hozza.
-
lupus_l
aktív tag
válasz
Hunujv #39525 üzenetére
UPAAA kezdetű tracking kód a Global Shipping Program kódja, az eBay központba beérkezés után lesz látható.
A feladáskor kapott e-mailben lévő "Tracking: UPAAB0000000********" kódra kattints rá és követhető lesz a csomagod követése illetve "Domestic tracking" kódja is (USPS).
-
Hunujv
tag
Rendeltem Amerikából és ilyen nyomkövetési számot kaptam: UPAAA0000000******00
A kérdésem az lenne, hogy hol lehet követni? -
SirAlo
aktív tag
válasz
kirkri #39507 üzenetére
Nah valaszolt az elado, 14en rakta fel a csomagot, megadott egy linket ahol lehet kovetni is, ebayon ha rakattintok a tracking noumberre nem mukodik , itt viszont behozza a kovetest, szerintem 16-an indult el amerikabol: http://dm.mytracking.net/globegistics/dmportalv2/externaltracking.aspx
1/16/2014 5:02 AM Shipment In Transit To Destination Ronkonkoma, NY
-
radi8tor
MODERÁTOR
Jól emlékszem, hogy 100 értékelés után már nincs az a 21 napos várakozási idő eBay-es eladásoknál?
Konkrétan arra gondolok, hogy megkapom a termék árát miután fizette a vevő (vagy megjelöltem feladottként) és nem csak akkor férek hozzá a pénzhez, ha leadta a pozitív értékelését. -
t420s
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #39515 üzenetére
hát akkor hülye az aki nem DHL-el rendel, hiszen az összes mód, így a DHL is free ship-es, csak míg a DHL 5 nap, addig pl HK Post 30.
és ha vám lesz így is úgy is, akkor nincs kérdés.(ja egyszer volt h jött 300 USD-s tablet és nem lett vám)
-
t420s
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #39513 üzenetére
de mi alapján vámolják?
gyakran rendelek uis külföldről nem csak tabletet hanem könyveket. jönnek a dögnehéz nagy csomagok benne könyvvel, rajta a szokásos Gift 0 USD jelzettel. és SOHA egyszer se vámolták, egyszer se bontották ki egyiket se.és jönnek a hasonló méretű vagy kisebb könnyű tabletes csomagok, külsőleg uolyan jellegtelen barna dobozban, 0 USD jelzettel-és vámolják.
de mi alapján szúrják ki pont ezt?
DHL-nél 99%, egyéb postánál 98,9% h vámolják
-
t420s
aktív tag
üdv!
ha ebay-ről rendelek tabletet, és választhatok, milyen posta avgy futár hozza a csomagot, akkor ha DHL futárt választok, biztos lehetek benne, hogy vámolni fogják?
mert kérhetem DHL helyett HK Post-tal, sőt China Normal Post-al is. Csak az nem 5 nap, hanem 30 working days.
-
-
-
SirAlo
aktív tag
Hetfon , jan. 13-an rendeltem egy laptop ventit New Yorkbol USPS-el , mar regota megadta a tracking noumbert , viszont azota se ir semmi infot a trackingnal: Shipping state UNKNOWN
hipping carrier USPS
Tracking number LN018******US
Package location N/A
See Full tracking historyMi a problema szerintetek ? Kamu trackingot adott meg vagy az USPS ilyen lassu ?
-
attiati
veterán
Dec. 20-án vettem 2 pénzérmét Németországból.
Dec. 29-én fizettem ki (egyezkedtünk a vevővel, hogy vajon indokolt e postai levél díjnak 2,5 EUR, de végül kifizettem).
Dec. 23-án már feladta az ebay szerint.Nem is értettem, mert azt írta, hogy a lehető legalacsonyabb díjat számolja fel, azaz 0-t és Boldog Karácsonyt kívánt, de a szállítási költségnél meg ott maradt a 2,5 EUR.
Vajon elveszett a postán? Vajon ajánlott levélként adta fel?
Melyik dátumhoz képest indul a 45 nap, hogy refundot kérjek? -
kirkri
addikt
válasz
Daywalkerke #39498 üzenetére
Én rendeltem, de az csak 25 darabos kiszerelés volt. Átjött a vámon gond nélkül.
-
üszök
őstag
Pénteken kaptam egy 10.19 feledású police lámpát,úgyhogy aki nem kapta meg,van remény.
-
utgyuru
aktív tag
Betekintés védő fóliát rendelt már valaki? Mik a tapasztalatok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Dell Latitude 5300 5310, 5400, 5410, 5420, 5430, 7480, 7490
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest