-
PROHARDVER!
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mirci18
addikt
-
bbalazs84
csendes tag
-
bbalazs84
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék az ebayról rendeleni egy 4.69 USD-s terméket kínából. Mivel free p&p, kell bármilyen adót vámot fizetnem vagy plusz költséggel számolnom?
Köszi!
-
faresz5
aktív tag
válasz
SUPREME7 #38962 üzenetére
$80 -tól ad automatikusan trackinget Sinceritytrading, alatta nem.
Nem szokta kérésre sem külön csomagba küldeni.(bár megígéri) Sőt, felbontott csomagban kapod meg, (kínai vámon kinyitják és egy cérnával lezárják, ami kb az első tranzit csomóponton leszakad)amibe a postás bele tud kukucskálni.(termék beleragasztva a csomagolásba) -
veze
őstag
válasz
SUPREME7 #38963 üzenetére
mivel nem nagy terjedelmű lesz a vsomagés valszeg nem is irja rá pontosan mi van benne, talan így is lesz esély hogy átcsuszik..
más: rendeltem valamit ami kb 6670 Ft tehát épp surolja a határt.. a számla is ennyiről szól.( szállitással együtt)
Ha most ezt vámeljárás alá vonják akkor 22 euró fölé eső részért kell áfat fizetni vagy akkor már az egészért? -
TaaT
nagyúr
Csordogálnak befele a novemberi küldemények, 1 kivételével mind megjött.
-
Wadye
újonc
válasz
hidroponi #38969 üzenetére
Köszi a választ!
Nem nem látom hogy elküldte. Már csak akkor azt szeretném megtudni hogy megvárjam azt az időt (jan 17. - feb 5.) ami a csomag megérkezésére van megadva, vagy már most érdemes indítani? Nem akarok láb alatt lenni, csak rengeteg helyen olvastam hogy akkor reklamáltak amikor 100%ra nem jött meg a csomag időben. Bár hogy nem is válaszol meg nem jelölte vissza a küldést az így elég gyanús... -
SUPREME7
őstag
válasz
íyxcvb1234 #38968 üzenetére
06-40-46-46-46
Felhívod, és meg tudják mondani, de mivel még csak ma próbálták kézbesíteni, így valószínűleg vagy még a postásnál van, vagy már a legközelebbi postán.
-
íyxcvb1234
csendes tag
Sziasztok! lenne egy kérdésem
2014.01.06
10:04 Nyíregyháza Posta Feldolgozó Üzem
Küldemény információ:
Sikertelen kézbesítés
2014.01.06
10:04 Nyíregyháza Posta Feldolgozó Üzem
Küldemény információ:
Sikertelen kézbesítésIlyenkor mit kell tennem? Hol van a csomagom? Menjek el a postára vagy még várjak?
Segítsetek kérlek! -
Wadye
újonc
Sziasztok!
Már egy ideje szemeztem az ebay-el és az elmúlt héten bele is vágtam. Megosztanám veletek az első vásárlásom tapasztalatát, egyben egy kérdést tennék fel hogy valaki találkozott-e már ilyen jelenséggel.
Szóval, az történt hogy egy kedves kínai eladótól vásároltam egy xy árut. Eltelt 1-2 nap majd azt látom hogy az általam vásárolt termék törölve lett az ebay-ről. Sok sok hasonló termékkel együtt az eladó boltjából. Az ebay az alábbi megjegyzést tette közzé nekem erről az eseményről:
This listing was removed by eBay. If you already paid for the item, we recommend that you wait 10 days from the expected delivery date to see if the item arrives. If you did not pay,you are no longer obligated to pay for this item. If you have a problem with the purchase, you can resolve the problem by filing a claim through our resolution center.
Oké értem én hogy várjak... De mégis felkerestem az eladót hogy mi van ilyenkor? Ha nem küldte még el az árut akkor természetesen küldje vissza a pénzem és felejtsük el ezt az egészet. Lényegtelen. Persze válasz a 3. napja nem érkezett. Megérzésem szerint azért valamit reagálnia kellett volna. A boltját azóta is bővítette amit ugye az árult termékek számának növekedéséből következtettem ki.
Persze ez lehet nem jelent semmit.
Csináltam egy másik vásárlást egy másik eladónál aki azonnal feedback-et írt rólam, másnap megjelent a "shipped" ikon a vásárolt termékem mellett. Egyidőben a paypal vásárlási bizonylat mellett is ki lett írva hogy a terméket elküldte.
Na de az első vásárlásról se feedback se shipped felirat se semmi reakció.
Különben az eladónak rengeteg pozitív értékelése van.Valakinek valamit ötlete esetleg hasonló tapasztalata? Szívesen várja egy lelkes kezdő a segítséget!
W
-
baboss
őstag
Németből mennyi idő alatt szokott ideérni a posta ?
06-01-2014 07:42 ARRIVO DESTINAZIONE Ungheria
06-01-2014 07:41 LETTURA IMPORT Ungheria
06-01-2014 07:41 ARRIVO DESTINAZIONE Ungheria
06-01-2014 07:41 LETTURA IMPORT Ungheria
04-01-2014 01:16 RICEVUTO FILIALE Germania
03-01-2014 17:21 PARTENZA DAL GATEWAY INTERNAZIONALE ORIGINE Italia
03-01-2014 05:46 IN LAVORAZIONE Milano Gateway
02-01-2014 13:46 USCITA DALL'UFFICIO POSTALE Reggio Nell'Emilia
02-01-2014 12:17 ACCETTAZIONE UFFICIO POSTALE Reggio Nell'Emilia -
SUPREME7
őstag
-
SUPREME7
őstag
Sinceritytrading-től akik rendeltek esetleg több mindent, automatikusan nyomkövetett csomagként adta fel? Rendelnék pár memóriakártyát magamnak meg kollégáknak, de jó lenne ha követhető lenne. Írtam neki a hétvégén de még nem válaszolt.
-
Arween
senior tag
sziasztok
ebay-es rendelésem nem érkezett meg(eddig még nem volt ilyen)Írtam az eladónak,majd nyitottam egy ügyet jelenelg ez a helyzet:
Refund information:
A full refund of $3.96 was issued on Jan 03, 2014. The refund includes the purchase price plus original shipping and was issued to the same payment method you used to pay for the item. Please log in to PayPal and view the History page if you don't see it in your PayPal balance.
de én pénz visszatérítést nem látok a paypal számlámon -
krikka
csendes tag
Hahó!
Erről a szállítási módról tudtok valamit?Shipping:
FREE Small Packets - International - Air (Kínából) -
válasz
andikaaa #38931 üzenetére
Ne idegeskedj. Nekem egy Svédországban feladott küldeményemnél egyszer csak ezt a szöveget láttam:
Küldemény vám elé állítva. Mondom nyilván a svédek titokban kiléptek az Unió-ból, mert azokat nem kell vámolni. Nem sok idő eltéréssel, már vámolták is.
Amikor kézhez kaptam kiderült, mi zavarta meg őket. A Göteborgban élő kínai származású ismerős ráírta a nevét a borítékra. Van egy szabályuk a Vámosoknak, hogy azok a harmadik országból érkező küldemények amelyek Uniós államot érintve érkeznek azokat vámolni kell, a kínai név zavaró lehet, bár ha beírta volna a Google-ba a nevet és címet, még a göteborgi házat is megnézhette volna a streetview segítségével, ahol lakik a feladó.(A név tábla nem látszik az ajtón)
-
virkir
veterán
Láma kérdés
Szállítási címnél a State-hez mit írjak hogy ne vinnyogjon vásárláskor a default miatt ha budapesti vagyok? -
Tomeewap
tag
A mai napon az egyik megvásárolt termékemhez az alábbiakat írta az Ebay:
"This listing was removed by eBay. If you already paid for the item, we recommend that you wait 10 days from the expected delivery date to see if the item arrives. If you did not pay,you are no longer obligated to pay for this item. If you have a problem with the purchase, you can resolve the problem by filing a claim through our resolution center."
Ez egy drágább telefontok magától a gyártótól rendelve (melynek van jópár negatív értékelése, de hát azért mégis csak hivatalos és a gyártóról van szó). USPS first class szállítással rendeltem december 14-én, de a track csak azt írja, hogy Depart LA dec 16., azóta semmi. Ilyenkor érdemes tenni valamit, vagy még várjak?
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Jhonny06 #38940 üzenetére
Ezt a vevőnek (neked) kell kifizetned eBay alvállalkozójának, aki intézi a vámolást.
Cserébe már nem fog a vámon állni a csomagod mielőtt beér az országba.Ha mint eladó kérdezed, akkor arra nem tudok válaszolni, de szerintem ezt automatikusan számolja eBay a termék vételára + postaköltsége után.
-
Jhonny06
veterán
Üdv!
Az "Import charges (estimated)" összeget a hirdetőnek kell kifizetni, vagy majd a postának, amikor ideér a csomag? Ezt amúgy mindenképp ki kell perkálni, vagy a szerencsén múlik? Konkrétan többet ír, mint maga a szállítási költség, ami már alapból is sok, ezt hozzátéve tuti nem rendelném meg. Igazából egy poszterről lenne szó, aminek lazán át kéne jönnie, semmi elektronikai termék, erre mire fel fizetnék vámot? Sajnos hengerben érkezne, nem összehajtva, így feltűnőbb. Muszáj megadni a cucc értékét, nem lehet ajándékként küldeni? Mik a tapasztalatok ezzel? Köszi.
-
frici69
tag
Ezt [link] rendeltem dec.26-án és meglepetésemre tracking számot kaptam (HKparcel). Hét számjegyből áll de,nem talál semmit erre a számra a HK posta keresőjében. Akkor ez egy fals szám?
-
GIJoe
addikt
Üdv! Ebayen rendeltem egy Vakut, és nem működik (németből) leveleztem az eladóval, emailen, és mondta hogy cseréli, javítja , v pénz vissza. Hogyan jelezhetem ezt az ebay,paypal felé, hogy ne szívassanak meg.
(szerintem a cimbim a pénzt akarja vissza, nem magamnak vettem...) -
SUPREME7
őstag
-
DavidQ
tag
Valaki rendelt már DH Gate-ről? Kinéztem onnan egy telefont. Vajon jár hozzá csomagkövetési szám? Vélemények, tapasztalatok?
-
Krallure
csendes tag
Sziasztok!
Rendeltem egy terméket USA-ból, 26.-án fel is lett adva, kaptam egy UPAAA***** követési számot, ami egy hete nem frissül ilyen szöveg óta: "Shipped from US Shipping Center to International Destination".
Lehet bármi köze a késésnek ahhoz, hogy most ilyen ítéletidő van USA-ban vagy ez teljesen normális? -
andikaaa
aktív tag
Most itt tart:
2013.12.21
18:22Küldemény információ:
Küldemény felvéve / Item accepted
2013.12.27
09:06Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2014.01.04
01:17Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014.01.04
01:33Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customsCsak 3000 Ft-os termékről van szó, miért állították vám elé? Ez meddig tart?
-
Abysmal
aktív tag
Sziasztok!
Utánaolvastam itt, hogy mi is ez az Import charges. Ez most már minden az USA-ból érkező terméken rajta lesz, ami egy bizonyos szintnél drágább? Mennyi is most ez a határ, 50 USD?
Ez nekik most kötelező lett, vagy miért használják ezt az eladók? Gondolom nem kötelező, mert a kínai termékeken ezt nem látom. Esetleg kötelező, de csak az USA-beli eladóknak?
Eléggé zavaró, mert bár csak 10k alatti termékeket rendeltem eddig, de ez azért eléggé megdobná a költségeket, ha drágábbat is rendelnék.
Van ennek bármi előnye amúgy azon kívül, hogy nem kell foglalkozni ez után a vámmal és az áfával? -
Bodz
nagyúr
válasz
íyxcvb1234 #38918 üzenetére
A héten már biztos nem kapod meg.
A jövő hét valószínűbb.
-
íyxcvb1234
csendes tag
Sziasztok ha a posta oldalán a nyomkövetésnél a / vámhatározat kiadva / van akkor már a héten megkapom a csomagot? nézegettem máshol ezután az opció után az volt hogy kézbesítés regisztrálva. Akkor várható nekem is a héten vagy van még valami ? köszi előre is a választ
-
atikó
őstag
számomra az a furcsa maikor elküldi a nyomonkövetési számot az majd kb 2 hét mire működik. addig mi a fenét csinál a csomag! Ezt csak kinai küldeményekre értem.
-
SUPREME7
őstag
packagebuddy? Bár most a singpostos trackingemet nem látja, pedig eddig azzal se volt gond, benne is van a listában.
Bár most a singpost oldalán se megy a tracking ...
-
bul07
nagyúr
Ti milyen alkalmazást használtok androidos eszközön a nyomon követés lekérdezésére
Eddig a TrackPack - Mail Tracking volt csak a telefonomon de a mostani Szingapúros számot nem látja
Felraktam még a
17 track [Package Tracker] ez látja csak sokáig frissít meg mintha ez hozna ellő reklám ablakot is
TrackChecker, ez se látjaAjánljatok valami egyszerűt de használhatót?
-
hobbyone
aktív tag
Csak megnyugtatásul közlöm, hogy totál lepörögnek rólam a meg nem értő hozzászólások/vélemények. Inkább csak megkönnyítettétek a tragédia feldolgozását, és ennek köszönhetően inkább egy tragikomédia részesének, vagy inkább producerének érzem magam.
Érdekes, de privátban sok együttérző ember nyilvánította ki részvétét.
-
Zordkaszás
senior tag
válasz
hobbyone #38897 üzenetére
Leütöttem egy terméket, amit nem akarok/tudok megvenni.
Oké, írsz az eladónak vagy törli a licitet vagy nem.
Nem kötelezi semmi a licit törlésére. Ahogy az eladónak kötelező eladni a leütött áron, neked ugyanúgy vásárlási/fizetési kötelezettséged keletezik.Erre sem válaszol, már egy napja.
Hétvége van, de az is lehet, hogy éppen az újévi nyaralását tölti vagy akármi. Tudod, nem kell ott ülni állandóan a gépe előtt egyik eladónak sem, az ebay működik felügyelet nélkül is.Kicsit úgy érzem, mintha szándékosan csőbe húztak volna.
Pontosan. Te, saját magadat, szándékosan csőbe húztad azzal, hogy egyszer szándékosan rákattintottál a vásárlás gombra, utána meg szándékosan rákattintottál a vásárlás megerősítése gombra. Mindezt úgy, hogy még arra sem voltál képes, hogy a Vásárlás gomb alatt két sorral rápillants a fizetési lehetőségekre és észrevedd, hogy nincs ott PayPal logó.Lehet negatívat adok neki.
Igazán kulturált hozzáállás. Elbaszod a vásárlást és még le is húzod az eladó értékelését.
Olyan jó magyaros, eggyel több indok, hogy a jövőben kivegye Magyarországot a célállomások közül.
Mellesleg ha ezek után ő nyit case-t, azzal te fogod megszívni. Szvsz még jobban, mint egy sima unpaid item-mel.Nem tetszik ez a hozzáállás. Nem érzem magam hibásnak. Gondolom itt mindenki együtt érez velem. Vagy nem?
Ja, nekem se tetszik ez a hozzáállás, mármint a tied.
Lehet nem érzed magad hibásnak, de ez a vásárlás egyedül a te hibádból történt.
Hát k....ra nem érez együtt veled senki. Oda kellene figyelni arra, amit csinálsz. -
hobbyone
aktív tag
válasz
SUPREME7 #38903 üzenetére
Elég információt közöltem már, hogy a google segítségével meg lehessen találni az eladót. Szóval az ötödik találat, de nem az én vásárlásom. Ugyanígy nézett ki az is, persze másik termék.
Örülök, hogy pár ember hozzászolásomból kiindult vita kapcsán csökkenthette frusztrációját, vagy csak kimutatta, hogy mennyire nem képes átérezni mások problémáját. Persze nem ért váratlanul a dolog, nehéz nem észrevenni az emberek egymással szembeni negatív hozzáállását.
Edenyke
Persze kissé túloztam, de nem találtam odaillő szmájlit.
"Tévedtél?
Igen."Hatalmas hibát vétettem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Dell Latitude 5500 FULL-HD IPS Intel core i5-8365 16gb ddr4 256gb ssd windows 11
- NAGYKIJELZŐS HP 17col FHD / Intel i3-11generáció / 8gb RAM / 256gb SSD / Windows11
- PIROS Lenovo Ideapad Ryzen3-3250 IPS FHD 8gb ram 512gb ssd windows11
- HP Elitebook 850 G7 15,6" IPS FullHD i7-10610U 32GB RAM 512 NVMe SSD
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciáva
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest