- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen processzort vegyek?
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
spanyoll
addikt
-
zsombor22
aktív tag
Erre valaki.
Bármi más is jó csak holnap döntenem kell. -
Dhampir
félisten
-
törölt tag
Hm, jót ki újabb változat? M96 néven, jó tudni
-
Dhampir
félisten
válasz
inf3rno #9158 üzenetére
Onyx M96-al mindenképp várok, nem csak az ára miatt, hanem mert a szoftver erősen félkész. Ha egy kicsit kiforrott (mondjuk jövő tavasszal), akkor megnézem boltban.
Android alapú, így többek között akár a PocketBook reader is rátehető.
-
deedee
őstag
azt hiszem, ez lesz a végső: [link]
-
deedee
őstag
értem, thx a válaszokat
-
deedee
őstag
-
cabal
tag
Ismét kérdeznék, aki látott már, vagy hallott róla: Ony Boox c67 AfterGlow2
Milyen a képe, mennyire kontrasztos, gyors a lapozása, ilyesmi. A világítása mennyire homogén?
A neten nem nagyon találtam összehasonlító videókat róla.
Ha az ár annyira nem fontos, akkor ez, vagy a Pocketbook Touch lux 2 a jobb? (Esetleg PW2?)Köszi!
-
maga a háttérvilágítás nem terheli a szemet (szemben az LCD-vel), viszont az bármilyen világítás esetén terhelő, amikor teljesen sötét van, csak az olvasó van megvilágítáva (akár háttérvilágítással, akár máshogy). várhatóan így fogod jellemzően használni?
- ha nem (van valamilyen mértékű ambiens fény), akkor nem lesz vele gondod
- ha igen, akkor igyekezz olyan modellt választani, aminek nagyon egyenletes a háttérvilágítása (a Kindle PW-t dicsérik sokan ilyen téren, a Nook ST Glowlight inkább csak közepes)sajnos meleg fényű háttérvilágítással rendelkező olvasóról nem tudok, az lenne a legjobb.
-
zsombor22
aktív tag
Sziasztok!
Asszonynak szeretnék egy E-book olvasót,de elég szűkös rá a keret.
A meló helyemen találtam két kedvező árú gépet Alcor Saga és Alcor Bloom ezek az ára 20-22k
Vagy ha nagyon gáz keresek mást.
Még jónak tűnik a Kindle 6 csak ez már drága.
Előre is köszönöm a segítségeteket. -
deedee
őstag
üdv
heti 1-2 könyv elolvasása mellett, mennyire rontja jobban a szemet a világítós a nem világítóshoz képest?
két éve lett lézeresen helyrehozva a szemem és nem zívesen rontanám vissza.mert pillanatnyilag vacillálok, hogy mennyire kell nekem a háttérvilágítós
kezdőként, mennyire célszerű egy jobb felbontásút, mint a síma 600*800-as vennem?
pénzem lenne rá, az nem gond.thx
-
törölt tag
Pocketbook újdonsága:
http://sg.hu/cikkek/109294/hajlekony-e-olvasoval-keszitett-a-pocketbook
-
Degeczi
nagyúr
válasz
raven12 #9471 üzenetére
Egyáltalán nem, hiszen csak a könyvlista legalján látod egy vékony csíkban, ill. az alvó állapot képernyőjén, tehát olvasás közben persze sosem - de pár naponta szó van itt róla, h ha bármi okból mégis azt szeretnéd, itteni tulajdonosoknak ingyen reklámtalanítja az Amazon
-
Sunnnyika
csendes tag
Hali,
Kindle sajnos nem az én árkategóriám.
Pocketbook basicből találtam ezt a darabot:PocketBook Basic 2 614
http://e-book-olvaso.arukereso.hu/pocketbook/basic-2-614-p215323078/Szerinted érdemesebb egy Pocket Book-ot vennem 800*600-as felbontásút vagy alacsony árkategóriás készülékekből HD felbontásút.
Ez a 2 tűnik szimpatikusnak csak nm tudom, hogy mennyire megbízhatóak:
WayteQ xBook 60HD
http://e-book-olvaso.arukereso.hu/wayteq/xbook-60hd-p251686471/#termek-leirasKoobe Slimbook
http://www.bemutatoterem.net/Termek/koobe-slimbook-p141367.htmlKöszi,
Sunnnyika -
raven12
senior tag
Sziasztok!
A reklámos Kindle-n a reklámok mennyire zavaróak?
-
Sunnnyika
csendes tag
Sziasztok,
Amatőr vagyok a témában ezért a segítségeteket kérném.
E-book readert szeretnék venni a következő paraméterekkel:
1024 * 768 -as felbontás,
6"-os kijelző.
Inkább gombos legyen mint éritő kijelzős.
Háttérvilágításra nincs nagyon szükségem.
Jó lenne, ha minél több formátumot tudna megjeleníteni, vagy ha könnyedén, szépen tudná átkonvertálni a dolgokat (ékezetes karakterek stb.).
Az olvasó kinézete nem szempont, csak szép és olvasható legyen a szöveg.
Ha a tok benne van az árban az se nagy hátrány.
A maximális keretem rá pedig 30 000Ft (természetesen az se ba ha jóval olcsóbb).Válaszaitokat köszönöm.
Üdv,
Sunnnyika -
Ébri
senior tag
válasz
doddencs #9465 üzenetére
Van olyan is, aki meg tudja, de nem akarja.
Másrészt feleségem IT területen dolgozik, kérte, hogy állítsam vissza a Kindle-t alapállapotra, széles margókkal. Neki úgy tetszik. Másrészt nem szereti csinálni, bár tudná.
Szóval van közvetlen ellenpéldám
. És ismerek még jópár ilyen embert, férfit is.
-
doddencs
senior tag
-
csidat
csendes tag
Sziasztok!Mi a véleményetek Az icarus illumina hd olvasóról?Nem tudjátok hol készül?Mert még mindig nem tudtam dönteni,végül is karácsonyra lesz.az amazon sajnos az angol miatt nem jó nekem.Egy megbizható,világitos,sok formátumot kezelni tudó kellene.Köszönöm a választ
-
grosy
senior tag
válasz
Pappsziii #9462 üzenetére
Az első és legfontosabb, hogy HOGY NÉZ KI az olvasó. Vehetsz Te bármekkora tudásút, ha nem tetszik neki a külseje
A második, hogy Te mennyire vagy hajlandó mókolni a készülékkel. Van-e kedved rootolni, konvertálgatni a formátumok között. (A PDF NEM JÓ EBOOKRA!!!) Ha Ő ezt megtudja csinálni, akkor szerencsés vagy.
Külsőre a Kindle a bejövős a hölgyeknek, van hozzá egy csomó szép tok is. A Pocketbook meg mindent tud egyből, nem kell vele szarolni, ellenben sokaknak nem jön be az alsó lapozógomb.
Ja, igen: Ha fontos a magyar nyelv, akkor korlátozódnak al ehetőségek. Én az ajánlottak közül a Kobbe-ről hallottam valamit. Hogy jót-e, azt a nálam tapasztaltabbak tudják megmondani. -
Pappsziii
újonc
Sziasztok!
Barátnőmnek szeretnék karácsonyra venni Ebook olvasót csak nem vagyok otthon a témában és nem tudom,hogy milyet vegyek( tudom már sokszor elhangzott duma,de ez van sajnos
)
Nos amire jutottam,hogy 20-30ezer ft körül legyen ennyi, ez lenne az első olvasója.
Amit olvasgattam itt és máshol,hogy ezek jófélék:
http://www.edigital.hu//E-book-olvaso/Koobe-Slimbook-HD-eBook-olvaso-p373306.html
http://www.edigital.hu/e-book-olvaso/wayteq/digi-book-xbook-60hd-ebook-olvaso-+-ajandek-gyari-tok-p449110.html
http://www.edigital.hu//E-book-olvaso/WayteQ/Digi-Book-xBook-60FL-ebook-olvaso-p417175.html
http://www.edigital.hu//E-book-olvaso/WayteQ/Digi-Book-xBook-60-ebook-olvaso-p374830.html
Nagyjából egy ár kategória meg hasonlóak is szerintem. Ezek közül érdemes választani vagy tudtok esetleg mást ajánlani?
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv,Ádám
-
_stick_
őstag
válasz
#42308056 #9459 üzenetére
Hétvégén voltam a MM-ba, csak pár szóba jöhetőt tudtam megnézni, köztük volt a Koobe is. Az én véleményem, hogy pár hasonló kategória mellett kézbe véve, iszonyat gyenge a szerelés minősége és az anyaghasználat. Kotyogó-kattogó gombok, nem pontos a lenyomás helye, a körbefutó krómszerű csík sok helyen már lekopott. Ezek után be sem kapcsoltam HD ide vagy oda.
-
tecsu
addikt
válasz
Libretom #9456 üzenetére
Annyit még tudnod kell, hogy általában a LED-es világítás fényerejét csökkenteni úgy szokták, hogy a folytonos világítás helyett, gyorsan ki-be kapcsolgatják, vagyis szemmel nem láthatóan vibráltatják. (Az e-olvasók esetében is így járnak el.)
Minél halványabbnak látszik, annál hosszabbak a kikapcsolt állapotok.
Néhány tudós és sok ember úgy gondolja, ez a vibrálás TALÁN károsan hathat az emberre pl. nyugtalanság, fejfájás stb. rizikófaktorának emelkedése, hiszen rezegnek a sejtjeink, az idegrendszer, az atomok... a rezgések pedig hatnak egymásra.
Sok tudós és néhány (nem tudós) ember szerint ez ilyen intenzitásnál és frekvenciánál nem lehet káros.
A legtöbb ember pedig egyszerűen úgy gondolja: Baromság. :-) -
törölt tag
Koobe Slimbook HD? Nem tudom árulják-e még, elég korrekt olvasó. Alap tudású HD kijelzős darab, semmi sallang csak a lényeg.
-
Libretom
aktív tag
válasz
LittleBiG007 #9451 üzenetére
Valóban, ez is egy jó tulajdonság, én ilyen összehasonlítást nem csináltam. Mondjuk én mindig bekapcsolom a világítást pár százalékra (ha már van benne...
) , de lehet, hogy más esetleg jobb szereti enélkül...
-
deedee
őstag
Üdv!
Olvasgattam a topikot és a Kindle pw /emagnál most kb 40-ből kijön/ felé hajlanék, mert fontos a jó minőség, a háttérvilágítás stb.
Viszont a doc és docx fájloknál valamiféle konvertálásról olvastam, hiába tudja elvileg kezelni a kütyü.
Erről van tapasztalata valakinek?Ha már itt vagyok, akkor kérdeznék még egy tuti unalmas és sokszor ismételt dolgot:
mondjuk 40-ig mi most a best buy, ami világít, mindent visz/olvas?
Akku üzemidő nem érdekes, mert 4 hét vagy 8, tök mindegy.thx
-
Degeczi
nagyúr
válasz
LittleBiG007 #9451 üzenetére
Igen (bár a képen nem igazán látszik, de élőben én is ezt tapasztaltam K5-höz képest), valószínűleg a kapacitív érintésérzékelő réteg fényáteresztése lehet a magyarázat - de jelentősége nem igazán van, mert a fogyasztása lényegében elhanyagolható, így nyugodtan lehet a világítás folyamatosan bekapcsolva
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPad Air 11" M1 256GB - kék, garancia
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Microsoft Surface Go 3, Intel Core i3-10100Y, 8Gb, 128Gb SSD, 10,5
- Új bontatlan N-One NPad X1 11 collos tablet
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest