- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Dell notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen notebookot vegyek?
- Objektívek topikja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- OLED TV topic
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soriano
tag
válasz Oldman2 #2547 üzenetére
Szia!
Nekem ilyen van.
Kicsit nagyobb mint a Nook, felül van egy kis hely de nem zavaró. Kemény műanyag borítású, nagyon jól védi, viszont ezt nem olyan kényelmes hátra hajtani mint a bőr tokokat. Engem nem zavar, mert jobban szeretem kézben tartani, mint tokban olvasás közben.
-
lorcsi
veterán
-
blash
tag
válasz Tristis #2520 üzenetére
A Nook Simple Touchot kapni még, vagy inkább megint, az Argosnál, de most nem ingyenes a kiszállítása, hanem 4 font. Ha akad Angliában ismerős, s hajlandó megvenni, majd elpostázni vagy épp elhozni, akkor 34-40 fontból megvan. Ennyit megérhet.
Ugyancsak 30 font az 5"-os Kobo Mini, meg 70 fontért van világítós Nook Glowlight, de ezt inkább kihagynám, túl sok olyan képet látni, hogy picit megtört a kijelző, pedig szívesen vettem voltam ilyet...
-
törölt tag
válasz AstalaPista #2535 üzenetére
Én azt nem értem miért akarsz konvertálással "szenvedni", ha az olvasó alapból is ismeri ezeket a formátumokat? (doc/docx)
-
Nook Simple Touch 16.360 HUF lett a vége.
-
peugeotmate
őstag
válasz Oldman2 #2555 üzenetére
Azta. De erre hogyhogy két év garancia van? Eddig mindenhol egyet láttam csak.
Közben ma megérkezett az enyém is, amit múlt kedden rendeltem. Az az érdekes, hogy a GLS futár hozta ki, pedig úgy hittem, hogy majd a posta fogja. (A Királyi Postával adták fel a briteknél.) Bontatlan, zsír új termék. Jónak tűnik. Jövő héten kerül kibontásra, merthogy ugye szülinapra lesz.Kíváncsi vagyok rá.
meg
-
AstalaPista
csendes tag
Köszönöm az urak válaszát (Degeczi, Doc). Kis kerülővel, hajnal kettőkor én is hasonló helyre jutottam.
Közben találtam egy e-könyvet az e-könyvről (100Ft-ért! ), amiből megértettem, hogy az e-könyv szerkesztésnél elfelejthetem - az amúgy büszkeségtudatomat erősítő - szövegszerkesztő tudásomat és inkább weblap szerkesztőnek menjek el mielőtt nekifogok.
Ha esetleg valakit érdekel (nagyon alap és egyszerű, de nekem jót tett):
http://shopline.hu/product/home!execute.action?_v=Turi_Laszlo_Az_e_konyvrol&id=4065&type=250A Calibre-től akkor ilyedtem meg, amikor egy szöveget (nem szkennelt) pdf-et úgy konvertált át ePub-ba, hogy az édesanyja se ismert rá.
Jól hangzik az RTF-> ePub. Ahogy megértettem az e-könyv filozófiáját az előbbi könyvből, abban nem is szoktak nagy zsonglőrködéseket véghez vinni, inkább csak egyszerű szöveget tartalmaznak. Tehát akkor elfelejthetem a színeket, szövegdobozokat, apróbb grafikák tömkelegét az ePubnál? Sebaj, majd veszek egy piros bőrtokot a PocketBook Pro-hoz és azt nézem.
-
Degeczi
nagyúr
válasz AstalaPista #2560 üzenetére
PDF konvertálásra is használható a Calibre, de tény, hogy ahhoz célszerű egy kis háttérismeret a regexp-ekről, és a forrásban cseréket elvégeztetni vele, automatikusan nem mindig sikeres
-
AstalaPista
csendes tag
válasz Degeczi #2563 üzenetére
A Adobe oldalán olvastam egy - számomra - alapbölcsességet: ha az irományban sok kép van és számít a design, akkor PDF, ha inkább szöveg, esetleg pár kép, akkor ePub.
Jól látom, hogyha ehhez tartom magam, és ezen felül nullával sem osztok, akkor nyugalmas életem lehet a földön?
-
válasz AstalaPista #2560 üzenetére
Ebben nem a Calibre a bűnös, a PDF egy nagy fostalicska, amit sokan (tudatlanságból) istenítenek.
A PDF önmagában csak egy burok, amin belül mindenféle disznóság lehet (és sajnos van is).
Az, hogy egy PDF-nek álcázott fájl hagyományos képernyőn jól jelenik meg, nem a PDF formátum érdeme, hanem a megjelenítő programoké.
Amivel konvertáláskor nem nagyon szokott gond lenni, az a sima _szöveg_, képek nélkül.
Amivel meg nagy gondok lehetnek, a beszkennelt _képek_ PDF burokban. -
leslieke
Jómunkásember
Calibre linuxos verzióját használja valaki? Milyen?
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
leslieke
Jómunkásember
-
Degeczi
nagyúr
gyakorlatilag mindet...
Kindle-ön nagyon bevált az olvasás/fölmásolás szerinti könyvlista nézet, így szinte sosem kell keresni ha ismét meg akarok nézni vmit egy pár hete olvasott anyagban
Az ismertetőkből az jön le, hogy ilyen nézet nincs a gyári Nookon, csak az utolsó 3 feltöltést tudja mutatni keresés (amit megnehezítenek az ékezetes szövegek) nélkülAhhoz is nagyon kényelmes a Kindle módszere, amikor egyszerre magyarul és angolul is olvasom ugyanazt, ahol az átváltás mindössze a "back" gomb (ami a Nook-on nincs is ) kétszeri lenyomásával történik: első lenyomásra a főmenübe ugrik vissza, másodikra az előző könyvbe (és persze onnan vissza is ugyanígy)
Szótárazás: a szó elé odamozgatott kurzor a Kindlin azonnal földob egy rövid magyarázatot a kijelző túlfelén, ami többnyire elég, nem kell a teljes szótároldalt előhívni - és ebben a nézetben a kurzor mozgatásával azonnal át lehet váltani egy másik szóra (ami végképp praktikus és gyors, hiszen ritka, hogy egy oldalon csak egyszer legyen szükség rá)
Ha jól látom, a Nook-on hiába az érintőképernyő, ha azzal mégsem kényelmesebb a szótárazás: hosszasan rányomni egy szóra, majd egy fölugró menüből kiválasztani hogy keresse meg ezt, és arra fixen egy teljes oldalas nézetet ad be, amit be kell zárni a továbbolvasáshozNem fikázni akarom (sőt: az árnak nem tudtam ellenállni, rendeltem egyet a gyereknek - és még két kollégám is, akiknek szóltam a lehetőségről... Oldman jutalékot kaphatna ), de ezek saját használatban fontos kényelmi szempontok
Mindenesetre ha megjön, közvetlen tapasztalatom is lesz[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz leslieke #2572 üzenetére
így van: a Calibre egyik fő előnye a többplatformos használat (mondjuk nem csoda, hiszen az egész nem más, mint Pythonban írt grafikus illesztőfelület egyébként parancssoros segédletekhez. Ebből adódik olyan jellemző, mint hogy egy elindított folyamat helyzetét csak nagy ugrásokkal jelzi vissza státuszcsíkon: az elindított parancssoros segédlet nem tud folyamatos visszajelzést adni),
és teljesen hordozható az adatbázisa is: Windows is Linux között egyszerűen csak át kell másolni a mappáját, amiben ott vannak a könyvek almappákban, és az adatbázis egy metadata.db-ben -
doc
nagyúr
válasz Degeczi #2576 üzenetére
igen, nincs rajta olvasasi idorend szerinti nezet, ez kb. az egyetlen hatranya a GUIjanak a Kindle-vel szemben
a szotarazas meg igy is sokkal gyorsabb, hogy ketszer kell "nyomni" mintha a kurzorillentyukkel kene szaladgalni a kepernyon - anyu Kindle 4-en kiprobaltam, szerintem baromi frusztralo (bar az is igaz, hogy en kb 8-10 oldalankent egyszer nyulok a szotarhoz, az lehet hogy ha oldalankent tobbszor kellene, akkor elerne a Nook megoldasanak a sebesseget)GUI-ban egyebkent az altalam eddig latottak kozul a Kobo siman a legjobb. Az is meg tudja mutatni a konyvboritokat (ami a Kindle-nel ordito hianyossag), tobbfele nezetben is, a home screen nagyon ugyes. Mondjuk ha tudna konyvtarakban navigalni, akkor meg jobban tetszene
-
doc
nagyúr
válasz Degeczi #2579 üzenetére
wow, ez nekem uj info, de igeretesen hangzik
Calibre:
mivel en 2 szamitogep 5 oprendszeret hasznalom, a legegyszerubb megoldas az lett hogy bevontam egy harmadik gepet (egy, a "felhoben" lako servert), es mindig oda-onnan szinkronizalom a Calibre-t, igy elvileg ott mindig az aktualis konyvtar van. Ha meg valamelyik gepen/oprendszeren Calibre-zni akarok, akkor rsync-kel gyorsan leszedem a valtozasokat (par masodperc), ha meg valtoztatok valamit, akkor utana felfele szinkronizalok (szinten par masodperc)[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Olcsóbb lett a Nook, már GBP 39.70, 13,815.28 HUF + 5 GBP 5.00, 1,739.96 HUF a szállítás.
-
Dobi 562
addikt
Sziasztok!
E-book olvasót szeretnék vásárolni, de nem igazán értek hozzá, így nem szeretném ha valami ócskaságot kapnék a pénzemért.
Kb 30-35e Ft-os keretem van rá, leginkább regényeket olvasnék rajta, így nem baj ha nem színes. Ebben az árkategóriában mi számít best-buy-nak illetve mi az amire oda kell figyelni?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
-
Dobi 562
addikt
válasz Degeczi #2585 üzenetére
Láttam és meg is néztem. Tetszik neki az ára, megmondom őszintén.
Azt reméltem esetleg néhány alternatívát is tudtok ajánlani, és akkor még pár napon keresztül elbohóckodhatok a teszt/review olvasgatással. Ha ez tényleg olyan jó mint az itthon kaphat drágább készülékek, akkor ő lesz a választás.
(#2586) Oldman2: mint írtam, nem értek a témához, de örülök hogy megmosolyogtattalak.
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz Dobi 562 #2589 üzenetére
azt meg erdemes lehet megfontolni, hogy kell-e vilagitas (pl. felhomalyban olvasashoz muszaj)
bar multkor ugy lattam, a Nook Glowlight arat is kegyetlenul beakcioztak az angolok, szoval valoszinuleg azt is nagyon jo aron talalsz ebayen (ugyanaz mint a lejjebb emlitett Nook Simple Touch, csak pluszban meg vilagitani is tud, meg ha nem is a legszebb a megvilagitasa) -
-
Aranygyerek
aktív tag
Sony Prs-T2 ez az olvasó van valakinek? Elégedett vele?
Privire válaszolni illik.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- BMW topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Motoros topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sweet.tv - internetes TV
- Horgász topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Windows 11
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- iPad Pro M2 11" 2026.03.30 Apple jótállás névre szóló számlával
- MS Surface Pro 7 eladó mindenféle tartozékával
- Apple Smart Keyboard Folio-Gyári billentűs tok 3.generációs iPad Pro 12,9"-hoz Bontatlan, üzletből
- iPad 8th. 128GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 88%/p3812
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs