Új hozzászólás Aktív témák

• LittleBiG007

Topikgazda

Megérkezett az új Onyx Boox olvasó, a Nova Air. Vannak benne izgalmas újdonságok, valamint számomra kevésbé szimpatikus dolgok is. Csak pár, szigorúan szubjektív gondolat.

Ahogy a neve is utal rá, az olvasó könnyebb és vékonyabb lett, ez mindenképpen pozitívum. Tetszik a fém készülékház, ami elvben nem is csúszik (nem úgy, mint a Kindle Oasis) A káva tekintetében végre nem a fehér mellett döntöttek. Kindle Paperwhite-om volt fehér és mindig be kellett kapcsolnom a világítást, mert a fehér káva optikailag nagyon sötétté tette az e-ink hátterét. Szerintem jól döntöttek, hogy itt a Carta szürkeségéhez próbálták igazítani a kávát. Nagyon érdekes az új, mágneses elven rögzülő gyári tok is, még a Kindle Oasisek esetében volt hasonló. Ez végre nem ragasztós, és mágnessel képes záródni is (ellentétben a korábbi gyári tokok ragacs akapú záródásával). Emelett átemelték a Note Air-től a mágnesesen a tok oldalához ragadó tollat, valamint az alul elhelyezett dupla hangszórót is, így az nem kerül takarásba a tok által, mint a Nova 3-nál, ahol a hangszóró a hátlapon volt elhelyezve.

Ami nekem kevésbé tetszik, hogy a káva felső széle túl vastag, szerintem a vékonyabb jobban néz ki. Másrészt a súly csökkentésének is megvan a hátránya, az akkumulátor kapacitás több mint 30%-kal csökkent az elődökhöz képest. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy napi egy óra olvasással, kikapcsolás nélkül kb. két és fél hétre lehet számítani, szóval ez azért még lehet jó valakinek, akinek a súly a preferenciája szemben az üzemidővel. És akkor a fizikai lapozógombok. Innovatív módon a tokon helyezték el őket, sajnos nekem viszont ezzel tönkre is vágták a használhatóságát. Ugyanis a stabil fogás érdekében az egyik ujjamat a tok visszahajtott fedele és az olvasó közé szoktam helyezni, és akkor egy kézzel tudom tartani és lapozni is. Az új tokkal így is mindenképpen a kijelzővel kellene lapoznom, mert a fizikai gombok az ellenkező oldalra esnek. Vagy ha nem hajtom hátra a fedlapot, hanem úgy tartom az olvasót, mint egy könyvet, akkor is kényelmetlen lenne a belső oldalon lapozni.

Szóval egyelőre nem ez a típus lesz az, amire a Nova 3-at lecserélem. Sokkal jobban értékeltem volna egy 7.8 colos asszimetrikus Note Air-t... Mondjuk Note Air Mini néven :DDD

Azt azért hozzá kell tennem, hogy egy új olvasó megjelenése mindig öröm (még akkor is, ha nem mindenkinek nyeri el a tetszését) pláne akkor, ha ráadásul valami újdonságot is próbálnak belecsempészni a gyártók. Várom már az új Paperwhite-ot is, a 6.8 colos kijelzővel és új szoftverrel, annak ellenére, hogy nekem inkább az Oasis vonal jön be.

Új hozzászólás Aktív témák