Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Notebook hibák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
vottokar
senior tag
válasz
Apollyon #13845 üzenetére
Valamilyen szinten képben vagyok a lítium akkumulátorok lelkivilágával, csak a kindle-be szerelt "modell" specialitásaival nem. Látom, hogy adatkommunikáció is folyik az akku és a Kindle között, hátha ez is bezavarhat valamiképp akár akkucsere esetén is. Mindegy, utána kell, hogy nézzek azt hiszem egy kicsit pontosabban a dolgoknak, hátha találok infót róla.
Általában mezei USB 2.0-ás noti portjáról töltöttem, meg 0.5-0.7A es telefontöltőkkel. Ebből nem igazán lehetett gond. Mondjuk nem tudom, hogy gondolták a 5.25V-os feliratot, amikor mezei USB kábelt adnak hozzá, és szvsz. az 5.25V a maximum feszültség, amit ép eszűen mehet az USB porton (bár nem emlékezem az USB szabvány feszültségelőírásaira, de a TTL korszak 4.75-5.25V feszültségadatai azért bennem is megmaradnak.) -
fattyu
veterán
válasz
Apollyon #13845 üzenetére
"ha az nem nagyon mint 1Ah-s, de inkább a kisebb a jobb (USB-ről gépen, az csak felannyi azt hiszem). A telefonomhoz van pl. 2 amperes töltő, a 4000-es aksit kb 90 perc alatt feltölti. Ez eléggé rombolja az élettartamot, nem is használom."
nem baj hogy fogalmad sincs a töltés működéséről de nem kéne butaságokat terjeszteni.
a töltő KÉPES leadni 2 ampert ha az eszköz annyit akar felvenni tőle. Nem letömi a két ampert a torkán ha kell ha nem. az eszközbe szerelt töltőelektronika határozza meg. a telefonban ami mellé ilyet adtak az elektronika húz ennyit. az eolvasóé sose fog.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
vottokar #13838 üzenetére
Mondjuk mobiltelefonnal kapcsolatban volt ez, de itt is hasonló elven működnek a dolgok, szóval van egy stat, ami szerint 200 teljesen lemerülős és teljesen feltöltős ciklus után
körülbelül 20%-ot romlik az aksik kapacitása.Ja nem, teljesen tönkremennek. Az se mindegy, milyen gyorsan töltöd, ha túl gyorsan, az is károsít. Tehát telefontöltőről én csak akkor tölteném, ha az nem nagyon mint 1Ah-s, de inkább a kisebb a jobb (USB-ről gépen, az csak felannyi azt hiszem). A telefonomhoz van pl. 2 amperes töltő, a 4000-es aksit kb 90 perc alatt feltölti. Ez eléggé rombolja az élettartamot, nem is használom.Az olvasókban olyan 1000-1500-as aksik vannak kb típustól függően. Az ideális az, ha 30%-nál már töltőre rakod, és max 80-85%-ig töltöd. Így hosszabb lehet az aksi élettartama.
-
vottokar
senior tag
válasz
fattyu #13839 üzenetére
Akkor körülnézek valami szétszerelős "how to"-ra, és megmérem majd az akksi kapacítást. Mondjuk lehet, hogy előtte letörlöm róla az összes könyvet és úgy is csinálok egy resetet. Nehogy valami szoftveres mizéria zavarjon be. Jó kis olvasó és amennyit használtam, nem szívesen cserélném le. A háttérvilágítás hiányára egy jó kis házibarkács lámpám van hozzá. Tuti nem olyan jó, mint a gyári háttérvilágítások, de nem is az az árkategória.
-
MegalodonS
őstag
-
Cs1csó
titán
válasz
MegalodonS #13840 üzenetére
Most ment csődbe úgyhogy felejtős.
-
fattyu
veterán
válasz
MegalodonS #13840 üzenetére
Alexandratol inkább ne. a pénzből kb semmi nem jut sem a kiadóknak sem az írónak. Ha az írót szeretnéd megtisztelni azzal hogy megveszed a könyvet akkor vagy direktben keresd meg a kiadót vagy saját honlapról esetleg ha van. Ha nincs, a warezzal pont ugyanannyi kárt okozol az írónak mintha alexandrától vennéd...
-
MegalodonS
őstag
Sziasztok,
Van valakinek tapasztalata, az Alexandra kiado altal forgalmazott,ebook-rol(mobi formatum)??A Libri mobi formatum,tokeletes a Kindle olvason!!
-
vottokar
senior tag
Olvasgattam, de biztos tippet nem láttam még a problémámra. Két-három éve megleptem magam egy Kindle D01100 modellel. (Ez a 4 vagy 5 számon fut nem is tudom.) Nem használtam mostanában sokat mert nem igazán volt rá időm. Úgy egy hónapja elkezdtem megint olvasni rajt. Az üzemidő drasztikusan lecsökkent. Sokszor már pár óra olvasás után is töltőt kér. Nem raktam fel rá semmi új könyvet az elmúlt egy évben, sőt miután előjött ez a gond olvasgattam és le is töröltem róla jó pár már épp nem olvasott könyvet. Most épp 12 db könyv van rajt, de a hiba továbbra is fennáll. Újraindítottam (gomb 30mp megnyomás), de ez sem oldotta meg. Lehetséges, hogy az akksija megadta magát ennyi idő alatt? Szerintem maximum 50x volt töltve pc-ről és telefontöltőkről, ennyi idő alatt nem kellene feladnia harcot. A töltést is veszi rendesen, kell neki még most is cca. 1.5-2.5 óra a teljes feltöltéshez, hogy zöldre váltson a ledje. Nem esnék neki szétszedni azért, hogy egy normális töltővel kimérjem a lithium-ion akksija kapacítását, félek, hogy elcseszem. Viszont lövésem nincs, hogy mit tudnék tenni még.....
-
Khelben
nagyúr
Üdv!
Koobe Novelbook HD Shine és Kindle Paperwhite 3 között kellene választanom. Csak ebook, semmi grafika vagy pdf. A legfontosabb szempont, hogy a fényerőt kellően minimálisra lehessen csökkenteni a sötét szobában olvasáshoz, plusz alkonyati tömegközlekedésen, vonaton lehessen olvasni. Ér-e nekem kétszer annyi pénzt a Kindle vagy elég a Koobe is?
Van még valami szempont, amit érdemes megfontolni választáskor az én felhasználásom mellett?
-
pjen
félisten
válasz
Kezdő vagyok #13831 üzenetére
Egy okos telefon töltőt.Bemész egy telefonoshoz és veszel egyet.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Kezdő vagyok #13829 üzenetére
Ha van okostelefonod akkor annak a microUSB-s töltője jó lesz hozzá.
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Ha 230 V--ról szeretném ezt tölteni,mit kell vennem hozzá?
[link] -
dorika87
őstag
Alcor Myth tulajoktól kérdezem, hogy ti milyen tokban használjátok az olvasót?
Jelenleg már nem lehet kapni hozzá a gyári tokot, és kíváncsi lennék mi az ezen kívül ami passzol rá. Köszi -
DasBoot
aktív tag
válasz
Dhampir #13816 üzenetére
Üdv.! Pl. azt, hogy valamelyik ikonra koppintok, de homlokegyenest mást csinál, mint amit szeretnék. Vagy be van jelölve a képernyő forgatása, de eddig egyszer sem csinálta. És a menüt sem forgatja, hogy pl. alul-felül legyen, ne 90 fokkal a rövid oldalakon. Egyelőre ennyi, de még van más is.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
anonimus25 #13820 üzenetére
Nyelvnek nincs jelentősége, gyakorlatilag nem fog találkozni idegen szavakkal használat közben: listában rámutatva nyitja meg a könyvet, ha pedig betűtípuson, méreten, fényerőn szeretne állítani, azokhoz ikonok vannak.
-
oszi666
őstag
válasz
hampidampi #13822 üzenetére
Hogy érted, hogy nem stabilak? Én inkább lassúnak találom
-
hampidampi
őstag
A Koobék pont nem a stabilitásukról ismertek. A Pocketbookok jók, de egy kicsit lassú a szoftverük. Csak a Basic 2 pont nem világítós, olyat meg nem szoktunk ajánlani.
Ha tutira akarsz menni, akkor elsősorban a Kindle Paperwhite, vagy a Pocketbook és a Kobo valamelyik modellje. -
anonimus25
aktív tag
Sziasztok e-book olvasó vásárlása elött vagyok,édesanyámnak kellene így magyar nyelv és kezelhetőség fontos lenne.ár érték arányban mi az ami ajánlott?vagy vannak olyan márkák melyek ajánlottak?
-
oszi666
őstag
válasz
DasBoot #13813 üzenetére
Nekem tablet nem kell. Volt egy darabig egy iPadom. Könyvet olvasni rettenetes és semmi másra nem használtam. Böngészni persze tök jó, de csak azért még egy plusz cuccot megvenni laptop mellé felesleges.
Egyébként másoknak okulásul: beadtam a Koobe szervizbe: 18900Ft-ba kerül a javítás. A kijelzőre újra indul, a többi részre továbbmegy a garancia. 15 munkanapon belül javítják elvileg. -
Ajándékok
aktív tag
Ha már kritika...
Vettem egy Pocketbook Ultrát. Olyan, mint a Sense, de dupla ram, fényképezőgép és jobb kijelző van benne kicsit drágábban.
Ami miatt megtetszett (lapozógombok jó helyen, directory struktura szerinti könyvtárlista), azt tudja is, de egy Kindle Voyage után lassú.
Az Ipon-nál rendeltem, azt hiszem bontatlanul, de teljesen lemerült akkuval jött és hibás a jobb oldali lapozó gomb. Visszaküldtem, kíváncsi vagyok mikor kapom vissza és mit mondanak az akkura. -
Bal0402
újonc
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Alcor Myth Led olvasót, teljesen meg vagyok vele elégedve, és hogy ne sérüljön szeretnék hozzá egy normális tokot venni. Sajnos eddig akárhogy kerestem neten nem találtam hozzá valót.
Tudnátok ajánlani egy oldalt ahol lehet kapni, vagy olyan univerzális tokot ami jó az én készülékemhez?
-
DasBoot
aktív tag
válasz
oszi666 #13809 üzenetére
oszi666! Követlenül két dologra gondolok. Az első, hogy a nővéremnek vettem egy ilyet, mikor olvastam a tragédiát, azonnal hívtam, hogy ideiglenesen csináljon valamit és ne koccolja oda sehová. Horgolni fog hozzá. A második, hogy van egy tönkrement kijelzőjű OnyxBooks M92-esem. A modernizációra hallgatva vettem egy M96-os androidos-t....Hmmm, ilyet senki ne vegyen, mert megbízhatatlan. A kijelzőjét ki fogom cserélni az M92-es linux-osra.
-
HKorn
veterán
Apámnak vennék egy olvasót, segítséget szeretnék kérni, hogy melyik 20e Ft körüli olvasó lenne erre a célra a legjobb. Nekem egy Kindle 6-om van, nagyon szeretem, de most feltétel lenne a magyar nyelv.
Olyan kellene, ami a lehető legegyszerűbben kezelhető (könyveket majd én rákonvertálom neki, sok formátumot nem kell, hogy tudjon, mobi-t azért igen), ezalatt a lapozást és könyvmegnyitást értem.
Értelemszerűen nem kell a beépített világítás sem, touch sem.
Köszi és BÚÉK mindenkinek!
-
Degeczi
nagyúr
válasz
oszi666 #13809 üzenetére
Nagyon, nagyon sérülékeny az e-ink kijelző: látható törés nélkül is könnyen tönkremegy, ezért alapvetően fontos mindig tokban tartani még akkor is, ha anélkül is jó fogása van és nem hordozod sehová, mert az esés ütését jól tompítja a rugalmas tok, szemben a merev készülékházzal.
-
Azie
őstag
válasz
Kezdő vagyok #13805 üzenetére
utolsó 50-100 poszt átolvasása, ha még mindig kérdésed van, akkor segítünk
-
pjen
félisten
válasz
Kezdő vagyok #13805 üzenetére
Szerintem Neked egy tab kéne,abból is valami jobb.
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
GeriCool #13779 üzenetére
Pontos típust tudnátok írni,melyik az ajánlott vétel?
Nem igazán ismerem ki magam bennük,ez lesz az első e-könyv olvasóm.
Pl.olyat tud-e,ha magyar nyelvű könyvben van más nyelvű idézet,és lefordítja?
Vagy ha a könyv végén vannak a lefordított részek,oda lehet-e ugrani azonnal?
Illetve ha PDF formátumban vannak a könyvek,melyik boldogul el vele könnyen konvertálás nélkül?
Melyiknek jó hosszú az üzemideje feltöltés után?
Melyikre lehet pendrive-t csatlakoztatni?
Miért jó a wifis?
Köszi a válaszokat előre is! -
oszi666
őstag
SZiasztok, a zsír új koobe novelbook hd shine-om kijelzője betört. Kb 10 centiről leejtettem a fa asztalomra, azért meglepődtem hogy ennyit sem bírt ki.
Na már most teljesen jól működik és nekem úgy tűnik, hogy maga az e-ink kijelző nem sérült meg, csak az előtte lévő üveg (inkább plasztik tapintásra) repedt meg eléggé pont annyira hogy zavaró legyen. Két kérdésem lenne: ha elviszem szervizbe (erre a garancia nyilván nem érvényes...) akkor kb mennyiért javítanák? Olyan 10-15? Csak saccra kellene.
A másik, hogy a gyártó szerint "6" eInk PEARL, 1024*768 HD felbontás, LED háttérvilágítás" kijelző van benne de ennyi. Esetleg valaki rendelt már ilyet és ha igen honnan? ha túl drága lenne a javítás (egy 15öt még kiköhögnék) akkor inkább rendelnék és megjavítanám itthon.
Köszi a választ előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Notebook hibák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- 10" alatt maradhat a Samsung harmonikamobilja
- Gitáros topic
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- iPad 6. generációs (32GB, Wi-Fi) tablet + Apple Pencil 1. generáció
- iPad 7th. 128GB Wifi Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4206
- Apple Ipad Pro 11 M4 256GB Wifi+cellular/Apple pencil pro/Apple folio cover/Gari 2027.05.21
- új iPad 2022 (10. generációs) Wi Fi + cellular 64GB silver ezüst 2 év Apple garancia
- Samsung Galaxy A7 Lite 3/32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX 505G Gamer laptop. I7 8750H / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest