Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
dorika87
őstag
válasz
AxBattler #13744 üzenetére
Köszönöm, de a rendelést sem én intézem. Ők kértek egy típus, hogy melyiket ajánlom az Euronicsből. Én ajánlottam nekik egyet, a többi már az ő dolguk, ők szeretnék megvenni személyesen két ünnep között tudják ezt megtenni, amikor bent lesznek a városban. Én megtettem a magamét
a többi az ő dolguk. köszi mindenkinek!
-
Veratrum
csendes tag
válasz
DasBoot #13746 üzenetére
Megérkezett a Koobe Novelbook HD Shine, és bár ez még nem lehet igazi "népítélet", mert ahhoz azért kellene pár hét használat, csak az első benyomásokról írhatok. Majd 1 hónap múlva próbálok írni szabályosabb és szakszerűbb népítéletet is.
Önmagában nézve jó kis olvasó, de a 7 éves Koobe Junioromhoz képest a különbség nem egetverő, igazából csak a 6 colos kijelző, a háttérvilágítás, és az árnyalattal jobb kontraszt az, amivel felülmúlja.Az anyaga kellemes, puha tapintású matt fekete műanyag, nem látszik rajta az ujjlenyomat. Puritán, letisztult megjelenés, a káva szélessége és a lekerekítések is épp olyanok, amilyennek lenniük kell, se nem túl kicsi, se nem nagy. Nekem tetszik.
A menügombok nekem kicsit hangosnak tűnnek, de a 2 oldalon elhelyezett lapozógombok viszont jóval halkabbak, és jól kézre állnak.A kijelző tükröződése kicsit erősebb, mint a Junioré, de megfelelő szögbe fordítva nem zavaró. Érdekes, hogy a Pearl megjelenítő háttere semmivel sem világosabb, mint a Junior Vizplex kijelzője, ugyanaz a "hamuszín" csontszürke, de a feketéje láthatóan sötétebb, így a kontraszt összességében nagyobb, és a betűk élességével sincs gond. Világos ablak mellett tökéletes az olvashatóság.
Alapból úgy van beállítva a szoftver, hogy minden 5. lapozásra frissíti teljesen a kijelzőt, amely viszont hajlamos rá, hogy idővel "beszürküljön", és az újrahasznosított papírhoz hasonló textúrát vegyen fel, illetve szellemképessé váljon. Kb. 4-5 perc múlva már szemmel látható a változás. A gyakorlatban azonban ez nem zavaró, mert addig bőven elolvas az ember 5 oldalt. Ennek orvoslására kaptunk egy "frissítés" gombot is, melynek lenyomására helyreáll a kontraszt. Beállítható az is, hány lapozásonként frissítsen.
A háttérvilágítás kikapcsolható, és 8 fokozatban állítható. Semleges fehér színű, a megvilágítás közel egyenletes, az alsó és felső szélénél kicsit erősebb, de szerintem ez még nem feltűnő.2 olvasóprogramot, fbReadert és Adobe Readert tartalmaz. Az eddig általam letesztelt szöveges formátumok, amiket meg tud nyitni: fb2, mobi, prc, epub, txt, html, pdf, chm, rtf, djvu. A txt, chm, rtf formátumoknál gondjai voltak az ékezetekkel, de ezt remélhetőleg megfelelő konvertálással meg lehet majd oldani.
Ki tudja csomagolni a zip és rar tömörítvényeket is.
A pdf megjelenítés persze itt sem tökéletes, de lehet választani több opció közül: mint pl. teljes oldalas megjelenítés, kijelzőszélességhez vagy magassághoz igazítás, illetve újratördelés. Ez utóbbi "végszükség esetén" elmegy, bár az oldaltöréseket nem jeleníti meg folyamatosan.
Doc és docx formátumot viszont nem tud megnyitni, hiába szerepel az adatlapján.
6 féle betűtípust tartalmaz, de könnyen lehet telepíteni újakat, csak létre kell hozni egy Fonts mappát, amibe belemásoljuk a betűkészleteket. Betűméretet alapból 8, illetve további 12 extranagy méretből lehet választani, a margó 3 fokozatban állítható, a sortáv 17 fokozatban.
Lehet rá szótárat is telepíteni, és van jegyzetelési funkció, de ezeket még nem próbáltam.
A felület nyelve teljesen magyar.Összességében szerintem kellemes kis olvasó, aki olcsón akar középkategóriás, világítással rendelkező készüléket, annak nem rossz vétel, illetve szóba jöhető alternatíva.
Én a Bookline-nél vettem, a hozzá adott tokkal együtt volt 27900. (A tok mágneses ugyan, de az olvasót nem kapcsolja ki.) Tartozékok: micro USB kábel, és egy 15 oldalas kis magyar nyelvű használati utasítás. Kis hiba, hogy a használati utasítás elvileg a készüléken is rajta van, és a menüből elérhető lenne, azonban nem nyitja meg.A csatolt képen a Junior mellett látható, illetve bekapcsolt világítással.
-
Ezustroka
tag
Sziasztok!
Mit gondoltok, az alcor Myth Led-hez passzolhat ez a tok? tok
-
Azie
őstag
válasz
dorika87 #13743 üzenetére
Dehogy kell magyarázkodnod. Megértettük.
1. Kérdésre a válasz: nincs ilyen weboldal.
2. Kérdésre a válasz: "Nekem mi fontos? Hogy a kijelző a lehető legkevésbé fárassza a szemem - ezt pedig a jó világítás és a nagyobb felbontás + profi fontkészlet adja. Ha ezt nem hozza, akkor már jobb egy tablet. " #13725-ben írtam.Bővebben:
A navonnak 800x600as felbontása van, világítása nincs.
A myth einknek nagyobb felbontása ugyanannyiért, szintén nincs világítása.
A saganak szebb a pearl kijelzője, de alacsonyabb a felbontása, nincs világítás.
A myth led nagyobb felbontású, van led világítása.Mind fizikai gombos, egyik sem touchos.
A 4 közül a navon a legrosszabb választás. Ha kontrasztosabb szöveget és viszonylag nagy betűket szeretne, akkor saga, ha apró betűből többet egy oldalon, akkor myth.
Ha éjjel/lámpánál is szeretne olvasni és belefér a keretbe, akkor a myth led.
Ha mindenképpen innen akar vásárolni (ebben az esetben dobhat akár kockával is, hogy melyik legyen).
Ha meg a pénzért nem 10 éves technológiát szeretne, akkor nem itt vásárol retardált módon, hanem rendel egy rendes készüléket.
Szívesen.
-
dorika87
őstag
A választást és a típus ajánlást bízták rám. Megvásárolni és elmenni érte ők fogják. Ezért kikötés nekik az üzlet.
Nem hiszem, hogy magyarázkodnom kell ez miatt.
Én csak segítséget kértem, és megadtam az adott kritériumokat.
Nem gondolom, hogy még én tartozom magyarázattal azt illetően, hogy miért itt.. és miért nem ott meg ott tudják/akarják beszerezni.de szerintem tegyünk pontot a végére, mert ez már nem is vág témába.
-
Azie
őstag
válasz
dorika87 #13740 üzenetére
Ok, de ezt imádom.
Ha már rád bízták, akkor nem totál mindegy nekik, hogy honnan szerzed be és milyen boltból? o.O Értem azt is, hogy szeretnék megnyomkodni, hogy tényleg műanyagból van-e - nem tudom mennyi kindle/kobo/akármi került eladásra az elmúlt 10 évben, de szerintem ha nem értek valamihez és kikérem valakinek a véleményét, akkor rábízom.
Vegyél nekem egy piros sportautót! Ja, de csak itt a gézánál a piac mellett válogathatsz. Ja, hogy ott nincs is sportautó.
-
dorika87
őstag
a megnyomkodás is feltétel igen, illetve a tesco és euronics a fő szempont, mivel vidéki kisvárosban veszik, ahol csak ez a két üzlet van, ahol kapható e-book olvasó.
Euronics-nak elég gyenge a jelenlegi kínálata ebook téren, kb. 3-4 féle van csak és kifújt.
Azért kérdeztem, hogy a tesco kínálata fellelhető-e valahol weboldalon.Nem tudom mit értesz azalatt, hogy "2016-ban miért nem használják azt amit a világban mindenki?"
De ha az internetre gondolsz, akkor erre is tudok válaszolni: idősebb korosztály, aki nem ért sem a számítógéphez, sem az internethez, így számukra egyszerűbb volt segítséget kérni ismerőstől aki jobban jártas a témában.
Köszönöm szépen a segítséget! -
Azie
őstag
válasz
AxBattler #13731 üzenetére
Ha írsz összeget és plafont, akkor könnyebb.
A kommentem arra vonatkozott, hogy nem tudtam, hogy a fehér az nőies szín.Többet nem is húzok fehér inget!
Kindle-t nem kötelező webáruházhoz kötni, sőt az enyém mindig repülő módban van.
És van fehér is belőle, de nem tud magyarul.
Kobo rendben van, amit linkeltél tud magyarul is, viszont ennyiért drága.Ha nem sürgős (fa alá kell), akkor rendeld meg máshonnan. amazon
-
Azie
őstag
válasz
dorika87 #13729 üzenetére
Bár nem írtad, de gondolom feltétel, hogy megnyomkodhassák vásárlás előtt. Ha nem, akkor 2016-ban miért nem használják, amit a világban mindenki?
Nem bántásból, de aki ennyire beleragad a magyarországi mocsárba, az kb mindegy melyiket választja.
Ha kb 2 oldalnyit visszaolvasol, akkor el tudod dönteni, mit vegyél/vegyenek.
-
dorika87
őstag
Ismerősnek segítek e-book választásban. Mivel vidéken szeretnék megvenni és ott csak Euronics ill. Tesco van ezért elég szűk a kínálat. Sajnos az euronics-ben csak 4 féle kapható. Tescoban nem tudom milyenek vannak. Weboldalt nem találtam még ahol ez fellelhető esetleg?
A Navon Bigbook-ról van valakinek tapasztalata?
-
Üdv!
Már korábban írtam, de most már tényleg: e-könyv olvasót tervezek venni édesanyámnak, de nincs semmilyen kapcsolódó tapasztalatom (inkább tabletes volnék), szóval kérdezek.
Fontos lenne: magyar nyelvű menü, egyszerű kezelés, háttérvilágítás, sok támogatott formátum (a szokásos ebook formátumokon kívül DJVU, DOC, DOCX... esetleg PDF), ne legyen kötve semmilyen webáruházhoz (Amazon, Barnes&Noble), és valamilyen nőies színben legyen kapható (pl. fehér).A Pocketbook-széria eddig a legszimpatikusabb, azon belül is a Touch Lux 2 és a Touch Lux 3, ezen kívül még a Kobo Aura 2nd HD tűnt fel.
Ti melyiket ajánlanátok, és miért?
-
Azie
őstag
válasz
dorika87 #13724 üzenetére
Nem osztotta az észt, de azt kijelenteni, hogy egy androidos olvasószoftver jobb, mint a kifejezetten erre készült kindle szoftvere, hááát.
Persze ha neki ez fontos, hát ez fontos - ez is egy vélemény.
A háttérvilágítást kikapcsolni akku spórolásból.
Hát na. Ez alapján választani olvasót, hááát nem életszerű.
Nekem mi fontos? Hogy a kijelző a lehető legkevésbé fárassza a szemem - ezt pedig a jó világítás és a nagyobb felbontás + profi fontkészlet adja. Ha ezt nem hozza, akkor már jobb egy tablet.
-
dorika87
őstag
válasz
alexw801 #13722 üzenetére
Nem érzem úgy, hogy osztotta volna az észt... csak leírta a saját véleményét tapasztalatait az illető.
Nyilván nem fogyaszt sokat a világítás, de azért nyáron verőfényes napsütésben én sem hagyom bekapcsolva, mert felesleges. Neki gondolom fontos a sok beállítási lehetőség azért írta, de mivel minden ember más mindenkinek más szempontok fontosak. -
Veratrum
csendes tag
válasz
DasBoot #13719 üzenetére
Üdvözletem! Holnap érkezik meg, akkor tudom leírni az első tapasztalataimat. Most csak arról tudok írni, miért választottam.
Pro: sok formátum támogatása, kikapcsolható háttérvilágítás (nyáron, az udvaron ne égjen feleslegesen, fogyasztva az akkut, de árnyékos szobában jól jön), a tudásához képest alacsony ár;
Kontra: új termék, sem teszt, sem fórum nincs róla, tehát ismeretlenül veszek meg valamit. Nem 3. generációs, Carta kijelző, hanem Pearl (bár ebben az árkategóriában nem is nagyon van jobb).
+ állítólag tökéletes pdf tördelés, és azért a 8 GB belső memória sem hátrány. Az elődjeiben (Slimbook és Slightbook) fbReader volt, az pedig (legalábbis az androidos verzió) sok beállítási lehetőséggel rendelkezik, jóval többel, mint pl. a Kindle szoftvere. Remélhetőleg ebben is ez az olvasószoftver van, és nincs nagyon lebutítva.Egyéb érvek: olyan extrák, mint wifi, érintőképernyő nekem nem fontosak, annál inkább, hogy jó kijelzőjű, HD felbontású és világításos, sok beállítási lehetőséggel rendelkező olvasó legyen.
Van már Koobe olvasóm (Junior), jók a tapasztalataim eddig a márkával. -
Veratrum
csendes tag
Én is egy Koobe Novelbook HD Shine-t rendeltem meg. Sajnos tesztet egyáltalán nem találtam róla, a fentebb belinkelt teszt is az eggyel korábbi elődjéről, a Koobe Slightbook-ról szól. Nagyon új még ez a készülék, úgy látszik.
Egy Koobe Juniorom van jelenleg (első és egyetlen könyvolvasóm). Bízom benne, hogy a Novelbook, ha nem is Kindle ill. Paperwhite minőség, de azért a régi olvasómnál jobb lesz. Főleg a Pearl kijelző és a háttérvilágítás miatt, ami a Juniornál hiányzott, és a téli sötét szoba miatt átszoktam egy tabletre.
Elvileg holnap érkezik, majd leírom az első tapasztalataimat. -
dorika87
őstag
válasz
Ezustroka #13707 üzenetére
Itt olvashatsz teszteket az említett készülékekről a könnyebb döntéshez:
Koobe Novelbook HD Shine
Onyx Boox C67ML Carta (Tesztet nem találtam, csak pár tulajdonságot róla)
Alcor Myth LED-1
Alcor Myth LED-2Egyébként nekem egy Alcor Myth Led van amit nagyon szeretek, kicsi, könnyű, kényelmes a fogása, szeretek rajta olvasni, főként az akku teljesítményével vagyok megelégedve. Márciusban 24ezerért vásároltam az MM-ben és szerintem ennyi pénzért nagyon jó kis olvasót kaptam.
A többi készülékről nincs személyes tapasztalatom. Amikor kerestem háttérvilágításos olvasót magamnak szóba került még az általad említett Koobe is. Leírás alapján több formátumot kezel, több a beépített memória és 3.5-ös jack is van rajta zenehallgatáshoz, de számomra ezek a plusz tulajdonságok nem voltak mérvadók, viszont másnak lehet fontos lehet. -
Azie
őstag
válasz
alexw801 #13710 üzenetére
az, hogy angol a help
egyébként igen, német nettóra jön a 27%, csak ugye németeknél különböző dolgoknak más-más az áfája,
Hungary
01/01/1988 0 | 15 25 - -
01/01/1993 0 | 6 25 - -
01/08/1993 10 25 - -
01/01/1995 0 | 12 25 - -
01/01/2004 5 | 15 25 - -
01/01/2006 5 | 15 20 - -
01/09/2006 5 20 - -
01/07/2009 5 | 18 25 - -
01/01/2012 5 | 18 27 - -elmútnyócév ^^
-
Ezustroka
tag
A 25-30 ezres árkategóriában melyik e-book olvasót ajánlanátok inkább?
Koobe Novelbook HD Shine
Onyx Boox C67ML Carta
Alcor Myth LED -
aggleány
addikt
Köszönöm szépen!
Úgy nézem, ezek tényleg elég húzósak árügyileg.
wep
Nekem pont a Sense van, de az valamiért nem tetszik neki, úgyhogy kénytelen lesz a tervezettnél kicsit mélyebben a zsebébe nyúlni.
-
-
wep
tag
válasz
aggleány #13700 üzenetére
Szia,
van ilyen Kindle, kettő is, de nem lesz olcsó:
Kindle Voyage
Kindle OasisA német Amazonról a szállítás ingyenes, viszont a német és a magyar áfa közti különbséget fizetni kell (8%, ha jól emlékszem).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lexus, Toyota topik
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen routert?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- További aktív témák...
- új iPad 2022 (10. generációs) Wi Fi + cellular 64GB silver ezüst 2 év Apple garancia
- Samsung Galaxy A7 Lite 3/32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- iPad 6. generációs (32GB, Wi-Fi) tablet + Apple Pencil 1. generáció
- iPad 7th. 128GB Wifi Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4206
- iPad Air 6 13" M2 256GB Wifi Megkímélt/2025.11.18.Apple Gar./e200
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest