- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ASUS ROG Ally
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
dorika87
őstag
válasz
#42308056 #12854 üzenetére
Én személy szerint egy Alcor Myth Led tulajdonos vagyok. Számomra megkönnyítette a választást, hogy újonnan akartam vásárolni egy háttérvilágítós ebookot és a keretem max 25ezrem volt. Mivel jelenleg a piacon kb. az Alcort és a Koobe-t lehet megkapni ilyen árban (az Onyx 30e MM-ben) azért döntöttem az Alcor mellett, mert találtam egy tesztet ami meghozta a kedvem hozzá és nem utolsó sorban leírás és hozzászólások alapján szimpatikusabb volt számomra, mint a Koobe Slightbook. Arról azt olvastam, hogy gyengébb az akkuja, és az Alcor ezzel szemben 3-4 hétig is bírja háttérvilágítás mellett.
Nagyon kényelmes rajta olvasni, a lapozó gombokat én személy szerint jobban preferálom mint az érintéses lapozást (de ez emberfüggő) és mivel sokat utazom nagyon praktikus a háttérvilágítás, egyszerűen öröm vele olvasni félhomályban is, ezt csak azután tudtam meg miután lecseréltem a régi olvasómat. Szóval nekem nem kellene többé nem háttérvilágítással rendelkező készülék, mert látom az előnyét és élmény az olvasás sötétebb környezetben is.
Én azt mondom ha tudsz rá többet áldozni és szeretnél is akkor lehet érdemesebb egy magasabb árkategóriásban gondolkodni, de ha neked is megvan a konkrét keret pl. 30ezer fölé nem szeretnél menni, akkor tényleg kb. ez a 3 világításos van: Alcor, Koobe, Onyx, -
törölt tag
Sziasztok!
Az olcsóbb, világítós, nagyobb felbontású olvasók mennyire ajánlottak? Pl. az Alcor Myth LED. Egész jókat olvastam róla itt fórumon. Még a Koobe Slightbook HD Shine Edition-t láttam, meg valaki írta az Onyx Boox-ot ilyen árban, vajon melyik a jobb választás? Vagy megéri a felárat egy Paperwhite vagy egy Touch Lux 3?
Most sima Kindle-öm van (azt hiszem 5, de nem biztos), az az egyetlen problémám vele, hogy túl sötét a kijelzője. Viszonylag jó megvilágításban is zavaróan szürke a háttér, ha mellé teszek egy könyvet, ég és föld a különbség. Ezen mennyit javítana egy beépített háttérvilágítással rendelkező olvasó?
-
Angelotti
tag
Sziasztok!
Ebook olvasót szeretnék venni használtan, a keretem 10-15K lenne.
Milyen márkát, típust érdemes választanom? 6 coll körüli kellene, lehet nagyobb is
Kindle 4-re szavaznék, de azok már alsó hangon 4 évesek. Mennyire lehet jó még az aksijuk?
Köszönöm! -
busimi0
csendes tag
Az Onyx Aftre Glow 2 jelenleg talán a legolcsóbb, és legtöbb tulajdonsággal bíró készülék.
30 k huf, Háttér világításos
Érintőképernyős
Hd kijelzős
zenét is tud játszani
stb
Néhány nap múlva megkapom, szóval majd írok valamit róla, mivel attól tartok hogy valami "huncutság" van benne -
hampidampi
őstag
válasz
SunMount3r #12848 üzenetére
-
dorika87
őstag
válasz
SunMount3r #12848 üzenetére
Szerintem itt fontos azt is megemlíteni, hogy háttérvilágítással rendelkezőt szeretnél venni, vagy sem.
A felbontásra fontos még figyelni. Szerintem már nem érdemes 800x600-ast venni, pedig az olcsó típusok között még megtalálhatók.
A minél nagyobb kijelző pedig azt jelenti, hogy minél drágább.
Általános ebook olvasó méret a 6"Bár esetedben jó lenne belőni azt is, hogy mit értesz olcsó alatt?
Segítségképp itt van pár modell:
Ha led megvilágítással rendelkezőt keresel akkor a legolcsóbb 6"-os modellek:
- Alcor Myth Led
- Koobe Slightbook HD Shine Edition
- Onyx Boox
(ezeket 25-30ezer között megkapod)- Icarus Illumnia
- Pocketbook touch lux 3
- Pocketbook Ultra 650
- Amazon Kindle Paperwhite 3
(35ezer fellett)Nem LED-esek:
Alcor Myth
Koobe Slightbook HD
Navon BigBook
Pocketbook Basic 2
(ezek 20ezer körül indulnak) -
pjen
félisten
válasz
SunMount3r #12846 üzenetére
Ez így együtt nem fog menni.Valamilyen kompromisszum kell.Ha olcsó akkor nem jó minőségű a kijelző és kicsi.
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
E-book olvasót keresnék. Olcsóság fontos, mondjuk melyik lenne az a belépő szintű modell aminek jó minőségű már a kijelzője és kényelmes is használni? A minél nagyobb képátló is számítania.
Köszi!
-
1stvan
csendes tag
válasz
totasenior #12844 üzenetére
Dehogynem. Miért nem privátban írtál rám, akkor rögtön láttam volna. Mindjárt küldök egy dropbox linket.
-
-
1stvan
csendes tag
válasz
Degeczi #12841 üzenetére
Igen, ezzel tisztában vagyok, ezért is vettem ennyi év után most egy rendes olvasót. Inkább azért próbálnám ki, mert megszoktam, hogy éjjel fekete a háttér és csak a betűket látom.
Jelentem a dropbox hitelesítés működik a speciális firmware után, aminek egyébként a számán túl (5.14) az a különlegessége, hogy a feltelepülő manuál 626 Plus típushoz van, ami még nem is jelent meg. Valószínűleg ezért nem jön még hivatalosan ez a firmware, mert így kiderül a következő típus minden jellemzője. :-)
-
Degeczi
nagyúr
válasz
1stvan #12840 üzenetére
Nem sok értelme van egy telefon vagy táblagép TFT kijelzőjéhez hasonlítani, mert teljesen másként működik, így a világítás is: ott a háttérvilágítás közvetlenül a szemedbe irányul, amit az LCD képpontja megpróbálnak kitakarni (ha sikerül, az a fekete). Ott ezért persze, h éjjel kellemesebb a negatív.
Az e-ink kijelző azonban nem átlátszó, ezért nincs is háttérvilágítása, hanem fölötte van egy plexi világítóréteg, és már a kijelzőről visszavert fény jut a szemedbe - ami sokkal természetesebb, egyáltalán nem kellemetlen.
-
1stvan
csendes tag
válasz
Oldman2 #12838 üzenetére
Magyarul írtam a magyar support felületre, 5 perc múlva megkaptam angolul a választ és a linket :-)
A support működik :-)
Remélem a javítás is rendben lesz.
Amúgy tetszik a gép. csináltam hozzá egyéni kikapcsolt állapot képet. Sajnos night módot nem tud, ahogy a legtöbb hasonló sem. A Kobo-t lehet hackelni és akkor átkapcsolható negatívba. Ami éjjel kellemesebb (legílábbis nekem Androidon, iphone-on és Palm-on :-) jobb volt). -
Oldman2
nagyúr
válasz
Grougon #12832 üzenetére
A Dropbox hiba javításra került, írj a Supportnak elküldik a javított szoftvert.
Nekem anno elküldték posta fordultával.
-
parkasz
senior tag
Jó reggelt!
Ha minden jól alakul, ma boldog tulajdonosa leszek egy Pocketbook lus 3-nak
A kérdésem az lenne, hogy milyen programokat érdemes még rá leszednem?
Itt a fórumon megtaláltam a Coolredaert, meg a szótárakat, de van-e más amit érdemes még feltenni rá? -
1stvan
csendes tag
És akkor még egy kérdésem lenne. Ennél az olvasónál van olyan, hogy éjszakai nézet? Másszóval negatív, amikor a betűk fehérek a háttér fekete? Vagy ilyen csak a mobilos olvasókban van?
-
-
1stvan
csendes tag
válasz
Grougon #12832 üzenetére
Köszi srácok.
Azért ez kissé csalódás, mert én is azt találtam, hogy már márciusban, és több firmwarrel előbb sem volt jó a Dropbox. Persze az ilyet vásárlás előtt nem találja meg aki gépet keres.
Egyéb tekintetben jónak tűnik a masina, csak megszoktam, hogy amit ígér egy gép, azt tudja is. Ezért szoktam minimum középkategóriából választani.
Feltolom usb-vel a könyveimet és nyúzom tovább. Ha más baja nincs, akkor marad és talán majd kijavítják ezt a hibát. -
1stvan
csendes tag
Sziasztok!
Ma hoztam el az edigitalból egy Pocketbook Touch lux 3-at. Azért választottam ezt a modellt, mert általában dícsérik, mert támogatja a dropbox sync-et, mert Carta kijelzője van ami Hd.
Ami a gondom vele, hogy semmivel nem sikerült szinkronizálni. Adobe DRM hibaüzenetet ír, pedig van Adobe ID-m.
A Dropbox sem lép be, hiába írom be a nevet és a jelszót nem lép tovább. Főleg a Dropbox zavar, mert onnan szeretném a könyveimet szinkronizálni. Nem akarok usb kábellel és sd kártyákkal szórakozni.
A firmware frissült ahogy netet kapott.Szóval egyelőre nagy csalódás. Ha holnapig nem sikerül a Dropbox beállítás (ami iphone-on bármelyik appal 3 másodperc volt eddig), vissza is viszem. :-(
De ha valaki tudja, hogy mi lehet a gond és megírná, azt megköszönném.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
busimi0 #12823 üzenetére
Ez amúgy a Kobo terméke, de nekem is ilyen van igen
Amúgy a régi szoftverrel jó volt nagyon, a frissítésekkel viszont szétcsicskították. Ha meg reseteled, kell hozzá egy windowsos pc, hogy használni lehessen... és így nem lehet a régebbi sw-t rátenni, csak hekkelgetéssel. De ezt ki kockáztatja meg.. én nem.
-
busimi0
csendes tag
válasz
hampidampi #12825 üzenetére
Akkor mi alapján érdemes eldönteni?
Ajánlott megnézni a fizikai képét a képernyőnek vagy hasonló? -
hampidampi
őstag
válasz
busimi0 #12820 üzenetére
"de szerintem ha minden specifikáció megfelel a valóságnak "
Nem véletlenül szoktuk itt mondogatni, hogy e-inkes olvasót _nem_ a specifikációk alapján választunk.szerk.:
(#12824) Csabee86
Felejtsd el. Az e-inkes e-könyv olvasók nem erre valók. Csak egy kicsit kéne visszaolvasni, pár kommenttel feljebb. -
Csabee86
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék venni e-book readert. A következő kérdésem lenne. Melyik e-book readerek támogatják a képregényeket, és ha támogatják akkor milyen formátumot? A következő dolog ami érdekelne, hogy a háttértár cserélhető az e-book olvasóknál?
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
busimi0 #12820 üzenetére
Nekem egy Kobo touch-om van, amin Android lakozik. Vannak vele azért néha gondok, pl. ha előhívom rajta az időt (ezáltal a control panelt) olvasás közben, akkor pár oldal után megfagy 1-2 percre. Szörnyen idegesítő tud lenni. Frissítik bizonyos időközönként a szoftvert és nem igazán látom értelmét, hogy a pár évvel ezelőtti állapotához képest miért jobb hogy most már dőlt betűkkel van a menü, meg a csúsztatásos hülyeségeket sem igazán szeretem, ami korábban nem volt.
Üzemidő rendszeres olvasással kb max 1-2 hét.
Szóval már gondolkodom hogy lecserélem én is egy Touch Lux 3-ra, amiről szinte csak jót olvasok. (hehe)
Androidos olvasókat is meg lehetne oldani hogy azok is jók legyenek, de vagy hekkelgetni kell custom firmwarekkel, vagy imádkozni hogy a következő frissítés inkább hasznos legyen mintsem ártson. Szóval droidos ebook-ot többé nem, ez nem erre való.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
busimi0 #12820 üzenetére
Ha optimalizálva lenne, akkor nem volna probléma a több hetes készenlét. A B&N annak idején megoldotta ezt a Nook-on, a kínaiak nem.
Nyilván egyéni, de azért a többségnek szerintem elég fontos szempont, h ne kelljen pár naponta még az e-book olvasót is töltögetni, bírja végig a nyaralást. -
busimi0
csendes tag
Hmm... Igazatok van, de szerintem ha minden specifikáció megfelel a valóságnak (szóval nem téglákat értékesítenek 30 k huf ért
) még a rövid üzem idő mellett is jobban megéri. (egyébként az android elviekben optimalizálva van rá,vagyis egy VIDEÓBAN
ezt mondták/mutatták )Egyébként ha nyáron jönnek ki az új modellek, lehetséges hogy megérné várni egy esetleg jobb ajánlatra?
-
Degeczi
nagyúr
-
Latza
aktív tag
válasz
busimi0 #12817 üzenetére
Szerintem nem véletlen, hogy az Onyx-ot jelenleg össz-vissz 2 webshopban találod meg, a PB-t pedig jóval több helyen. Nyilván kifutó modell és igyekeznek gyorsan kiszórni a raktárból (nyáron sok új modell jelenik meg). Másrészt - bár ez lehet sima marketingfogás is - a MM oldalán 36989,- van eredeti árként feltüntetve mellé, szóval elképzelhető, hogy eredetileg az sem volt annyira olcsó.
Ha teheted, nézd meg mindkettőt élőben, és válassz az alapján. Amúgy az Onyx 4.2.2-es Androidjával szemben a Touch Luxra még mindig várható frissítés.
A könyvolvasóra egyébként felesleges tabletként tekinteni és az Android voltára ráizgulni. Itt az üzemidő a fontos, nem pedig az, hogy hány (monokróm) appot tudsz letölteni a Play Áruházból...Minden attól függ, hogy mennyit tudsz rászánni. Ha van pénzed, szerintem megéri a Pocketbook. Ha nincs, akkor meg tök mindegy, hogy a carta kijelző képe mennyivel szebb.
Inkább a Touch Lux 2-vel hasonlítsd össze az Onyx-ot, abban még régi kijelző van. -
busimi0
csendes tag
válasz
hampidampi #12816 üzenetére
Szóval a képernyő ér 10 ezer huf-ot?
(meg esetleg az "androidsága", de szerintem ez pont előny, hogy minden alkalmazás biztosan fut rajta, de hátránynak is lehet tekinteni az aksi miatt) -
-
busimi0
csendes tag
PocketBook Touch Lux 3 miért kerül egy 10-sel drágábba ?
A másik termék valami gagyi fos? Vagy miért van ekkora ár különbség ?Sőt, talán jobb is hiszen zenét is képes lejátszani, csak annyi a különbség hogy a Pocket micro sd-vel is bővíthető
-
JamesFinn
senior tag
válasz
Apollo17hu #12811 üzenetére
Én ilyet használok.
[link] -
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Köszi a segítséget, tanácsot!
Akkor maradok a sötétebb verziónál.
-
totasenior
tag
válasz
parkasz #12809 üzenetére
Tok: nekem bevált az e-bayról vásárolható, kowmobile gyártmányú dedikált mágneses tok (ébreszteni, altatni nem lehet a PB TL3-at).
Ugyancsak szép, és jó a (talán holland) Gecko covers szintén dedikált mágneses tokja.
Egyik sem emeli jelentősen sem a méretet, sem a súlyt. -
Degeczi
nagyúr
válasz
parkasz #12809 üzenetére
A tableteket sem érdemes fóliázni, hiszen ezeket mindig tokban hordozod, az ujjad pedig nem karcolja meg, e-book olvasón viszont végképp önszívatás lenne így rontani a minőségen, senki nem is teszi.
Általában praktikusabb a sötét készülékház nem csak kevésbé látható koszolódás miatt, de mert a kijelző nem tökéletesen fehér, és egyfajta optikai csalódásként világosabbnak tűnik sötét keretben, mint fehérben.
-
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Ebook olvasó vásárlása előtt állok. A kindle / kobo / pocketbook hármasból a visszaolvasás és az ott olvasottak alaján a Pocketbook Touch Lux 3 tűnik a befutónak. Lenne is még pár kérdésem ezzel kapcsolatban.
1. a két elérhető szín közül melyik a jobb választás? Van valami hátránya pl a fehérnek? Olyasmire gondolok, hogy nem zavaró a világításnál a fehér keret?
2. érdemes az ebook olvasókat is fóliázni, mint a tableteket?
3. van valami jó kis ajánlott tok, cover hozzá?Előre is köszi a választ!
-
busimi0
csendes tag
válasz
Apollo17hu #12806 üzenetére
Ezeket döntsd el, és akkor tudod a leghasznosabbat venni:
-Érintő képernyő fontossága ( leginkább szótárazáshoz szükséges)
-Háttérvilágítás fontossága (utazásnál hasznos )
-Mérete : elég kisebb ( 6 col) vagy nagyobb kell?
Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de a többiek biztos tudnak egyéb fontos paramétert -
Oldman2
nagyúr
válasz
Apollo17hu #12806 üzenetére
Veszélyes dolog ilyesmit ajándékba venni, nem tudhatod előre a igényeit...
Ha viszont biztos vagy magadban, jelenleg a Pocketbook Touch Lux 3 típust ajánlanám.
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
E-book olvasót vennék rokonnak nyugdíjazása alkalmából. Magyar menü lenne a beugró követelmény. Ha pénz nem számítana, ti milyent vennétek? Légy szíves, írjatok egy-két típust, hogy utána tudjak nézni! Köszönöm.
-
Mercutio_
félisten
Arra próbáltam utalni, hogy különbözőek vagyunk, mindenkinek mást jelent a könyv, így nem lehet megmondani a tutit és kijelenteni, hogy mindenkinek egyszerűbb lenne egy olvasó és a digitális formátum.
Rejtő most is ponyva, az, hogy valaki betette a kötelezők közé ezen nem változtat.
-
hampidampi
őstag
válasz
easy...rider #12802 üzenetére
-
easy...rider
őstag
Sziasztok
E-book olvasót keresnék, olyat ami 7" ~ 8" körüli méretű. Nehezen találok ilyet reális áron. Tudnátok ajánlani valamit? Akár külföldi beszerzésű is lehet (csak légyszi ajánljatok boltot is hozzá)
Sajnos ebben a méretben ahogy látom nehéz jó áron találni olvasót.
A fórumot olvasgatva Kobo Aura HD vagy H2O amiről láttam hogy jó, meg láttam is reális áron.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
pjen
félisten
válasz
Mercutio_ #12800 üzenetére
Én is szeretem kézbe venni,átpörgetni,csak sajnos evés közben és egyéb helyeken is.Ez meg is látszik az itthon lévő több száz könyv egy,részén.Hozzászólásod második része a probléma.Egy Fejős Éva könyvnek nincs ugyanolyan papír szaga,nem lehet ugyanúgy átpörgetni mint például a Kőbe zárt fájdalmat.Mikor fiatal voltam Rejtő ponyva volt most kötelező olvasmány.A papir könyv kb arra jó:megveszem,elolvasom,helyet csinálok a polcon,aztán kéthavonta leszedem,letőrlöm visszarakom.Ja és ha jön valaki látja mennyi könyvem van.Az ólvasót lekapom,olvasok,közben ebédelek,letörölgetem,feltöltöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Escape from Tarkov
- Call of Duty: Black Ops 6
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Túra és kirándulás topic
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest