-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laci.M
senior tag
válasz
Degeczi #11299 üzenetére
Gondolom ehhez kéne net. Na itt ez nem áll fent. Tök alap olvasó kéne microSD-re rárakom a könyvet, majd mami olvassa. A 20k-s Alcorok, Koobe-k Wayteq-ek, Pocket Book-ok tényleg annyira rosszak? Ajándékba nem nagyon szeretnék használtat. (Magamnak nyilván olyat vennék)
-
Degeczi
nagyúr
válasz
LittleBiG007 #11295 üzenetére
Pont nagyszülőnél tud nagyon hasznos lenni a Kindle alapszolgáltatása, h távolról is rá lehet küldeni anyagokat, nem csak látogatások idején.
-
JamesFinn
senior tag
Esetleg ha valakit érint-bocs, ha már volt-
Okt. 31-én bezár a txtr e-könyv áruház. Ezután az applikáció sem fog működni. A Telekom az olvasó árát visszatéríti.
Forrás:
http://hu.txtr.com/ -
pjen
félisten
válasz
Én még a gombos rá gondoltam. Agyon sem lehet verni.
-
Laci.M
senior tag
válasz
Magyar nyelv is van benne?
Olcsóbb kategóriából esetleg valami? internet, 3g, többi sallang nem kellSzerk: nagymamám csinálja a legjobb palacsintát, nem adom senki másnak!
Fényezem, de nem reklámozom!
-
LittleBiG007
Topikgazda
-
Laci.M
senior tag
Sziasztok!
85 éves nagymamának milyen faék egyszerűségű ebook olvasót ajánlotok? Nem kell semmi extra tudás, könyvet rámásolom neki és ő elolvassa. -
Dava
tag
válasz
[Prolixus] #11289 üzenetére
Lehet pl. egy olyan szabályt hozni a topicon belül, hogy 50 vagy akárhány hozzászólás alatti tagok nem írhatnak boltneveket. Így a moderátor törölheti az ilyen szemetet, aztán ha az illető tényleg kíváncsi valamire, akkor felteszi a kérdést burkolt reklám nélkül.
-
cabal
tag
válasz
[Prolixus] #11289 üzenetére
Pl. hogy nem beszéltek feleslegesen róla. Betett egy kérdést, az első válaszod pont elég volt, ha arra nem reagál, akkor elhal a szál. Feleslegesen lett szaporítva a hozzászólások száma a semmiről.
-
válasz
Degeczi #11287 üzenetére
Egyetértek, a tagoknak sem szabad a szakmai topicokban saját dolgokat hirdetni, így viszont ők ingyen.
Amúgy, ha valami jó volt náluk vagy bárhol máshol, én is jeleztem, az hasznos lehet másoknak is.
Azaz: ha jó áron jó dolgokat/szolgáltatást kínálnának, mi reklámoznánk őket. -
Degeczi
nagyúr
válasz
[Prolixus] #11284 üzenetére
Sajnos teljesen egyértelmű a minta, az indexen már évek óta megy ez a szemetelés, csak itt nem volt jellemző eddig. Bedobja a kérdésnek álcázott reklámokat egyik újonc fikanickje alatt több fórumon is, aztán lelép - hiszen nem valós a kérdés, nem érdeklik a válaszok, a feladatát már elvégezte. A saját idejét nem akarja fölöslegesen rabolni, csak másokét.
Majd egy-két hét múlva jön egy másik nicken ismét.Az indexről itt egy ilyen nickje (vagy egy munkatársáé), vagy pl. itt egy másik alatt, itt egy harmadik, itt egy negyedik, ... dögivel van - pedig ott irtják is rendesen, mert különben fizetős lenne a reklámozás.
Itt jó lenne idejében elfojtani ezt a mocskot, ha már eddig nem volt jellemző. -
woodworm
veterán
válasz
[Prolixus] #11284 üzenetére
"Látom hogy újanc meg minden, de ez még kevés szerintem ilyen egyértelmű következtetés levonására."
Minden eddigi hozzászólásában, bármilyen témában is tette, az említett cég jutott az eszébe hivatkozási alapként. Lassan tenni kellene ellene valamit, mert hamar elharapózhat a helyzet.
-
LittleBiG007
Topikgazda
Én is bementem múltkor a Media Markt-ba. Az kínálat gyatra volt, nem találtam eladót, aki tudott volna segíteni. A kirakott olvasókat nem lehetett kipróbálni, mert mindegyik csontra le volt merülve. Amellett pedig az áruk több ezer forinttal volt drágább, mint bárhol máshol. Az biztos, ha e-book olvasóra lesz szükségem, nem megyek be még egyszer a Media Markt-ba.
-
[Prolixus]
addikt
válasz
Degeczi #11283 üzenetére
Nincs szerintem egyértelmű összefüggés itt. Az, hogy ez egy sunyi, már-már aljas módszer, azt aláírom, de ennek használata nem feltétlen jelenti azt, hogy hagyományos reklámra meg sajnálják a pénzt. A piacgazdaságban a hatékony reklám az elősdleges direktíva. Márpedig ha az ilyen fórumos fizetett hozzászólás sok emberhez eljut, befolyásolja a magatartását, akkor valszeg ez egy hatékony reklám, mivel nem hiszem, hogy nagy összeget perkálnának a "spammereknek". A potenciális ügyfelek nagyobbik részét viszont biztosan nem érik el így, úgyhogy meglepne, ha nem lenne nagy mennyiségű hagyományos reklám is a marketinges portfóliójukban. Mindenesetre ahogy mondtam, szerintem nincs összefüggés...az ilyen lehetőségek kihasználása jelentheti csak azt, hogy tényleg minden fronton nyomulnak, nem többet, tehát nem implikál sóherséget.
De tegyük fel, hogy igazad van és sóherek. Lejáratni is csak akkor járatják le magukat ezzel, ha az olvasók, topicban aktívak realizálják, hogy ezek fizetett hozzászólások. Pl. a korábbi "MM-bn vettem K6-ot, minden fasza, minden jó" hsz nekem is gyanús volt picit, de ez a legutóbbi, amire reagáltam egyáltalán nem tűnt béreltnek. Nyilván ezért is reagáltam rá. Tényleg, te pl. honnan tudod biztosan, hogy ez egy spammer? Látom hogy újanc meg minden, de ez még kevés szerintem ilyen egyértelmű következtetés levonására. A MM említésre megint gyanús lehet, de sokan vannka még midig úgy szerintem, hogy kütyüt csak MM-ban vagy eDigitalban vesznek, különböző (sokszor számomra érthetetlen) okok miatt.
Nyilván te, ha aktív vagy az indexen és ott tényleg sok ilyen van, akkor már fel tudsz fedezni egyfajta mintát, hasonlóságot az ilyen hozzászólásokban, amiből ki tudod szűrni őket, tehát most nem azt kérdőjelezem meg, hogy itt igazad van-e, csak arra próbálok rávilágítani, hogy szerintemm az egyszeri olvasónak ez nem fog feltűnni. Ezáltal nem realizálódik benne a reklám ténye, és akkor sem fogja úgy érezni, hogy a MM lejáratja magát, ha amúgy egyetértene azzal, hogy ez egy sunyi és aljas reklám.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
[Prolixus] #11282 üzenetére
Milyen képet vetít egy ekkora cégről, h sajnálják a pénzt tisztességes reklámozásra, és helyette ilyen sunyi módon operálnak? (rabolva a naivan segítőkész válaszolók idejét a fölösleges, kamu "kérdésekkel")
Lejáratják magukat - még inkább, mint a hagyományos spammeléssel, mert ennél az is korrektebb.
-
Degeczi
nagyúr
Én sem értem, mert lehetne annyi eszük, h csak lejáratják magukat az ilyen sunyi akcióval... Szándékos lejáratásnak viszont nem elég ütős, tehát tényleg annyira hülye lehet h vmi főnökük, h zseniális ötletnek gondolhatta, és kiadta feladatként a beosztottainak a spammelést. Már évek óta csinálják (viszont eddig itt még láttam), ezért kicsit unalmas.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
[Prolixus] #11277 üzenetére
Hagyd! Nem valós érdeklődő, hanem egy agyatlan spammer ez is, mint 4 hozzászólással korábban, egy másik nicken... Eddig főként az indexes fórumokon nyomultak, most már itt is megjelentek
-
fattyu
veterán
válasz
SaGa59 #11271 üzenetére
Én értem ezt is.
És hálás vagyok ezért a hozzáállásért mert így lesz sok szép tökéletes tartalom amit elérünk.
Részemről volt ez az amit magamnak voltam kénytelen megcsinálni.nem raktam fel netre nem terjed nem elérhető.
de néhány egyszerű makró wordban. pár bekezdésen ellenőriz hogy kb a angyja megvan a hibáknak.
majd exportál epubnak.
Részemről a tartalomra és a történetre és az olvasásra koncentrálva. nekem nem teszi tönkre az élményt hogy van némi tördelési vagy betűhiba. ha oldalanként van 5 akkor se. én ilyen igénytelenül olvasok
-
robi-k
őstag
Javaslom, hogy pdf-hez használjatok CoolReader vagy Kobo olvasok esetén KOReader programot, nagyon jó állítható benne a betű típus, méret, margók, lap elrendezés, stb.
-
SaGa59
őstag
válasz
Damateo #11268 üzenetére
A pdf-ek "konvertálása" általában gáz, vagy nagyon gáz, vagy tökéletesen használhatatlan eredményt ad.
A pdf-eket szinte minden esetben fel kell dolgozni, azaz át kell küldeni egy OCR programon (ez néha kihagyható, ha szövegként kimenthető a tartalma, viszont a formázás ez esetben szinte mindig véglegesen elvész belőle), az eredményben kijavítani az ocr hibákat, korrektort játszani, tördelőt játszani, néha az se árt, ha a "betűmetszéshez" is konyít valamennyit az ember. Ha a szöveg már nem tartalmaz elütéseket, rossz helyen záródó bekezdéseket, egyéb disznóságokat, akkor jön a formázás és a megfelelő e-book formátumra alakítás. Mire elkészülsz egy úgy ahogy elfogadható minőségű e-könyvvel egy pdf-ből, legalább háromszor elolvasod közben, emiatt az e-olvasódra csak azért kerül rá, hogy ellenőrizd a fent vázolt műveletsor végeredményének minőségét, de olvasni már nem nagyon akarod, legfeljebb évek múlva, amikor a fent vázolt folyamat utolsó lépését (ha nincs szerencséd, az utolsó kettőt) ismét meg kell csinálnod, mert az akkori olvasó szinte biztos, hogy nem, vagy nem úgy kezeli a mostani remekművedet, ahogy kellene.
Egy (mára már kissé elavult, de használható) műveletsor leírása epubhoz
Akinek ez sok, egy kevésbé bonyolult lépéssor
Ez meg egy prc (mobi) gyártási leírásA fentiekhez való nyersanyagot lehet pjpen olvtárs ajánlotta módon, pl AABBY Fine Readerrel előállítani pdf-ből.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Damateo #11268 üzenetére
Részletesebb infók a PDF formátumról itt olvashatóak.
Az ott leírtak bármely 6"-os olvasóra igazak.
-
Dzsano
tag
válasz
G-Bali #11249 üzenetére
Nekem volt egy Koobe Slimbook HD-m. (Csak azért volt, mert egy éjjel elejtettem és eltört.
)
Kissé hülye volt, de konzultáltam a márkaszervizzel és elvittem hozzájuk.
Ők ingyen, kb. 5 perc alatt feltették a legújabb firmware-t, onnantól tökéletesen működött. Jó és olcsó készülék volt.
Ezt javasolom neked is, egy próbát megér.Koobe Magyarország Kft. bemutató terem, technikai ügyfélszolgálat és rendelés átvétel
Cím: 1094 Budapest, Liliom utca 1/A
Nyitva tartás: Hétfőtől – Péntekig, 9 – 17 óra között
Telefonszám: +36 70/432-10-48
e-mail cím:ugyfelszolgalat(kukac)koobe.huMost (futár hozza) vettem meg a Koobe SLIGHTBOOK HD Shine-t, kategóriájában egész jó kis gép ez.
Üdv!
-
Oldman2
nagyúr
-
Helsing
aktív tag
Akkor ezek szerint eléggé egyedül vagyok a problémámmal.
De mindegy. Túrtam a netet és szereztem pár jó háttérképet. Sajnos az e-book olvasó kompatibilis képek elég ritkák ezért majdnem az összeset szerkesztenem kellett, hogy passzoljon a képarány.Nincs valami honlap ahol külön össze van gyűjtve egy rakás háttérkép? 600*800-as.
-
Helsing
aktív tag
Szeretnék egy új háttérképet az olvasómra, de nem találok semmi jót.
Jelenleg ez a háttérképem: [link]Nektek mi a hátteretek?
-
Csedit
aktív tag
Vajon a Kindle Fire HDX olvasómat is lehetne így reklámmentesíteni?
-
Zyrius
aktív tag
válasz
gabor_01 #11252 üzenetére
Regeltem a cuccot, amikor megvettem. Ugyanezzel az azonosítóval léptem be a weboldalon ezért látta, hogy milyen eszköz tartozik az accounthoz, amivel segítséget kértem online.
Nekem 1-2 hét elteltével kezdte el behozni a reklámokat. Nem nagy szám, annyi, hogy nem képeket jelenít meg amikor kikapcsolt állapotban van hanem reklámokat. Olvasás közben fel sem tűnik. -
Zyrius
aktív tag
Kb 5 perc alatt leszedik a reklámot....
Nem bonyolult:
Nem vagyok nagy angolos, nem kell szörnyülködniAmazon
Your AccountAmazon.comMessage From Customer Service
Hello,
Here's a copy of the chat transcript you requested:Initial Question: Hello,
I getting commercials on my brand new kindle paperwhite 3.
I bought in Wien (austria) I live in Budapest (Hungary).
I heard that it is possible to contact us and ask for disable the commercials.07:16 AM PDT Mohan(Amazon): Hello, my name is Mohan. I'm here to help you today.
07:16 AM PDT XX: Hello Mohan
07:17 AM PDT XX: thanks for your help
07:17 AM PDT Mohan: Hello, X.\
Sure
I will help you in this regard.
Are you referring to "X's Kindle "?
07:17 AM PDT XX: yes!
07:18 AM PDT Mohan: Do you have Kindle device in hand?
07:18 AM PDT XX: yes
07:18 AM PDT Mohan: Great!!
07:19 AM PDT Mohan: Usually we will charge $20 to remove Special offers from the Kindle device.
As you're located outside the US, I'll unsubscribe your Kindle from Special Offers at free of cost .07:20 AM PDT XX: thank you !
07:20 AM PDT Mohan: I have successfully unsubscribed your Kindle from Special Offers. Please connect your Kindle to Wi-Fi and check for Special Offers now.Is special offers removed now?
07:20 AM PDT XX: yes, thanks for your help!
07:20 AM PDT Mohan: You're most welcome! Is there anything else that I can assist you for today?
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ukrajnai háború
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mobil flotta- ajánló keresés belépéshez
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A7 Lite 3/32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple Ipad Pro 11 M4 256GB Wifi+cellular/Apple pencil pro/Apple folio cover/Gari 2027.05.21
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- iPad Pro 7 M4 13" 256GB Cellular Hibátlan/2025.11.29.Apple Gar./p4219
- Új bontatlan N-One NPad X1 11 collos tablet
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest