Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ébri

    senior tag

    válasz Komplikato #10518 üzenetére

    Aura HD két héten belül lemerül állásában is (kikapcsolva nem, szóval a suspend-je nem tökéletes, vagy az én példányom aksija), az adatokat egy sérülékeny adatbázisban tárolja, ami ha tönkremegy, akkor tud furcsa dolgokat csinálni, illetve csak adatvesztéssel javítható (van amikor nem, de az esetek nagy részében). Az adatbázis egyébként javult az utóbbi firmware-ekben, úgy látom van a .sqlite file mellett egy journal file is, s bár az alap rendszert mostanában ritkábban használom, eddig nem esett hanyatt az adatbázis.

    Kevésbé lényegi:
    Az epub lapozási sebessége kindle után lassú volt, ez szintén újabb fw-n elfogadható (PW2 így is jóval gyorsabb, de ezen a szinten már mindegy), viszont a kijelölés sebessége epub-nál elég gyötrelmes tud lenni. Beépített szótárak nem a legjobbak, és magyar hozzáadásához le kell cserélni valamelyiket (pl. angol-portugál az esetemben), nem csak egyszerű felmásolás.

    Összességében mindegyik eszkönek vannak nyúgjei, a fentiek ellenére nem bántam meg. (Mondjuk a 6,8" elég sokat nyom a latban, de anélkül se gondolom rossznak.)

    Másik kérdés, hogy a 300 ppi ad-e akkora pluszt, hogy megérje az árát.

Új hozzászólás Aktív témák