Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- SSD kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
karmacsila
csendes tag
Verbatim Duplicator Plus DVD:
Valaki tud valamit erről a lemezről? [link]
Tényleg jó? Miben különbözik a sima Verbatim DVD-R -től?
Valakinek van már tapasztalata? -
karmacsila
csendes tag
Kedves hozzáértők!
Lenne egy kérdésem: Megírtam egy DVD-t, majd utána teszteltem. Hét órával később csináltam egy újabb tesztet, majd egy napon belül még kettőt ugyanarról a lemezről. A PIF és jitter értékek hasonlóak lettek, de PIE értékben elég nagy eltérések mutatkoznak. Miért van ez? Melyik teszt fedi leginkább a valóságot?[ Szerkesztve ]
-
karmacsila
csendes tag
válasz szabi325 #10404 üzenetére
A Taiwani Verbatim általában nem rossz, de kifoghatsz gyengébbet is. Én többször rendeltem és ahány szállítás, annyiféle minőség. Szerintem a mai 100 Ft alatti lemezektől nem szabad túl sokat várni.
Én a fontosabb dolgaimat a "jobb minőségű Verbatimokra" (is) mentem (amelyik csomagban az első eredmények rosszak, arra nem írok ki fontos dolgot), mert az eddigi tapasztalataim, tesztjeim szerint a megírás óta kisebb a minőségromlás, mint a hasonló árban levőknél.
Pld. az MCC04 csaknem 1/2 év alatt átlagban a tesztek alapján kb. 5%-ot romlott (PIE; PIF; Jitter); az MCC03 7%-ot, az InfomediaR30 9%-ot, RitekF16 15%-ot, a TTH02 pedig csaknem 30%-ot (leginkább a PIE értékek változtak, a Pif kevésbé).Ugyanez novemberben tesztelve:
Ugyanez novemberben:
InfomediaR30 áprilisban:
Ugyanez októberben:
Aztán, hogy 1-2, vagy 5 év múlva ezek milyenek lesznek????????????
[ Szerkesztve ]
-
karmacsila
csendes tag
Sajnos a pendrive nekem se nagyon vált be adattárolóként. Az igaz, hogy nem a legdrágábbakat használom, de azokról is olvastam már olyat, hogy elszálltak az adatok.
Én egyenlőre maradok a DVD-nél. Az évek alatt megírt lemezek közül 1-2% az, ami már nem olvasható. A többi még működik. Ami nagyon fontos, azt lemezre is kiírom és HDD-n is tárolom, így ha valamelyikkel gond van, akkor még mindig ott a másik. -
karmacsila
csendes tag
válasz verybigboy #9715 üzenetére
-
karmacsila
csendes tag
IT Media DUPLI *TTH02* DVD-R 16x Fullprint lemezt sokat emlegettétek.
Leírnám a tapasztalataimat, hátha segít valakinek.
Eddig 27 lemezt írtam meg belőle négy féle íróval.
Legjobban az LG-4167 és az Asus 24B3ST pörkölte (az előbbinek a PIF, az utóbbinak a Jitter értéke volt egy kicsit jobb a másiknál). Valamivel gyengébb eredményeket produkált az Optiarc-7260, legrosszabbul pedig a Samsung-223F írta meg. Ezeknél elég magasak lettek a PIE értékek.
A PIFmax. mindegyik írásnál 2.
A PIF össz 400-tól 800-ig változott (írótól függően), de leggyakrabban 500-600 körül volt.
A lemez 4x sebességnél az LG-vel írva nagyon magas Jittert (13-17) produkált, ez az érték az Asus-nál volt a legalacsonyabb 6x írásnál.
Összességében nekem az Asus írása vált be a legjobban 6x sebességgel. Az LG is jó, de a Jitter max. mindig 10 fölött volt.
Mindegyik lemez simán visszaolvasható volt, remélem ez a későbbiekben se fog változni! -
karmacsila
csendes tag
válasz gyuszmo1 #9696 üzenetére
Kínait, vagy indiait semmiképp ne vegyél! Nagyon kevés az esély, hogy jót fogsz ki.
Ha mindenképpen Verbatim DVD-R lemezt akarsz venni, akkor [link], vagy [link] talán jó. Én vettem ezekből nagyon jót (PIE össz 50.000 alatt; PIF össz 250 alatt; Jitter 9 alatt), közepeset (PIE össz 150.000 alatt; PIF össz 1200 alatt; Jitter 10 alatt) és gyengébbet is. Szerencse kérdése.[ Szerkesztve ]
-
karmacsila
csendes tag
válasz Kezdő vagyok #9495 üzenetére
Szerintem szánj rá időt és olvasd el az utolsó néhány oldal hozzászólásait.
Manapság szinte bármelyik lemezből kifoghatsz rossz szériát. Kínai és indiai gyártású lemezeket érdemes elkerülni. Ezen kívül nézz utána, hogy amivel meg akarod írni, az milyen DVD-ket szeret. -
karmacsila
csendes tag
-
karmacsila
csendes tag
Sajnos ma már nem lehet semmilyen márkánál biztosra menni.
Kínai és indiai gyártású lemezeket lehetőleg kerülni kell.
Taiwaniból több eséllyel foghatsz ki elfogadható lemezt. Legtöbb esély talán a Made in UAE lemezeknél van. Ha most kéne DVD-t vennem, a 2012. évi tapasztalataim alapján ezeket venném: DVD-R -ből:
[link]
[link]
[link]
DVD+R-ből:
[link]
[link]Általában Optiarc 7260-al írom meg őket, de pl. az IT MEDIA TTH2 lemezt az ASUS_DRW-24B3ST és az LG-4167 is szebben írja. A DVD-k nagy részét 8x sebességgel írom, illetve a Verbatim Digital Movie lemezeknél a 6x vált be legjobban.
Sok lemezről nincs tapasztalatom. Pl. Sony, Kodak, Mediarange, Omega, Mirror DVD-t még sosem használtam.
Azt, hogy melyik mennyire tartós????????? Az 5-6 éves Verbatimok, Ricoh-ok, TDK-k még mindig jó állapotban vannak, viszont a 2008 utániaknak nagyon változó a minőségük. Ez sajnos szinte minden fajtára igaz.[ Szerkesztve ]
-
karmacsila
csendes tag
Ha szerencséd van egész jó lemezt is kaphatsz. Hétvégi írásaim:
IT Media DUPLI *TTH02* DVD-R 16x Fullprint 100cw (IT5093)
LG-4167 íróval 8x sebességgel:Verbatim DVD-R 16x **10cw** **Taiwan** (43729) (IT7275)
LG-4167 íróval 8x sebességgel:Verbatim DVD-R 16x **10cw** **Taiwan** (43729) (IT7275)
Optiarc-7260 íróval 6x sebességgel:Verbatim DVD-R 16x **25cw** **Taiwan** (43730) (IT7086)
Optiarc-7260 íróval 6x sebességgel:Az utolsó kettő azonos típus, azonos gyártó (mindkettőt most tavasszal vettem), csak más kiszerelés - és mégis milyen különbség van közöttük.
[ Szerkesztve ]
-
karmacsila
csendes tag
A véleményeteket szeretném kérni!
Eddig úgy tudtam, hogy a Jitter az írási sebesség növelésével nő.
Az LG-4167 íróval megírt TTH02 MID-es lemezeimnél viszont azt tapasztaltam, hogy 8x sebességen írva normális Jitter értékeket kaptam, viszont 6x és 4x sebességnél magasabbak lettek. Miért?
LG-4167 8x:
LG-4167 6x:
LG-4167 4x: -
karmacsila
csendes tag
válasz n.e.o.one #9361 üzenetére
A Taiwani gyártmányú lemezek általában jobbak, mint az Indiában, vagy Kínában gyártottak. Taiwaninál kb. 70-80%, Indiainál kb. 30-40%, Kínainál kb. 10-20% az esély, hogy "elfogadható lemezt" kapsz. Ez csak a magánvéleményem, de vannak itt tapasztaltabbak, akik jobban tudják.
Általában 6x-8x sebességgel írok. Azt szoktam csinálni, hogy egy hengerből megírok 3-4 lemezt különböző sebességeken (4x 6x 8x, esetleg 12x) és letesztelem őket. A legjobb eredményt adó sebességgel írom meg a többi DVD-t. -
karmacsila
csendes tag
válasz n.e.o.one #9356 üzenetére
Sajnos a lemezeket már nem a régi minőségben gyártják. Nekem még vannak olyan DVD-im, amik 5-6 év után is jobb teszteredményeket adnak, mint a mostani frissen megírtak.
Ráadásul a manapság kapható lemezek között hengerenként (néha még hengeren belül) is változhat a minőség.
Az is szempont, hogy mivel akarod megírni, mert ugyanazt a lemezt a különböző márkájú írók más-más minőségben írják.
Kínai, indiai gyártású lemezeket lehetőleg kerülöm (az összes olyan lemezem, ami nálam már nem olvasható, ilyen gyártmányú).
Nekem az Optiarc 7260-as írómhoz egyenlőre az MCC04 (Verbatim DVD+R http://www.itmedia.sk/showitem.php?item=dvdpr-verbatim16cakebox_taiwan_050) és MCC02 (Verbatim Digital Movie DVD-R http://www.itmedia.sk/showitem.php?item=dvdmr-verbatim16cakebox-digitalmovie_25) MID-es Taiwani gyártmányú lemezek váltak be leginkább, de ebből is ki lehet fogni rossz szériát. Az IT Media TTH2 Made in UAE lemezét (http://www.itmedia.sk/showitem.php?item=dvdmr-itmedia16cellawrap-tth02_DupliWhiteFullPrint100) ez az író nem szereti annyira. A régi LG4167 író viszont elég jól megírta.
Nekem ez az MCC03 Taiwani Verbatim (http://www.itmedia.sk/showitem.php?item=dvdmr-verbatim16cellawrap_010) jó teszteredményeket adott, de lehet, hogy szerencsés voltam a vásárlásnál és jó szériát fogtam ki. Többen dicsérték a Maxell DVD+R Taiwani lemezét (http://www.itmedia.sk/showitem.php?item=dvdpr-maxell16cellawrap_33), de azt még nem próbáltam ki (amit 2011-ben vettem, azt nem tudom, milyen gyártmány, de nem vált be). -
karmacsila
csendes tag
Teszteltem 3 íróval is az "IT Media DUPLI *TTH02* DVD-R 16x Fullprint" lemezeket.
A három író: OPTIARC AD-7260S; LG GSA-4167B; SAMSUNG SH-S223FAz eredmény a következő lett:
Legjobban az LG írta meg 8x sebességen.A 4x sebesség egy kicsit gyengébb eredményt adott, a 6x írás lett a leggyengébb.
Az Optiarcnál a 6x sebesség adta a legjobb eredményt. A 12x és a 8x írás hasonló lett (ezeket a teszteket már feltettem egy előbbi hozzászólásban.).
A Samsungnál csak csak 8x sebességet próbáltam, de nem érte el az LG szintjét.
[ Szerkesztve ]
-
karmacsila
csendes tag
válasz verybigboy #9323 üzenetére
Kipróbáltam az "IT Media DUPLI *TTH02* DVD-R 16x Fullprint" lemezt az LG-4167B-vel, 8x sebességgel:
Jobb, mint a NEC 7260-al, csak az elején a Jitter nem tetszik. Az mitől lehet?[ Szerkesztve ]
-
karmacsila
csendes tag
válasz verybigboy #9320 üzenetére
Ha nem jó a NEC 7260, akkor ezek közül melyik íróval lenne érdemes megírni a TTH2-t és milyen sebességgel: LG-4167; ASUS-24B3ST; ASUS-1814 ?
-
karmacsila
csendes tag
válasz exocult #9302 üzenetére
A Verbatim DVD-R 8x Digital Movie Taiwani lemezről voltak jó és rossz tapasztalataim is.
Eddig már jópár ilyen lemezt megírtam, de az egyik hengerben 2-3 olyat találtam, ahol 3,8 GB-nál a PIE és PIF érték hirtelen megnőtt.
A többi jó volt. Általában 6x sebességgel írom. Jobb eredményeket adott, mint a 4x, vagy a 8x sebesség.
Néhány teszt:
Író: Optiarc 7260
Sebesség: 6xPl. az egyik hibás lemez:
A többi lemez kb. ilyen teszteredményt adott (volt jobb is, rosszabb is):
[ Szerkesztve ]
-
karmacsila
csendes tag
válasz verybigboy #9070 üzenetére
-
karmacsila
csendes tag
válasz verybigboy #9061 üzenetére
Két Philips lemeznél megpróbáltam leolvasni a számot, de még nagyítóval se látom rendesen. Valami ilyesmi: IOJGO 122 46348; meg: I2IH1 806 44047, de csak az utolsó öt szám az ami világosan olvasható.
Egyébként 10 darabos hengerek voltak és kb. 40-et írtam meg.
Az elején nem is sikerült, mert az Asus 1814 nem szerette és hármat rontott. De a Samsung 223/F simán megírta őket, majd később, amikor sikerült megvennem az Optiarc 7260-at azzal az utolsó pár darabot is elfogyott.[ Szerkesztve ]
-
karmacsila
csendes tag
Csak érdekességként:
Leteszteltem a 2012-ben megírt lemezeimet (102 db) és átlagoltam az eredményeket:Elég általános, mert többféle íróval (Asus, Liteon, Optiarc, Samsung), többféle sebességgel (4x, 6x, 8x, 12x) írtam, de valamilyen képet ad ezekről a DVD lemezekről. Természetesen voltak jól és nagyon rosszul megírt lemezek, de egyiket se vettem ki belőle, hogy viszonylag hiteles kép legyen.
A TTH02 az IT Media lemez volt (de ebből egyenlőre csak 4 eredmény átlagát tudtam venni).
A RitekF1-ben volt Maxell és Philips is.
Az MCC03-ból egy része Kínai gyártmány, a többi Taiwani.
A RitekF16 Maxell, de nem tudom, hol gyártották, csak 3 db-ot írtam meg.
A legcsúnyábban a lemezeket a LiteOn IHAS 124C írta, legszebben pedig az Optiarc 7260. -
karmacsila
csendes tag
Igazad van. Sajnos erre nem figyeltem, mert a decemberi rendelésnél még Infomedia30 volt és azt hittem, hogy a nevébe beleírt INFO a MID-re utal (vagy csak benne felejtették?).
Pl. a Verbatimnál is a nevéhez írták, hogy "Taiwan" és akkor garantálták, hogy onnan származik.[ Szerkesztve ]
-
karmacsila
csendes tag
Rendeltem néhány hete "Philips DVD-R ***16x*** 10cake INFO!!! (IT2413)" az ITMedia-nál. Azt hittem, (mivel oda van írva, hogy "INFO"), hogy INFOMEDIA30 lesz. Sajnos RitekF1 van benne.
Megírtam egyet, de a minősége a Maxell RitekF1-hez hasonló.[ Szerkesztve ]
-
karmacsila
csendes tag
válasz Flashget #8749 üzenetére
Azt hiszem, ebből is ki kell fogni egy jó szériát.
Nekem a Kínai gyártással voltak gondjaim:
pld:meg ez is Kínai:
Érdekességként előszedtem néhány évekkel ezelőtt megírt lemezt. Elég vegyes az eredmény, de például a 8x RICOHJPN R02 003 jobbnak tűnik mint a 16x RICOHJPN R03 004, pedig régebben lett megírva:
6 éve megírt Ricoh DVD+R: RICOHJPN R02 003
Egy évvel későbbi írás: RICOHJPN R03 004A végére egy szörnyűség:
Még 2004-ben kaptam ezt a lemezt (Premium Grade Media - Made in Taiwan):
Nem tudom, láttatok-e már ilyet? Engem nagyon meglepett.[ Szerkesztve ]
-
karmacsila
csendes tag
válasz leslieearth #8744 üzenetére
Sziasztok!
Én is megírtam párat az akciós Verbatimból, de ilyen szörnyű eredményem nem lett:
Optiarc-7260S 6x írás
Sajnos Jittert nem tudok mérni.
LG GSA-4167 4x írás:[ Szerkesztve ]
-
karmacsila
csendes tag
Sziasztok!
Itt újonc vagyok, bár régóta olvasgatom a fórumot.
Azt szeretném megkérdezni, hogy az ASUS DRW 1814BL tesztképes író, vagy csak az ASUS későbbi változatai ilyenek?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WD My Cloud Mirror Gen2
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest