Hirdetés
- Na, milyen hardver kerül a fa alá?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Pánik a memóriapiacon
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
litter
üzenetére
Kisebb különbségek előfordulhatnak, de ezt biztosra senki nem fogja megmondani, így talán legjobb keresni egy olyan antennás szaküzletet, ahol az eladó azt mondja neked, hogy visszaveszi, ha nem válik be. Én is jártam már ilyen üzletben, vidéken (nem nekem kellett, csak hallottam, ahogy másik vevővel beszélt).
Lehet próbálkozni barkácsolással is, mármint nem készíteni, hanem esetleg kipróbálni a beépített erősítő nélkül. Erősítő ugyanis néha többet árt, mint használ. Vághatja az UHF-sáv tetejét, túlvezérlődhet stb. Tiédnél például, ahol a tányér közepén jön le a vékony koax. kábel, én bekötöttem direktbe egy másik kábelt. Egész jól működött. De ez sem garantál semmit. (A kihúzható VHF-teleszkóp szükségtelen az UHF-vételhez.)
Van egy szobai Yagi-antennám is, passzív kivitelben, de ennek is létezik erősítős változata:
Természetesen, a kétoldalt kiálló, nagyméretű VHF-elemekre szintén semmi szükség az UHF vételhez, ezért azokat ki lehet húzni (kivehető, mert eleve szétszedve csomagolják). Ez is elég jófajta antenna, tulajdonképpen nehéz megmondani, hogy ez volt érzékenyebb, vagy az előbb említett, erősítő nélkül.
Továbbá egy időben erősítős lepkeantennát is használtam úgy, hogy betéve a TV-mögé, a sarokba, ahol nem látszott, vagyis nem volt zavaró. Nem mintha nem tudtam volna kintre felszerelni, de bárhol próbáltam akkoriban, kizárólag pont a szoba sarkában volt legjobb a vétel, tehát ez szerencse kérdése is. De már arra is gondoltam, hogy a sarok valahogy pont összegyűjtötte a hullámokat.
Itt van például egy cikk a lepkeantennákról, ahol bemutat 3-féle erősítőt is hozzá. Mindamellett, én például 5 V-ról tápláltam egy 12 V-os erősítőt, így még jobb is volt a vétel, mert nem vezérlődött túl, de ez is helyi adottság kérdése.
Új hozzászólás Aktív témák
- Withings ScanWatch 2 42 mm fekete újszerű, garanciális, extra szíjjal eladó!
- Vadonatúj bontatlan Samsung Galaxy okosóra 7 44 mm-es katonai zöld színben! Piaci ár alatt!
- Noblechairs HERO
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Playstation 5 Slim Digital (CFI-2116) eladó garanciával
- Alienware 17r4 olvass
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy A56 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX A4000 8GB Garis!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
wassermann