- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Dell notebook topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Fujifilm X
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
-
PROHARDVER!
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fPApi
őstag
válasz olajbogyo #10378 üzenetére
Köszi! Én az információnál csak azt akartam tudni, hogy magyar-e, semmi többet. Megnéztem, korábban tényleg sok mindent leírtál, csak pont azt nem, hogy magyar. Nem értem, miért kell így reagálni. Feltettem három kérdést, melyre 3 egyszerű mondattal lehetett volna válaszolni. De tényleg köszi, hogy mostanra 2 kérdésre megvan a válasz!
-
haze81
csendes tag
válasz olajbogyo #10372 üzenetére
Na akkor benevezek én is szerintem hamarosan 8k maxra ha kapok. Ma jött meg az usb ethernet adapterem amivel a tv most viszi a nagy fájlokat eArcon meg letolja a hangot, atmost legalábbis a többit még nem teszteltem.
a P7 FEL sajnos a tv sem tudta, a dune 8k talán, de kodival biztos nem, asszem a kodi fórumon is írták hogy vki próbálta de nem.#10372
a kodin valóban dolgozni kell sokat, nekem már van egy jó kis felépített mentésem aeon noxra amitől nehezen válok. Ha coreelec képes vinni dolby visiont kodival akkor nekem ok még ha nem is profile7 -
zazenke
őstag
a kodin "erősen" dolgozni kell hogy normális kinézete legyen. Amire én lusta vagyok. Alapból úgy néz ki mint a windows 98 amiben épp betallózol a fájlkezelőben egy fájlt. valószínűleg ezért látod egy kicsit ódivatúnak mert az is (az alap kinézete). apple tv infuse ,Dune media center , de még a plex is jobban néz ki nála. meg szinte minden . Az pedig kifejezetten zavaró hogy a coreelec mint kodi le van választva az android rendszerről. Lejátszás ügyileg természetesen jót tesz neki de a semmilyen kinézetét még tovább rontja.
[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
Nekem is van Dune eszközöm
Egyelőre egy dolgot sajnálok, hogy Dune felületen (Android) a FEL réteg nincs hiába a marketing és a másik, hogy a Dune Jukeboxba még nem tudták beintegrálni, megvalósítani a mappa szinkron. Van benne de azt hiszem a legkisebb érték naponta de nem akarok hülyeségeket mondani. -
blakey
titán
válasz olajbogyo #10368 üzenetére
A Kodi is beállítható úgy, hogy mindent láss, tehát az is tartalmaz minden információt, sőt többet is. A DMC jó, de a Kodi sokkal jobb,
#10369 Imogen Combe
Az Apple Infuse programja hasonlít rá, de kizárólag videó fájlokkal foglalkozik.
- Ahogy minden másra, a Zidoo ZDMC-jére, a Plex-re, az Embyre. Mind ugyanabból az adatbázisból dolgoznakLehet, szeretni vagy nem szeretni valamit, de olyan információkkal indokolni, amik nem valósak, felesleges.
#10366 fPApi
Inkább Homatics, Premier 4K Pro, ezek CoreELEC-kel (NG) minden DV profilt tudnak (ami nagyon ritka), tehát van P7 FEL támogatás is), valamint van Google licenszük is, ha egyáltalán számít.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Imogen Combe
kezdő
válasz olajbogyo #10368 üzenetére
Én is Kodi párti vagyok, pontosabban voltam eddig
Ehhez a részhez akartam hozzászólni:
A Dune és az Apple Tv 4K saját médialejátszó programjai eleve jók.
Azt tudják amire valóban szükség van.
Nem tamagocsik mint a Kodi.
Az Apple Infuse programja hasonlít rá, de kizárólag videó fájlokkal foglalkozik.
A Kodi túl sokat akar . . . -
kezo0
addikt
válasz olajbogyo #10360 üzenetére
Igazából nem értem, miért nem lehet hagyományos, nem tölthető, 1,5 V-os elemeket használni egy távirányítóban? Szerintem az a legjobb. Normál használat mellett akár évekig is bírják, de egy évig biztosan
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Imogen Combe
kezdő
válasz olajbogyo #10356 üzenetére
Részletes netes leírás nélkül az is lutri, hogy az adott készülék valóban megfelel-e.
Ha valamit vásárolok, előtte alaposan átnézem a leírásokat,
hogy ne akkor lepődjek, meg, amikor már megjött a kütyü.
Néhány webshop csak akkor engedi letölteni, ha már megvettem.A kezdetektől van általános online leírás: [link]
A régebbi készülékekhez ez megfelelt, az újabbakat már nem ismerem.
Elemek:
Gondoltam rá, hogy megírom ellenőrizd le, de nem akartam feleslegesen okoskodni.
A ReCyko+ elvileg 1000x újratölthető elem formájú akkumulátorok
ideálisak a még elemekkel működő távirányítókba.
Nagyon lassan veszítik el az energiájukat a többiekhez képest.
Ha nem működik megfelelően egy távirányító, először az elemeket célszerű ellenőrizni. -
Csabi1984
addikt
válasz olajbogyo #10350 üzenetére
"Mondjuk azért az engem kicsit már dühít, hogy mostanában vettem már pár műszaki cikket, robotporszívó, erősítő, különféle okosító cuccot, klímákat, ezt a dune t....stb, mind itthonról, magyar kereskedésből, de hogy egy kib....tt teljes magyar nyelvű leírást nem"
Ezzel teljesen egyetértek. Vettem egy párásító készüléket (Xiaomi) és nem volt benne magyar használati útmutató, töltsd le a netről....kedves anyukádat gyártó
-
olajbogyo
aktív tag
válasz olajbogyo #10347 üzenetére
Azannya.....
Hát, csak eszembe jutott 2-3 óra szarakodás után megmérni Metrix kéziműszerrel a hozzáadott ceruzaelemeket?!!! Volt bennük darabonként 0,9V a másikban 1,0V...
Tettem bele másikat, frissen vásárolt Energizer ceruza elemeket 4db ból kettő kuka. A másik kettőben szerencsére megvan a 1,5V....és működik is a távom!
Bocsi a hülyeségemből feltett kérdésért, tárgytalan!
De természetesen a BUÉK még áll, Sziasztok!"Nem vagyok lusta, csak energiatakarékos üzemmódban vagyok."
-
blakey
titán
válasz olajbogyo #10268 üzenetére
Nos, a fórum témájához igazodva válaszolnék. A Dune-n (Homatics/Premier 4K Pro) és úgy általában az Android TV-n futó OS hiába rendelkezik Google hitelesítéssel, sajnos nem azt jelenti, hogy akkor minden "jót" tartalmaz, pl. Homatics/Premier esetében a Disney+ csak eAC3-at tud, nincs Atmos az áruházból telepíthető alkalmazással, ha sikerül egy Fire TV-ről lementett appot beszerezned, akkor lesz Atmos is. Szintén nem elhanyagolandó, hogy a SkyShowtime sem támogat minden eszközt, pl. a Homaticsokon jelenleg maximum 1080p és SDR van. A hangokat ugyan tovább küldik, de nincs a forrásnak megfelelő mintavételezés, minden 48 kHz. A Dolby Vision esetében nem megfelelő a TV-Led mód, kétszer kerül feldolgozásra az RPU, ami nem túl jó. Néha félre sikerülnek az OS frissítések. Ha nem kell a "streaming", akkor a Homatics + CE a legjobb minden szempontból.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Imogen Combe
kezdő
válasz olajbogyo #10263 üzenetére
Remélem érted, és neked nem szükséges részletesebben elmagyarázni:
A Yamaha nem tudja kiírni, hogy mi az eredeti hangformátum, de füllel nem
tudnám megmondani, hogy a Dune eredeti vagy az Apple "átalakított" szól.A "veszteségem" annyi, hogy nem látom a hangsáv eredeti formátumának a nevét.
Korábban se az volt a lényeg, hanem a film vagy a sorozat.BBéci: [link]
Az említett Yamaha nem írja ki a beérkező jel adatát, az arra utal, hogy nagyon szerény képességű, egyszerű készülék.
Tudjuk, mindenkinek a sajátja a legeslegjobb.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz olajbogyo #10268 üzenetére
A különbséget, legyen szó bármiről, akkor lehet legjobban és legkönnyebben érzékelni, ha a rendszer magas felbontóképességű. Belépő kategóriás hangrendszeren felesleges bármit összehasonlítani. Az említett Yamaha nem írja ki a beérkező jel adatát, az arra utal, hogy nagyon szerény képességű, egyszerű készülék. Feltehetően ez az egyik oka annak, hogy fórumtársunk nem hallott különbséget. De a kábelezésen és a hangdobozokon is múlik.
Az LPCM lehet csúcsminőségű is, például a drágábbik OPPO-k által előállított az olyan.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Imogen Combe
kezdő
Apple
Az LPCM-től tartottam.
A Yamaha nem tudja kiírni, hogy mi az eredeti hangformátum, de füllel nem
tudnám megmondani, hogy a Dune eredeti vagy az Apple "átalakított" szól.
Meg kell venned egy médialejátszó programot ( pl. Infuse ), ami évente 4000 forint.
Csak helyi hálóról használhatod.
Nincs csak LAN csatlakozó esetleg még az sem, ha WiFi-set veszel.
A szoftvereket ( tvOS + Infuse ) rendszeresen frissítik.Dune
Eredeti hangot kapsz.
Nem csak helyi hálózatról használhatod.
Kapsz hozzá médialejátszó programot.
Mivel már csak régebbi Dune lejátszóim vannak, nem tudom most mi a helyzet,
de a telefonokhoz hasonlóan a szoftverfrissítés egy idő után leállt.( Szóval attól függ, neked mi a fontos. )
-
BBéci
legenda
Keress valami szakoldalt, ahol elmagyarázzák, mi az LPCM!
Neked nem kell annál jobb, mint amit az Apple kiad, viszont egy 3200 eurós processzor szinte biztosan jobban dekódol. Ezért nem szimpatikus.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Swenk
aktív tag
Ha stremingre /netflix, stb./ nem kell, csak nas-ról ,akkor nekem nagyon bevált a Dune-HD Pro Vision 4K. Olcsóbb is, minden hangot tud, nem nyúl bele és tudja DoVi-t, gyors, van saját média playere stb.
Persze, ha kell streaming szolgáltatás is, na azt nem tudja. Milyen Dune-t rendeltél?[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz olajbogyo #10236 üzenetére
Erre gondoltam, ez szerepel a gyári leírásában/ 5.1 mellett lehet 2 felső hangszóró is.
- 5.1.2*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
BBéci
legenda
válasz olajbogyo #10230 üzenetére
Az AVR (házimozi erősítő) 7.2 jelölése nem jelenti azt, hogy mennyezeti (Atmos) csatornák meghajtása is szerepel a tudásai között. Az "oda lövő"-t sürgősen felejtsd el, 5 forintot sem ér!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
blakey
titán
válasz olajbogyo #10220 üzenetére
Elsődlegesen CoreELEC-kel lesz jó és most ne engedd, hogy frissítsen az Android, az enyémet épp tegnap b@xta el a Homatics, véletlenül elküldték és az egyik Dune-m megkapta, a másik nem, de az nem Premier 4K Pro. (
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***