- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Akciókamerák
- Milyen processzort vegyek?
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- SSD kibeszélő
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Közel húsz képkockát is tud generálni az új Lossless Scaling
- ZIDOO médialejátszók
-
PROHARDVER!
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fPApi
őstag
válasz Beni2360 #10547 üzenetére
Köszi, de ezek nincsenek ilyen helyeken fent, mert magyar egyéb dolgok, mint pl. a géniusz, vagy akár saját készítésű videók, stb.. Alapvetően az a kérdés, hogy lehet-e ezeknél egyénileg megadni, mint pl. a kodinál, vagy embynél (de ez eddigi tapasztalat alapján félek, hogy megvan a válasz is: nem, semmi ilyesmit ne akarjak)?
-
arcitec
addikt
válasz Beni2360 #10532 üzenetére
Igen, végül is igaz, a saját készülékemből indultam ki. Az újakon több lehetőség/opció van a működésre. Azt azért akkor is érdemes megjegyezni, ha már szóba került, hogy ha be is van állítva a hang és felirat, nem feltétlen mindig u.a tartalmú forrás kerülhet lejátszásra.
És akkor pedig kapcsolgatni kell. Nálam az a pár gomb lenyomása - a többi mellett -
nem lényeg. De persze kinek mi, hiszen a kérdezőnek meg szükséges...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
BBéci
legenda
válasz Beni2360 #10337 üzenetére
Még mindig nem értem. Az mkv konténerbe vagy a release készítője tette bele a feliratot, vagy én teszem oda.
Más: Dune megzakkan a túl sok felirattól, időnként 35 különbözőt kell egyenként kigyomlálnom mindegyik sorozat epizódból. Hogy ezt miért nem teszi meg a feltöltő, az rejtély.
Fél éve várok Zidoo tesztalanyra, de ha ilyen gondok vannak vele, akkor nem engedem be a házba.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
Imogen Combe
kezdő
válasz Beni2360 #10339 üzenetére
Panaszkodtál, hogy nem lehet megoldani . . .
Vannak parancssoros felirat kinyerő programok is.
10 perc alatt akár 100 is exportálható.
A letöltéseknél ritkán jön össze, hogy nem csúszik a felirat.
Amit az Mkv tartalmaz a legtöbb esetben megfelelő.
Érthetetlen, hogy a fájlban levő és a külső feliratot nem azonos módon kezeli.
Régebben szinte csak feliratosokat néztem.
Akkor még főleg külső feliratok voltak.
Dune és Apple Tv esetén nem tűnt fel, hogy másként kezelné.
Ma már inkább a külsőt teszem az Mkv fájlba, ha nagyon ráérek. -
m165le3
tag
válasz Beni2360 #10318 üzenetére
Azt reklamáltam, hogy csak egy USB3 van rajta, míg a régi 4K -son három volt.
A leírás rossz, mert valójában csak egy van rajta.
Nézd meg a FUTEKO -t, ott jól írják, meg aztán a képeken se találsz egynél többet.
A DUNE -n ténylegesen három van, ezért is választottam többek között, meg a 3A -es táp miatt.
De a leglényegesebb, hogy oldalt van kettő USB3 -as bemenet, nem kell hátul keresgélnem ha rá akarok valamit dugni.[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
válasz Beni2360 #10310 üzenetére
Megvan a hiba, megosztom itt is, hátha valaki belefut.
Ha úgy bootolom a CE-t, hogy a fogpiszkálós áramtalanítós technikával történik, akkor nem jó az ethernet csatlakozás. Ha viszont a Dune lejátszóra feltelepítem a reboot coreELEC appot, és úgy történik az indítás, akkor jól működik. És onnantól kezdve nincs már szükség a Dune saját felületére belépni, mehet a pendriveról/SD kártyáról a CE indulás bekapcsoláskor és jó az ethernet.
(az appal meg azért szenvedtem az elején, mert fáradtan álltam az egésznek, a zip-et szedtem le a githubról és abban kerestem a .apk-t...)
Még annyit lenne jó tudni, hogy hogyan érhetném el azt, hogy kikapcsolás után ne világítson a Pro Vision kijelzője. Készenlétbe teszi magát a készülék, mert a bedugott pendrive LED-je elalszik és nem marad kézmeleg a lejátszó, hanem kihűl. Jobb tesztet nem találtam arra, hogy készenlétbe kerül-e, csak a pendrive LED-et, meg a tapizást.
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
válasz Beni2360 #10308 üzenetére
Emlékszem azokra a videókra. De akkor ettől a hozzászólástól kezdve párat végigolvasva látod, hogy ott mi volt a baj: [link]
Akkor a homaticsra nem az sc2_s905x4_sei_smb_280.dtb először és ez volt a baj. Miután az került rá, jó volt, elérte etherneten.
De itt most ugyanez a baj, azzal a különbséggel, hogy a Pro Visionra csak az sc2_s905x4_4g_1gbit.dtb jó, de ezzel itt ugyanúgy nem látja, pontosabban 169-el kezdődő IP alá teszi a CE a wired csatlakozást és így nem érem el a hálózatomat. Erre viszont nem tudom teenni a sc2_s905x4_sei_smb_280.dtb-t mert nem bootol.
Wifin semmi baja, teljesen jól működik az smb, de ott 192 az ip, nem ez a fene tudja honnan szedett 169.
-
Ribobon
tag
válasz Beni2360 #10175 üzenetére
Zidoo X20-am és Zidoo UHD3000-em is volt (egy hétig Zidoo UHD5000-em is), azoknál úgy működik, ahogy írod, ez 5 tekerési sebesség pont elegendő.
(De volt régebben Dune HD Base 3.0-ám, és egy hétig Dune HD Max Vision 4K is, azokon is jó volt ez a funkció.)Ellenben az UHD8000 Amlogic processzorral visszafelé egyáltalán nem teker képpel,
előre képpel tekerés meg 60 féle sebességgel, ahogy írtam.A 10136-os hozzászólás szerint a Dune HD Max 8K (szintén Amlogic processzorral)
szintén nem teker visszafelé képpel.[ Szerkesztve ]
-
Ribobon
tag
válasz Beni2360 #10137 üzenetére
A lépkedés meg a képpel keresés azért mégsem ugyanaz: alma és körte esete,
bár gyümölcs, azért mégis más.
Az előre való képpel keresés esetén a 60 féle sebesség túl sok, a vissza képpel tekerés meg nincs, ez elég fura, mégha nem is támogatja a SoC natívan, szoftverből csak meg lehetne oldani, mint ahogy egy Intel Core processzor esetén sem a processzoron múlik PC-n, hanem az adott lejátszószoftveren...Íme a 60 féle Fast Forward sebesség.
1. 1,25 X
2. 1,5 X
3. 1,75 X
4. 2 X
5. 2,25 X
6. 2,5 X
7. 2,75 X
8. 3 X
9. 3,25 X
10. 3,5 X
11. 3,75 X
12. 4 X
13. 4,25 X
14. 4,5 X
15. 4,75 X
16. 5 X
17. 5,25 X
18. 5,5 X
19. 5,75 X
20. 6 X
21. 6,25 X
22. 6,5 X
23. 6,75 X
24. 7 X
25. 7,25 X
26. 7,5 X
27. 7,75 X
28. 8 X
29. 8,25 X
30. 8,5 X
31. 8,75 X
32. 9 X
33. 9,25 X
34. 9,5 X
35. 9,75 X
36. 10 X
37. 10,25 X
38. 10,5 X
39. 10,75 X
40. 11 X
41. 11,25 X
42. 11,5 X
43. 11,75 X
44. 12 X
45. 12,25 X
46. 12,5 X
47. 12,75 X
48. 13 X
49. 13,25 X
50. 13,5 X
51. 13,75 X
52. 14 X
53. 14,25 X
54. 14,5 X
55. 14,75 X
56. 15 X
57. 15,25 X
58. 15,5 X
59. 15,75 X
60. 16X
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Beni2360 #10129 üzenetére
Szerinted a teszteket hány hetes használat után írják? Pár óra elegendő az alapos kivesézéshez, ha előtte 1-2 napig alaposan megismerkedett vele az ember.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
viera
őstag
válasz Beni2360 #10125 üzenetére
Zidoo Z30 Pro volt, de csak egy hétig mert vissza küldtem. Könnyen lehet, hogy nem volt valami jól beállítva de nem is ezért küldtem vissza hanem rendes hifi méretűt szerettem volna. Egyébként jó lejátszó volt, de nekem jobban tetszik a Dune. Lehet azért is mert ahhoz vagyok szokva.
Soha ne mondd,hogy soha!!!
-
Gasparius
aktív tag
válasz Beni2360 #10080 üzenetére
Na, megoldódott....
Közben újra kellett rakni a W11-et, mert nem akartam microssoft fiókkal kitárulkozni nekik....
Így ismét a D-re került a megosztott könyvtár.
Ezen kívül az SMB1-et kellett engedélyezni, ami alapból nincs engedélyezve a hálózaton, és még magánhálózatra kellett átállítani a beállításokat.
Na, ekkortól látta meg a gép a DUNE-t...innen már tudtam,hogy jó lesz.
A számítógépnevet pontosan beírni és kész. -
-
Beni2360
félisten
válasz Beni2360 #9963 üzenetére
A kép lemaradt.
Ha van minta vételezés ott : Up tó 192khz 24bit.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
e.vid
senior tag
válasz Beni2360 #9943 üzenetére
A Dune usb kábellel csatlakozott neki a pc-hez, ekkor nem látja belső meghajtóként a beletett hdd-t csak külsőként. Kihúzta az usb kábelt és megjelent belsőként, de így nem látja a hálón és nem tud rá pl. másolni. Ez ilyen vagy/vagy, a kettő együtt nem lehet.
'' Ne félj a tökéletességtől! Úgysem éred el sohasem.'' - by Dali
-
Beni2360
félisten
-
Gyuszi1975
csendes újonc
válasz Beni2360 #9752 üzenetére
Max 350-400 ezret szántam volna rá de ki indulva hogy hogy jártam a Zappitivel ezért nem fogok bele tenni ennyi pénzt mert bármikor igy járhatok bármelyik márkával de ha nézem az elmúlt éveket akkor még mindig a dune látszik a legbiztosabb cégnek.Ezért marad a solo 4k. Elnézést ha bárkit zavartam csak az ember mindig tanul.
-
Gyuszi1975
csendes újonc
válasz Beni2360 #9742 üzenetére
Meg ha most a zidoo uhd 3000 veszem meg akkor 1 év múlva az is kifutó lessz sajnos nekem erre nincs pénzem mindig a legújabb dolgokat megvenni.Meg azért három éves gép nem öreg erősitöbe is denon 7200wa at használok már 7éve hangfalaim is közel húsz évesek b&w 604 s4 széria és teljessen meg vagyok elégedve vele.Én csak filmre használom a médiát semmi másra synology nassal.De ha valakinek van valami negatív tapasztalata a zidoo uhd 2000 el akkor ne tartsa magába köszönöm
-
Gyuszi1975
csendes újonc
válasz Beni2360 #9742 üzenetére
Igen tudom de előtte egy Zappiti 4kse volt és az nekem teljessen megfelelt.Sőt még most is jó lenne de a Zappiti cég felszámolása miatt lekapcsolták a szerverüket és megszűnt a jule box funkció.Tehát ezért veszek új média lejátszót és azért gondoltam a zidoo uhd 2000 mert csak újabb mint amit én használok.De ha van jóbb ötleted szivesen meghalgatom
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz Beni2360 #9469 üzenetére
És a Zidoo ugyanaz a SoC? Nem, akkor miért olyan érdekes? Az isszes lejátszóm viszi, nincs ebben semmi különös, régi SoC esetében már nem ennyire egyértelmű.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ricsik
őstag
válasz Beni2360 #9405 üzenetére
Értem. Nem tudtam, nem szoktam teljesen áramtalanítani, csak ha befagy, nagy ritkán előfordul. Nem szokott áramkimaradás lenni nálunk, viszont miden alkalommal kikapcsolom rendesen, nem csak stand by-ba teszem a lejátszót. Belefér az a 30 sec töltés, hogy ne menjen feleslegesen mindig.
-
MrTwister
őstag
válasz Beni2360 #9368 üzenetére
Ugye crosslink(crossovernek is hívják) UTP kábellel kötitek össze a 2 eszközt? Mert patchel (az a sima elterjedt) nem fog menni...
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
mglita
tag
válasz Beni2360 #9098 üzenetére
Na szóval AVR nélkül is van a gond igen, viszont a DUNE egyes 25frame tartalmaimnál 25hz-en játsza le, míg több esetben is 50hz-re vált, akkor természetesen teljesen jó a lejátszás.
Hogy lehetne minden 25frames tartalmat forceolni 50hz-re?SETUP 1 — LG OLED 77 CX / DUNE Vision 4K Solo / JBL 9.1 / Synology +920 / AudioQuest Pearl HDMI — SETUP 2 — JVC X7500 Projektor / DENON X3700 AVR / DUNE Vision 4K Solo / Klipsch 115sw / MONITOR AUDIO / Screen Research 270cm / AudioQuest Pearl HDMI
-
mglita
tag
válasz Beni2360 #9098 üzenetére
Ja, csak közben csináltam egy 4k 25 frames teszt tartalmat és az is akad.
SETUP 1 — LG OLED 77 CX / DUNE Vision 4K Solo / JBL 9.1 / Synology +920 / AudioQuest Pearl HDMI — SETUP 2 — JVC X7500 Projektor / DENON X3700 AVR / DUNE Vision 4K Solo / Klipsch 115sw / MONITOR AUDIO / Screen Research 270cm / AudioQuest Pearl HDMI
-
mglita
tag
válasz Beni2360 #9094 üzenetére
Igen Denon x3700h AVR -en megy át, viszont a video jelre ráraktam, hogy bypass, elvileg nem nyúl bele.
SETUP 1 — LG OLED 77 CX / DUNE Vision 4K Solo / JBL 9.1 / Synology +920 / AudioQuest Pearl HDMI — SETUP 2 — JVC X7500 Projektor / DENON X3700 AVR / DUNE Vision 4K Solo / Klipsch 115sw / MONITOR AUDIO / Screen Research 270cm / AudioQuest Pearl HDMI
-
Csabi1984
addikt
válasz Beni2360 #9094 üzenetére
Sajnos ha van erősítő az képes meglepetéseket okozni mivel nem mindegyik AVR alkalmas átengedésre hanem azért "belenyúl".Nekem van egy Denon X550BT amivel mai napig elégedett vagyok a hangzás terén. Viszont összefogó keszközkènt nem használom mert hiába DV-s az erősítő és a Firestick közvetlen TV-n megy a DV, erősítőn blokkolja.
-
mglita
tag
válasz Beni2360 #9090 üzenetére
https://eu.jvc.com/projectors/d-ila-projector/DLA-X7500W/
Digital: 480p, 576p, 720p 60/50, 1080i 60/50, 1080p 60/50/24,
3840 x 2160p 60/50/30/25/24, 4096 x 2160p 60/50/30/25/24 [2]SETUP 1 — LG OLED 77 CX / DUNE Vision 4K Solo / JBL 9.1 / Synology +920 / AudioQuest Pearl HDMI — SETUP 2 — JVC X7500 Projektor / DENON X3700 AVR / DUNE Vision 4K Solo / Klipsch 115sw / MONITOR AUDIO / Screen Research 270cm / AudioQuest Pearl HDMI
-
mglita
tag
válasz Beni2360 #9088 üzenetére
Szia! Pontosan melyik beállítást kell állítani, ezt kérdezem .
Projektorral nézem egyébként és ott van a hiba. Lejátszás közben a DUNE info 25 hz/framet ír.SETUP 1 — LG OLED 77 CX / DUNE Vision 4K Solo / JBL 9.1 / Synology +920 / AudioQuest Pearl HDMI — SETUP 2 — JVC X7500 Projektor / DENON X3700 AVR / DUNE Vision 4K Solo / Klipsch 115sw / MONITOR AUDIO / Screen Research 270cm / AudioQuest Pearl HDMI
-
wolfman
veterán
válasz Beni2360 #8799 üzenetére
Igen, én is a 'források' résznél beléptem a külső meghajtóra, ott másolást a filmre (ALIENS), átmentem a belső HDD-re (nálam DuneHDD), majd úgy tudtam másolni, hogy ráálltam a legelső filmre (de gondolom mindegy melyikre) és itt a PopUp menüven a beillesztést nyomtam. Na most a 'források' résznél látom is, bár nem ABC sorrendben, hanem valahol középtájra pakolta, de a filmkatalógusban sehol nincs. Már megvan nekem az ALIEN meg a 3. rész is, így egy ALIEN gyűjteménybe kellene belerakja, de ott sincsen.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
-
sulaco5555
csendes újonc
válasz Beni2360 #8724 üzenetére
Nehéz szétberhelni a távirányítót, ha a mikrokapcsoló szart be, felesleges pénzkidobás a gombjavító készlet, barát ide vagy oda... Szeretem mikor a "Google a barátod" úgy emlegetik mintha az emberek hülyék lennének, és nem néznek utána semminek. Kérdezni hogy kereste-e???
[ Szerkesztve ]
-
al_age
senior tag
válasz Beni2360 #8460 üzenetére
"...ez sem tud minden kódolásu DV videót lejátszani. Tehát válogatni kell, hogy miket tud lejátszani."
Új vagyok a témában, ezt ki tudnád (vagy bárki más) kicsit bővebben fejteni?
A jelenlegi rendszerem HDR-ig bezárólag rendben van, de pont most keresek olyan megoldást, amivel DV is menni fog minden macera nélkül, problémamentesen.Szerk.: egy alap, de stabil megoldást keresek. Amazon Fire TV Stick 4K-tól indultam, de neten talált infók alapján az viszonylag hamar kiesett. Jelenleg Dune HD Real Vision 4K és Zidoo Z9X szerepel a lehetőségek között.
[ Szerkesztve ]
A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott. 8 hobbit = 1 hobbyte?
-
Valkűr
addikt
válasz Beni2360 #8460 üzenetére
Miert kellene hozza tegyem azt amivel én még nem találkoztam? Miert nem lehet egy posztot értelmezni mielőtt valaki leír valamit? Olvasd el megy egyszer a pontos válaszom! Ezt irtam: ( nalam eddig nem volt gond, ami nem jelenti azt, hogy nincs)
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
DasBoot
aktív tag
-
-
blakey
titán
válasz Beni2360 #8352 üzenetére
A TV-n simán SAMBA eléréssel tudod az NFS megosztást elérni. - ezt még én sem értem.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kokokka
őstag
válasz Beni2360 #8255 üzenetére
Ez itt a Dune topic, mégis azt kell írjam, hogy a Zidoo nekem jobban bejön. A menüje egyértelműen jobb (nekem), és a HT is jobban tetszik. Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy a Dune-ön a régi HT van, de ahogy elnézem az újat, a Zidoo-é akkor is szebb és jobb. Persze a CE testreszabhatóságát utol sem érik, de az meg már néha kicsit sok, ha érted mire gondolok
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- AliExpress tapasztalatok
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Milyen légkondit a lakásba?
- Akciókamerák
- Diablo IV
- PlayStation 5
- Batch programozás
- Futás, futópályák
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- További aktív témák...