Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
nagyúr
-
Danecay
addikt
válasz
quailstorm #2228 üzenetére
Hát azért nagyon nem mindegy milyen szoftveres támogatása van egy hardvernek. Két Androidos kütyüm is van amit jelenleg is használok, amik külföldi internetes megrendelésüket követően megérkeztek és a gyárilag rajtuk lévő ROM-al bosszantóan bug-osan működtek. Egyik egy TV Box volt minek használatbavételét követően egyből elszállt a lelkesedésem, az alkalmazások kilépkedtek, google play-ről alig tudtam letölteni valamit, stb, majd egy orosz módosított ROM telepítése után normalizálódtak a gondok és használom is napi szinten csakúgy mint a telefonomat, ami valamilyen webshopos ROM-al érkezett és ahol még tárcsázó is képes volt hibával leállni, további alkalmazások hibával kilépni a teljesen elfogadható hardveres konfiguráció ellenére. Egy megfelelő ROM telepítését követően soha nem találkoztam hasonló hibákkal.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy még egy jó hardverrel felszerelt eszközt is képes ellehetetleníteni egy rossz szoftveres környezet, nemhogy egy gyenge hardverrel szereltet, mint esetünkben ezt a DPS Dream 9-et, éppen ezért azt gondolom, hogy nagyon nem mindegy, hogy milyen ROM vagy FW van a masinán. Nyilván egy ilyen kaliberű eszközzel nem tenne csodát egyik ROM sem, de lehet éppenséggel használhatóvá tenné, főleg ha olyan minimális elvárásokat veszünk alapul mint amire én szerettem volna használni ezt a csodát.
mindegy, így hogy már a régi okosságok sem elérhetőek, így esélytelen így megy vissza a gazdájához vágódeszkának vagy nem tudom... -
Danecay
addikt
válasz
quailstorm #2226 üzenetére
Akárhogy is ebben a formában ez max papírnehezéknek használható! Mindenesetre kipróbálnám valamilyen más ROM-al is de sajnos semmilyen biztosan kompatibilis ROM-ot nem találtam, ill. lehet, hogy találtam csak nem tudom róla, hogy kompatibilis e, téglát pedig nem csinálnék belőle mert akkor mindenképp ki kellene fizetni. Mondjuk téglaként sem lenne sokkal használhatóbb mint jelenleg
Olvastam itt, hogy van, vagy volt olyan aki IVIEW ROM-al használja, használta viszonylag elégedetten. A Concorde Tab One-ja is valami hasonló lehet legalábbis az oldalon letölthető ROM elnevezése alapján: 86V2tabONEJellyBean20121016.rar Sőt lehet hogy ugyanaz is mert a tabONE-on kívül minden stimmel, a 4.1.1-es verzión kívül még a dátum is, viszont amennyiben ugyanaz mint ami nekem is jelenleg fent van nem sora mennék vele ha felraknám, viszont a Concorde fórumon vannak a gyári ROM-oknak módosított és újabb verziói is amikkel már lehetne esetleg valamilyen eredményt elérni, feltéve persze ha a Concorde tab-ra való fw kompatibilis a nálam lévő DPS 9-el.
Találtam még továbbá ezt az agogo Pixo tab-ról készült nagyon rossz minőségű videót, és a videóhoz tartozó leírásban egy LINKET mindenféle fw-el, minden bizonnyal a hozzá valóval is. Ennél a tab-nál modellegyezőséget találtam a Dream 9-el, mindkettő M758A.
Hát nem tudom, hogy kapok vagy találok e választ de úgy érzem már így is túl sok időt pazaroltam erre a dologra, bár örülnék neki ha nem értelmetlenül. -
Danecay
addikt
válasz
quailstorm #2224 üzenetére
Bele sem merek gondolni, hogy hogyan futhatott ezen az Asphalt 6 vagy hány mert még ilyet is olvastam, azt hiszem pont itt a topikban, hogy még az is elfut a gépezeten miközben nálam egy 1 MB alatti applikációval is gondolkodik.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Danecay #2223 üzenetére
Az teljesen rendben van, hiszen az inte86v2 concorde rom kompatibilis, és kb az a legjobb, leggyorsabb rá
Sajnos ez ilyen, csak az segít rajta, ha google szolgáltatásokat törlöd, netnek közelébe se engeded, de akkor meg minek?
Nyáron szarakodtam legutóbb ilyennel, semmire nem jó. Sok türelemmel időjárás, gmail meg video/YT és doc/pdf. De ahhoz meg a kijelző okádék.
Játékból semmit se futtat amúgy, talán a Plants vs Zombies első része ment szépen és értelmesen, más nem.ConCorde ROM amúgy egy bevett gányolás volt V2-es Dream 7-en, mert jobb volt. Első Dream 9 meg csak kijelző méretben tér el, még a házban belül is csak légüres tér van.
-
Danecay
addikt
válasz
quailstorm #2222 üzenetére
Köszönöm a választ! Mondjuk amit még furcsállok, az az, hogy bootoláskor Concorde Tab-ot ír. Mint írtam túl nagy elvárásaim nincsenek a masina iránt de jelenlegi állapotában egy használhatatlan vacak amiről nehéz elhinnem, hogy ez ebben a formában forgalomba kerülhetett. Nem arról van szó, hogy lassúcska vagy döcög, hanem arról, hogy van hogy percekig nem reagál semmire, olyan mintha ki lenne fagyva. Például egy 1MB alatti méretű System Info applikációt is több mint egy percen keresztül nyitott meg. És rögtön hagy tegyem hozzá, hogy az elő dolgom volt kézhezvétel után cwm recovery alól wipe-olni amit lehetett. Visszatérve arra mit már írtam, miért ír Concorde Tab-ot boot során? Elképzelhető, hogy valaki már bűvészkedett vele? E mellet a gyári specifikációtól nagyon nagy mértékben eltérő hardveres konfiguráció felett sem tudok napirendre térni. Olvastam olyan véleményt is ahol a leírtak alapján másik ROM telepítése nagyban segített a problémákon, amit el is tudok hinni mert magam is rendelkezem más Androidos eszközzel ami a gyári firmware-el botrányosan rossz volt míg másikkal teljesen használhatóvá vált. Persze ettől nem lesz benne több memória meg ilyesmi de egy ilyen is biztosan tudna segíteni. Forrásként nagyon sok esetben a android-forum.hu -val találtam szembe magam ahol elvileg alaposan körbe volt járva korábban a téma, leírásokkal linkekkel, stb. de ez sajnos már nem működik. Nincs esetleg arra vonatkozó ötlet, hogy milyen ROM-al lehetne esetleg próbálkozni?
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Van nálam jelenleg egy Dream9 csoda 4.1.1-es Androiddal. Kolléga szabadulna tőle és 4-5e Ft-ért ide is adná, de nem tudom, hogy ér e annyit vagy akármennyit. Olvastam, hogy különböző konfigurációkban kerültek piacra ezek a tabletek. Én először rákeresve a neten 1/4 GB (ram/rom) specifikációval találkoztam, de olvastam, hogy van 512-es verziójú is. Na most ehhez képest nálam így néz ki a dolog:
Létezik? És ha igen akkor hogy lehetséges az, hogy egymástól hardveresen ilyen nagy mértékben eltérő tableteket ugyanazon típusként árulják ugyanolyan áron? Azért marhára nem mindegy, hogy 1GB/4GB vagy ~384MB/1,4GB, még megközelítőleg sem egy kategória. Van igaz a gép hátulján egy számsor (d9*2710121654*) de még a google sem dobott rá egy találatot sem, szóval még ez alapján sem lehet belőni, hogy milyen konfigurációjú az adott masina.
Nem saját használatra lenne hanem gyereknek, gyerek puzzle-t kirakni, színezni és ilyen teljesen alap alkalmazásokra, de félek, hogy ez így ebben a formában még ehhez is kevés. Van esetleg valamilyen tapasztalat, amivel egy kicsit gördülékenyebbé lehetne tenni a működését, legyen az másik ROM, alkalmazás vagy beállítás? Tudom, hogy ez Dream 7-es topik de Dream 9-eset nem találtam.
A válaszokat előre is köszönöm! -
hevizms
addikt
válasz
quailstorm #2218 üzenetére
Istenkirály császár vagy.
De jó hogy rátaláltam a feltöltéseidre és a leirásodra.Már majdnem kidobtam mérgemben a kukába ezt a tabot.
Akármelyik romot próbáltam amit a neten leltem,mindegyik hibával elszállt.
A 3 fájlos romod viszont megmentett,felkúszott és a tab működik.
Ezer hála és köszönetEgy 6 éves fiúcska(unokaöcsém) boldog lesz hogy újra megy a tabletje
-
quailstorm
nagyúr
válasz
kancsoneni #2217 üzenetére
Melyik alaplapod van? Ha visszagörgetsz sokféle változat létezik, párhoz linkeltem firmwaret. Driver ugyanaz kell, Win7 64-bit jó neki. mediafire mappa
JB ROM csak a concorde van V2-re, vagy ha megy a CM
egyáltalán most mit és mivel csinálsz? mert a lécciléccin kívül érdemben semmit se tudtam meg
-
kancsoneni
újonc
sikerült felraknom egy illesztőt de nem jó neki vamiért.eléggé hiányosak így is az adatok és nem a legjobban ismeri fel a gép a tabot. van hogy egyáltalán nem ismeri fel az eszközt. a rom telepítést még mindig próbálgatom de most megint folyamatosan hibát ír:
burn firmware failed!
please ensure the firmware file is valid and device work out correctly!lehet hogy nagyon kaputt a tab.csináltam már rajta teljes törlést, mindent, de egyenlőre nagyon ramatyul néz ki a dolog. akinek van tippje írja meg lécci mit kell csináljak hogy működjön és ne vágjam földhöz?
töb tabból összeállított cuccról van szó...3 antenna erősítésnek stb...
(am nem élethalál kérdése, mert van másik tab meg telon, laptopon meg pcn szoktam játszani, de úgy bírtam ezt a kis gépet és nem tudom mitől szállt el a rom vagy csak az illesztője..)lécci lécci lécciiii
-
kancsoneni
újonc
25 perc után is 1%... ajjaj
van vkinek tippje hogy rakjak fel illesztőprogit?valszeg az a probléma. de ha rámegyek a tulajdonságainál az illesztőjére semmit nem enged megnyomni se frissítés se semmi.... -
kancsoneni
újonc
sziasztok!
olvasgattam a romolásról.ez kéne a tabomra.dps dream7 ennyi jön be aztán andoid felirat és semmit nem csinál.gép azt mondja nincs illesztőprogramja.mivel nem tudom bekapcsolni így usb hibakeresést nem tudok rajta beállítani. annyit kiolvasok a belsőből, hogy A13-as. jb-t jobban kedvelem. phoenixsuitom van, mivel magyar ink ezzel raknám fel rá. eddig leszedtem egy ramot de felrakásnál hibát írt róla:
...
...
halljátok betojtok...ki akartam ide írni hogy mit ír ki hibának erre elkezdte a firmware feltöltését.
hát ilyen nincs...esküszöm annyit szenvedek már ezzel a nyomival. egy pár órát már kínlódtam, mire rájöttem, hogy a kábel amivel összekötöm inkább csak töltőkábel, adatátvitelhez használjatok minél vastagabb usb kábelt!már 4 perce megy és 1%...remélem működni fog...
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
quailstorm #2213 üzenetére
1. Nekem tökéletesen megfelel ha tudsz esetleg bontani ami esetleg nagyobb kapacitásu mint ami bennevan. Nem akarok cserélni. Ezért is csináltam meg a tabit hogy jobb legyen a wifi jel és azt szeretném használni.
2. Forrasztós.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Mtbsrác #2212 üzenetére
Tudok bontani akkut, ha az megfelel. Vagy egy Chuwi Hi8 meg egy OverMax Basecore 9+. Alaplaphalottak. De hogy mennyire jó ötlet, meg postázni megéri-e...
Szvsz inkább egy vegyél egy Sony WT19-et. Vagy egy Galaxy S-t.Moddinghoz grat, elég korrekt munka. Az alaplapra a wifikábel forrasztós, vagy Pigtail csatlakozó?
-
Mtbsrác
senior tag
Honnét lehetne akkut szerezni eme remek szerkezetbe?
Enyém sajnos kezd halódni, semmi másra nem használom mint hogy a garázsba menjen róla a netrádió. Arra meg bőven megteszi. Az sem baj hogyha nagyobb kapacitásu mint a gyári 3000miliamperes! sőt jobb is lenne. Amúgy moddingoltam rajt egy kicsit hogy jobb legyen a vétel a garagéba, mivel eléggé messze van a wifi antennától amit a padlásra tettem fel
átalakítás 1.
átalakítás 2
átalakítás 3
eredményKonklúzsőn:
Messze jobb vételi erősség, ha akarom akármilyen másik antennát rá tudok tenni. -
quailstorm
nagyúr
válasz
firemano #2210 üzenetére
Nyáron csináltam ugye havernak. Raktam rá playt, WPS Officet, MXPlayert, Gmail appot. Szerintem ennyi. Play services pokolian lassította. Olvasni a kijelzője fos. Filmet nézni hangszórója is fos hiába megy a HD. HDMI nincs. USB OTG van legalább. Netezni rosszabb mint a Galaxy S, meg úgy bármire.
Aztán jött a telefon hogy hát miért ilyen szar? Ehhh...
Nem tudom mire jó. Algeo megy, ElectoDroid megy, WPS Office, Adobe Reader megy ha akarom. Gmail ingerküszöbön alulian lassú. Wi-Fi-s home media center, NAS távirányítónak esetleg jó. IP camera képét nézegetni. BT nincs tehát autós cuccok kiesnek. Google calendar megy. Viszont droid régi, jó lenne JellyBean legalább 4.1 de inkább 4.2.
Úgyhogy leginkábbis, van. El lehet vinni vadkempingbe lehányni vagy nemtom.
-
firemano
csendes tag
válasz
quailstorm #2209 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Marad így, hisz valoban ajtó támasznak így is jó.
-
-
firemano
csendes tag
válasz
quailstorm #2207 üzenetére
Most már mindegy, legalább tudom, hogy van 2 db ROM ami fölmegy erre a masinára. Nem vágom még fejből a menü rendszer felépítését, így nem is tudtam merre keressem a nyelveket, meg a spanyol nem is segített benne, hogy rátaláljak, valamint az hogy spanyol ként lett nevesítve nekem azt sugallta, hogy nincs benne más nyelv (ki tudja, kezdő androidosként azt hittem talán kibányászottak belőle főzés közben). Szerintem az volt rajta előzőleg mert teljesen ugyan olyan volt minden (betöltő képernyő, háttérkép, feltelepített appok).
Azt szeretném még megkérdezni, hogy ha az áruházból próbálom meg telepíteni a ROM Manager, CWM Backup Manager vagy TWRP Manager programot akkor az is hasonló hibát okoz(hat). Mit ajánlasz teljes rendszer mentéshez és visszaállításhoz ami egyszerű, gyors, hogy ne keljen a ROM telepítéssel szórakozni? -
firemano
csendes tag
válasz
quailstorm #2204 üzenetére
Hurrá!
Sikerült feltenni a spanyolt. Nem akart sikerülni a livesuit progival, de a PhoenixSuitével sikerült. Az amit írtam, hogy megvan az a ROM ami rajta volt, azt nem tudtam feltenni.
Ez a tab egy DPS dream.
Lehet magyarítani ezt a spanyolt? -
quailstorm
nagyúr
válasz
firemano #2203 üzenetére
A nagy mediafire mappában van leírás asszem. Az a lényeg hogy LiveSuit legyen.
Amennyiben az a ROM 4.1.x vagy 4.2.2, pls töltsd majd fel.
Ezek szerint neked TabOne-od van?Jó, nincs benne leírás. Lényeg, hogy LiveSuit mondani fogja mikor mit kell csinálni. Tablet kikapcs, hangerőt nyomod, bedugod, drivert telepít és feltölti a ROMot.
-
firemano
csendes tag
válasz
quailstorm #2202 üzenetére
Köszi, hogy ilyen gyorsan válaszoltál.
Közben meglett az a ROM amit utoljára volt rajta. A tabelőző gazdája megtalálta a gépén valahová lementve. (Megkapta mikor felrakták neki javításkor) Teljesen megegyezik azzal amit "eredeti" -ként letöltöttem, tabone_BJ40_20120810.img, úgyhogy mostmár csak fel kellene tölteni.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
firemano #2201 üzenetére
A második link, írtam is a hozzászólásban...
ha rákeresnél a keresővel, hogy spanyol, akkor is meglenne.LiveSuittal újrateszed, akkor minden legyalul. Bootloadert, recoveryt, mindent. Nem tudom, nem értek a CWM-hez, besültem vele, V2-höz meg már nem férek hozzá, azt jobban lehetett mókolni.
-
firemano
csendes tag
válasz
quailstorm #2200 üzenetére
Bocsi, de melyik is az a spanyol 4.2? (az számit, hogy ami fönt volt a CWM telepítésnél az 4.0.4 ROM volt)
Azt szeretném még megkérdezni, hogy ugyebár az okozta a galibát, hogy föltettem a CWM-et. El lehet ezt távolítani úgy hogy utána a régi helyreállítási menű legyen, vagy ennek már a jelenlegi állapotban nincs jelentősége? Ez a CWM ami most fönt csücsül a gépen jó vagy talán másik verzió jobb lenne?Azért kérdezek ilyeneket mert nekem még teljesen új ez az androidos telepítgetős világ. Ami ismeretem van azt fórumok és leírások olvasgatásával szereztem. (minél többet olvasok annál jobban keverem a dolgokat :-) )
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest