Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bacus

őstag

Azért ne keverjük a dolgokat. A biztosítás nem azért drága, mert évente csak 3-4x használja valaki, mert ez nem a biztosítón múlik! Egy autó is ha csak áll az utcán, nem megy egy métert se, akkor is lehet évi 100e forint a költsége, mert olajcsere IS kell, pedig be se indítottad, teljesítmény adó is, kgfb is, stb. (ezek a vidéki árak itt a fővárosban egyébként sem igazak, nekem két öreg autóm van, az egyikbe évi 1-2e km rakunk bele és 66e Ft csak a kgfb).

A biztosítás azért drága, mert a várható kárkifizetések nincsenek arányban a várható biztosítási bevétellel, azaz várhatóan lesz 1-2 kár kifizetés, mondjuk évi 5-15 millió ft értékben (az 50e önrész miatt lehet ennyi sem) a várható bevétele a biztosítónak meg 20e ft * 70e felhasználó azaz 1,4 milliárd forint. (persze ha a becsült biztosításra kötelezettek számára helyesen emlékszem)

Ezt kellene arányba hozni. Azt gondolom, hogy ez az évi 3-4e forint környékén valósulna meg magáncélú hobbi használat esetén. A húsz ezer forint pedig max önrésznek fogadható el. :)

Számomra az sem világos, hogy a regisztrációhoz miért kell a biztosítás? Mi köze ennek hozzá? Én kivárom mi lesz, most úgyis hideg van, nem akartam röptetni. :)

[ Szerkesztve ]

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Új hozzászólás Aktív témák