Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fuhur

kezdő

Még hogy nem lehet az időt visszafordítani!? Tessék kérem kis hazánkba költözni. Másutt egy appot használva bármikor repíthetsz. Itt pedig nem, hogy a drónozás tekintetében értelmetlen 30 napot nem rövidítjük, hanem még értelmetlenebb 45-60 nappal a tervezett repítés előtt már kérvényezni kell. Mit is? Az esetek nagy többségében azt, hogy egy "bigyóval" 30-50 esetleg 100 méter magasan fotózz párat.
    Hozzá teszem, hogy a sportrepülés könnyű, vagy ultrakönnyű gépekkel is lakott terület felett min. 300 méter a magasság alsó(!) korlátja. Ezt is be kellene tartatni (személyes tapasztalatból mondom mert még én sose jövök lentebb, jó sok "sporttárs" azzal kérkedik, hogy beköszönt az ismerőse ablakán) és akkor a drón mehetne mondjuk starthely felett max. 150 méterig, repülők min. 300 méter. Máris van 150 méter elkülönítés. A mentők, rendőrség és más spec repülések pedig éppen az említett app segítségével valós időben kezelhetők.
    Én ezt a hatóságnál egyszer (néhányszor) javasoltam. Egy ideje már nem hívnak ilyen tanácskozásokra :(( Mondjuk nem is szívesen mennék azok után, hogy éppen a légügy itt most megnevezni nem kívánt prominens kollégája elég arrogánsan közölte velem egy ilyen felvetésemre, hogy el sem tudom képzelni, mennyire bonyolult hazánk légtere ami a földtől a holdig (!) tart!!!! :Y

Új hozzászólás Aktív témák