- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Everest / AIDA64 topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Sziasztok! Kijelzőknél van egy olyan, hogy retina screen, amire azt mondják, hogy olyan 250-300 PPI már elfogadható. Rajzolásnál mértek ilyen értékeket, hogy hány PPI, amin már viszonylag jól lehet rajzolni és nem lesz pixeles az egész? A másik kérdésem, hogy nekem olyasmire kellene digitalizáló eszköz, ha például egy tárgyaláson valamihez gyorsan egy vázlatrajzot akarok csinálni, egyrészt, hogy magamnak feljegyezzem a tervet, másrészt, hogy pl ügyfélnek megmutassam. Méretre olyan 10-15 inch közötti átmérőre gondoltam. Létezik most olyan, ami ajánlott ekkora méretben 30-40 pénz között, vagy tegyek még hozzá?
-
Chronos85
tag
Tesztek alapján elég jól sikerült a Huion Kanvas Pro 16 Plus (4k kijelző, széles színtér). Megkérik az árát, de még így is közel fele annyi, mint a hasonló tudású Wacom Cintiq Pro 16.
Többször átrágtuk a topikban is, nyilván a támogatottságban különbségek vannak, de fejlődik abban is rendesen a többi márka.
Nekem mondjuk 16"-ra bőven jó a fullHD. Várom a többi fecskét, Xp-Pen-nek biztos lesz hasonló és a Wacomnak is válasza. 22-24"nál, hasonló árfekvés mellett, érdemes megfontolni, ha valaki ilyesmiben gondolkodik.
Kicsit off, de így hátha többekhez eljut. Megvette az Epic az Artstation-t, ezért 2021-ben ingyen elérhető a Learning szekció, érdemes szétnézni, aki képezni szeretné magát. 2D, 3D, Traditional, stb. Jól lehet szűrni, rengeteg minőségi anyag elérhető ingyé.
-
thepromanus
újonc
Áh, igen nézegettem én is a Yoga-t. Bár az már egy drágább kategória, főleg ha nem fog meg a dolog. Ma megrendeltem az XP-PEN Star 03-t aztán kezdésnek valószínűleg elég lesz, legalábbis remélem.
Xp-pen Star 03Xp-pen Star 03
-
válasz
thepromanus #6345 üzenetére
Én még Gimis éveimben egy Lenovo Yoga X1-et használtam erre a célra, ott egyben adott volt minden. Windows alatt jegyzetelésre és füzetekre egy egyszerű, rendszerbe integrált szoftvert használtam. Kiváló volt, mind a mai napig megvannak azok a füzetek.
OKJ-n már csak egy Galaxy Note 5-el jártamDe régen volt
-
Chronos85
tag
válasz
thepromanus #6343 üzenetére
Hali!
Valszeg tudod, de azért biztos ami alapon. Szóval ezek nem aktív kijelzősök és nem is tabletek. Ezért kell min. egy laptop, de még úgyis máshova nézel mint ahová "írsz". Meg lehet szokni 1-2 hét alatt átáll az ember. És ugye még egy szoftver is amiben ezt az egészet elköveted.Jegyzetelésre, vázlatolni az XP-Pen is elég lehet, 3 évet bírnak ezek is gond nélkül. Kérdés hogy az általad használt szoftver támogatja-e. Többek között ezért nem tudtam tanácsot adni PeterUrnak sem.
Gyors gombok, radír a toll végén egyén függő. Előző táblán volt mind2, nem tudtam kiváltani teljesen a bill-t. Most csak radír van, de azt se használom.
Üdv.: Chronos
-
thepromanus
újonc
Sziasztok!
Szeretném a segítségetek kérni, rajztábla választásban. Egyetemen szeretném használni, főként jegyzetelésre. Ahogy nézegettem az XP-pen Star 03-on akadt meg a szemem amin vannak programozható gombok is, de néztem hogy van wacom is abban az árkategóriában, csak gombok nélkül. Komolyabb rajzolásra nem szeretném használni. Előre is köszönöm a segítséget! -
PeterUr
csendes tag
Alapvető CAD felhasználásra lenne jó Wacom és XP-PEN legegyszerübb táblája is megfelelne de most akciós az XP-PEN Star 03 as neigazán tudok választani. Föleg villamos nyomvonal tervekre kellene.
-
-
Sziasztok!
Tudom, hogy nem digitalizáló táblával kapcsolatos a kérdésem, de úgy gondolom, hogy ha a választ egy olyan csoportba keresem, ahol grafikusok vannak, könnyebben megtalálom.
Keserek egy eszközt, nem tudom sajnos, hogy mi a neve és mi alapján lehetne megtalálni.
Egy USB-s, vagy mégjobb, ha Bluetooth-os cucc, olyan, mint egy külön NUMPad a PC-hez, csak itt minden gombját szabadon lehet programozni, bármire. A Wacom táblákon, XP-Pen monitorokon és egyéb ilyen eszközökön is fellelhetőek ezek a gombok, de ha jól tudom, létezik külön is, Gamerek is szokták használni.Tud valaki ajánlani ilyet? Előre is köszönöm!
-
Chronos85
tag
Hali!
Több mint 2 éve Huion-t és Cintiq-et próbáltam ezekből, végül utóbbi lett. Utána jelent meg az Xp-pen, arról csak olvastam. Kalibrálni tudtommal a tollon csak gombokat meg talán a nyomásérzékeny görbét tudod.
Az első szériás Xp-penen a fóliával voltak gondok felhólyagosodott és le kellett szedni. Utána is működött rendesen, de mintha üvegen rajzoltál volna, van akinek ez jön be nekem inkább az érdesebb felület (ebben a Cintiq sztem a legjobb) viszont elég sűrűn ráncfelvarják így elképzelhető, hogy már kiküszöbölték.
Ezt a reviewt tudom ajánlani biztos nem részrehajló, esetleg a hozzászólásokat is érdemes átfutni. Van benne grafikon az általa tesztelt táblák szerinte egymáshoz képest hol helyezkednek el.
Üdv.: Chronos -
F4ther
tag
Innovator esetében arra értettem, hogy tesztekből azt láttam, ha döntött a toll a kurzor ugrál mig wacom esetében stabil, és az egyenes vonalai kicsit szórnak az innovatornak, mint ha a wacom tollvonásai szebbek lennének az innovatornál meg esetlenebb.
Nem tudom hogy, hogy egyébként ez mennyire javitható ebben az esetben és miért mutatnának tesztben nem kalibráltat. Ha csak nem direkt volt. -
Tapasztalatom nekem leginkább az XP-Pen termékekkel van. Amit néztél, annak egész komolyak az adatai. Jó az ARGB, a nyomás érzékenység és a felbontás is.
Mivel aktív tolla van, így nem hiszem, hogy szemmel látható PING-et tapasztalnál. Én ezt ajánlom, a többihez nem volt szerencsém -
F4ther
tag
Sziasztok
Ez lehet már felmerült korábban is, de:
Huion kamvas pro 16
Wacom cintiq 16
Xp-pen innovator 16Mit gondoltok? Tudtommal ezek közül a wacom a legpontosabb és legjobban támogatott szoftveresen.
Objektív álláspont? Pro - kontra?
Innovator-t viszont nem láttam milyen ha jól be van kalibrálva, tud olyan pontos lenni a toll mint a wacom?Blender + photoshop.
-
Astery
senior tag
Sziasztok! Digitális oktatáshoz szeretnék egy Wacom táblát vásárolni. Ezért a hagyományos rajz funkciók nem annyira lényegesek. Amit az ember az iskaolai táblára írna azt szeretném a képernyőn megjeleníteni. Árban vmelyik alap modell lenne számomra elérhető (valószínűleg egy drágább eszköz plusz tudását sem tudnám kihasználni) - a 3 jelölt a One M-S és az Intuos S. Ami miatt nem tudok dönteni és a tanácsotokat szeretném kérni ... az a táblák aktív felületének mérete. Egy laptoppal használnám 1920x1080-as felbontással. Úgy képzelem, hogy ha egy A4-es lapra szeretnék írni (ami kb akkora mint a laptop kijelzője), akkor ahhoz közelítő méretű táblára van szükség (One M). Ha kisebb - S-es táblát veszek, akkor kisebb betűkkel kell írnom ... vagy kevesebb információ fér el a "lapon"/képernyőn. Ezt jól gondolom? Vagy az S-es táblával is kényelmesen teli lehet írni a képernyőt? Köszönöm előre is a válaszokat.
-
Chronos85
tag
Sziasztok!
Egon: Kicsit vissza olvasol láthatod, hogy ebbe a keretbe mi fér bele, de röviden:
1. Wacomból talán Intuos S beletuszkolható. Rendeltetés szerű használat mellett szinte elnyűhetetlen, néha hegyet kell cserélni, ehhez a márkához van a legjobb háttérellátás: szoftver, driver, csere alkatrészek. Hátránya, hogy kicsi jobban terheli a csuklót 1-2 óra használat után hosszabb szünetet kell tartani.
(Hivatalos viszonteladótól 3 program közül lehet mellé 1et választani 2 éves licensszel.)2. XP-Pen, Huion és társai. Nagyobb tábla Wacom Intuos Mhez hasonló méret is belefér, cserébe a minőséget és az ellátottságot kell lentebb adni. Garancia végéig biztos nem lesz gond és a hozzá kapott heggyel is ki lehet húzni azt a 2-3 évet, utána az ellátottság kérdéses. A legtöbb népszerű program kezelni fogja, de frissítéskor lehet hogy nem rögtön fog érkezni megoldás a gubancokra.
Linuxot egyik se szereti, de tudtommal a Wacom mókolható, hogy működjön.
Ingyenes, de jó rajzprogramok a teljesség igénye nélkül pl.: Krita és Gimp. 3D modellezéshez: Blender.
Jó hogy írtál konfigot, simán elfog menni rajta bármelyik fent említett tábla vagy program.domjántibor: Ha jól tudom Mr. Y fórumtársnak van/volt nagyobb XP-Pen aktív kijelzős táblája, talán ő tud konkrétabbakat mondani. 10-13"-t szvsz el kell felejteni komoly munkára, nagyon kicsi, rengeteget kitakar a kezed és a program menüje/toolbarja. Nekem 16"os van, de a ref. képeket így is a másik monitorra pakolom.
PapírVilla: Nem vagyok képben tabletekkel kapcsolatban, talán az Droidos topikban hamarabb kapsz választ.
-
PapírVilla
tag
Sziasztok!
Tud valaki használható digitális rajztollat ajánlani, Androidos tabletre? -
domjántibor
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.Grafikai munkákhoz,illusztráláshoz szeretnék rajztáblát venni, de nincs sok tudásom, tapasztalatom azzal a modellel kapcsolatban amit kinéztem.
XP-PEN Artist 12 Pro
Mindenképp ilyen típus kéne, de Cintiq-re egyszerűen nincs anyagi keretem. Néztem már videókat, olvastam teszteket róla, és szimpatikusnak találom. Régebben rendelkeztem Wacom Intuos 3-al, de hiányzott hogy pontosan nem látom amit rajzolok, egy idő után hiányérzetem volt munka közben.
Sokat segítene ha esetleg rendelkeztek és esetleg megosztanátok tapasztalataitokat ezzel a márkával/modellel kapcsolatban. Minőségileg mire lehet számítani, anyaghasználat,összeszerelés, stb.? Minden információnak örülök. Előre is köszönöm!
-
Egon
nagyúr
Üdv!
Általános iskolás gyerekem grafikai hajlamait segítendő, szeretnék beruházni egy digitalizáló táblába. Tehát full kezdőnek lenne, ehhez mérhető igényekkel. A keret 20-30K, ennél többet első körben nem szánnék rá (remélem, hogy azért használható példányok vannak ennyiért). Nem akarok használtat venni, mert az zsákbamacska.
24 colos fullhd monitora van a gyereknek (ha számít a gép többi eleme: i5-4460, 8 GB RAM, GXT 1650 Super).
Ha lehet, szoftverre is kérek tippeket: jó lenne valami free, a lehető legegyszerűbben kezelhető program hozzá.
Köszönöm előre is. -
-
sombrero
csendes tag
"Blenderhez nem ajánlom a táblát. Az ilyen régi fejlesztésű 3D szoftverek nincsenek erre felkészítve. A toll nem olyan alacsony DPI-vel működik, mint az egér."
Régi fejlesztésű???
Láttad mostanában, hol tart a Blender? Jelenleg sokkal intenzívebben fejlesztik, mint a nagy 3D modellezőket, és csodálatosan támogatja a tableteket. Én épp emiatt fogok most egy monitor-tabletre beruházni, mert jelenleg egy Wacom Intuos Pro -m van, de nekem nem jó, hogy nem oda rajzolok, ahova nézek. Blenderben van egy nagyon profi gyurmázó modul, ami már-már eléri a ZBrush szintjét, sőt, valamiben többet tud, és egy 2D rajzoló, animáló rész is belekerült 1-2 éve (GreasePencil), amivel komplett rajzfilmeket meg lehet csinálni tisztán 2D vagy 2D-3D hibrid rajzolással. ( https://www.youtube.com/watch?v=pywbPQD9vYU&loop=0 ) Én sok éve 3D Studio maxszal dolgoztam, mostanában álltam át Blenderre, mert a legtöbb dolog lényegesen élvezetesebb benne, vagy Maxban teljesen lehetetlen volt. Ja, meg hát ugyen ingyenes és open source, Pythonban szkriptelhető, stb..
Amúgy ha valakit érdekel, eladom a Wacom Intuos Pro M -emet. Működik drót nélküli vagy USB -s módban is, minden póthegy megvan hozzá.
-
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Most vásárolok egy Wacom One S digitális rajztáblát. Szeretném megóvni a felületét a karcoktól. Előtte Bamboo-m volt, az iszonyatosan karcos volt már, mikor eladtam. Van erre valami mód, hogy ezt elkerüljem?
-
-
drdoom
csendes tag
Üdv!
Szerintetek a 3 közül melyik a legjobb választás?GAOMON M10K PRO
XP-Pen Deco 01 V2
Huion Inspiroy Q11K -
-
-
Ellia
addikt
Sziasztok! Utóbbi időben rákaptam a Blenderre illetve kacsingatok a Zbrush felé is. Ezeket szeretném kipróbálni egy táblával is (+magában a rajzolás is érdekel).
Ezek a Wacom táblák mennyire jók a 3d-hez? Vagy mit ajánlanátok helyettük esetleg? Nem kifejezetten vágyok a nagy mindent tudó táblákra, inkább csak "játékra" szeretném első körben.
Segítséget köszönöm!
-
Intuos S tulajok! A tábla hátoldala nektek is domború egy vonalban? Olyan, mintha feldagadt volna az akku így elsőre, hacsak nem szándékosan ilyen. Megnézné valaki a sajátját? A felirat felett úgy három centiméterre van egy vízszintes hullám az enyémben, de csak jobb oldal felé tart. Valahogy nem tűnik gyári megoldásnak, de meg nem mondom, hogy két napja is ilyen volt-e vagy sem, annyira nem feltűnő még, de láttam már púposodó telefont, kissé hasonlónak érzem.
-
válasz
Chronos85 #6309 üzenetére
Azzal nincs is gond, a kérdés, hogy milyen szinten kezeli. Luminar 4,amit használok például a nyomás szinteket nem érzékeli, persze ez a szoftver baja.Ezért lett volna jó egy Aftershot, hogy lássam,a a gyárilag hozzá ajánlott szoftverrel mit lehet kihozni az eszközből. Persze, erre elég lehet a kilencven nap is, de na, ha tudom, hogy ez csak ilyen trial, akkor szoftver nélkül megveszem a táblát 25-ért használtan vagy ebayről refurbként, az Aftershotot meg leszedem a zöldségestől.
-
Chronos85
tag
Level Up!-os FB csoportba pont nemrég került elő ez a kérdés.
Ne csak az én véleményem legyen a mérvadó.Timer: Amelyik programban van ilyen bevitel módra lehetőség az 90%, hogy kezelni fogja a Wacom táblákat. Mivel ez a cég kezdett legelőbb ilyen eszközöket gyártani és a mai napig "vállalati standard" a termékeik.
Bár nem vagyok nagy fotós, de tudtommal ha nyers RAW fileokkal akarsz dolgozni, akkor sajnos csak nagyon kevés program jön számításba. Nem is tudom hogy van-e ezek között használható ingyenes. Esetleg próbáld megkérdezni a fotós topikban. -
Chronos85
tag
Hali!
Próbáld meg a tabletes topikban hátha többet tudnak segíteni. Esetleg írhatsz az Xp-Pen supportnak hogy terveznek-e ilyen driver frissítést.
Tudtommal a legjobb rajzprogram tabletre a Procrate viszont ez csak almásra van és még közel nem tud annyit mint a PS. Viszont rendszeresen fejlesztik, nemtom mi került a legutóbb bele, de úgy fél éve pl.: még a grádienseket nem ismerte.
Timer: A szoftvereket időnként váltogatják, viszont ahogy ViZion is írta a Krita az egyik legjobb ingyenes rajz porgram, az alapok elsajátítására bőven megfelelő.
-
No, megérkezett az Intuos S BT verziója. A párosítás külső USB BT adapter (UGREEN BT 4.0) es Windows 10 Pro 20H2 kombóval vajsima volt, semmi gondom nem akadt. Feltettem a drivert, majd Windows alól csatlakoztattam a BT menüben a táblát beviteli eszközként, és ennyi, már látta a rendszer és a WACOM saját szoftvere is
Viszont, a mellé csomagolt szoftverek kapcsán van itt egy kis huncutság! Lehet, hogy csak én értettem félre valamit, de itt bizony nem lifetime licencekről van szó, közel sem! Az Aftershot Pro az 90 napos, a Painter Essentials szintén. A Clip Studio Paint Pro esetében nem ír semmit az oldal, emellett 6 egyéb távoktatáshoz használható szoftverből lehet választani, illetve van egy Sign pro PDF nevű is, ami szintén nem tűnik időkorlátosnak. A csomagolás szerint 3-ból 2 szofver opció van a táblához, így most kissé értetlenül állok a dolgok előtt. Intuous S tulajdonosok, Nálatok hogy volt ez?
-
Sziasztok!
Adobe PS-t használok Win10-el párosítva egy XP-PEN Artist 22E PRO társaságában. Meg egy Asus ROG laptopot, ami mindezt meghajtja. Viszont mivel játszani XBOX-on szoktam, így felesleges ez a Laptop. Gondolkodtam, hogy leváltom egy MacBook Pro-ra, mivel az Adobe RGB színhelyes, de mivel a monitorom is az, így felesleges lenne ezért a szempontért az a gép.
Így arra jutottam, hogy nekem nem is kell PC, van egy Galaxy Note 10-em, mellé egy DEX, jó lesz az is. Egyelőre 2 fő problémám adódott ezzel:- A DEX-re rádugva nem érzékeli az eszköz digitális táblaként a monitort.
- Nem találtam olyan szoftvert Androidra, ami felérne a PS-el.Lehet, nem teljesen idevaló a kérdésem, de ha esetleg gondolkodott már más is ilyenen, azt kérem, hogy ossza meg velem a tapasztalatait.
Köszönöm
-
Chronos85
tag
Azt írtad kezdőnek. Azért a kezdők nagy része nem a 2 "nagyvaddal" szokott dolgozni.
Egyetértünk azért is szedtem a fentieket külön. pl.: nekem Pro extra gombjai+ a touch ringgel se sikerült kiváltanom a billentyűzetet.Vektor grafikához/retushoz teljesen jó a 2k-s toll is.
Az S 24"os monitorig még kis kompromisszumokkal elég, de pl 4k felbontáshoz sztem már kevés. Csuklódat is jobban terheli, ha több órán keresztül kell "dolgozni", hosszabb kényszer pihenőket kénytelen az ember beiktatni (ez egyénenként eltérhet).
Ami mellette szól, hogy könnyebb hordozni, bár nekem az M pont befért egy 15,6"os laptop mellé.Mint fentebb említettem is, a One helyett valszeg jobban járnál egy konkurens táblával. A pontos típusban nem tudok segíteni, mert nincs személyes tapasztalatom velük. Az XP-pen biztos működik a fent említett 2 programmal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- World of Tanks - MMO
- Milyen autót vegyek?
- LEGO klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Laptop csatorna inditasa 2023 vegen YouTube-on?
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Új Dell 16 Inspiron 5630 FHD+ IPS i5-1340P 4.6Ghz 12mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- AMD Ryzen 5 5600X Dobozában
- MacBook Air M1 (13", 8/256 GB) Szép állapotban, dobozával, töltőjével!
- Lenovo legion 5 gamer RTX3060 tgp130w 32gb ddr4 , 1.5 terra m2 ssd
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest