Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vanny
csendes tag
válasz
anmazol #1808 üzenetére
Nekem geniusom van/volt... Két évig bírta, bár meg kell vallani, nyúzva lett rendesen
napi 3-4 óra biztos megvolt majdnem minden nap... Másik ismerősöm kb. ugyanakkor kapta, kevesebbet használta, és az is döglődik. Két évet bírt mind kettő, arról meg ne is beszéljünk, hogy mindkettő ( + egy harmadik is, másik ismerősé) ugyanakkor (kb. az 1. év vége fele) csatlakozási hibás lett. Egész tablet szét, USB kábel csere, egész vissza. Akkor már látszott, hogy belátható időn belül fel fogja dobni a pacskert, most jött össze egy A6-os Wacom Bamboo Pen&Touch-ra. 23.000 (áfával) szóval kifizethető szerintem... Hétfőn vesszük. A genius meg hol felismeri a tollat, hol nem (nem a toll a hibás, nem merül az elem stb)... Egeret még úgy ahogy felismeri. A másik kedvenc, meg hogy húzom a vonalat és szakadozni kezd... Már tényleg úgy működik hogy tízből négyszer ha felismeri egyáltalán a tollat, de azt is csak akkor, ha úgy tartja a kedve...
Első pár évre kitűnő a genius egy kezdőnek( mint én) de már azért sejtem, (főleg hogy volt alkalmam Wacomot is kipróbálni) hogy sokkal jobban megéri a Wacom. Nem a nyolcvanféle gomb meg tolltartó meg ilyenek miatt, hanem mert összességében jobb minőség.
-
FazekasLaci
aktív tag
válasz
anmazol #1811 üzenetére
Esetleg a garipapíron szereplő céget kérdezd majd meg a Genius tollhegyekről és írd be légyszi ide az elérhetőséget, ahol lehet tollhegyet venni, hogy ha mások találkoznak ilyen problémával, akkor legyen hova fordulniuk és mi is tudjunk ajánlani céget!
Tudod, ha valaki sokat használ egy tollat, annak a hegye időszakonként elkopik. Van, aki háromnegyed évente cserél egy hegyet, ha sokat dolgozik. Ezért is esnek be hozzánk sokan hegyért, de sajnos csak Wacomhoz tudunk adni, azzal meg nem kompatibilis. A Wacomhoz egyébként 5 db hegy (bruttó, fizetendő áron
- 3000 Ft), vagyis ez a Wacomnál elég korrekt árkategória, ilyen esetben nem kell új tollat, vagy táblát venni.
Szóval, ha tudsz segíteni, mindenképpen írj majd elérést és infót, hogy hol és kb. mennyiért!
Köszi!
-
FazekasLaci
aktív tag
válasz
anmazol #1808 üzenetére
Igen, van. Nálunk van mindegyik Wacomból. Ezért is ajánlottam, hogy gyere be és nézd meg, mi a különbség. Amíg nem próbálsz egy ilyet, teljesen felesleges írás alapján összehasonlítgatni, mert minden embernek más az igénye és az elvárása. Az már más kérdés, hogy az évek folyamán egyszer a digitális táblák felhasználói valamilyen oknál fogva kikötnek egy Wacomnál, aztán maradnak is. Valószínűleg nem sznobságból, hanem, mert szimplán sokat tudnak a táblák. De ha bejössz, megmutatok egy Intuos4-et és egy Bamboot is, így lehet látni a különbséget a táblák között. Az Intuos4-ben lévő dőlésérzékenység rajzoláskor nagyon kijön, grafikusok ezért is veszik inkább az Intuos4-et. Fényképszerkesztésnél teljesen mindegy, ha valaki nem rajzolgat, annak a Bamboo is bőven elég szokott lenni.
Ha figyelmesen visszaolvasod a soraim, nem állítottam, hogy a Trust és a Genius "rossz minőségű", csak segítettem az Intuos-t a helyére tenni, hogy a Bamboo-val kellene összehasonlítani a konkurens táblákat. Ha gyakorlatban majd látod, akkor megérted, hogy miért van ez és miért más az Intuos4 tolla a dőlésérzékenységével.
A5-ös Bamboot touch nélkül csak régi változatban kaphatsz, Nézz körül az ebay-en, használatan egész jó árak vannak, bár zsákbamacska, hogy mennyire koptatták el a rajzfelületet, mert az képről soha nem látszik.
Egy kérdést azért megengednél? A Genius tollakhoz tudsz mondani egy helyet, ahol hegyet lehet kapni? Mert tőlünk néhányan kérdezgették, de nem nagyon találtunk ilyet.
-
Dexter68
addikt
válasz
anmazol #1808 üzenetére
Autó is sokféle van. Jó esetben mindegyik eljuttat A-ból B-be, de mégsem mindegy, hogy mondjuk egy Lada Samarával (Trust) teszed meg az utat, Suzuki swifttel, esetleg Opel Astrával, vagy egy 3-mas BMW-vel, vagy egy fullextrás Saab-bal (Intuos). A Bentleyről már nem is szólva (Cintique). De nyilván az árak sem ugyanazok.
És hiába lovagolsz a csillivilli pluszgombokon, nem attól több és jobb egy tábla. Én pl. az intuos-on a touch-stripet kikapcsoltam, a gombokat meg alig használom, mégsem szeretnék más táblát.
Geniussal csak a ´93-´95-körül gyártottakkal van tapasztalatom, azóta nyilván fejlődött a cég (akkor dróttal volt a táblához kötve a ceruza), Trustom volt, ott pl. nagy élmény, amikor maszkolás közben kifogy a tollban az elem...
Az intuos3 A5 meg nem kicsi két monitorral sem, pedig dolgozom vele rendesen. Próbáltam a fiam A6-os Bamboo-ját, annak is teljesen jó a mérete. -
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
anmazol #1801 üzenetére
Szerk.: Szerencse, hogy utólag kimagyaráztad azt a "fasz" hozzászólást...
Úgyhogy az arra vonatkozó részt kitöröltem a hozzászólásomból, annak ellenére azt bent hagyom, hogy eme stílus alkalmazása után joggal mondhatja itt bárki, hogy mostantól döntsd el magad, mit akarsz... Ha segítséget kérsz, talán több türelmet tanúsíts, főleg, ha többen is segíteni próbálnak. -
FazekasLaci
aktív tag
válasz
anmazol #1799 üzenetére
Ha jössz Pestre, akár beugorhatnál hozzánk is. Mondom az indokokat:
- A Geniust és a Trustot nem szabad a Wacom Intuos4 táblákkal összehasonlítani. Az Intuos4 messze többet tud, persze drágább is. Inkább a Wacom Bamboo táblákkal érdemes összehasonlítanod, mert tudásban azok a konkurensei ezeknek a tábláknak. Igaz, hogy méretben a Genius és a Trust is verhetetlen, viszont néha teljesen felesleges túl nagy tábla. 19"-ig kényelmesen lehet egy A6-ot használni, 22-24"-ig pedig egy A5-öt. Megkötésekkel az A6 is mehet ekkora méretnél, bár az már kényelmetlenebb használat lenne mondjuk rajzolásnál. De például fényképszerkesztésnél néha még az is elmegy...A méretek minden gyártó táblájára igazak, ezt több, mint 10 éves Wacom tapasztalatunk alapján alakult ki és eddig még senki nem reklamált, hogy rossz méretű táblát választottunk neki
A Bamboo táblákban pedig van már multitouch, úgyhogy az egy plussz előny a konkurens táblákkal szemben. Ezenkívül: két év gari, de ha garin túl tönkremegy a toll, akkor sem gáz, mivel 8000 Ft+ÁFA egy tartaléktoll. Most szállítottunk egy ügyfélnek egy ilyen tollat a kb. 5 évvel ezelőtti gyártású táblájához. Nem kell új táblát venni
Azért ez így jobb, nem?
Amiket nézz meg táblában:
- Wacom Bamboo Pen and Touch fekete A6 Wide: 18400 Ft+ÁFA
http://www.grasshopper.hu/vasarlas/wacom/A6-wide/bamboo-tolleger.html [link]
- Wacom Bamboo Pen and Touch FUN Small (A6 Wide, azonos tudású, mint a fenti fekete tábla, csak több szoftverrel és ezüst színben): 19900 Ft+ÁFA
http://www.grasshopper.hu/vasarlas/wacom/A6-wide/bamboo-FUN-Pen-and-Touch-S.html [link]
- Wacom Bamboo Pen and Touch FUN Medium (A5 Wide méretben, a FUN Small-lal teljesen egyező tudású, ugyanazokat a szoftvereket tartalmazza, mint az A6 + egy Corel Painter Essentials 4-et): 39.900 Ft+ÁFA [link]Egy próbát megérnek szerintem, csak vigyázz, mert ha egyszer átállsz Wacomra, nem fogsz tudni leszokni róla és 1-2 éven belül már egy Intuos4 felé kacsintgatsz majd. Ezt a többi Wacomos meg fogja erősíteni
A specifikáció sokszor nem ér semmit addig, amíg ki nem próbáltad és láttad a különbséget.
-
Dexter68
addikt
válasz
anmazol #1791 üzenetére
Mást nem nagyon tudok tanácsolni, mint, hogy vegyél wacomot
Trusttal van tapasztalatom, Geniussal nincs. Van a családban egy intuos3 A5, meg egy Bamboo Pen&Touch A6, mindkettő jó minőségű és nagyon jól használható tábla. A tollak elem nélkül működnek, maximálisan kiváltja az egeret (legalábbis nálam, a fiam azért egerészik a tábla mellett).
-
Dexter68
addikt
válasz
anmazol #1785 üzenetére
Érdemes lenne kipróbálnod a wacomokat (Grasshoppernél asszem lehet, de majd Fazekas Laci megerősít – vagy cáfol). Pláne, ha festesz, akkor Intuost ajánlanék a dőlésérzékenység miatt. Én A5-öst használok (2 monitorral), az A4-est kényelmetlenül nagynak találom. A fiam A6-os bamboo-ja is teljesen használható méretű.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED monitor topic
- Apple asztali gépek
- Renault, Dacia topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gumi és felni topik
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Nagyszerű állapotú, dobozos ASUS Prime Z270-P
- ASUS ROG Strix G16/i9-13980HX/1920x1200/165Hz/32GB/1TB/Geforce RTX 4070 8GB
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest