Új hozzászólás Aktív témák
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Az inverteres klímám fogyasztását szeretném mérni, van egy Silvercrest márkájú fogyasztásmérőm, elég pontosnak tűnik, de szeretném lecserélni egy Wifis mérőre, mert nehezen elérhető helyen van. Tudnátok olyat ajánlani, ami megbízható? Pillanatnyi fogyasztás, és költség, ami szükséges
-
nagyúr
Beruháztam egy VoltCraft Energy Monitor 1000-re és egy SBC-500-ra, utóbbira az idle fogyasztások miatt.
Azt sejtettem a leírásból, hogy az SBC-500 nem TrueRMS-képes, számítottam rá, hogy a PC-nél hülyeségeket fog mutatni. Ezzel szemben:
- A W értékekre ugyanazokat a (reálisnak tűnő) értékeket mutatta, mint az EM-1000
- VA terén óriási kilengéseket mutatott - pl. a PC sleep fogyasztására 2.0W / 18.3VA-t mondott...
- ... viszont ez nem csak a PC-nél volt így: pl. a monitoromra üzem közben 29.9W / 49.7VA jött ki. Az EM-1000 itt 30W-ot mutat, míg a régi düvi műszer 33W-ot, 100% pf mellett.
- A legtöbb mérésnél általános, hogy a VA 50-100%-kal több, mint a W, ill. az 1W alatti fogyasztásoknál a többszöröse is vanTudtommal PFC csak a PC-s tápban van - mi magyarázhatja a többit? Ennyire gyenge lenne a pf az eszközök többségében? Vagy van más is játékban, amitől a VA magasabb?
Mellékesen megjegyezném, hogy az Energy Monitor 1000-rel viszont nagyon elégedett vagyok. Nyilván az 1-2W-os tartományban már nem igazán pontos, de nagy tévedései nem voltak.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
tornas
őstag
A kapcsoló üzemű tápok működési sajátossága miatt méred azt amit. Ha nincs semmilyen PFC, akkor a cosFi igencsak rossz lesz. Ezért lesz neked pl. kétszeres eltérés a VA és a W között (a VA javára). A kapcsoló üzemű tápegységgel szerelt eszközök valós fogyasztását általánosságban csak TRMS-es (jelalakfüggetlen és nem átlagolós) fogy.mérővel lehet rendesen mérni. Sok monitorban jelenleg sincs semmilyen PFC.
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
nagyúr
Aha, ez így világos, köszönöm. Ahogy elnézem, az elektronikai eszközeink nagy része kapcsoló üzemű tápokkal van ellátva.
Még egy kérdés: az EM1000 tud TrueRMS-t, és ezzel együtt mindenhol ugyanazokat az értékeket hozta, mint az SBC-500 Watt szekciója. Akkor ezeknek hihetek?"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Voltcraft PLC 3000-ről van valakinek valami tapasztalata?
Arra lennék kíváncsi, hogy truerms mérést tud-e, illetve hogy Wifin keresztül rá tudok-e csatlakozni powerline adapter nélkül. Csak a klíma fogyasztását szeretném mérni, de nehezen elérhető helyen van a konnektor, ezért gondoltam erre a wifis mérőre, feltéve ha megbízható! -
haxiboy
veterán
Közben a kérdésem elfelejtettem, bocsánat a dupla miatt.
Smart plugok közül mi most ami értelmesebb? Olyanra gondoltam ami webes felületen vezérelhető, jó API-ja van amin keresztül egyedi programokkal IS vezérelhető igény esetén. Megbízhatóan mér, valamint hosszú távon képes tárolni az adatokat. Külön plusz pont lenne ha Wifi mellett kábellel is lehetne netet adni neki.
Ár nem számít, de a reális árát egy ilyennek 25k környékén határoznám meg.
Ha esetleg nem Smart Plug hanem komplett falba építhető aljzatról van szó, még az is megfelelő lehet. Ha több csatlakozási lehetőség van, szintén hab a tortán
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Imy
veterán
Milyen fogyasztásmérőm ajánlott? Én max olyan 5e-ben gondolkodnék.
-
peete88
tag
Sziasztok!
Bányászgép fogyasztáshoz kersek fogyasztásmérőt amivel tudom nézni h egy hónap alatt mennyit fogyasztott a konfiguráció. mit ajánlotok?
Segítséget előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Valaki esetleg tudja, ez mennyire ajánlott? Vagy van helyette jobb is?
-
tkesy
őstag
Sziasztok,
Tud valaki olyan fali konnektorba dugható fogyasztásmérőt, amivel napi szinten lehet mérni egy elektromos autó feltöltéséhez szükséges energia mennyiséget?
(A kocsi házi töltője normál 230V-os hálózatra csatlakoztatható…)ui.: ja és kültéri mérő kellene...
[ Szerkesztve ]
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
törölt tag
Emos fogyasztasmerot mar lehet kapni 4-5 ezer korul.
En nemreg vettem egyet es nagyon baronak tartom.
Lemertem rengeteg mindent mar es erdekes dolgok derultek kiJa es eleg erzekeny, 1-2 wattkulonbsegig pontos.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
kaptam kölcsön egy energy logger 4000-et. Hűtőm (A+++ 2 felnőtt, 2 gyerek használja) egy heti statisztikája alapján havi 900 Ft körül fogyaszt, épített routerem kb ugyanennyit
-
McLaca
őstag
Kémyelmeseknek:
De aki normális áron akarja megvenni, az keresse banggoodon.
Ez pedig a kistesója, ami jó eséllyel befér bárhová, de csak 2,3kW-ig terhelhető.
A nagyobból van itthon 2, egyik még a régi, másik már az új verzió (kívülről ugyanolyan, de a telefonos app másként mutatja őket és némileg másként is viselkednek), elektromos konvektort mérnek. Akinek nem kell cosfi (vagy hajlandó kiszámolni, mert mA-t mér), és nem akar rohangálni leolvasni, vagy távolról, esetleg időzítve szeretne kapcsolni valamit, annak jól jöhet. Mérési felbontása 0,1. Simán leméri a bele dugott RF termosztáttal vezérelt aljzat 0,4-0,5Wh-s fogyasztását. Valószínűleg nem True RMS, ahhoz talán túl olcsó. Egyedi FW-rel és némi forrasztgatási kedvvel tovább okosítható.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy emos p5821 fogyasztásmérőt. A max W értéket nem nullázza le a gép csak a többi összegzett értékeket. Ez normális? Így hogy tudom egy másik fogyasztó maximum fogyasztását mérni, ha az mindig azt mutatja amit a legnagyobb fogyasztású eszközön mért. Eszközönként jó lenne mérni a legnagyobb fogyasztást. Leírásban mas nullázási módot nem találtam. Reset meg nem buli mert akkor elszáll minden.
Üdv: Fishor
-
chopin42
addikt
Üdv! Kihalt, de megpróbálom:
Vega kártya alá a komplett géphez keresek konnektoros fogyasztásmérőt, minél pontosabb, legolcsóbb ajánlhatót. Melyik az? Hosszabb-rövidebb időszakokra, főként tuning alatt használnám. Köszönöm!Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
McLaca
őstag
A W-os érték a maximális teljesítményfelvételt jelenti, tehát ha rádugsz egy 100W-os villanykörtét, akkor azt mutatja meg, hogy annak mennyi volt a tényleges csúcsteljesítménye, pl. 103W. Csak akkor releváns adat, ha a kismegszakítóidnál necces, hogy le fognak a terheléstől oldani.
Pontosan milyen adatra van szükséged, mit szeretnél mérni? Fogyasztást, vagy teljesítménycsúcsot?
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
Fishor
senior tag
Szia!
Hát kíváncsi lennék adott eszköz max teljesítményére. Viszont ez csak a legnagyobb teljesítményt mutatja max ként. Jelenleg egy vízforraló 2096w ját mutatja max ként és hiába nullázom ez nem nullázódik meg a max Amper sem. Így más eszköznek nem tudom nézni a csúcs feszültségét. Reset nyilván törölné, de az a beállított adatokat is, az meg nem buli, ha folyton újra kell beállítani.
Üdv: Fishor
-
senior tag
Hello!
Szerintetek melyiket válasszam.
Voltcraft Energy Check 3000 (5000 Ft használtan)
vagy
Voltcraft Energy Monitor 1000 (5000 Ft)
újonnan.
Tulajdonképp első sorban a PC-m óránkénti fogyasztását akarom tesztelgetni kicsit.
Ndrew
-
SpongyaBob
veterán
Szia!
Azt ki tudja írni pl. egy adott cikluson belül mondjuk egy villanysütő 1,5 órás programja után, hogy mennyi volt a legnagyobb felvett teljesítmény? Hasraütésszerűen 1866 Watt például? Ez nekem fontos lenne, mert egy 16Amperes kismegszakítót terhelnék le egy mosógéppel és egy beépített villany sütővel és érdekelne, hogy ha egyidejűleg mennének (majd, a sütő még nincs meg) akkor beleférek-e a 3600W-ba vagy mindenképpen lebacca.. (A mosógép 1750-ből megvan, mértem)
[ Szerkesztve ]
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
McLaca
őstag
válasz SpongyaBob #824 üzenetére
Ezt csak akkor tudod vele ellenőrizni, ha folyamatosan figyeled az appban az aktuális terhelést. Maximális terhelést utólag nem tud kimutatni.
Viszont az 1750W mosógépnél gyanús. 1,8-2kW-os fűtőszál a jellemző 200W-os motorral. A sütők sem állnak meg 1,8kW alatt. Ha azt vesszük, hogy 1,8-1,8kW mindkettő, akkor pont határon fog menni az automata. Ha le nem is old, de mindig melegedni fog, amitől öregszik és idővel elkezd lekapcsolgatni kisebb terhelésre is.
Ekkora teljesítményű gépeknél külön áramkört külön megszakítóval "illik" kialakítani.Üdv!
-
ledgeri
nagyúr
Ha csak úgy kéne egy saját eszköz fogyasztás mérésre, akkor fogyasztásmérő, vagy egy picit több funkciósabb lakatfogó max 5kHUF értékben?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
SpongyaBob
veterán
Beruháztam már végre én is egy fogasztásmérőre. Ezeket az okostelefonról irányítható dolgokat elvetettem. Egy EMOS P5801-re esett a választásom És nagyon elégedett vagyok vele.. Elsőre bonyolultnak tűnhet, be kell állítani rendesen amit elég egyszer megtenni, mert van külön dupla gombelem a memóriának. Viszont beállítás után már gyakorlatilag mindent tud (fogyasztást is csak ezután mér) A dobozon ugyan az szerepel, hogy 2-3680Watt a mérési tartomány, de nekem játszva kimérte, hogy 0,3Watt a mosógépem készenléti fogyasztása, a mikró pedig 0,5W. Megadtam neki, hogy 37,52Ft egy kilowatt áram, és megtudtam, hogy 3,45 Ft-ból forralok fel 1 liter vizet
Ajánlom a kütyüt
(#827) ledgeri
Ez lehet neked egy válasz is akár Az értékhatáron belül van.
[ Szerkesztve ]
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
veterán
Sziasztok
Valaki vett már esetleg ilyen fogyasztásmérőt? Voltcraft SEM6000
Kíváncsi lennék rá hogy mennyire pontos?iPhone 13 Pro Max
-
korren
aktív tag
válasz jozsi252 #829 üzenetére
Szia!
Nekem ilyen van, több mint 1 éve használom. Hogy mennyire pontos azt nem tudom, mert ez az egy van és nincs összehasonlítási alapom.
Én kedvelem, mert nagyon kényelmes a telefonon megnézni a fogyasztást, ráadásul ha többet veszel, azokat is ugyanúgy, az applikációban tudod menedzselni.
Ugye Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál, akár egész távolról is a lakáson, házon belül.
[ Szerkesztve ]
-I like the misery. -I like this world!
-
slett27
addikt
Sziasztok,
Olyan fogyasztás mérőt keresek ami hasonlít ehhez, csak nem kell ventilátor szabályzó modul.
Nem is tudom hogy keressek rá. Ha fogyasztás mérőként keresem, csak 230V-osokat dob ki. Olyat szeretnék ami PC házba szerelhető.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
user26
senior tag
Sziasztok!
Vásároltam, egy EMOS P5821 típusú fogyasztásmérőt, és vele illetve a méret adatokkal kapcsán lenne kérdésem.
A mérőn a "total cost tarifa 1" -nél 42 Ft -t álítottam be.
Adott egy asztali lámpa, ami a műszer szerint 15,2W -t fogyaszt, ahogy bekapcsoltam a lámpát.
Kipróbáltam, hogy ha kerek 1 órán átt bekacsolva hagyom, mit fog mutatni a mérő.
Az alábbi adatok születtek:
"max" 15,2 W"
"total" 0.014kwh
"total cost" 0,58A kérdésem az lenne, hogy akkor ebből hogyan számolom ki, hogy a lámpa mennyit fogyaszt Forintba?
pl ha, 1 órát folyamatosan bekapcsolva lenne ?
pl ha, 1 teljes napot menne ?Köszi.
A fogyasztóhoz nem kaptam magyar kezelési útmutatót.Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
válasz canniball #833 üzenetére
Szia!
Hm...
vagyis a 0,58 az konkrétan micsoda ? 0,58Ft ?
1 óra alatt 0,58 Ft -t fogyaszt ?
Ha 1 teljes napra ki akarok számolni, vagy 1 hónapra ha megy folyton akkor a fenti adatokból kitudom ? Ha igen, hogyan ?
Ha most pl más fogyasztót akarnék számolni, akkor azt ha rádugom, utána hogyan számolok vele, mindennel kell 1 órát használni ?Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
Ha 0,58 az a Ft/óra akkor abból tudok számolni vele amit szeretnék, de csak akkor ha az.
Megerősítésként kérdem
"Ha most pl más fogyasztót akarnék számolni, akkor azt ha rádugom, utána hogyan számolok vele, mindennel kell 1 órát használni ?"Rádugtam, az órát ami 7W -t ír. Na és akkor most az órával a "total cost"-t 1 órán átt figyeljem ? :/
Csak mert, ha a lámpámnál maradok, azt legelőszőr 6 percig hagytam rajt és a "total cost" az 0.04 volt.
Evvel indultam meg számolni, felszoroztam tizzel 0.40 lett. vagyis 1 óra az 0,40 volt. Aztán teljesen lenulláztam a resettel a kütyüt, és megnéztem ha szószerint 1 órát hagyom fent, ekkor írta a "total cost"-nál, a 0,58 -t.
Szóval, hogy ha pontos értéket szeretnék, akkor 1 órára mindent dugjak rá ?Hm ?
Vagy ? Vagy ez a felszorzásom, járható dolog, ha pár percig (6) nézem, és utána evvel számolok, persze ez csak egy megközelítő érték (Ft) lesz ? Amennyiben a "total cost" az a Ft-t jelenti..
Köszi.De mondjuk egy lemvezető számolás jól jönne, mert úgy érzem túlgondolom. :/
Annak ellenére, hogy a kütyyű ki ír mindent?!.[ Szerkesztve ]
Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
Hm?
-
tknof1871
őstag
Üdv!
EM 03 vagy EM03 készülékről valakinek tapasztalata véleménye?
Engem a pillanatnyi, a minimális, de leginkább a maximális felvett teljesítmény érdekel. Van memóriája, remélem eltárolja a maximális felvett teljesítményt.
Milyen gyors konkrétan ez vagy általában egy ilyen konnektoros műszer? Ha a kismegszakító megszakítja az áramkört akkor elég gyors hogy pontosan megmérje mekkora felvett teljesítménynél történt?
Video [link]
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
McLaca
őstag
Ha állandó teljesítményű a kütyüd, pl. nem szabályozható lámpa, akkor még mérned sem kell. Fogod a teljesítményét (kW-ban kifejezve), megszorzod az idővel, ezzel megkaptad a fogyasztását. Ezt szorzod 37Ft-tal (mert ~ennyi most a lakosságnak 1kWh).
Ha pontosabb akarsz lenni, akkor javasolt 1 órán át mérni. Változó fogyasztású gépeknél (pl. hűtő, PC, ki-bekapcsolgatós dolgok) már hosszabb ideig kell mérni, esetenként akár egy hétig is.
Azt remélem nem kérdezted komolyan, hogy az 1 órai fogyasztásból hogy kell napit, hetit számolni... Gondolom, megvan, hogy 60 perc=1 óra, 24 óra =1 nap és ~30 nap = 1 hónap.
Üdv!
-
user26
senior tag
Szia!
Kösszi a megerősítést.
Igen, persze azt tudom Nem gondoltam átt a kérdésem, hogy megfelelő legyen a jó válaszért. Köszönöm, hogy a zagyvaságomból sikerült megérteni.
Az fogott meg, hogy ha pl 6 percig néztem miért 0,40 Ft volt, ha kerek 1 óráig néztem, akkor meg 0,58 Ft és e miatt számolok akkor most rosszul, de megerősítettél, hogy jól.
Egyszerű, sima hétköznapi, asztali lámpa.Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
John05
csendes tag
Sziasztok! Nekem szimplán olyan érdekelne, ami méri a havi valós fogyasztást. Valamint ha kihuzzák nem tűnik el róla az előző adat. Legjobb lenne egy falra szerelhető konnektor. De olyat sehol sem találok. Esetleg ötlet? Én ezt találtam:
https://www.conrad.hu/hu/energiafogyasztas-mero-lcd-000-999999-kwh-basetech-energy-monitor-2000-1302517.html?gclid=CjwKCAjw5Ij2BRBdEiwA0Frc9RIUgiNajyiUQqrxCm0dWeZPJ-ANsopWSaP74UfA48Bo3xrWsJCsihoC6G0QAvD_BwE
A zene által önmagukat élvezik a szenvedélyek
-
McLaca
őstag
[ Szerkesztve ]
-
jajus
friss újonc
válasz fasterware #604 üzenetére
Szevasz!
Bár 7 éve írtad ezt a hozzászólást. Érdeklődnék, hogy erre az elemcserés hibára volt-e megoldás anno? -
monchichi20
aktív tag
Sziasztok,
1.Most mi a legjobb mérő (valami okos kéne mert elég lehetlen helyen van a hoszabitó).
2. Ez a bw a legjobb most beépitösként, vagy van már más márka is pl xiaomi,
3.:Idén tervezek légkondit, de az a biztositó szekrénybe lenne beköve, van olyan ami azt tudja mérni így? -
slylecz
csendes tag
Sziasztok!
Ha valaki foglalkozott már hasonlóval és képben van, akkor szívesen fogadom a tapasztalatait.
Van egy "Orno OR-WE-501" digitális fogyasztásmérőm. Ennek van impulzus kimenete, amivel ki lehet olvasni, hogy mennyi "kWh" ment el...
Itt egy adatlakp róla: https://shopdelta.eu/pdf.php?page=shop/instruction&product_id=12034
Ami nem világos, hogy ezt hogyan kell elképzelni? Mint egy "NO" relé kimenetet? Kötök rá 5V-ot és ezt kapcsolgatja? Ha ez így van, akkor nem értem a " + és - " jelölést...Köszi
-
Aprósólyom
addikt
Aki esetleg a lehető legolcsóbban keres pontos fogyasztásmérőt, annak nyugodt szívvel ajánlom a Brennenstuhl PM 231 E típust. Itt a gyártói linkje.
Olcsóbb helyeken már 5000Ft körül rendelhető. De átlag villanyszerelő boltban, ahova szállít a menta-vill, ott is csak 7000-7500Ft. Én így vetem.
+/- 1% mérési pontossága van és már egész alacsony teljesítményt is mér, ami az eszközök készenléti fogyasztási tartományába esik: 0,2Watt - 3600Watt2 hátrányát tudom felróni:
- Az elemtartó fedél nagyon passzentos és a műanyag nem tűnik túl erősnek, ezért csak óvatosan az elemcserével.
- kWh fogyasztás csak 1 tizedes jegyig jelzi ki.
(Kis fogyasztású eszközök (pl. 2-12Wattos router/modem) rövid idejű átlag teljesítmény mérésére számolni kell: beprogramozod 1kWh-ra eső költséget. A költséget 1 percenként frissíti és 2 tizedes jegy pontossággal kijelzi, így egy kis számolással pontosan kiszámolható az eszköz adott, rövid (pl. 10-20 perces) időszakára vonatkoztatható átlagteljesítmény.)Jevons paradox
-
Sziasztok
Tanácsot kérek ha még él ez a topic.
Olyan trms képes fogyasztásmérőt keresek amivel pc fogyasztását is lehet mérni, kíváncsi vagyok mennyi energiát fogyasztok átlagosan. Keresgéltem de ezt a funkciót vagy nem tünteti fel a gyártó/forgalmazó vagy valami eszement 30e+ os árakat találok. Vagy én vagyok béna.
Esetleg van valakinek valami tippje?
[ Szerkesztve ]
-
ACMilan1899
újonc
Érdelődnék, hogy valaki tudna véleményt egy Voltcraft SEM6000 fogyasztásmérőről?
-
mephisoft
csendes tag
Ismert okokból érdekes téma lett ez idehaza. Előástam a szekrény mélyéről a konnektorba dugható fogyasztásmérőmet (így néz ki: https://elektroshop.hu/termek/gao-0785h-digitalis-fogyasztasmero-halozati-dugaljba-csatlakoztathato/ bár vagy tíz éves), hogy akkor most lemérem a mosógépet, kenyérpirítót és a mindenféle folyton működő cuccokat, mint 3 router, set top boxok, NAS, … Sajna a kisebb fogyasztású dolgokra nullát mutat – pedig a kézzel tapogatva egyértelműen melegszenek a routerek és a set top boxok is. Az a kérdés, hogy egy másik olcsó, de az adatlapja szerint kis teljesítményű dolgot is elfogadhatóan mérő cucc meg tudja mérni ezeket, vagy ezek az olcsó (5-8eFt-os) bizgentyűk csak ohmos fogyasztókat mérnek jól, és az ilyen kapcsoló üzemű tápokkal működő dolgokkal nem boldogulnak? Van ajánlásotok az ilyen router, NAS, set top boX típusú dolgok kiméréséhez?
-
ak91
újonc
Tapo P110-ről van valakinek tapasztalata? Milyen alternatívái vannak a wifisek között?
-
-
bepken
veterán
sziasztok!
vettem egy EM-3000 fogyasztásmérőt, eddig kisebb fogyasztású cuccokat kötöttem rá, de alapvetően a PC fogyasztást szeretném mérni vele.
elvileg a használati írja is, hogy ne használjuk elosztóval, stb....de szerintetek mennyire veszélyes rádugni azt az elosztót, amiről a teljes gép megy? (PC + 2 monitor)╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
-=MrLF=-
senior tag
Sziasztok!
Én ezt nézetem ki [arukereso.hu - Gosund SP1] van belőle 2db-os, 4db-os készlet is.
Wifis, távolról kapcsolgatható, időzíthető, méri a fogyasztást.Ezzel vagy hasonlóval van tapasztalata valakinek?
protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
Ryu
tag
válasz -=MrLF=- #854 üzenetére
Szia!
Vettem az említettből pár darabot. Saját alkalmazást szerettem volna használni és mivel ez Tuya kompatibilis reménykedtem benne, hogy sikerül megoldani. Az még kérdéses volt, hogy mi történik áramszünet után, vissza kapcsol-e, Wifi-vel mit kezd ilyenkor stb., de szerencsére jól vizsgázott.Így osztottam el az ingatlanba:
- 1db, smart tv, smart box, router
- 1db, hűtő
- 1db, 2 pcA saját app-ja és az én általam összesített mérések majdnem azonosak, az app azt hiszem tizedesre kerekít, az eltérés ebből fakad. Hogy ezek valójában mennyire pontosak az jó kérdés, főleg, hogy a fejlesztői integrációban felbukkanó paraméterezés szerint, lehet valamennyire kalibrálni, szóval nem tippelném 100%-ra.
Beüzemelés gyors, áramba be, kell egy mobil és az app, wifire felkapaszkodva egyből egymásba szeretnek. Onnét semmi teendő, csak ha időzíteni, stb. akarsz. Az app rendben van, tudja amit ilyen kínai okosotthon app-tól ellehet várni; scene-k, szobák, valamennyi paraméterezési lehetőség, stb.
Ha nem gond neked, hogy küldi Kínába az adatokat, akkor nagy csalódás nem lesz. -
blg
senior tag
válasz -=MrLF=- #854 üzenetére
vettem egy 4-es csomagot. fogyasztásmérési céllal
Próbáltam mérni vele a TV/házimozi erősítő/STB fogyasztását, de fél óra alatt 5-6x ki és bekapcsolta a házimozi erősítőt, a TV-t ebből vagy 2x.
A 4-es csomagból kettővel is ugyanezt csinálta, a másik kettővel már nem volt kedvem kipróbálni.
Nem tudom, ez bug vagy feature, de nem vittem vissza...
Két klíma, egy hűtő és egy mosógép van most rákötve a négy kapcsolóra. Ezekkel jól működik. -
-=MrLF=-
senior tag
válasz Miska0330 #852 üzenetére
Szia!
A TP-Link Tapo P110 tapasztalat érdekelne, ha írsz róla köszi.
(A Gosund SP1 hasonló lehet [1 db 3860,- Aqua], [4 db 11690,- Anitel] )Szerk.: Köszi a tapasztalatokat!
[ Szerkesztve ]
protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
zseko
veterán
Nekem ugyan másfajta van, de most a szobámban egy hete minden ebbe van bedugva egy darab elosztón keresztül (meg ebbe az elosztóba folytatólagosan másik három... hogy mindenhová elérjen ). A PC, a két monitor, hozzá a hangfal, egy 55"-ös oled tévé, a router, az éjjelilámpa, a telefon és tablet töltője, egy ventilátor - és most jut eszembe, az előbb még vasaltam is jó fél órát... 3650W-ot ír mérési határnak, szerintem amíg annak a közelébe nem megyek addig nem lehet gond.
Azt gondolom, leginkább azért írja hogy ne használjuk elosztóval, hogy ne menjen róla egyszerre például egy mikró, egy vasaló, meg egy mélyhűtő, plusz télen egy olajradiátor, ezeket biztosan nem bírná el egyszerre.
HR24.hu
-
csibuka85
senior tag
Sziasztok !
Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy melyik fogysztásmérőt érdemes venni. Sajnos nekem 2 db 6 os egymásba dugott hosszabbítóm van amiben vannak a gephez tartozó dolgok is. Tudom hogy nem lehetne 2 db elosztót egymásba dugni de máahogy nem tudom megoldani , mert a másik 2 db 6 os elosztóban TV router + egyéb külső winchesterek vannak bedugva.Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
Jabby
őstag
válasz csibuka85 #859 üzenetére
Én is várom a választ, hogy melyik fogyasztásmérővel rendelkező WiFi-s dugaljat érdemes venni, ami normális appal is rendelkezik (pillanatnyi-, napi-, havi fogyasztás megnézhető, áramszünet esetén nem felejti el az addigi adatokat, stb.).
"Tudom hogy nem lehetne 2 db elosztót egymásba dugni"
Nem gond, ha nem terheled túl, vagyis 13A-nál nem nagyobb a fogyasztók össz. teljesítménye.
Ez több mindentől függ, de általában a hosszabítók a legkisebb keresztmetszet, gyakori az 1,5 mm2 vezetékkel gyártottak. -
Szia,
Nem tudom, hogy normális-e, azonban én most ezt használom: [link]Az appja a Play áruházon fent van Gosund néven. Egyszerű használni, könnyű összehangolni a wifivel és igazából a lényeget tudja. Több dugaljat tudsz távolról ki-be kapcsolni, méri ezeknek a fogyasztását, a feszültséget, az áramerősséget, teljesítményt. Időzítő is van rajta, ha esetleg szeretnél valamilyen rutinszerű ki-be kapcsolást beállítani az adott dugaljra. Gyerekzár is van rajta.
3000 ft/db ár szerintem teljesen jó. Nyilván van ennél jobb termék is, de eddig nekem ez bejött.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
stuka20
aktív tag
Üdv!
Csak a fogyasztást szeretném mérni, ez jó vétel lehet vagy túl drága szerintetek ?
Legyen minőségi és ne mérjen össze-vissza. Inkább ilyet vennék, mint okos konnektort. Azt hallottam ezek pontosabban mérnek.[ Szerkesztve ]
-
DrDoktor
senior tag
Hali van valami olcsó ajánlatwifis fogyasztásmérőre aminek van memóriája.Csak pár naponta tudna wifire kerülni a cucc.
A szerelem az szerelem ahogyan a propaganda is propaganda ukrán és orosz oldalon is!
-
Fboy
aktív tag
Én egy Gosund EP2 [link] -t vettem nem rég, de eddig vegyesek az érzéseim.
A mérés pontosságáról nem tudok nyilatkozni, mivel nem tudom mivel összehasonlítani.
Wifire viszonylag egyszerű volt csatlakoztatni, viszont a szoftverével nem vagyok megelégedve - nekem nagyon "kínai". Rengeteg reklám, amiket ugyan le lehet tiltani, de ne legyen már alapból egy olyan termék programja tele reklámmal amiért fizettem.
Illetve a statisztikákat keveslem. Látni az aktuális fogyasztást, illetve egy darab kimutatás van a korábbi napok fogyasztásáról.Van valakinek esetleg tapasztalata más fogyasztásmérős okos konnektorral?
-
JohnnyWeiss
tag
Lehet rossz helyen járok, de hátha tud valaki segíteni.
Van egy elég régi Voltcraft Enegy Check 3000-es fogyasztásmérőm. Nagyjából jó értékeket mutat, de most megmértem vele egy régi 7 W-os Ikea-s energiatakarékos égőt, amire 5,5 W-ot mutat.
Ha ezt egy Voltcraft-os TRMS-es lakatfogóval (VC-330) mérem meg, az azt mondja, hogy 0,048 A folyik át rajta, tehát a fogyasztása: 0,048 * 236 V (ennyit mérek feszültségnek) = 11,3 W.
Az égőn a 7 W mellett az is ott van, hogy 55 mA az áramerősség. Ezzel számolva pedig: 0,055 * 236 = 12,98 W lenne a fogyasztás.Valótlan a 7 W ami rá van írva? Vagy a fogyasztásmérő nem tud ilyen kis áramfelvételt jól mérni? A lakatfogó tévedne? Vagy rosszul számolok?
Van egy Ikea-s 1W-osnak árult LED égőm is, arra 0,008 A-t mond a lakatfogóm, ami 236 V-os feszültséggel számolva 1,89 W, ami majd a duplája, mint amit ráírnak.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Kupon kunyeráló
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Renault, Dacia topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek