- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- GPS a Holdon: készül az európai rendszer
- Tőzsdére lépés miatt egyezkedik az OpenAI és a Microsoft
- Bluetooth hangszórók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fotós kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Végre vettem egy Voltcraft Energy Monitor 3000-et , elég drága, de olyat akartam ami helyesen mér és kijelzi a cos(fí)-t is. Korábban egy Düwi mérőm volt, ami rosszul mérte a teljesítménytényezőt. Utóbbit eladtam.
Viszont lehetséges az, hogy egy BeQuiet Straight Power E9 400W-os tápnál 0,66-0,70 cos(fí)-t mutat? Modern H77 chipes lap, Sandy Bridge procival, Win8 idle fut, 34W-ot mutatott 0,66 cos(fí)-vel, majd 41W-ot 0,70 cos(fí)-vel.
Azt gondoltam hogy a táp aktív PFC-je miatt 0,99 körülinek kellene lennie a teljesítménytényezőnek! Nem?
-
Perillustris
senior tag
Tud valaki kölcsön adni egyet egy hétre?
-
fecke78
senior tag
üdv
Valaki meg tudja mondani nekem van egy voltcraft cost control 3000 kütyüm
Mikor meg akkarom adni a fogyasztás ÁRÁT azaz 45 ft akkor azt hogyan kell beirni
0.000 € ban van megadva a lehetőség .
Hogy írom be , a tizedesvessző miatt kérdezem
köszi -
kondás
tag
Esetleg valaki meg tudná mérni mennyit vesz fel egy ipad 3 töltés közben? Persze ehhez kell egy készülék
-
mr_ricsi
veterán
A mérődnek nincs készenléti állapota. Mióta a szalagot kihúztad, megy az elemekről. Ez a jövőben is így lesz, ezért amikor nem használod, érdemes az elemeket kiszedni.
Viszont azt nem tudhatod, hogy a gyári elemek milyen állapotban kerültek hozzád. Hogy meddig bírja, majd akkor derül ki, ha veszel bele egy garnitúra jó minőségű elemet. -
Boci_83
őstag
Hi all!
Kb 1 hónapja vásárolt SilverCrest fogyasztás mérőmben megadta magát a 3db gomb elem. Mikor üzembe helyeztem, én téptem ki a fóliát az elemek érintkezői közül...
Ennyit bír, vagy ez egyedi eset?
-
törölt tag
válasz
Mice_007 #566 üzenetére
Ha valakit még érdekel az aldis GT-PM-04 -nek itt van leírása, de sajna német:
[grüssenmüssen]
(én a gugli fordítóval olvasgattam, egész tűrhető)A nullázás:
Tartsuk folyamatosan lenyomva a display gombot, majd 3mp-ig a value/+ gombot. Ha villog az egész képernyő, a display gomb elengedése nélkül nyomjuk 3 mp-ig a set/ok gombot. -
ledgeri
nagyúr
Még mindíg a voltcraft energy check a legjobb belépő-szintű mindenes (izzótól pc-ig) mérő?
Miben másabb a célcsoportja az energy monitornak?
-
kisninja
őstag
HI all van viszonylag olcsó fogy mérő a Pécsi Lidl ben kiárusítás kereteiben. 1990Ft SilverCrest 3év gar
Lehet más Lidl ben is van ilyen akció (Külső sátorban van egy csomó cucc) -
Boci_83
őstag
válasz
mr_ricsi #586 üzenetére
Készenlétiben nem sok készülék van nálunk, nincsenek felesleges beltérik, meg anyámtyúkja, a szgépem hosszabítóját pedig már jó ideje kikapcsolom éjszakára, engem irritál a sok világító biszbasz...
de minden képen megmérem ezeket is...
Viszont a szerszámgépekre leszek még nagyon kíváncsi, pl.: sarokcsiszolók, fúrók, kompresszor, inverter.. stb.. -
-
Boci_83
őstag
válasz
mr_ricsi #584 üzenetére
Van 1 fázisú villanymérő is és 3 fázisú is. Holnap minden képen kipróbálom az egy fázisúval..
Egy hosszabb ideig tartó (egy-egy fogyasztón napokig rajta hagyni) mérést tervezek, szépen lemérem mindennek a fogyasztását itthon. Vízmű, hűtők, mikró, mosógép... Számomra teljesen nagy megdöbbenés, azt hittem sokkal többet fogyaszt 2 nap alatt a vízmű, eddig 0,4KW áram fogyott, ami valljuk meg nem olyan sok... mondjuk nagy mennyiségű víz fogyasztás nem volt, csak általános fürdés, fogmosás, kézmosás.
Viszont holnap egész nap a mosógépet pakolja anyuci.. -
mr_ricsi
veterán
"Azt szeretném megkérdezni, mivel tudnám a mérését leellenőrizni a legpontosabban?"
Hitelesített villanyórával, vagy valami TrueRMS-es fogyasztásmérővel.
De a mérési pontossága nagyon függ attól, hogy mennyire szabálytalan az áram jelalakja, ezért a hitelesítéséhez egy nagyon komoly mérési sorozat kellene.
Mérj le vele 100W-os hagyományos izzót, és 20W körüli kompakt fénycsövet. Pár perc melegedés után 1-2% pontossággal a névlegeset kell mérned.
Kicsi fogyasztásoknál -10W alatt- viszont nem pontos a mérőd (tapasztalat)."Minden itthon fellelhető fogyasztó mérésére alkalmas?"
Igen, de pontossága változik. (lásd feljebb)"Elképzelhető az 1300W-os LEO házi vízművem, valójában csak 1170 W-ot fogyaszt folyamatos üzemben?"
Igen, simán. Porszívóra, hajszárítóra, mindenre többet szoktak megadni a valóságosnál. -
Boci_83
őstag
Üdv!
Vásároltam egy SilverCrest fogyasztás mérőt a Lidl-ben. Azt szeretném megkérdezni, mivel tudnám a mérését leellenőrizni a legpontosabban? Minden itthon fellelhető fogyasztó mérésére alkalmas?
Elképzelhető az 1300W-os LEO házi vízművem, valójában csak 1170 W-ot fogyaszt folyamatos üzemben? -
Teodor52
senior tag
Köszönöm az infókat!
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Tudtok valami jó minőségű fogyasztásmérőt ajánlani?
-
rii
nagyúr
sziasztok.
tud valaki ócsóé fogyasztásmérőt?
2-3.000 Huf? -
ledgeri
nagyúr
Üdv!: Van ide vissza-vissza járó debreceni?
-
Dragon27
senior tag
válasz
mr_ricsi #570 üzenetére
Igazad van hogy rosszul címkézét termékek ., de látom hogy az ecolite termékeit kerüljem ...
Hagyományos izzó : Philips 60W eredmény 62W //
kompaktfénycső : Electronic 15W eredmény 16W
így elég pontosDe tanultam hogy ezt a márkát messziről kerüljem .. kompaktfénycső: ecolite 25W eredmény 15W
gratulálok ecolite
/*/
Köszi
-
Dragon27
senior tag
Sziasztok
Digitális fogyasztásmérőm Solid DT 22 : Digital Multimeter segítségével beállítottam feszültséget DT 22 hogy pontos értéket kapjak . Így a 2 készülék most azonos értéket mutat .
eltérés
Kalibrálás utánA probléma az hogy a fogyasztási érték mindig alacsonyabb : ventilátor 35W : mérés 28W, 226V , 0.12A ,/*/
forrasztópáka 60W : mérés 52W , Vízmelegítő 2000W : mérés 1850WMost ez a Solid DT 22 ennyire pontatlan ?
-
batagy
őstag
Sziasztok!
A Voltcraft SBC-500-as tud teljesítménytényezőt (cosinus fí) kiírni?
Kösz!
-
Mice_007
tag
hali, meg tudja valaki mondani, hogy a GT-PM-04 -es fogyasztás mérőt (aldiból van) hogy kell kinullázni?
köszi
-
Tbs82
tag
válasz
zozo 0011 #562 üzenetére
Szerintem akkor lehet kuka.....
Bár azt is érdemes megnézni, hogy nem e elállítottál rajta valamit.
Szét kellene szedni lehet és megnézni, hogy nem e valami beragadt vagy bármi...
Esetleg egy multiméterrel bemérni, hogy minden patent e a nyomtatott áramkörön.De ha nem szeretsz vele szórakozni akkor vegyél újat.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
zozo 0011 #556 üzenetére
Távolról diagnosztizálni csak Sámuel képes a TeleJósdából. Itt a PH!-n csak sokkal gyengébb képességű mérnökök és műszerészek vannak, nekik viszont szükséges, hogy kézbe vehessék a hibás készülékeket, esetleg még beléjük is kell nézniük, sőt, sok esetben még műszeres méréseket is kell végezniük a hibamegállapításhoz.
-
Gus
aktív tag
Sziasztok!
Egy ilyen kütyüm van, de sajnos már elkallódott a használati utasítása.
GT-PM-04
[link]
Valaki tudna linkelni egy leírást, hogy hogyan kel értelmezni az adatait?
Hűtőszekrényt kellene mérni, de olyan sok fogyasztás jött ki,hogy annyi nem lehet. -
zozo 0011
csendes tag
Sziasztok! Pár éve vettem egy somogyi em 01-es fogyasztásmérőt. Az elején jól mért,aztán egyik napról a másikra kb a 4szeresét méri a valós helyett. Most pl a laptopra 95w-ot mér feltöltött akkuval netezés közben. Mi a hiba?
-
Tbs82
tag
Lidlbe vagy Aldiba van még akciósan fogyasztásmérő?
-
_seth_
veterán
Én is beszereztem egy ilyet: [link] (Aldi, 3490-).
Szerintem is pontos darab 40W izzó 40,3W-ot mutat, az energiatakarékos 11,7 és 11,8 között ingadozik és többet is kiír mint ami érdekelne
-
Henk
veterán
Már nyomtam rajt reset-et párszor elemcsere után, de azzal alapbeállításra áll és ennyi. Minden érték 0-t mutat ezért gondoltam, hogy vége esetleg valamit állítani kell de inkább az elhalálozást valószínűsítem. Bedugom a konnektorba és 1-2 V-ot mér, nekem ez is fura azért itt 220-at kéne mutatnia, nem?
-
Ribi
nagyúr
válasz
Teodor52 #528 üzenetére
A géped fogyasztása teljesen normális. Nekem is hasonló értékek jönnek ki (még 4850 vgaval) játék alatt.
Játék alatt nincs használatban sem a proci, sem a vga minden funkciója, így azok nincsenek is teljesen leterhelve. Van pár tesztelő progi amivel meg lehet hantani úgy, hogy a 215W felszalad simán 260-270-re. -
Henk
veterán
Hali!
Nekem is ez a Düwi 05370 van, bár már jó ideje nem használtam. Ma kellett volna így előkerestem de persze az elem lemerült benne. Kicseréltem őket és ettől életre is kelt a kijelző de nem mér semmit minden érték 0 rajt. Próbáltam állogatni de nem jutottam semmire. Ez azt jelenti, hogy időközben leadta a szerelést az eszköz vagy van valami beállítás amivel életre lehet kelteni? Nem emlékszem régebben, hogy működött de úgy emlékszem nem kellett rajt állítani semmit.
Köszi a válaszokat.
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Csak most találtam ezt a topikot.
Nekem egy OBI-ban vásárolt fogyasztásmérőm van, pár éve 8eFt-ot adtam érte, a típusa Düwi 05370.Amikor a számítógépet mértem vele, nekem is már gyanús volt, hogy a teljesítménytényezőre 0.4 körül értéket mutat, holott Active PFC-s Seasonic tápom van, a cos fí-nek 0.99 körülinek kéne lennie.
Tehát akkor az enyém is rosszul méri a hatásos teljesítményt?
A Conrad-os Voltcraft akkor helyesen méri?
Köszönet!
-
McLaca
őstag
válasz
Teodor52 #528 üzenetére
A porszívóra a magyarázatot marketingosztálynak hívják.
Minél nagyobb számok vannak a dobozon, annál csábítóbb a kütyü. Pedig a szívóteljesítmény és a vákuum erőssége (hPa-ban) számít, de azt csak elvétve adják meg (Samsungnak szokása). Ha valóban 1800W-os, akkor az maximális teljesítmény, a "normál" az általában -200W. Jelen esetben úgy tűnik, a marketingesek ceruzája vastagon fogott. Vagy a fogymérő csal, de ennyit talán nem.Üdv!
-
mr_ricsi
veterán
válasz
kalmarattila #529 üzenetére
A Lidl-ös olcsóbb, a Conrados meg jobb.
-
kalmarattila
csendes tag
Aki fogyasztásmérőt akar venni, mától akciós az ALDI-ban...
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Egy kis információra lenne szükségem!
Van egy BaseTech Cost Control 3000-es készülékem amivel a háztartásban lévő összes készülék fogyasztását lemértem és közülük a fagor 1800 Wattos porszívó és az 500W-os FSP Hexa fogyasztásával kapcsolatban vannak kételyeim!
Alaplap: Gigabyte GA-MA790XT UD4P
Videókártya: ATI Radeon hd 4850 512MB Ram
Proci: AMD PhenomII x2 545 3GHz
Ram: 2GB Kingmax,2GB Geil Vaule 1333MHz
HDD: 3,5" 500GB WD Caviar Green 32MB cache 5200rpmés egy samsung dvd íróm, továbbá a referencia szellőztető ventilátorokon kívül még 2 thermaltake (AF0025 AF0053)
Medal of Honor limited edition (2010) game-t futtattam maxra állítva mindent ami a videóbeállításon belül van és a BaseTech szerint 215 W-ot vesz fel a hálózatból.
Aminek a 80%-át vesszük akkor 172W-ot ad le az egyes hardvereknek.Az eredményt azért keveslem mert mind a cpu mind a gpu az aida64 szerint 90-100% között van.
A processzorom max 80W-ot a videókártyám meg 120W-ot fogyaszthat.A másik kérdésem, hogy a porszívó a fogyasztásmérő szerint 1800W helyett 1350-1370W közötti a teljesítmény felvétele.Mivel magyarázható a különbség???
-
ledgeri
nagyúr
6.oldal, lapközép, alj felejtős?
-
-
szacsee
nagyúr
Üdv Urak!
Itthon van egy ilyen jóképességű fogyasztásmérőm.
Izzó, hűtő stb mérésére frankó, de PC-nél, laposnál elhasal.
Kicsit visszaolvastam és sejtem, hogy ez nem pontos a fenti eszközöknél.
Múltkor egy kisgépet Codegen 400-as táppal 30W-ot mért, Delta táppal pedig lazán 60W felett.
Mit ajánlatok ilyen célra, ami biztos jó erre a célra és viszonylag pontos.
Nem 50-100K-s műszer kellene ami számomra elérhetetlen "hobbicélra".
Válaszotok előre is köszönöm! -
Giggles
tag
hali
le lehet valahogy mérni, hogy csak a cpu+vga mennyit fogyaszt?
-
veze
őstag
a LIDLben tegnap láttam fogyasztasmérőt pont olyat ami nekem is van, 2450 Ft volt az ára...
-
pacman789
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek tapasztalat ezzel kapcsolatban?
http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=1482073046Mosógép hűtő laptop ilyeneket mérnék.
Előre is köszi!
Üdv
pac -
mr_ricsi
veterán
A vasalón a feltüntetett teljesítmény elsősorban reklámadat, másodsorban elektromos készülékeknél a legnagyobb fogyasztást szokták megadni. (Mert így lehet becsülni az összes készülék összesített fogyasztását, hogy a biztosítékot ne vágják ki.)
De ha a 2000 W a legnagyobb üzemi fogyasztás, akkor a 100°C-hoz képest 200°C-on a fűtőszál ellenállása 1,5x nagyobb, tehát a teljesítmény 1333W-ra adódik.
(A fűtőszál valószínűleg egy vas-ötvözet, ezért a vas hőmérsékleti együtthatójával számoltam.) -
válasz
mr_ricsi #505 üzenetére
Ebben igazad van, de én úgy értelmeztem, hogy a legmagasabb hőfokra állított vasalónak a legkisebb a fogyasztása. Ez pedig nem igaz. A bekapcsoláskor keletkező nagy áramfelvétel pedig szerintem csak akkor számít igazán, mikor hidegről kapcsol be a vasaló, mert ilyenkor tényleg pár másodpercen keresztül nagyobb áramot vesz fel, mint a névleges, de miután a cekasz, és így a talp felmelegedett, ez már nem játszik számottevő szerepet a fogyasztásban (meg egyébként se nagyon). Pillanatnyi értéket nézve lehet, de ugye a vasalót nem pár másodpercig használja az ember.
-
válasz
mr_ricsi #503 üzenetére
Hali,
Ezt most nem vágom: a vasaló annál kevesebbet fogyaszt, minél melegebbre van állítva a termosztát? Az addig okés, hogy ugye a vasaló állandó terhelés, ha be van kapcsolva, és a fűtőszál is aktív (olyan vasalót még nem láttam, amiben lennének teljesítmény fokozatok, és ennek megfelelően többrészes cekasz - de lehet, hogy van...). Tehát, ha rája vagyon írva, hogy pl. 2000W - 230V, akkor ilyen esetben azért kb. ennyit is fogyaszt. Ha pl. maxra van tekerve a termosztát, akkor miért fogyaszt kevesebbet? Józan paraszti eszemmel azt gondolom, hogy mivel így a legmagasabb hőmérsékleten kell tartani a talpat, így ebben az üzemmódban fog a legtöbbet fogyasztani, hiszen ebben az esetben kell a legsűrűbben bekapcsolni a fűtőszálat.
Vagy nem jól gondolom? No offense, tényleg érdekel, hogy jól gondolom-e, vagy sem!
-
mr_ricsi
veterán
60-100W-os hagyományos izzókkal és 10-20W-os kompakt fénycsövekkel ellenőrizd, hogy valóban jól működik-e.
A vízmelegítő nem lehet pontos a gyári szórása miatt, a vasaló pedig annál kevesebbet fogyaszt, minél melegebbre van állítva a termosztátja. Tehát ha ezekkel pontos, az inkább gyanús.
-
Nekem is ilyen van. Egy 30W-os GU10-es halogén izzóra mért 45W-ot, viszont más mérések esetén viszonylag pontos volt (2000W-os, 220-240V vízmelegítőnél pl. kerek 2000W-ot mért, de a vasalónál is elég pontosan hozta a ráírt adatot). Most akkor a GU10-re írt 30W a fals??? Pedig, tudomásom szerint az izzó az tisztán Ohm-os terhelés, semmi furmány nincs benne (a kezdeti relative nagy áramfelvételt leszámítva)... Ezen eléggé elgondolkoztam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest