Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Androidos tablet topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen monitort vegyek?
- Mini-ITX
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Klown
aktív tag
válasz DonMaster #25609 üzenetére
Beszúrom ide is a sat.hu fórumára írt post-omat:
Felhívtam én is a villanyoszlopokon lévő (XVI. ker., Sashalom) telefonszámon az üzletkötő komát. Korrekt volt, sajnos nem ígért semmit. Mondta, hogy az első ütemben (jelenlegi), ill. a második ütemben (tavasz) sincs benne a Centenáriumi ltp... Annyi tanácsolt, hogy érdemes 2-3 havonta megpingetni őket, hátha... Bár túl nagy sanszot nem adok a dolognak, mivel amikor a TvNetWork eladta a hálózatot, akkor is a PR Telecom vettem át és adta tovább a HWR-nek, pedig a volt TvNetWork-ös hálózatok zömét a DIGI vette át. (Sajnos ezt itt a Centin pont nem! )
Annyi bíztatót láttam már, hogy a BKV buszok oldalán megjelent egy UPC-s reklám, hogy következő megálló: XVI. kerület. Hátha! Miért van így infrastruktúrálisan elátkozva ez lakótelep?!
Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>
-
-
Klown
aktív tag
válasz TeeJay #28057 üzenetére
UPC sincs bent. A kerület egy részén a T-Kábel van bent, a másik felén pedid egy HWR nevű cég. (Sok álnéven fut: Drávanet, HWR, LRT, stb. De a tulajdonosi kör ugyanaz. Állítólag a régi TvNetWork-ös (R.I.P.) brigád van a színfalak mögött.) Ahol én lakom csak ez a HWR van, ill. a T-nek optikája, ami baromi drága és ahhoz képest lassú, semmit nem ad. Még a koax is sokkal versenyképesebb alternatíva T optikájához képest. (Hiába van kiépítve, a kutya nem igényli. Nem véletlen! Az ügyfelek nem hülyék!)
A kerület kertvárosi részén kánaán van: T és újabban UPC és Digi egyszerre, a lakótelepeken meg lósz@r sem. Sikerült beszélnem egy UPC-s ügynök hölggyel és sok igérgetés után azt mondta, hogy a UPC-nek csak az ELMÜ-vel van szerződése, hogy a villanyoszlopokon vezethet. Na mármost a lakótelepeken nincs villanypózna, csak alépítmények. Erre pedig vagy az önkormányzati korrupció és/vagy bürokrácia, vagy a konkurencia vétója végett nincs engedélyük. (A pontos okát én sem tudom.)
A Digi meg elmehet a búsba. Van egy nem túl hangoztatott leányvállalatuk (I-TV Zrt.). Na ők azt csinálják, hogy kibérlik a kis helyi sufni cégek hálózati kapacitását, majd azon keresztül szolgáltatnak kábeltévét, de úgy hogy továbbra a is helyi cégnek fizetsz, velük vagy kapcsolatba. Na ez van a HWR esetében is. A TV az szinte 1 az 1-ben Digi, csak a saját kis sápjukat is ráteszik. (Digi árai +20%) Sajnos ez csak a TV-re igaz. Net és a telefon továbbra is HWR-es. Hasonló árakon 1/10-ed sebességű kábelnet van csak.
A Diginek biztos bevétele ily módon megvan és még meg se kell erőltetni magát. (Technikát kiépíteni, ügyfélszolgálatot fenntartani, előfizetőkkel kapcsolatot tartani, stb.)
Ami az ultimate kib@szás, az a kartell rendszer, ami a szerződésbe bele van kódolva! Azaz, ha valamelyik helyi sufni (HWR, Aktív1, stb.) leszerződik az I-TV-vel, akkor a szerződésben benne van, hogy a Digi nem épít rá az adott hálózatra, tehát esély sincs a Digi-re, mint konkurenciára.
Így esett meg, hogy az egész kerületben elérhető a Digi, csak a lakótelepeken nem. (Legalábbis a HWR területen biztosan.)
Egyedül abban bízhatok, hogy a UPC előbb-utóbb szerez engedélyt az alépítményes kiépítésre...
-
Klown
aktív tag
válasz sunpower #28118 üzenetére
Nálam TV-n már a digitális adások okésak. Ma volt a szerelő (mily meglepő módon TvNetWork-ös kertész/szerelő nadrágban ), de az I-TV-s kartell rendszerről ő se tudott. Ha érdekel, akkor van róla videó: itt. Kérdezgettem, hogy a nettel kapcsolatban várható-e javulás, sebesség növekedés. Sajnos nem tud róla. Csak, hogy tesztként kipróbálták a fejállomáson a modemet, az 300 mbps-t tudott ott max. A TV-t 1:1-ben a Digi-től kapják a BIX-en keresztül, mint IP stream-et. (Nem véletlen van a Digi-nek is IPTV-je, csak hát nem reklámozzák...)
Neked annyival azért jobb dolgod van, hogy ha kell gyors net, akkor akár a UPC-t is beköttetheted a net miatt a HWR mellé. Itt a Cenenáriumi ltp.-en córesz. Van 1x ezerért T-s optika. (A HWR-s szerelő is röhögött, hogy az senkinek nem kell. Nem is értem a T-t, hogy minek húzza be drágán, ha utána az árképzéssel visszatartják a keresletet. )
Sajnos kezd beigazolódni a vidékiek siráma, hogy Digis területre születni kell.
[ Szerkesztve ]
-
Klown
aktív tag
válasz wwenigma #28127 üzenetére
Nyílván előtte fel kell mérni az igényeket! Szerintem egy falu előfizetőinek 80%-át át tudnák záros határidőn belül csalogatni magukhoz. (Miután lejáratak a hűségidők.) De nem kell vidék, meg kilométeres kábel ehhez! Budapest, panel, sok ember 1 helyen és még sincs semmi. (Esetemben se Digi, se UPC)
A probléma a kartellezéssel van! (Ld. I-TV) Könnyen jött pénz a Diginek, szinte a semmiért cserébe! Ok, ezen túl is tenném magamat, ha 1:1-ben az lenne elérhető az I-TV-s területeken, mint a Digiseken. (U.a. a minőségi politika.)
[ Szerkesztve ]
-
Klown
aktív tag
válasz mlinus #28134 üzenetére
Üdv!
És mire sikerült váltanod? (Digi?) Vagy elköltöztél?
Sajnos én kénytelen voltam újabb rabigát vállalni, mivel nem akarok többet fizetni, váltani meg nincs mire. Már ígérgetés sincs...
Nekem tegnap cserélték le a modememet a legújabb Thomson-ra. (Fehér színű, DS3-as, VOIP-es.) Szóval friss a dolog, de eddig betonstabilan hozza a 40/4-et. Majd meglátjuk...
A szerelő srác azt mondta, hogy a jelszint jó (7x dB), pedig 3 felé van elosztva 2 db splitterrel a jel. A net eddig stabilnak tűnik, a digitális adás jó, nem kockásodik, viszont az analóg nagyon moslék. (Még jó, hogy nem vagyok rászorulva!)
-
Klown
aktív tag
válasz DonMaster #28763 üzenetére
Szia!
A Centit elfelejtheted, mivel jan. 1-el kartelleztek le a HWR-rel... (I-TV Zrt.-n keresztül) Én is emiatt szívok. 4700-ért van 40/4, ez van. Esetleg T optika, de az meg vastagon 1x k, ha a 100 mega feletti csomag kellene. (Nem véletleg üresek az lépcsőházi T-s ONU-k.)
ICT téren elátkozott bermuda háromszög, ez az amúgy szerethető kis lakótelep.
-
Klown
aktív tag
válasz DonMaster #28768 üzenetére
T optika = Telekom
Ingyen HBO? Arra gondolsz, hogy digitálisan 2 héttel ezelőttig kódolatlan volt a Digi Filmmel és a Sport csomaggal együtt? Annak már vége... Megkapta a CTI/Compunicate kódolást.
Egyébként nem csak a net van hátrányban, hanem a DIGI+-szal egyenlő TV csomaghoz CI modul kell kártyával, ami összesen már havi +1000 Ft. (Már az első kártyának is van bérleti díja havi 500 Ft + a csomag ára 500 Ft)
-
Klown
aktív tag
válasz DonMaster #28774 üzenetére
Bárcsak igazad lenne!
Sajnos a HWR volt élelmesebb, mert ahogy megérezte a DIGI-től való fenyegetettségét, önként ment az I-TV-hez (kvázi DIGI-hez) szerződést kötni, mielőtt elveszti az előfizetőit. A DIGI meg belenyugszik a status quo-ba, mivel ígyis-úgyis pénzhez jut. Sőt így még befektetnie, hálózatot kiépítenie sem kell! (Kis befektetéssel nagy lóvé. Nem kell üfsz.-ot és hálózatot fenntartani, csak a BIX-en a switch-en egy szabad portot adni a konkurenciának, hogy rácsatlakozzanak és a TV-t elvigyék.)
A probléma ott van, hogy az I-TV-s szerződésben benne van, hogy nem épít rá a DIGI az I-TV-s partner hálózatra. Tehát, amíg van élő I-TV-s szerződés, addig kizárt, hogy a DIGI betelpüljön a lakótelepre. A szerződés meg bármikor meghosszabbítható, ha lejár. A HWR meg megfogja hosszabbítani, hiszen valószínűleg jutányos áron kap egy csomó TV csatornát és még saját fejállomást sem kell fenntartania. Tehát, amíg nem vásárolja fel a HWR-t (ahogy az elődjét, a TvNetWork-öt, aminek a tulaja u.a., mint a HWR-é) a DIGI, addig álmodni sem nagyon szabad itt olcsó, gyors netről...
Ha érdekel a konstrukció, akkor itt egy videó róla: I-TV
[ Szerkesztve ]
-
Klown
aktív tag
válasz Flashget #40792 üzenetére
Esetleg arról nincs hír, hogy a XVI. kerületben a panel övezetekben elérhető lesz-e a DIGI? (Ott csak T és HWR Telecom van.) Nálam HWR van, ami ugyanez a dió! Volt már minden előtte: Sztár TV -> TvNetWork -> PR Telecom -> HWR Telecom
De jó lenne, ha itt is lenne egy épkézláb netszolgáltató, ahogy a kertes övezetben! (DIGI + UPC)
-
Klown
aktív tag
válasz Flashget #40843 üzenetére
Szia!
Igen, ott lakom. Sajnos nem elérhető a DIGI. Csak HWR-Telekom, vagy T optikán és rezen. (Koax nincs) Aktív1 nem is volt... Annyi, hogy HWR is I-TV-s, mint az Aktív1. Szerintem nem a lakótelepen szereltek, csak ott parkolhattak. Vagy ha igen, akkor gondolom az I-TV nevében dolgoztak a HWR-nek. (Állítólag ők is DIGI-s autóval járnak, mivel DIGI leányvállalat. Bár az I-TV székház parkolója teli van Aktív1-es autókkal.)
[ Szerkesztve ]
-
Klown
aktív tag
válasz Flashget #40847 üzenetére
Szia!
Ismerem az I-TV-s story-t, a Youtube videót láttam már róla. De pont ezaz, hogy van még lakótelep/lakópark bőven (Itt a XVI. kerületben: Centenáriumi, Egyenes utcai, Jókai utcai, Hősök fasora, Szent Korona utcai, Ostoros-Bóbitás, stb.) ahol egyáltalán nem elérhető a DIGI. A vicc az, hogy csak is kizárólag a kertes övezetben (ahol légkábelek futnak) érhető el a DIGI. Nincs a kerületben olyan földkábeles rész, ahol elérhető lenne. (Hasonló, mint Érd esetében az Aktív1 volt, de ott már látszik az alagút végén a fény... )
[ Szerkesztve ]
-
Klown
aktív tag
válasz adika4444 #40849 üzenetére
Na igen, de itt UPC sincs! Én annak is örülnék! (Egy 120-as csomag tökéletes lenne!) Jelenleg a max. csomag 80 mbps havi 8000 Ft körüli összegért, vagy esetleg lehetne 120 mbps a T-től optikán, de miattuk nem szívesen furkálnék, kerülgetnék kábeleket, ill. rohadt drágák és még az upload is sovány, optika ide, vagy oda...
Emiatt kénytelen vagyok 20/2-vel elkaristolni, mivel ennek a csomagnak van még megfizethető ára. (Havi 3000 Ft) De jó lenne, ha itt is lenne verseny!
Bosszantó, hogy ha az erkélyen kinézek, akkor a párhuzamos utcában, légvonalban tőlem 20m-re a kertes övezetben dömping van: DIGI, UPC, T, HWR, itt meg ló....
[ Szerkesztve ]
-
Klown
aktív tag
válasz poli27 #43027 üzenetére
Szia!
Arról esetleg nincs infód, hogy a társasházaknál várható-e valami előrelépés? Ha igen, akkor mikortájt? Roppant dühítő, hogy mindenütt elérhető a DIGI, kivéve a panelházakat (Bp. XVI.)...
Előre is köszi!
-
Klown
aktív tag
-
Klown
aktív tag
válasz Flashget #43054 üzenetére
Az meredek!
De ott legalább látszik valami az alagút végén! Itt is ez a rohadt I-TV-s kartell megy, de remélem, hogy már nem sokáig... Pl. vannak olyan területek, ahová a Digi-s szerelők járnak ki, s nem a szolgáltató emberei. De akár a UPC-nek is örülnék, csak legyen már valami! Ugyan a T-s optika elérhető, de az a "nein danke" kategória!
-
-
Klown
aktív tag
válasz Chereiose #43515 üzenetére
Ismerős a történet! Én a lakók (összesen 20 lakás) 75%-ának és a közösképviselő aláírását is megszereztem, ill. a lakásszövetkezet nyilatkozatát, ami szerint nem zárkózik el a bekötéstől, csak értésítsék őket róla a közös használatú részek végett. A létező összes papírt kitöltöttem, csatoltam, de hónapok óta nem kapok érdemi választ. Leadtam a kérelmet a Váci úton, ott érdemben nem törődtek vele, ill. e-mail-ben is. E-mail-re annyi választ kaptam, hogy továbbítják az illetékesek felé, de ez is kb. már egy hónapja volt.
Annyit kell még tudni, hogy I-TV-s területen egy panel kockában lakom, ahonnan 50m-re ott van az optikai doboz a póznán. De amint tudjuk az I-TV-s szerződésre a DIGI magasról tesz... (Ld. pl. XVI. kerület, ahol a HWR területre simán ráépítettek.) Szóval nem hinném, hogy ez az indok, max. ürügy.
[ Szerkesztve ]
-
Klown
aktív tag
válasz Sultan #44844 üzenetére
Álmodik a nyomor! Én is kerületi vagyok, egy elég nagy lakótelepről (Centi, a Budapesti út közepénél), ami körbe van optikázva, bárhonnan át lehetne vezetni a telepre a a szolgáltatást, de mégsem teszik meg!
Poli "köti az ebet a karóhoz", hogy amiatt, mert a helyi sufni cég (HWR) szerződésben áll a DIGI-s kartell cég I-TV-vel, de ez így nem áll meg teljesen, mivel a kertes övezetben fütyülve rúgta fel ezt a deal-t. Tehát nem (csak) ez áll a dolog mögöt... Hogy mi, arről gőzöm sincs! (Lakásszövetkezet, önkormányzat, kartell, stb.) Ami bosszantó, hogy a UPC is b@szik bármit is tenni... Szomorú, hogy egy 10.000-es lélekszámú lakótelep egyik cég fantáziáját sem mozgatja meg. (Koax-on van HWR és optikán T, de egyik szarabb, mint a másik... ) De vannak a kerületben olyan lakótelepek is (pl. Jókai), ahol egyedüliként a T arat. Ott sincs DIGI, se UPC (max. részlegesen 1-2 lépcsőházban)! Igazi pengősmalac effekt... Úgyhogy, ha eddig nem tették elérhetővé a szolgáltatást, akkor nyugodtan keresztet vethetsz rá! 2 év alatt semmit nem fejlesztettek társasház ügyben a kerületben. Bekötötték a légvezetékes ELMÜ-s területeket, azt csumi! Ahol földkábel van, ott nem lesz semmi.
[ Szerkesztve ]
-
Klown
aktív tag
A DIGI sajnos egy vicc (bár a UPC-re is igaz)! Lassan 2 éve várunk, hogy Bp. XVI. kerületben történjen valami a panel/társasházi övezetekben, de semmi. Az egész kerületben a kertes részekre kihúzták az optikát, az UPC az ED3-as koax-ot, azt itt megállt a tudomány. Ha tanyán laksz, akkor tolhatod a gigabitet, ha lakásban, akkor marad a T, vagy más sufni cég. Én is kénytelen leszek a T-től megrendelni a Netmánia 1000-ret, mert más gyors netre esélyem sincs. De így is nagyon-nagyon szerencsésnek mondhatom magamat, mivel csak a mi lakótelepünkön épített ki a
TelekomHorpácsi Háló GPON optikát. Máshol csak a T-s koax van.[ Szerkesztve ]
-
Klown
aktív tag
válasz DonMaster #45984 üzenetére
[moderálva]
Én elég sokat tettem az ügy érdekében, de mindenhol falakba ütköztem. A k.k. készségesen segített. A lakók 75%-a aláírta, hogy betelepülhet a szolgáltató. A lakásszövetkezet állásfoglalását is csatoltam, miszerint nincs akadálya, megadják a közös helyiségekhez az engedélyt, ha igénylik. Ezeket írásban továbbítottam az ügyfélszolgálat felé, de nem történt semmi! Nekem kellett felhívnom őket ca. 3 hónap után, hogy ezt így mégis hogyan gondolták?! Ha már írásban jeleztem, akkor korrekt eljárás lenne valamilyen választ adni, legalább egy telefont, de írásban illik. (Ahogy ezt a UPC meg is tette, postai levélben.) Erre annyit benyögtek, hogy technikailag nem kivitelezhető. Ennyi, töketlen banda! A csatolt dokumentumokba szerintem bele sem néztek. Próbáltam ügynökkel is beszélni, de az is lerázott, mintha semmi érdeke se lenne benne... 0 az akarat, segítőkészség!
Az I-TV-s megállapodásról is tudok, de te is tudhadnád, hogy erre nagy ívben tesz a Digi! Nézd meg a Kerepesi út páros oldalát az Egyenes utcától a kiserdőig. Ott is elérhetők, pedig van HWR is, ill. mondhatnám a Centenáriumi ltp. környékén lévő kertesházas utcákat (pl. egy a sok közül a Rovás u.), ahol úgyszintén. A 80 előfizető, amiről írsz az viccnek is rossz! Van legalább 50 lépcsőház egy tömbben, lépcsőházanként átlagosan 20 lakással. Ez alábecsülve is legalább 800 lakás egy elég kis területen. Hogy ez nem pálya, egyszerűen nem hiszem el! (A lakók 80% biztosan igénybevenné a szolgáltatást. Ezt a lépcsőházban leszűrtem. Sokan árérzékenyek, vagy tudják, hogy nagyon gyors netet adnak olcsón.) De ez csak egy helyszín a többi lakótelep közül. Mi a helyzet a Jókai utcai, vagy az Újszász utcában, az Egyenes utcában, Árpádföldön a Malomdomb környékén? Ez már elég tetemes előfizető egy tömbben, mégse mozgatja meg egyik szolgáltató fantáziáját se. Ezeken az I-TV-s szerződés se kötné őket! A földkábel meg ürügy! Főleg, hogy már a törvény is kötelezi a közműszolgáltatókat a csatornák rendelkezésre bocsájtására. Hány lakótelepet bekötettek már, s köztük nem csak a Békásmegyer méretűeket. Ott a Gloriett ltp., ami igencsak összemérhető a XVI. kerületi lakótelepekkel! Egyszerűen csak töketlenséget, akarathiányt látok a dolog mögött!
[ Módosította: radi8tor ]
-
Klown
aktív tag
Sziasztok!
Aki esetleg közelebb van a "tűzhöz", attól kérdezném, hogy ha elindul a mobil szolgáltatás, akkor elméletben várható-e, hogy az olyan területeket ellássák kvázi "vezetékes" triple-play szolgáltatással, ahol a környéken ugyan jelen vannak vezetékes szolgáltatással, de az adott területen nem tudnak vezetékes hálózatot kiépíteni, vagy nem akarnak mert macerásabb. (Alépítményes terület.)
Pl. én is ha kinézek az ablakon, akkor 20m-re előttem ott van a villanyoszlopon az optika, de a házunk sajnos egy másik párhuzamos utcában van, ahol csak BDK-s oszlopok vannak minden más alépítményben fut, így a DIGI szarik kiépíteni a hálózatot, mivel azzal munka volna...
-
Klown
aktív tag
válasz tupijani #46795 üzenetére
Azt vajon lehet tudni, hogy Érdet mikor fogják befejezni? Pl. az Alsó utca páratlan oldalán vagy egy éve van DIGI, de a páratlanon semmi. (Kertesházas övezet) Még az a szerencse, hogy hiéna szintű kezdvezmény van azóta az utcára a T-nél, aki az egyetlen szolgáltató a páros oldalon.
Egész nyáron egy kapavágás nem történt Érden, pedig hallottam, hogy lepaktáltak az önkormányzattal, hogy fúrhatnak-faraghatnak cserébe a térfigyelő rendszert ráköthetik majd a hálózatra. Tudtommal az Aktív-1-es lakótelepi rész is vígan "dönget" azóta is koax-on, pedig ott is be volt ígérve az optikásítás.
A XVI. kerület meg egy vicc! Addig vártam a DIGI-re, míg végre a T elérhetővé tette a gigabitet optikán, így a DIGI helyett a T átvette a "megváltó" szerepet net területén. (Azóta nem is nyomatják a Mo. leggyorsabb internetszolgáltatásos reklámjaikat a TV-ben... ) Szomorú, de hát ez van! A T kész megváltás a lassú Docsis-es nethez képest! (HWR) Stabil és végülis jól dönget (~800/210 körül szoktam mérni), ami összehasonlíthatatlan gyorsabb a 30/3-hoz képest!
Érzésem szerint hamarabb lesz itt a XVI. kerületben UPC (várhatóan tavasztól), mint DIGI. Emiatt is kérdeztem, hogy a mobilhálózatukat nem akarják rendelkezésre bocsájtani otthoni szolgáltatások nyújtására, de nem igazán kaptam választ.
[ Szerkesztve ]
-
Klown
aktív tag
válasz mprrpm #46816 üzenetére
Köszi az infót! Jó tudni!
Sajnos engem nem érint a dolog (Itt a XVI.-ban szerintem hamarabb fog a Comcast vagy a TimeWarnerCable szolgáltatni, mint a DIGI ), de a feleségem családját igen, akik örülni fognak, hogy talán ezzel is fogni tudnak pár ezer Ft-ot a havi rezsiből. (Az árát leszámítva a T-vel sincs gondjuk.)
-
Klown
aktív tag
válasz Flashget #47041 üzenetére
Nem rossz az még ma sem, csak ahhoz legalább Docsis 3 kellene, amit meg csesznek megcsinálni. Nyugi itt a XVI. kerületben sem történt egy kapavágás sem! 1 darab nem sok, annyi társasház nincs bekötve, csak a kertesházak. Ahogy ismerem őket nem is lesz egyhamar! A UPC lassan, de azért terjeszkedik elég kemény árakkal (Gold TV + 240-es net + telefon 4700-ért), tehát ha a DIGI be is akarna települni, akkor azért fel kéne kötni a gatyáját!
-
Klown
aktív tag
válasz Flashget #47547 üzenetére
Budapest, panel lakótelep, de egyik se volt, s mai napig nincs is igazán. Az elmúlt 2-3 évben lett T optika, ill. van az ősrégi TvNetWork-ös koax, vagy aminek éppen aktuálisan hívják. (Most HWR néven fut.) A füle botját se mozdítja meg egyik szolgáltató sem! Kész megváltás, hogy a T elrajtolt a Netmánia 1000-rel!
[ Szerkesztve ]
-
Klown
aktív tag
válasz TeeJay #47673 üzenetére
Az alap DVB-C kódolatlan. (kb. 25 csatorna) A többi Conax-ban kódolt. Ill. 4 analóg szokott még lenni analógban (M1-2, Dunák).
Btw én örülök, hogy a Digi belekezdett a ceruzaméregetésbe, mert végre így nálam is lehet gigás net, T optikán! Megjegyzem az is ingadozik azért. 5xx-9xx mbps között van down, az up stabil 205, de ezzel együtt tudok élni! Megváltás a 30/3 után!
-
Klown
aktív tag
válasz nfsu17 #47744 üzenetére
Érdekes, hogy a Digis Huawei ONT nem tudja, amit a T-s? Tehát nem kell telefonálgatni, elég ha kitörlöd a PPPoE jelszót és akkor utána már csak modemként megy az ONT, router-ral login-olhatsz. Ill. az is szimpatikus, hogy letölti magának a felhasználói nevet + jelszót.
-
Klown
aktív tag
válasz N2O999 #48440 üzenetére
D3 Én ED3-nak, vagy vagy DS3-nak ismerem. Ezért volt megtévesztő, főleg a Digi topic-jában! Elméletileg az volt az ukáz, hogy az Aktív1-eseket átrakják optikára, de nem sietnek vele. Érden se történt meg, pedig tavaly kellett volna végezniük vele.
Nálunk bezzeg ezt a .... HWR-t nem voltak képesek átvenni, pedig ugyanolyan fantomcég, mint az Aktív1 volt! Tulajdonosi szerkezet szerint a Rubicom-ból lett Aktív1, a TvNetWork-ből meg HWR, LRT, Drávanet, legalábbis azokból a részekből, amit nem vett át a DIGI.
-
Klown
aktív tag
válasz TeeJay #48613 üzenetére
Szia!
Nálam T-s FTTH van. Netmánia 1000 + Alap telefon havi 5002 Ft. Tűréshatáron van, de a netjük az tényleg jó! Bár mivel panelban vagyok, ezért a sebesség azért ingadozik. (480-910 mbps közt mértem mindent, az up stabil 205 mbps) Gondolom amiatt, mivel többen használják s a pillanatnyi terheléstől függhet. A hálózat nem a Telekomé, hanem a Horpácsitól bérlik. A ping belföldön max. 3 ms, de inkább 1-2 ms. Mióta megvan (november közepe), azóta nem tapasztaltam kiesést! Az ugyan DS3-as, de 20/2-es HWR-es koax után mindenképpen felüdülés! Nyilván ha tehetném, akkor mennék a DIGI-hez, vagy a UPC-hez! Bár fullos tévével 8700-ből megúsznám a T-nél is a dolgot (Speciális 2-es terület), ami ugyan közel sem olyan kedvező, mint a DIGI, de az átlagos árakhoz képest némileg azért kedvezőbb. (Pl. UPC Trio L, stb.)
[ Szerkesztve ]
-
Klown
aktív tag
válasz télapu #48644 üzenetére
De miért kötném hűségidő nélkül? Saját magam ellensége lennék? Értem, hogy a DIGI hűség nélkül is ad kedvezőbb árat, de nem minden cégnél van így... Nekem nincs bajom a hűséggel! Ha saját hibámon kívűl (pl. költözés miatt) nem tudják a szolgáltatást biztosítani, akkor meg tudtommal elállhatsz tőle. Ha meg az új helyen is van, akkor meg ugyanazokkal kondíciókkal ketyeg tovább az előfizetés... Ha meg lejár a hűség, akkor meg van időm végiggondolni, hogy akarok-e variálni. VOIP-ot aki meg nem kér, hogy olcsóbb legyen az előfizetése, az szvsz egy barom! Nem muszáj rá készüléket kötni, csak az ONT/HGW egyik portját aktiválják. Nálam van rajta egy levedlett DECT telefon. Arra jó, hogy a közeli hozzátartozók tudnak rajta hívni, hívást nem kezdeményezünk rajta, max. zöld számra.
Nyilván DIGI-sként te könnyen beszélsz, de halkan megsúgom, hogy az ország legalább 90%-ának nincs választási lehetősége, ahogy nekem sem! Pontosabban elérhető itt koax-on a DIGI kartell cége (I-TV és HWR), de a TV-t leszámítva vér szar kondíciókkal, meg a T optikán, ill. DSL-en keresztül és azok reinkarnációi (Externet, stb.). Na ebből válassz, ha tudsz! Komolyan gondolkodtam, amíg nem volt Netmánia 1000, hogy előfizessek-e a korlátlan DPS Hipernet-re, mivel sokáig a 4G volt a leggyorsabb elérés itt, csak a NAT-olás eltántorított tőle. Tehát általában az előfizetők nem passzióból szívatják magukat! Bár esetenként előfordulhat, hogy valakinek Speciális 1-es területen a Magenta1-ben akár jobban megérheti a T, de ez a kissebbség...
[ Szerkesztve ]
-
Klown
aktív tag
válasz télapu #48653 üzenetére
Na ja, de a DIGI-nél nincs Hoppá Plusz telefoncsomag, általában FTTB és nem FTTH a panelekben. Az se biztos, hogy van szabad 1000-res port, ill. kérdéses a sebesség is, ha sok vérpistike csücsül ugyanazon ONT mögött... Továbbá kevesebb szakadás/nyűg van a T-s optikai netnél! Emlékezz vissza, hogy az érdiek 1-2 hónapja itt jajveszékeltek, hogy csak 8x mbps a letöltés. (Szerintem vidéken ölni tudnának egy jó 80-as netért főleg 3play-ben havi 4700-ért!) Szóval ezek egyéni prefrenciák! (Ld. a hajvágó automata esetét!) Szóval nincs csak 1 jó válasz...
Alma-alma! (optika-optika) Hülyeség a hűségen lovagolni, ahogy előttem is írták! Nem életszerű havonta ISP-t váltogatni...
[ Szerkesztve ]
-
Klown
aktív tag
válasz bajnokpityu #48930 üzenetére
Tőlem 20m-re van DIGI, de mégsem érhető el, pedig a kerületben (XVI.) az összes kertesházban elérhető. Panelban élek, tehát esélytelen, hogy DIGI-m legyen! (Nyilván lehet takarózni az I-TV-s deal-el, de ezt már rég felrúgták, mert a HWR-re simán ráépített a kertes övezetben. Érhető a dolog, valószínűleg önként lemondtak a lakótelepekről - az összes kerületiről, még azokról is, ahol nincs I-TV -, mert túl nagy bevételt generálna a nagy embersűrűség miatt.)
[ Szerkesztve ]
-
Klown
aktív tag
válasz fokukac #49331 üzenetére
Szia!
Próbáld meg egy UPC-s üzletkötőnél! Ők rámenősebbek, bár csodát ők se tudnak tenni, de ha tényleg ott megy el előttetek a pózna, akkor valószínűleg be fogják tudni köttetni. (Ha kell elérhetőség, akkor írj rám PÜ-t!) Tapasztaltam, hogy a DIGI köti a nem létező ebet a karóhoz, kurv@ rugalmatlan társaság. Ismereős a szituációd! Itt is az egész kerületben bent vannak, kivéve a lakótelepeken. Nekem is hiába megy az ablakomtól 20m-re az optikájuk a szomszéd utcában, mégsem kötik be a lakótelepet. UPC dettó ugyanez... A DIGI-s üzletkötők meg igazi mihasznák, érdektelenek. Elkérik a címet, s ha nem vagy benne a címlistában, már teszik is le a kagylót. Meg sem próbálnak segíteni.
Én 1,5 évig keményen harcoltam a DIGI-vel (NMHH, önkormányzat - fogyasztó védelem, stb.), de feladtam, nem maradt nagyon érdemi muníció a kezemben. (Valószínűleg kartelleznek ill. a lakásszövetkezetet is valószínűleg kis·T···afirungozták, de bizonyítani nem tudom. A helyi I-TV-s érekeltség kamu indok, mivel vannak olyan utcák, ahol simán ráépítettek az I-TV-s partner hálózatára.)
Annyit sikerült elérnem, hogy a Telekomnál megkapjam a Speciális I.-es kedvezményt. Alternatívaként neked is jó lehet a T-nél Spec. I-el. Lehet, hogy a Spec. I.-hez neked is szükséged lesz üzletkötői segítsége, mint ahogy nálam is, mert alapból Spec. II.-es címen lakom. (Az évek során összegyűjtöttem már pár UPC-s, T-s üzletkötői elérhetőséget is... ) Én eddig meg vagyok elégedve a T-s optikával! (Családi+HD IPTV + Netmánia 1000 + Alap telefon = 6990 Ft/hó) Nem DIGI, de jó alternatíva! Eddig minőségi szolgáltatást kaptam tőlük.
-
Klown
aktív tag
válasz fokukac #49338 üzenetére
Ismerem jól a környéket! (Üdv a Centiről! ) Ott pedig nem lehetetlen a bekötés, de elég macerás. Sajnos a XVI. kerület társasházai el vannak átkozva és nyögnek a T-s rabiga alatt. Pár helyre a UPC be tudott települni (Egyenes utcai ltp., Jókai utcai ltp. de közel sem mindenhová.)
[ Szerkesztve ]
-
Klown
aktív tag
válasz MDanny #49630 üzenetére
Anyósomék előtt pont most szerelik az Alsó utcában... Ha nem kötné őket a nemrég meghosszabbított 2 év rabiga a T-hez, akkor valószínűleg dobbantanának is, de így nem aktuális.
Tényleg, ott a lakótelep optikásításából lesz valami, vagy marad az ED3?
-
Klown
aktív tag
válasz wwenigma #49743 üzenetére
Nekem I-TV-s partnernél (HWR) volt előfizetésem. 95%-ban ugyanaz volt a kínálat, mint a DIGI-nél, de az SD-k tényleg csúnyák voltak, gyakori blokkosodás. Ég és föld volt összehasonltíva a műholdas adásokkal a műholdas javára! (Pl. RTL, Pro7, Rai Uno, TVE Internacional, PRO TV Int.) A HD-k viszont tényleg jók voltak! Nem hiszem, hogy történt transzkódolás a DIGI -> I-TV -> HWR vonalban. Ugyanazok a multiplex-ek voltak, csak más frekvenciákra lekeverve, mint a DIGI-nél.
-
Klown
aktív tag
válasz joey04 #49759 üzenetére
Én másfél évig küzdöttem velük, de nem jutottam semmire. A környék (Bp. XVI.) be van hálózva, de a lakótelep ahol élek, az vakfolt. Az ablakom DIGI-s kötődoboztól 20m-re van, de mégsem! Nálad annyi könnyebbség van, hogy koax-os DIGI van. Azt köthetsz, de azon túl gyors net nem lesz. Ha nem akarnak fejleszteni, akkor nem is nagyon valószínű, hogy lesz, maximum, ha odaér a hivatalos fejlesztés. De próba, csereszenye!
[ Szerkesztve ]
-
Klown
aktív tag
válasz CyberPunk666 #49763 üzenetére
Áhh már feladtam!
Egyszerűbb volt beköttetnem a T-s optikát. 940/205 mbps stabilan megvan vele. Az IPTV nem nagy etwas, de elvagyok vele. Telefon meg nem kell, csak azzal együtt olcsóbb. (6990 Ft/hó a teljes csomag) Végülis meg vagyok vele elégedve, nagyon gondom nincs vele!Üdv: Klown
-
Klown
aktív tag
válasz Hauptmann #50081 üzenetére
Ez egy nagyon jó kérdés! Talán akik jobban benne vannak (pl. poli27) jobban tudják. Gondolom, hogy vannak szabályozások, hogy bizonyos lakásszám fölött, hogy oldható meg a bekötés. Pl. légkábelről nem lehet betelepülni, stb.
Én másfél évet küzdöttem ezzel a töketlen bandával, kb. ugyanazt végigszopva, mint dchard, de feladtam. NMHH már elhajtott, a fogyasztó védelem jogutódjától (V. kerülethez küldték a panaszomat) pedig vagy 3 hónapja várom a választ. Gondolom nagyon gondolkodnak rajta... Nálunk annyival van súlyosbítva a helyzet, hogy a címlistában sincs benne a lakótelep, de a teljes kerület (XVI.) be van optikázva, az ablakomtól 10m-re a szomszéd utcában van a legközelebbi optikai kötődoboz egy ELMŰ-s oszlopon.
Ezt a szívást a UPC-vel is eljátszottam egyébként. Ő velük se jutottam sokkal előrébb, bár ott legalább láttam az akaratot. Jöttek is tavaly télen aláírást gyűjteni a lépcsőházban. A Digi-nél még ez sem volt meg. Ott én szedtem össze a hozzájáruló nyilatkozatot a k.k.-vel egyetemben.
A sok szopáshegyet megelégelve inkább kigründöltem a T-nél egy Speciális I.-es kedvezményt és beköttettem az ő optikájukat. Eddig hála Istennek semmi gondom nem volt velük! Szuperül megy a gigás net, az IPTV is elfogadható, de nyílván a Digis DVB-C jobban tetszene.
[ Szerkesztve ]
-
Klown
aktív tag
válasz FollowTheORI #50083 üzenetére
Ohh, ezen már réges-rég túlvagyunk! Megvolt a lakóknak az aláírása (75% aláírta elsőre), a lakásszövetkezet elvi engedélye is. (Nyilván mind írásban. A gépemen ott figyelnek még a PDF scannelt anyagok.) A betelepülésnek szerintem fizikai akadálya nincs. A
HorpácsiTelekom is gond nélkül megoldotta a GPON kiépítését a lakótelepen. Az tény, hogy a helyi sufni kábeles céggel (HWR-Telecom) van i-TV-s megállapodás, de a kerület többi részén ezt úgy rúgta fel ezt a Digi, hogy csak na! Simán rájuk épített. Tehát nem hinném, hogy emiatt nem települnek be. Az tény, hogy a szövetkezettel tárgyalni nem leányálom, (mert arrogáns, beképzelt, múlt rendszerből itt maradt csökevény), de nem lehetetlen. Csak be kellene nyalni nekik és gondolom némikenőpénztösztönző ajándékot vinni. Na erre meg a szolgáltatók nem hajlandóak. Főleg a Digi tekint úgy az előfizetőkre, hogy szívességet tesz, hogy betelepülnek. A kisujjukat sem mozdíták, ha akadályba ütköznek, hanem puff lefújják a helyszínt, ha nem olyan nagyléptékű, mint mondjuk Érd.Üdv: Klown
-
Klown
aktív tag
Üdv!
A budaörsi Auchan-ban nyílik Digi ügyfélszolgálat. Az esetleg lehet tudni, hogy ott is fog terjeszkedni a Digi? Fura, hogy a környéken mindenütt van (XI., XII., Érd), de ott pont nincs. Akkor minek kell oda ügyfélszolgálat? (Nem hiszem, hogy a mobilra és a műholdra ekkora igény jelentkezik.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- BestBuy topik
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Hálózati / IP kamera
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- EAFC 25
- Politika
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Iphone 13pro max 128gb
- Ryzen 7 5700X / RTX 4060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB SSD + 1TB M.2 SSD / 650W GOLD
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1216A), 2025.11.25-ig Alza garanciával, Bp-i üzletből eladó
- Sony eszközpark eladó! Tamron objektívek (35-150, 28-75, 17-50, Viltrox 24 1.8.
- OLCSÓ GAMER LAPTOP! i5-10300, 16GB RAM, SSD 500GB, GTX 1650
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest