Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Klown

    aktív tag

    Sziasztok!

    Segítségeteket szeretném kérni!
    Múlthét kedden bekötötték végre a szolgáltatást, amire úgy vágytam, viszont "beleköptek" a palacsintába! :(

    A történet nagyjából annyi, hogy a TV szolgáltatás bizonyos multiplexeken használhatatlan. Ez érinti az 6000 SR-es alsó sávot (pl. M1 HD) és a felső sávot is 770 MHz körül. (pl. RTL+) Egy korosabb L32B530-as Samsung TV-vel nézném a szolgáltatást. A jelerősség 70-80% körül mozog a bithiba viszont minden csatornán megvan. Az M1 HD-nál 4-6, tehát nézhetetlen, az RTL+-nál 2-4 körüli. Az csak meg-megáll és pixelesedik. Van egy Amikor 8260+-os box-om is. Ott is látni, hogy a quality indőnkét 84%-ról hirtelen 16%-ra esik, s bekockáz.

    A DIGI már 4x volt kint, de nem tudnak vele érdemben mit kezdeni. Társasházról van szó FTTH-s bekötéssel. Már a 3. Luster mininode van betéve, de mindnél ugyanez a helyzet. Az optikát már többször újraheggesztették az oszlopon és a házban lévő csillagpontban is. Így -11-12 dB-ről -6-ra sikerült leküzdeni a csillapítást az optikán, de a TV továbbra is szar. A net hasít a FiberHome ONT-vel, 890/330-at mértem Speedtest-en.

    A DIGI azt mondta, hogy árnyékolatlanságból fakad a hiba. De az érdekes az, hogy ha az általuk csinált 5m-es koax-szal kötöm össze a TV-t a mininode-dal, akkor is ugyanaz van! Tehát nem a falban lévő vezetékekkel és a 4-es osztó a hibás!

    Ami érdekes, hogy levittem az alattam lakó szomszédhoz, s tökéletes az adás az érintett csatornákon.
    Itt egy kép, amit a szomszédnál lőttem:

    Itt egy kép, amit otthon:

    Ugyan más csatorna, de higyjétek el, hogy alattunk az összes csatorna tökéletes volt, nálam meg szinte mindnél van valamilyen bithiba és a jelerősség is ugrál.

    Bosszús vagyok a helyzet miatt! :(((

    A szerelők váltig állítják, hogy a TV a szar. Egy DIGI-s set top box-szal tényleg nem volt hiba, amit hozott magával - mivel valószínűleg hibatűrőbb a tuner-ja -, de könyörgöm, hogyhogy a szomszédnál tökéletesek azok a csatornák, amik nálam rosszak?!

    Próbáltuk azt is, hogy egy másik konnektorba dugtuk a TV-t, de azzal se változott érdemben semmi.

    Kértem, hogy mérjük a koax-ra BER-t, de olyan műszerük nincs, csak csillapítást tudnak vele mérni. Érzésem szerint a DVB-C stream bithibás, akár zajbetörés, vagy akármi miatt. Érdekes, hogy közvetlen mininode -> TV koaxkábellal is.

    Van-e ötletetek, hogy mit csináljak? Kihez fordulhatok? Van-e a DIGI-nek olyan szakembere, aki ki tudná mérni és nem rázna le a problémával?

    Előre is köszönöm!

    Üdv:
    Klown

    << Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

Új hozzászólás Aktív témák