Hirdetés
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
a sok DIGI100-as mérésből is látszik hogy nagyon keveseknél van még gigabit portos switch
talán 1-2 ilyet láttunk eddig akinek 93-94megabiten felüli érték jött ki... majd ha gigabites lesz akkor 104-105megabit is lesz az addig meg limitál a 100-as port.gondolj bele mikorra fogja a DIGI az összes helyen cserélni a switch-et hogy nyomatni lehessen a nagyobb csomagot. ez tényleg év vége lesz legjobb esetben is bár kétlem hogy végeznének vele.
illetve az is kérdéses ha egy 33lakásos panelben mondjuk 2 darab DIGI200-as előfizető lenne, hogy ezért fognak-e switch-et cserélni vagy inkább rábeszélik őket DIGI100-ra és csókolomutóbbi verzión csak havi n x 1000 forintot buknak de legalább nem kell cserélni meg kábelezni
g0dl : nézd át UPC hol szolgáltat és azokból mennyi a falu és hány helyen van ED3 hálózatuk
na csak ott lesz 240megás csomaga DIGI userek meg még kapni fognak egy 10megabites emelést amikor a switch gigabit portosra lesz cserélve
mert akkor nem fullad majd be 93megabitnél hanem vagy 10-el több lesz
azért ez nem gyenge még így bónuszképpen[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
B-L-A-C-K
titán
Jaj Istenem már vicc ami ezzel a témával megy. Kezdjük ott senkinek se akarom megmondani mit vegyen, hiszen lesz@rom ki mire költi a pénzét, csak elmondtam a vélemény amit szerintem csak szabad, nem? A másik meg már vártám hogy valaki sportkocsi hasonlatokkal jön ezzel kapcsolatban ami szintén vicces. Érdekes elmondtam a véleményem egyből az jön biztos irigykedem, mennyire zavar engem ha más megveszi, közben meg szerintem ha értelmesen elolvasnád tudnád miről is beszélek.
De itt a témát le is zárom, már bánom felhoztam.
-
DonMaster
addikt
ebböl az jön le, hogy huaweii-es eszközökkel épitik ki és már most 30%-os a lefedetség plusz , hogy máűr márciusban lehet számitani arra , hogy lesz digi mobil. mert ugye a digi a huawei-el épitteti ki a hálozatot ez let itt leirva. de a legléynegesebb hogy már márciusban indulhat is , végre valmi jo hir.
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
Flashget
félisten
Reggel hallottam a hírt, de!
Közbeszerzés nélkül nem tök mindegy a Digi mit csinál? Miután Orbánék a kínaiakkal szerződtek valamikor tavasszal kölcsönökről, együttműködésről, itt senki más eleve labdába sem rúghatott.
A másik dolog...450MHz..nem értek ehhez a dologhoz ezért csak kérdezem. Ez nem visszalépés? Westel kezdte anno ezen a frekin.Realme GT Master Edition
-
wwenigma
Jómunkásember
Nincs sok köze a Diginek ehhez, ez ugyanis a 450MHz-es M2M hálózat lesz. Jo eséllyel erre normal allampolgar soha nem fog csatlakozni.
Flashget: nem viszalépés, sőt. ~600 bázisállomással lesz lefedve az egész ország a frekvencia miatt. [link]
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
törölt tag
"Azért elegánsabb volna..."
Az elegancia fogalma sajnos a közgazdaságtanban és az IT technológiában nem igazán értelmezhető fogalom.
DE! Ha engem kérdezel én is az alapján döntenék egy eszköz telepítésénél, hogy mindhárom szolgáltatást - Okos csomag - megrendelte-e az előfizető, mert ekkor én is All in One Triple Play eszközt telepítenék, míg egy ill. két szolgáltatás megrendelése esetén a megrendelt szolgáltatáshoz - Internet, TV, telefon - illeszkedő eszközt.
Mivel azonban műszaki ember vagyok számomra a legideálisabb megoldás egy modul rendszerű - doboz táppal és beletolható modulok - Triple Play ONT lenne. Csakhogy a műszaki élet sem kívánságműsor. Fejlesztjük, amit feladatban kaptunk. ... még akkor is, ha látjuk róla, hogy nem így kellene. DE, hát ugye a megrendelő és a pénze "szent", mert abból vesszük a gyereknek a kaját, cipőt stb.
A DIGI-sek egyébként olvassák a fórumot.
[ Szerkesztve ]
-
Csaba No. 1
tag
" De csak akarat kérdése lenne, hogy a Digi az előfizetések szerint rendelne nagy tételben pl. 1 konténer all-in, és 1-1 konténer külön egységet, mert a mennyiség miatt költségben valószínűleg nem lenne drágább a beszerzési ára. Az ügyfél meg választhatna.. "
Erről beszéltem volna, ha értették volna. Maximálisan igazad van! Akinek kell a fullos cucc, azt kérje, a szomszéd néni, akinek csak kábeltévé, esetleg telefon is kell, kapjon olyan modemet. Nem nagy ügy, többfélét kell beszerezni, az igényeknek megfelelően. Csak lehet, hogy Romániában, a Digi beszerzési osztályán sem mindenki van, meg lenni a toppon. Érted ugye?
Mindamellett Digi elkötelezett vagyok már 8 éve, úgy látom, azért jól csinálják a dolgot.
-
TeeJay
félisten
tessék az 1gbit LAN+ 1TEL csatlakozós kis ONT ára kb. ennyi lehet [link]
20-25usditt pedig a CATV+wifi fullos ONT ára : link
50-60usd kb. tehát több mint 2x annyiba kerülaz FTTH CATV receiver meg 15usd körül látom alibabán
na most akkor az egyszerű ONT + CATV cucc együtt még mindig 40usd alatt van miközben a fullos ONT meg 1,5x drágább még ettől is sajnos
meg ahogy látom a kis ONT-ből van amelyik heti 4ezer darabot is tud szállítani
gondolom az sem utolsó szempontpersze konténernyi mennyiségben rendszeresen rendelve még nagyobb kedvezményt adnak rá
szóval a konkrét árakat sosem fogjuk megtudni de nyílván olcsóbb a 2 mint az 1 eszköz[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
Alibaba n van 21h vegu is az 10-25 dollar kozott megy ha azt veszuk amit mondasz akkor nem olcsobb az? Masik meg nem 100e db ot rendel hanem 10-20 e db ot tehat igen is anyagi okai is vannak es a 2 jobb mint 1 de lehet folytatni ezt amit csinaltok keresra a 2 kicsire sokal olcsobb
-
iMaverick
addikt
-
-
törölt tag
Egész pontosan fizikailag, hogy gondolod ezt az "utána kötöm"-öt?
... mert, ugyebár a BRIDGE mód az eszközök fizikai kialakításán nem változtat.
(Ez csupán hálózati működési üzemmódváltás. Nevezetesen az ONT nem hálózati routerként hanem ún. hálózati hídként üzemel, tehát keresztül enged magán minden adatforgalmat oda-vissza.)
Így marad a DIGI optikai uplinkje (ill. optikai patch kábele) az ONT-jük optikai csatlakozójában.Hol jön itt a rendszerbe fizikailag a saját ONT-d?
[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
szerintem ezt a saját ONT témát engedd el, mert később még nehezebb lesz, ha sokat lovagolod magad rajta.
ha a digi úgy oldja meg, hogy 2 eszközt telepít, akkor annyi lesz (nálunk még csak egyet adott), és ezen nem fogsz te csökkenteni.
utána 12 routert meg switchet is tehetsz, de MIÉRT pont ONT-t?
most nincs előttem az ONT, de a digi optikája belemegy az ONT-be.
onnan optika nem jön ki.
akkor te mit dugsz a saját ONT-dbe?amit még egyszer kérdezek...miért is kellene neked venni?
-
4Grider
nagyúr
-
TeeJay
félisten
felejtsd el ennyi
nincs mit beszélni erről többet
DIGI saját ONT-t adja ami bőven jó, ha tönkre megy ők cserélik, nem is értem miért akarnál sajátot
úgyis Huawei OLT-re Huawei ONT-t kötnek tehát te is max ugyanilyet tudnál venni jóval drágábban és cserébe még nem is fog működnitermészetesen ha két féle ONT-je lene DIGI-nek és lehetne választani
hogy elég-e a sima gbit LAN+ telefonos vagy kifizeted a nagyobb árat és kapsz egy CATV+gbit+tel+wifi ONT-t akkor lehetne variálni de így kapsz eszközt és kész nincs mit variálniMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
ne fizess elő nem lesz gond
egy kis ONT jó ha 3-4watt áramot fogyaszt
utána a CATV eszköz még annyit se
a saját routered meg szintén 10watt
nem hiszem hogy ebbe a fogyasztásba fogsz belehalni főleg amilyen olcsón kapod a DIGI-től a szolgáltatástsaját ONT nincs és nem is lesz FTTH hálózaton soha
ha több LAN port kell vagy AC wifi akkor bridge módra kéred az ONT-t és kötöd rá a saját routered
ennyi15éve bezzeg senki se nyafogott ADSL-nél hogy kaptunk Dialcom,DLink vagy Askey ADSL modemet amin volt 1 darab LAN port és akinek több eszköz kellett vett hozzá routert
akkor mindenki tudott 2eszközt is járatni pedig 10-12ezer volt havonta az internet és 512kbit jó ha volt[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
Ennek semmi köze a bridge módhoz.
Itt egy leírás arról, hogy hogyan lehet egy ont-t az olt-hez hozzáadni. Ha azonos típusú ont-ket használsz azonos profilbeállítással, akkor ez gyakorlatilag automatikusan lezajlik. Egyedi ont hozuáadása innentől manuális menedzselést jelentene a szolgáltatónak.
-
BlackJack21
tag
Mivel az ONT-t be kell regisztrálni( gyk a telepítéskor a szerelő bepötyögi telefonon a sorozatszámot), így kivitelezhetetlen az utólagos csere, illetve a későbbi menedzselési okok miatt. Egy ötlet, bár szerintem ez sem járható a gyári/digis firmware miatt, illetve a hálózat gyártóazonosság (huawei/zte) is bekavarhat , hogy a digis szerelő egyből már a te cuccodat telepíti. Ezt esetleg előre meg lehet kérdezni.
[ Szerkesztve ]
-
iMaverick
addikt
Nos, mivel az sms-re nem kaptam választ, ezért felhívtam az ismerősömet. Hát ott sem úgy alakultak a dolgok, ahogy tervezték.
Mint utólag elmondta, az ő problémája az volt, hogy nem volt benne biztos, hogy ebből a CATV-s kütyőből mennyire erős jel jön ki a TV-nek. Ezért is próbált volna ilyen "all-in-one" megoldást csinálni. Csakhogy. Ilyen küttyenőt (tehát amiben Te állítod a coax kimeneten a jelerősséget) nem lehet kapni.
Ezért (és mert a kapott Huawei ONT wifi-je kiszolgálja őket), ment a levesbe a projekt.
Mindenesetre ha valakinek kötnek be FTTH-t, kérdezze már meg így direktbe a szerelőt, hogy mi az álláspontja a Digi-nek erről a saját ONT használatról?
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
zsolt501
nagyúr
-
ArGab
őstag
-
legenda
Jó neked...
Itt az a csúnya, hogy a tavaly április 11-re kiírt optikázás előtt néhány nappal, a környéken már ténykedtek szerelők adott okból, aztán hirtelen eltűntek és azóta sem történt semmi.
Továbbra is DIGI LAN és koaxiális kábel lóg a szekrényben a Telekom és Flip optika, valamint a UPC koax (optikát húznak fel a pincéből és be a lakásba, ha valaki olyan gyors netet kér, ami már azt igényli) mellett.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
nyikszi
őstag
Majd jönnek a komolyabb leállások, mint a múltkor 18., 19., 23. kerületek, Gyál, Vecsés. Tudom, azt kommunikálták, hogy áramszolgáltatói hiba (nem volt szél, se eső, se vihar). Na majd rá egy-két napra megint volt egy kis szünet. És ugyan árulja már el valaki, miért kell 2020-ra vagy 2021-re az FTTH mindenütt? Ha lassabban csinálják akkor mi történik? Ehh, ez a cég is túl nagy lett, aztán semmi se fog történni hosszú, hosszú napokig
[ Szerkesztve ]
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
MODERÁTOR
Hagyd már Te is ezt a bérelt vonal szöveget, látom a rossz példa ragadós. Van egy NMHH rendelet, vagy hírközlési törvény, vagy tudom is én micsoda (nem vagyok jogász), ami előírja, hogy miként kell működjön a szolgáltatás. Ha az ennek nem felel meg, arra nem a bérelt vonal a megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Igen olvastam, de mivel a válaszod többi része nem függ össze a konkrét esettel amiből a mai téma indult, azokra nem is reagáltam.
De mindegy, én kiszálltam ebből a meddő vitából, mert páran elég érdekesen értelmezitek itt a jogot. És annak ellenére, hogy nekem semmilyen problémám nincs és nem is volt a DIGI szolgáltatásával, még megértem azokat akiknek van, és remélem, hogy egyszer majd számonkéri ezt a hatóság a DIGI-n, és ha helyt adnak a panaszoknak, akkor jól meg is büntetik őket.
[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
hol irja ezt az ászf? vagy szerzödés?
amugy van aki 2hete jelezte még mindig nem jött semmi,(se csekk , se neten megjelenve hogy mennyi, utobbi elöbb megszokot jelenni, én is utobbi szerint fizetek van hogy elöbb kivan fizetve mint ahogy a csekk megérkezik, de most se csekk se weboldalon hogy mennyi. )
más részröl nem az a probléma hogy nem jött meg a csekk mert pont nem érdekel mert kártyával neten fizetem , de a neten se irja hogy mennyi az annyi, az viszont nem a postás elhagyta küldjetek uj csekket mert miröl kisem lett számlázva, ha bemegyek ott ugyan ugy elküldenek mert nincs mit kifizetnem mert nincs kiszámlázva , a számláza könyevelési osztály nagyon emgkésett most, valoszinüleg, hiába is megyek be ha ugyan ugy nem tudom kifizetni ott helyben mert nincs mitt, mert nem lett kiszámlázva , és itt nem a csekk hiánya a baj hanem az hogy nem lett kiszámolva hogy menyit kéne fizesek és ez vezetékes telefonnal nem olyan hogy net+tv+250telefon dij, azt enyni a havi dij, hanem a telefonnál +x ft még van, amit ök tudnak csak nem számlázták igy hasraütés szerüen 2 opcio van 1 kevesebebt fizetekbe 2 többet, egyiket sem akrom, de mivel nem számolták ki hogy menyni az annyi igy hiába üszf nem lehet befizetni.
nem mellékesen nem az ügyfél kötelessége hogy kiszámolja hogy menynit kell fizessen a szolgáltatónak, az a szolgáltató oldalon könyvelési osztály dolga/ automatika dolga.
[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
Digi oldala:
Mit tegyek, ha nem kaptam meg a számlámat?
A díjak a tárgyidőszakra előre fizetendők a DIGI Kft. által előre megküldött számla alapján. Amennyiben aktuális hónapban a fizetési határidőig nem kapja kézhez a számlát, kérjük, 8 napon belül mindenképpen – telefonon, személyesen, vagy írásban – jelezze ezt felénk.
Kategória:
Számlázással és/vagy Fizetéssel kapcsolatos kérdésektehát április utolsó napján az elvileg a fizetési határidő más szoval legkésöbb április 30-án jelezni és elvileg 8napon belül kiküldik, bár mint irtma elözöben, lett szolva és 14-e van még semmi pedig a 8nap letelt.
bár ez atol függetlenül nem egyértelmű mivel a netes számlázás attol hogy csekk nem jött még kéne müködjön, ha kivan számolva.
bár amit másoltam az GYIK nem pedig ÁSZF vagy szerződés és a GYIK nem kötelez semmire sem.
[ Szerkesztve ]
-
Csaba No. 1
tag
"...Hordozható vezetékes telefonhoz: Nekem is 20 éve van kijelzős telefonom, és sosem a szolgáltató állította be az idő kijelzését, hanem a készüléket kell paraméterezni, ami magától még sosem állítódott el (mindegyik csak Panasonic készülék volt, most is az van)..."
Megkérdeztem tőletek ezt a telefon időbeállítást, de sajnos nem kaptam érdembeli választ, mert van ilyen is, meg olyan is.
De tisztázzuk, hogy már jópárszor átnéztem, utána néztem a dolognak, mielőtt ideírtam a kérdést : Mindkét telefon / Panasonic, és Grundig, 2 évesek sincsenek/. Csak manuális állítás van, nincs egyikben sem téli-nyári állítási lehetőség. Ha volna, az lett volna az első, hogy kikapcsolom, és megoldódott volna a probléma.
Azért bátorkodtam megkérdezni, mert megkérdeztem egy szegedi, kicsit arrébb lakó ismerőst, hogy nála mi a helyzet? Ugyanez, tehát nem a készülékekben van a hiba. Írta itt valamelyik kolléga, hogy nála már 20 éve a szolgáltató állítja be az időt. Tuti, hogy itt lesz a megoldás, csak aki nekem válaszolt, a Digitől, szép nyájasan megmagyarázta a semmit, ahelyett, hogy utána nézett volna rendesen a dolognak.Köszi a válaszokat, mert nem ebben a topikban kellene erről beszélni, csakhát a Digifon topikban alig vannak.
De ha van ötletetek, szívesen veszem. -
sentry0
tag
Huawei HG8245H a készülék. Ha kell fotóval bizonyítom. Optikai kábel fut be az ONT aljára. A készülék előtt elvágták az acél szálerősítést, majd úgy fut be az aljára. Ebben a t-home-os leírásban a 10. oldalon láthatod a szerkezet kialakítását.
Apám szerint - ő itthon volt mikor beszerelték - semmi nincs a padlástérben. Ettől függetlenül persze lehet, én nem értek hozzá. -
Grg
tag
Konkrétan Wekeretelep, 12 lakásos társasház, a lépcsőházba jön a "nagy optika" és onnan mindenkinek saját optika ebbe a készülékbe.
Én sem találtam semmi infót, viszont EG8143A5-ként már a Huawei oldala is ismeri, viszont csak az egyik lan gigabites a többi 3 csak 100-as. Lehet, a "HG" a Digis- verzió, egyedi fw-vel...
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
Olyant visznek, amilyen épp van nekik, szokott lenni az, ami neked, hogy 2 ge port van rajta, vagy amin 2 ge 2 fe és van amin 1 ge és 3 fe vagy 1ge és 1 fe..... A legnagyobb gond, hogy minden el van szeparálva egymástól, így ha kell belső hálózat, akkor mindenképp kell egy saját eszköz is pl switch, ha a wifi is kell a hálózatba, akkor meg mindenképp saját router a megoldás.
-
TeeJay
félisten
Mikor melyik volt akciós raklapnyi megrendelés esetén
Én Huawei-t kaptam, szomszéd tömbben 1 hónappal későbbi bekötéskor már Fiberhome-ot adtak, 1 hónapra rá másik ismerősnek már a nagyméretű Fiberhome ment[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Felhőből hozza a Windows élményt a Microsoft új PC-je
- Video konvertálás
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Nők, nőügyek (18+)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Monitorkalibráló eszközök