-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
válasz
estikornel #81252 üzenetére
Nálam egy pénteki napon délután volt az átépítés, és hétfőn állították át délelött. És kellett egy reconect a routeremnél, hog yéletbe léjen. A digi eszközét a bekötésnél bridge-re állították.
-
zsoltcube
újonc
Sziasztok!
Végeláthatatlan utolsó elkeseredésemben fordulok hozzátok, nem igazán találok megoldást a problémára..
Nemrégiben Digis előfizető lettem, FTTH 1000. Tök jó, 850/325 sávszél, 8ms ping stb... de..
Online FPS játék, meg megakadok, mintha laggolna, ping rendben, de mégis van, hogy kidob a szerverről timed outtal.
Indítok parancssorból pingelést különböző külső szerverekre, packet loss.
A csatolt képek ( [kép] [kép] [kép] ) egy óra eredményei azonos időben. google.com, bix.hu, illetve 8.8.8.8 1400as packettel. Nyilván ha 24 órát megy, nő a vesztett csomagok száma is. 24 órára levetítve kb 250-750 csomag veszik el.
Digiék hoztak egy használt Huawei EchoLife HG8143A5 eszközt. Saját MikroTik hex routert használok, a modem bridge módban, gép kábelen.
A következőket próbáltam a hiba felderítésére, mind eredménytelenül:
- egyenest az ONT-re csatlakozva kábelen, gépen PPPoE beírva
- ezen patch kábel cserélése
- másik számítógéppel pingeltem
- egy harmadik számítógéppel pingeltem
- más okból router csere is volt, előtte is fennállt a jelenség, utána is
- ONT csere szolgáltató által, ugyanaz a típus, használt, tápot nem cseréltek
- de én igen
- jelerősséget mértek: -4,45 dBm (a szerelő "sosem látott még ilyen jót")
- de azért új csatlakozót kapott az optika
- APC UPS-en van az egész, ezt megkerülve normál hálózatra is dugtam
- nyilván A-Z-ig volt már újraindítva minden, kihúzva-bedugva
Na de. Ha tudtok még követni, azért is lettem nemrég Digis, mert előtte UPC/Vodafone volt, ami szintén ugyanezt produkálta, csak még intenzívebben. Sokszor teljes netszakadás, használhatatlan volt. A fent leírt hibafeltárási próbálkozás erre a szolgáltatóra is igaz, szintén eredménytelenül.
Hogy az véletlen volna, hogy két egymástól független szolgáltatónál is hasonló problémákkal küzdök... fura.
Szóval cserélve lett a szolgáltató is.
Mindez már csak azért is kellemetlen picit, mert a UPC-re még van fél év hűség, szóval kettőt fizetek és egyik sem tökéletes.
Szomszédoknál nem nagyon van ilyen Digi, csak régi Inviteltől átvett telefonkábeles szolgáltatások, de ott nincs vele ilyen gond, 0 a packet loss 12 óra alatt.
Másnak is volt már ilyen problémája? Azon kívül, hogy költözzek el, gyújtsam fel, mit tehetnék még?
Köszönöm! -
Lasersailing
senior tag
válasz
eisento #81246 üzenetére
Szia,
Digit felhívod: én már úgy tettem le a telefont, hogy már bridge-ben volt az ONT. (igaz 16 perces beszélgetés volt)
ONT-router közé min CAT5e UTP kábel (figyelj, hogy LAN1-re tedd, mert valamikor a LAN2 nem gigabites az ONT-n
routeren PPPOE-t beállítod (felhasználónév, jelszó legyen meg!)
és kész -
eisento
addikt
Sziasztok. Szuleimnel szeretnek sajat routert van is egy archer c7 mert a gyari wifije 35mbitet tud. Mi a teendo ha jol tudom bridge modeba kell rakatni. Emailben vagy ugyfelszolgalaton hol lehet atrakatni? Ja es hogyan kell kotni? A digis routerbol menjen sajat routerbe es annyi?
Koszi
-
Cornus
csendes tag
Sziasztok! Abban kérem a segítségeteket, hogy ha a ZTE F668 eszközt bridge módba kapcsoltatom, azzal el is veszítem valamennyi Lan portját? Jelenleg a gigabites vezetékes netet 1-2 eszközre innen veszem, a laptopokat, telefonokat egy tplink archer c59-re csatlakoztatva használom 5ghz-n. Mivel szükségem lenne ddnsre, és a forumot olvasgatva csak a bridge módot találtam opciónak, a routert használnám mindenre, de azon nincs gigabites LAN port. Szóval bridge mód esetén csak arra lesz jó az eszköz, hogy továbbítsa a netet a routerhez, vagy egyéb eszközök részére is tud vezetékesen netet továbbítani? Köszi a válaszokat.
-
janakbacsi
őstag
megmakkant az ont eszköz wifis része. többször áramtalanítottam, és újraindítottam, de pár perc után a telefonok nem látják. vagyis látják, de használhatatlan, mert nagyon lassú. kérjem át bridge módba, és saját routert használjak?
-
4Grider
nagyúr
válasz
tomaszka88 #81111 üzenetére
Ha a saját routerrel is nat-olsz, akkor lehet. De routert lehet lan portjánál fogva is összekötni másik routerrel, és így elhagyható a kettős nat. De miért nem teteted át az ontot bridge módba?
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Huawei ONT eszköz, ami nem lett még átkérve bridge módba, és van mellette egy TP-Link router, így ennek ilyen módon van hátránya-előnye ?
Köszönöm!
-
Üdv!
Csak az ügyfélszolgálat tudja bridge-be állítani, jellemezően 1-2 óra alatt meg is szokott történni. Persze tekintettel arra, hogy már este van, lehet csak holnap reggelre lenne meg, ha most kérnéd. Viszont arra ügyelj, hogy utána az ASUS-ba fog kelleni megadni a PPPoE nevet és jelszót, az tehát legyen kéznél ha nem tudod fejből.
-
gorgo
őstag
Sziasztok,
némi segítség elkélne. Le szeretném váltani a szolgáltatói DIGI-s ONT (Huawei HG8121H-t). Addig eljutottam, hogy szimplán lecserélni nem ilyen egyszerű, illetve már megvettem egy asus AC57U-t. A továbbiakban bridge módba kéne tenni a Huawei-t. Ezt hogy tehetem meg? Bejelentkeztem az eszközre, nem igazán találok a menüjében ilyesmit...
Vagy csak simán a Huawei kimentő UTP-ét bekötöm az asusnak mint jelforrást?
Illetve olvasom, ügyfélszolgálaton kell kérni? Ez meddig tart. Nem annyira tetszik az ötlet, eddig az ügyfélszolgálatos dolgok, baromira lassan, nyögvenyelősen mentek...
Előre is köszi! -
BazsiBazsi
aktív tag
Simán, bár én nem pesten vagyok felhasználó mindenképp érdemes. A routert érdemes bridge módba kérni bekötés után és utána rakni egy minőségit amit te preferálsz.
Ennyi pénzért máshol a padlót mossák fel veled.
Bekötéskor/előtt érdemes feltérképezni a lakás hálózatát kitalálni hol jöjjön be stb. Nálunk volt üres kábelcső, beleraktam a behúzót a szerelővel lehúztuk a többit meg intézte. -
ShadowX
őstag
Tegnap kötöttek át FTTB-ről FTTH-ra. Kaptam egy használt ZTE ONT-t (4 portos). A giga sebesség közelébe sem ért a dolog, sőt még a garantált minimum sem volt meg (Max. 260 Mbps volt a letöltés, a fel pedig 250-300). Az ONT-t bridge módba kértem bekötéskor, mert utána raktam az Asus RT-AC57U routeremet.
Mivel sem az ONT-ból direktben, sem a routerből nem tudtam a garantált minimumot kicsikarni, így hibajegyet vetettem fel. Pozitív meglepetés, 3 óra hossza múlva itt voltak elhárítani. Ők sem tudták a garantált minimumot kimérni, így kicserélték az ONT-ot egy új ZTE-re (2 portos). Routed módban a szemem előtt tesztelték, 800-900Mbps le és 300 feltöltés. Ezután az Asus routerem miatt átkértem bridge-be ezt is. Mondták, hogy 10-15 perc és kész. Elmentünk bevásárolni gyorsan, mire megjöttünk ment is az Asus-ról a wifi + kábelen a net...azonban megint abba futottam bele, hogy 250 Mbps letöltési sebességnél (fel pedig 250-300) nem jön jobban.
Mindegy, hogy az ONT-ből mérem direktben vagy az Asus routeron keresztül (kábelen természetesen). Cat5e (réz) kábel, többfélével is próbáltam, ONT 1-es portjába.
Valaki találkozott már ilyesmivel? Értetlenül állok a dolog előtt.
Olyan mintha azután romlana el valami, hogy bridge módba rakják az ONT-t. Bármilyen tanácsot szívesen fogadok. Köszönöm.
-
mpo
veterán
Az FFTB-s azért jön kérdezni, hogy mikor kötik már át FTTH-ra, sebesség miatt kevesen panaszkodnak, nálam is maximumon szokott lenni.
Az FTTH-ba frissen bekötött, miután kiismerte mit kapott, a routere is rendben, akkor jön, ha a bridge megszűnik vagy az 1000-ből 100 Mbit/s lesz.
Lehet, hogy előbb jön ide, mint a 1272-t hívná.
A gyakori panasz, hogy a sebesség nincs meg. -
sanzi89
addikt
ZTE F668 routert lehet bridge módba kapcsoltatni? A webes felületen nem látok erre lehetőséget.
-
Faby
senior tag
válasz
Laccoss #80871 üzenetére
Nem, az ONT soha nem volt router módban, már a szerelők a beüzemelésnél átrakatták bridge-be. Routeren mérve úgy értem, hogy a saját gigabites belső hálómon, egy Asus RT-AC65P routeren keresztül.
A friss bekötés hétfő délelőttöt jelenti, akkor mértem, akkor megvolt a jellemzően 6-700 lefelé, felfelé majdnem 300.
Még megpróbálok más gépet keríteni, azon ellenőrizni, illetve kipróbálom amit javasoltál, a live Linuxot. -
Laccoss
addikt
Akkor azt írod, hogy míg router módban volt az ONT, akkor megvolt a 600-700, most, hogy Bridge-be rakattad már nem.
Friss bekötés mit takar nálad? Tegnap kötötték? 2-3 napja? Mindenesetre hívd fel az ügyfélszolgálatot, hogy milyen csomag van neked beírva, beállítva. Egy live linux telepítőt készíts, és bootolj arról, próbáld meg arról is a speedtest-et.
-
BlackJack21
tag
Menni, mehetsz, de elhajtanak. Lehet ( nem derül ki egyértelműen a notebook tipusából), hogy nem tudja kihajtani izomból bridge módban. 2 napja még egy normális Asus routeren megvolt a sebességed. Mi történt? Azt teheted, hogy az ONT-t vissza router módba, majd új mérsz közvetlen a notebookba dugva.
-
Faby
senior tag
Sziasztok!
Friss bekötésű digi 1000 FTTH, ezekkel a mérési eredményekkel tudok menni hozzájuk, hogy nézzenek már rá?
Az ONT bridge módban, a hozzáadott kábellel direkt a laptopra kötve mértem, Lenovo B50-70, gigabites LAN csatlakozó.
eredmény
eredmény
eredmény
eredmény
A gyanús az, hogy a felfelé irányba megvan a 280-300 Mbit, lefelé meg csak szó szerint a tizede az 1000-nek.
Mi lehet a gond, kötés az oszlopnál, vagy mi? -
M43g
aktív tag
Ezek a Digis jómadarak a sírba visznek.
Kb másfél éve költözéskor, a gyerkőc érkezése előtt egy hónappal elcsomagoltam minden "advanced" hálózati dolgot, meghajtót stb egy dobozba, és eddig nem is nagyon foglalkoztam vele, hogy újra beüzemeljek ezt-azt, nem volt prio.
Most, hogy a ZTE G-pon ONT () elkezdett gyengélkedni, átállíttattam bridge módba. Hát ezt a szenvedést. Nekem a két szép szememért átállították, de a PPPoE jelszót csak külön kérésre árulták el (állítólag korábban valami fecnin megkaptuk, úgy 5 éve), de már csak a zasszonynak, aki a szerződő.
Szegény telefonálhatott be munkahelyről, akkurátusan visszaolvasva, hogy mire van szükségem a tisztelt cégtől.
És most ugyanezt el kellene játszani a NATolás kikapcsolása miatt. Most őszintén, bemondásra kikapcsolják a WIFI hálózatot, de a többihez, ami azért lássuk be, jóval kisebb horderejű a szerződő életére nézve kérik a szerződő meghatalmazását? -
Faby
senior tag
válasz
Lasersailing #80840 üzenetére
Mert kb mióta az eszemet tudom, az ipv4 mentén konfigoltam minden hálózati eszközömet, ezt ismerem, ehhez értek a magam szintjén, ez működik. (Bár képes vagyok magamat megszívatni vele, de ez más kérdés) Az ipv6-ot tanulnom kell, még egyáltalán nem ismerem, de ez nem jelenti azt, hogy nem is fogom, csak ez idő, ami most nincs.
Plusz valóban, ahogy (#80843) adika4444 írta, a upcnél kb ez volt a megoldás kb minden bajra, és most egyszerűbb volt csak átdugni a router lan kábelét, plusz beállítani a PPPoE kapcsolatot, és már ment is minden eszköz (kivéve a NAS, de az is megoldódott). Ráadásul a csoda dobozukban (aka connectbox) nincs is bridge mód ipv6-tal, ha jók az infóim így nálam ez vésődött be: bridge mód= ipv4
Hha ez itt a Diginél nem kell, ha tényleg jól megy az ipv6, akkor előbb-utóbb át fogok állni rá, amint lesz egy kis időm a kitanulására. -
adika4444
addikt
válasz
Lasersailing #80842 üzenetére
Faby Vodafone-tól (korábban UPC) jött a DIGI-hez, és náluk a gáz DSLITE implementáció, és az ezzel járó NAT-olt IPv4-es cím miatt tényleg sima IPv4-et kell kérni az IPv6-os megoldás helyett.
A DIGI-nél viszont minden végpont kap IPv6 /64 prefixet, és itt tényleges a Dual Stack, a v6 működéséhez csak a feladat teljesítésére alkalmas PPPoE csatlakozást végző eszköz kell. a Huawei ONT eszközök képesek erre, a ZTE-k nem, de bridged módban saját routerrel sima ügy a v6.
Én használom, és teljesen jól megy. Igaz, érdemes konfolni hozzá a routerben tűzfalat. -
Lasersailing
senior tag
Az IPv4-et miért érdemes kérni?
(Jövő héten jönnek hozzánk digi FTTH gigabitet kötni, és eddig erre nem gondoltam, de lehet nekem is az kell???) NAT alól kivétel és bridge nálam is kell(2 alhálózat + 2*4 kamera + egyik alhálón NAS - ezek vannak jelenleg). Esetleg kamera miatt kell???
-
nyogo83
senior tag
válasz
Lackooo84 #80833 üzenetére
Nyilvan bullshit, 10 eve FTTB-s Digi volt eddig, azalatt nagyreszt csak Asus routereim voltak, gond nelkul. A tippem inkabb hogy a Huawei ONT-kkel parositva lehetnek problemak.
Faby: Pont ilyen kombo van nalam. AC65P, NAT kikapcs, Bridge mode. Semmi speci nincs bealliva, UPnP van csak engedelyezve es megy gond nelkul a torrent.
-
Faby
senior tag
Sziasztok!
Új Digi 1000 bekötéssel van egy kis gondom.
Sebesség megvan (nagyjából, de nem igazán érdekel hogy 700 vagy 900 a lefelé, a felfelé 300 meg megvan), elvileg minden ok, kivéve a torrentet.
Eddig UPC volt, az gond nélkül ment, még port nyitás nélkül is, UPnP, illetve a porttovábbítás engedélyezése elég volt, most hiába nyitom ki a routeren a portot, és jelzi a külső port checker is nyitottnak, a torrent nem működik, nem tud csatlakozni a trackerhez.
Bekötésnél direkt kértem az IPv4-et, illetve a NATolás kikapcsolását, ezeket elvileg meg is csinálták, bridge módban van az ONT, a routerben egyezik a WAN ip a publikus IP-vel, 92.249.xxx.xxx az ip, ha jól tudom, ez nem NATolt.
Nem akarom a teljes sávszélt erre használni, be vannak állítva a korlátok, de jelenleg úgy fest, egyáltalán nem csatlakozik.
ASUS RT-AC65P a router, Huawei az ONT.
Router, NAS újraindítás volt, eredmény nélkül. -
válasz
Zoli-bácsi #80640 üzenetére
Szia!
Ha visszaállíttatod router módba, akkor igen, de bridge módban nem.
-
Zoli-bácsi
senior tag
Sziasztok,
adott egy Digi1000 net. A hozzá adott modem bridge módba van állítva, és egy normális routeren kereszetül szuper minden.
A kérdésem az lenne, hogy a modemből lehetséges az egyik portjára kötni egy második routert, ami szintén wifi jelet sugározna?
-
JociJ8
friss újonc
válasz
TeeJay #80611 üzenetére
Digis eszközt "Bridge" módba állíttattam.
Routeremen Internet résznél PPPoE kapcsolattal Felhasználó jelszót megadtam.
Digis Dobozt és a Routeremet is áramtalanítottam nem egyszer.
Így is 100/100 mért.
Azt nem tudom hogy Routeremnél kellene valamit állítani még amihez nem értek, vagy tényleg csatlakozás ér hiba. Úgy nézem nem úszom meg a digis szerelőt
Köszönöm mindenkinek segítségeket ! -
4Grider
nagyúr
válasz
JociJ8 #80616 üzenetére
Igen, a hozzá nem értés okozhat problémát. A leggázabb pl. az lehet, ha a szolgáltatói router és a te routered is ugyanazt az alhálózatot használja, de a kettős nat önmagában sem egészséges. Állíttasd át a szolgáltatói gw-t bridge üzemmódba és ha ez megtörtént, akkor a saját routeren állítsd be az eddig használt pppoe felhasználói neved és jelszavad, hogy fel tudja építeni az internet hozzáférést.
-
JociJ8
friss újonc
válasz
TeeJay #80611 üzenetére
E-maileztem még a digivel.
Azt írták Kábelezést anyagköltség és 2500Ft kiszállás díjaként ellenőrizhetik.
Illetve:
Digis eszköz "Routed" üzemmódban van. Ahhoz, hogy Ön a saját router-ét rendeltetésszerűen, megbízhatóan tudja használni és utána kötni több eszközt, arra van szükség, hogy az általunk kihelyezett eszközt "Bridge" módba állítsuk.Akkor nem is kábel hibám meg 8 ér port érintkezés hibám lehet ?
Nem nagyon értek ezekhez, ez okozhatja a hibát? -
nyogo83
senior tag
Sziasztok!
Digi FFTB netjet a mult heten kezdtek atkotni nalunk mindenhol FFTH-ra(kb 1 eve irtuk ala a szerzodest a bovitesrol, de ez mellekes
).
A lenyeg, hogy azota szivok vele. Az ONT bridge modban van, mogotte egy Asus AC57U router.
Ejszaka joparszor elszall a net, ilyenkor a router logban "Timeout waiting for PADO packets" hibauzenetet latok folyamatosan a probalkozasokra. Volt hogy 1-1,5 oraig probalkozott majd ujracsatlakozott, de tegnap miutan megszakadt a net, reggelig nem csatlakozott ujra.
Ezzel a hibauzenettel szakadt meg:
"pppd[1534]: Serial link appears to be disconnected.
May 17 01:42:18 WAN Connection: Fail to connect with some issues.
May 17 01:42:22 pppd[1534]: Connection terminated.
May 17 01:42:22 pppd[1534]: Modem hangup"Reggel meguntam, ujrainditottam az ONT-t, azonnal kapcsolodott.
Erdemes ezzel zaklatnom a Digi-t, vagy ez ilyen?
A legnagyobb gondom, hogy a lakas be van kabelezve a bejarattol es az eszkoz a bejarat folott egy szekrenyben van, onnan megy tovabb UTP/Coax/Telefon. Marhara nem orulnek neki, ha random idokozonkent (foleg nem 1-2 naponta) letraznom kellene ujrainditani.
A sima FFTB-vel 10 eve alatt nem volt ennyi gondom mint ezzel 1 het alatt.Kinomban ket napja mar ujrahuztam a kabelezest a router es az ONT kozott, amikor van net nagy gond nincs, a routeren kabelen ilyen 600Mbps/2ms ping-et merek (ok, ez nem tudom az 1000-es csomaghoz kepest mennyire jo, de ez nekem okesnak tunik).
-
lev258
veterán
Sziasztok.
Mióta bevezették hozzám az 1000-es netet, egy Huawei HG8121H teszi a dolgát. Egy asztali gép a Gigabites portot, a wifijét laptop használja, utóbbi esetén a gyári jelszót cseréltem le.
A napokban úgy jártam, hogy újratelepítésre került sor a laptopon, de nem néztem meg a wifi jelszót és nem találtam meg azt, amire régen felírtam. Gondoltam akkor vezetéken belépek az eszközre és megnézem (vagy átírom) ott. Itt kezdődtek a problémák.
A gyárilag megadott user/digi páros nem működött. Rémlett, hogy talán ezt is megváltoztattam annak idején, így gondoltam jobb lesz egy reset az eszközön. Nos, bejutni ezután sem tudtam, végigpróbáltam még a többi Huawei eszköz gyári hozzáférési párosát is. A wifit látom a reset után is, de a gyári jelszó (eszköz hátoldalán) szintén nem jó hozzá. A Digi-nek jeleztem a problémát, gyakorlatilag nem tudtak érdemben segíteni, majd később távolról is csináltak egy reset-et, ezután elkönyvelték megoldottnak. Természetesen semmi sem változott. Valószínűleg nektek se lesz megváltó tippetek, de gondoltam leírom.
Úgy néz ki, ebből bridge mód és saját router lesz. Elnézést a hosszú írásért. -
nFlex
tag
Üdv.
Adott egy 1000-es Diginet FTTH. Szinte mindig visszaáll 100-as netre de arra stabilan.
Hívtam a hiba bejelentőt. A hölgy szerint van szálszakadás,de az ő mérésük szerint, jó a sebesség.Ők úgy látják hogy 100-as routerrel csatlakozok.Archer c7-em van.A Duplex beállítás automatán volt.Átraktam 1000-re.Jó lett ma reggelre.Megint csak 100as.
Délután újraindítottam amit beszereltek,és a sajátom is. (Már átkapcsoltattam bridge modba is.) Megint 1000. Estére megszakad a net. Megint 100.
Valami beállítást kéne eszközölnöm vagy velük lehet a gond.? -
-
canniball
nagyúr
Sziasztok!
Ma az ígért 15 nap helyett közel egy hónap várakozás után hozzám is elért a diginet. Szépen előkészítettem a terepet, hogy a padláson keresztül behozott légkábelt onnan le tudjuk húzni a falba vésett csövezésben, aztán volt nagy meglepetés amikor a mester közölte, hogy itt földkábelezés lesz. Így lett egy "szép" lyuk a falban meg onnan kilógó kábelezés, nesze neked tavalyi "mindenre gondolok és bevésem a falba" felújítás...
Kérdés: ilyenkor még érdemes őket hívni, hogy tegyék át az ONT-t bridge módba vagy ilyet csak munkaidőben intéznek?
-
PapG.
tag
válasz
Dragon3000 #80522 üzenetére
Próbáltam beállítani én is, de nem segített. Digis huawei "modemem" van bridge módban, utána tp link router pppoe kapcsolattal, na és ott manuálisan beírtam én is a google dns-eit (8.8.8.8/8.8.4.4) de semmit sem változott a helyzet
(?!)
-
válasz
gyulazsolti #80488 üzenetére
HA tudja a gigabitet, akkor kérd bridge módba már a bekötést a szerelőtől, akkor csak mint média konverter lesz, és a te eszközöd intéz mindent.
-
tunkiih
őstag
Sziasztok! 2 napja nálunk is behuzták az Optikát a lépcsőházba, így természetesen átváltottam Invitelről az 1000 megabites verzióra. Mai nap kérvényeztem délelött hogy tegyék át a zte zxhn f618 típusu modem/routert bridge üzemmódba, hiszen a TP Link WR1043ND v3 -am használom routernek. Mióta átraktuk Bridge módba PPOE kapcsolattal, nem tudok 300/300nál többet mérni.. tegnap még ugyanezzel a felállással (bridge mód nélkül de TP linken továbbitva, 900 körüli értékeket mértem), hozzáteszem KÁBELEN.. wifin nem lesz ezzel a routerrel ennyi, azt tudom. Elképzelhető, hogy valamit még állítanom kell a routeren (csinaltam 1 teljes visszaállítást majd PPOE quick setup) vagy csak legyek picit türelmesebb?Köszönöm!
UPDATE: ahogy leirtam, megolódodott! -
narumon
őstag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e de hátha tudtok segíteni. Diginet 1000 ftth, van kint ZTE eszköz amit ők hoztak, erre csatlakozik egy TP-Link 1043D. Bridge módba van kérve, frankón működött is minden évek óta, de tegnap elment a wifi, és feleségem úgy akarta újra indítani a routert, hogy resetelte. Na most itt a reset gomb azt jelenti, hogy a TPLink elfelejtett minden beállítást. Én vissza állítgattam amit tudtam így netünk van, viszont azóta egy bizonyos torrent oldal (n.....e), úgy látja mintha nem seedelnék. (Gondolom más oldal is, csak ugye itt gáz a büntetés miatt). Letöltés szuperül megy továbbra is de qbittorrent is azt írja, hogy nincsenek kapcsolatok és narancssárga a kis láng (ami tegnap előttig zöld volt). Próbáltam már mindenfélét állítgatni a routeren, de egyszerűen nem jövök rá mi lehetett korábban beállítva ami most nincs. Ötlet? Köszi
-
Sobod87
tag
válasz
Laccoss #80385 üzenetére
Köszi a választ sejtettem, hogy a bridge miatt, de nem voltam 100% biztos.
Ezt a "Speedtest-et néztél, digis szerveren?" úgy kell érteni, hogy a DIGI oldalán mértem-e sebességet? Ha igen, akkor igen és ugyanezek az eredmények 26-48 Mbit/s között van mindig...Ha nem, akkor pedig nem.
(Ez életem egyik legértelmesebb post-ja
)
Szerk: repülő módban voltam, de semmi. -
Laccoss
addikt
-
Sobod87
tag
Sziasztok!
DIGI1000-es netem van. A tegnapi nap folyamán cserélte a DIGI a coax kábelt üvegszálasra, megkaptam a ZTE ZXHN F618-as routert, de a szerelő srácok látták, hogy az én WiFi routerem (tp-link Archer C1200) "erősebb" így kértek egy Bridge módot, köszöntek és elmentek...
Tisztában vagyok vele, hogy az 1000-es net csak a nevében 1000-es, 300Mbit/s a garantált az is kábellel, WiFi-vel ez nyilván még kevesebb...de azért ennél többnek kellene lennie:
Valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a bibi? Próbáltam kiiktatni az én eredeti routeremet, de a ZTE valamiért nem kapcsolja be a WiFit...(hiába nyomom az oldalán a gombot), UTP kábellel a laptop nem ismeri fel, nem is értem miért...de ez most tényleg másodlagos...
Köszönöm! -
Sziasztok!
A mai nap folyamán kötötték be a Digi gigabitet, közben úgy döntöttem, hogy el is megyek egy szép új routert vásárolni hozzá, így bridge-módba csak később, telefonon kértem át.
Jelezték, hogy meg fog szűnni a wifi kapcsolat, és akkor megtörténik az átállás, ez így is történt, az új routert be is konfigoltam (PPPoE) sikeresen, viszont a digis ZTE router SSID-jét még mindg látják a gépek.
Én néztem be valamit? Ennek teljesen el kellene tűnnie? -
dchard
veterán
válasz
TeeJay #80201 üzenetére
Nem biztos az. Ezek a brutális lassulások (5-10-20megabit) nekem sokkal inkább hajaznak valami L2 problémára a végeken. Például a flow control hiányára, vagy hibás működésére. Nálam az ONT bridge-ben van, és meglepődve tapasztaltam, hogy a flow control le van tiltva benne. Félre ne érts: a flow control sem csodaszer, de ha ez sincs, akkor végképp nincs semmi, ami megakadályozza, hogy az ONT előtt már kezelhetetlenné váljon a dobás, ami ugyanúgy FIFO, mint úgy általában az ethernet. Ha egy LAN szegmenst ilyen módon túlterhelnek, akkor a switch minden fajta válogatás nélkül dobál, amit a TCP ilyen kellemes 5-10megabites sebességgel jutalmaz meg. És simán lehet, hogy a 100-as porton lévő előfizetőket akár a switch belső felépítése miatt jobban érinti Sem ezek a buta switch-ek, sem az otthoni felhasználásra szánt ONT-k nincsenek ilyen jellegű terhelés kezelésére méretezve. Legalább annyi eszük lehetett volna, hogy a gigás csomagok bevezetése előtt kirakjanak valami kisvállalati ONT-t, amiben legalább kulturáltan lehetne lassítani, amikor túlterhelés van.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Manitu1977 #80165 üzenetére
Átkéred bridge módba ügyfélszolgálaton a digis eszközt, utp kábellal rákötöd a sajat routered es azzal tárcsázol be.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Termi16 #79787 üzenetére
Akkor nem lesz gyorsabb vagy kell egy gigabites switch amit a gigabites portra kötsz és abba a többi eszközt vagy egy routert és átkéred a digis eszközt bridge módba, hogy a router kezeljen mindent. Ha amúgy nincs semmi gondod a digis eszköz tudásával, akkor a switch olcsóbb.
-
-
MrSpock
csendes tag
Sziasztok!
DIGI 1000 (optika) net van nálam, Tavaly július óta tökéletesen működött a saját ASUS routeremmel. (A DIGI hozott egy Luster FTTH recievert és egy Huawei HG8121H GPON-t). Tegnap valami megváltozott, mert a router nem tud a megfelelő PPOE beállításokkal rácsatlakozni a hálózatra. A DIGI-s Huawei routerre wifin minden gond nélkül tudok csatlakozni és net is van rajta. Ha router WAN portja helyett a gépembe dugom az UTP kábelt szintén van net. Próbáltam másik routerrel is, az sem tud csatlakozni. Mi lehet a probléma? Olvastam az összefoglalóban, hogy telefonon kell bridge módba kérni az ONT, hogyha a DIGIs eszköz helyett saját routert szeretnék használni. Lehetséges, hogy eddig bridge-re volt a központban állítva eddig tegnap meg elállítódott?
Segítségetek előre is köszönöm!
-
gabro0
őstag
válasz
Hegyirabló #79741 üzenetére
Az ONT logjában talán meg tudod nézni, ha nem vagy bridge-elve. Mi az eszköz típusa?
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Pár hete jelentkezett (még a vírus leterheltség előtt..) az alábbi jelenség és nem jövök rá mi a ráktól lehet.
Diginet 1000-rem van, sose volt vele gond, Üllőn használom. A digi által adott wifis router bridge módban van, utána van kötve egy wdr3600-as router, ez kapcsolódik rá a netre PPPoE módon.
Van még utána egy miwifi is, ez csak a wifis csatlakozásokat szolgálja ki.
A hiba: változatlan időközönként de úgy ált 5 percenként eldobja a netet a rendszer. Nem csak wifi-n hanem a routerbe közvetlen bedugott lanos pc-n is. Nem jövök rá, mi lehet a hiba forrása. A wdr router baszakszik, vagy a digi-s, vagy netán a digi-s jellel lehet a gond?
Feleslegesen nem hívnám ki a digi szerelőt :/
Előre is köszi! -
Sonja
nagyúr
No, ma átkötöttek FTTB-ről FTTH-ra. Kaptam egy szép fehér ZTE ONT-ot, amit rögtön bridge-be köttettem be. A router egy ASUS RT-AC65P, de a sebesség továbbra is 500/200Mbit, ahogy az eddigi FTTB-n!
Mintha továbbra is ez a profil lenne beállítva nekem, mert rögtön odaugrik a sebesség. Fura.
Ezt majd később átváltják (pl. Április 1-vel)? Vagy esetleg szólnom kell?! Vagy hogy van ez?
-
sajog159
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #79561 üzenetére
hát, ez kissé más volt: akkor CAT5 volt az ONT és PC között és úgy 600 körül mértem.
Gondolom, ha újra le akarok mérni CAT5e-el, vissza kell rakni ONT-tot bridgeből, nem?
(a routert leginkább WIFI sebesssége miatt raktam be és az javult is) -
sajog159
aktív tag
Üdv,
Vettem egy ASUS TR-AC57U V2 routert és beraktam ONT után (FTTH), amit bridge-ba kapcsoltattam. Maaz asztali PC és router között CAT5e kábel lett (CAT helyett). Így a gépen 400-500 Mgps a letöltés sebességet mérek. Ez így normális a 1GB digis csomag esetén? Én mondjuk többet vártam.
A routernek 4 LAN kimenete van, számit, ha több van bedugva?
Kösz -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Yiggdrasil #79462 üzenetére
Ha bridgebe kérted, akkor mit akarsz vele? Ilyen esetben csak, mint modem üzemel.
-
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok!
Itt is rákérdezek, hátha tud valaki segíteni:
Adott egy DIGI gigabites net, és egy ZTE modem bridge módan.
Ehhez csatlakozik egy ASUS AC68U router PPoE kapcsolattal.
Ehhez van kötve (többekközt) egy Win10-es PC UTP-n keresztül.
Ezen a gépen fut egy szerver, aminek szüksége lenne, hogy a 2106 és 7777-es portja nyitva legyen a nagyvilág számára.
Jelenleg Windows Firewall beállításoknál beállítottam 2 Inbound Exception rule-t, illetve az ASUS routerben is beállítottam a 2 portot a gép local IP-jéhez. A probléma, hogy hiába, mert bármilyen ellenőrző oldal szerint zárva van.Ebben tudtok segíteni, hogy mit rontok el?
A WAN-IP-m 84-el kezdődik, ha ez számít valamit.
-
nubreed
veterán
válasz
Laccoss #79444 üzenetére
A saját routerembe van beállítva a PPPoE kapcsolat. Én úgy emlékszem, hogy kértük a bridge módot anno a DIGI -s eszközre. Amúgy ZTE cucc van, amit a DIGI adott. A ZTE eszköz 1. LAN portjáról megy az én Routerem. Lehet, hogy 1. port nem gigabites? A PC -m hálókártyája is Gigabites.
-
Baldvin2000
csendes tag
válasz
4Grider #79392 üzenetére
Bocsi, ennyire sajnos nem vagyok benne. Bevallom az őszintét egy minecraft szervert akarok készíteni és ennél a routernél valahogy nem akar összejönni. Ha esetleg eltudnád magyarázni, vagy esetleg egy linket mutatni arról, hogy a bridge mód és a nat-olt net mit jelent, és hogy itthoni routeren, hogy ellenőrizhetném ezeket.
Előre is köszönöm a választ!
-
Lacipapa1984
friss újonc
Sziasztok
Problémám a következő:
Adott egy Philips Hue okos világítás ami probléma mentesen müködött eddig.
Majd jött a digi szerelő mert a routerünk elromlott.
Kaptunk egy ZTE ( ZXHN ) F618 routert( a lámpákat csak webes felületről tudtam müködtetni telefonról nem ) töröltem a telefonon az alkalmazást, Philips Bridge ( reset ) -> Router összekötöttem minden ok, telefonra vissza az alkalmazás és nem csatlakozik a Bridge hez a telefonom... hiába irom be a kisztott ip-t semmi...
Viszont érdekes hogy a MouseServer sem müködik..
Tűzfalon minden engedélyezve van , tehát nem értem..
Valakinek van ötlete ?
Előre is köszi. -
dchard
veterán
válasz
TeeJay #79405 üzenetére
Erre senki nem fog bővíteni, arra viszont jó ez az egész, hogy kikísérletezzék az optimális QoS beállításokat, amivel értelmes lassulás mellett de csomagdobás vagy a késleltetés látványos megugrása nélkül még ki lehet szolgálni az igényeket.
Az mondjuk érdekelne, hogy FTTB-n ahol egy sima ONT-t megy bridge-ben egy komplett lépcsőház egy buta switch mögött, ott vajon hogy oldják meg az értelmes QoS-t? Az itteni FTTB-s pocsék szar (10-20megabit alatti) mérésekből arra következtetek, hogy sehogy, simán dobálják a csomagokat azt kész.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Baldvin2000 #79391 üzenetére
Két oka lehet: Bridge módba van téve, vagy nat-olt netet kap a Digitől.
-
adika4444
addikt
Szia!
Ez elég pro hálózatépítés már, ha jól akarod megcsinálni. Felfelé mindig lehet látni, tehát te az ASUS mögött látod ki van azon és a DIGI kütyün. Szóval max a te routered mögött van szeparáció.
Ha van cash, akkor ez erősen MikroTik / Ubiquiti téma lenne, de nézzük, a jelen eszközökből mit tudsz építeni.
1. épület a Huawei-t én átkérném bridged módba. A TP-LINK Archer C6 csinálná a PPPoE tárcsázást, és szórná ott a Wi-Fi-t.
Az Archer-ből a giga LAN kábel menne a te routeredbe, ami így teljesen jó.
A harmadik épületbe is a legjobb az Archer-ből kábelezni.
Így a te routered és a harmadik épületben lévő mögé - ha azonosan állítod mint az ASUS-t - nem nagyon látnak befelé épület 1-ből, de fordítva látni lehet!
Jelenleg a Hua építi a kapcsolatot, később az Archer (már ha így fogod megcsinálni). A kapcsolatépítő eszközön nyiss egy DMZ-t (TCP és UDP portok 1--65535 tartomány) az ASUS-ra.
Eztán engedd ki a NAS-odat az ASUS-on, azaz nyiss rá portokat.
A megoldás nem a legjobb, a többszörös NAT okozhat problémákat, de ebből az eszközparkból ezt lehet kihozni. -
MrPA
újonc
Sziasztok, egy kis segítséget kérnék hálózat beállítást illetően. Nem vagyok teljesen kezdő, de ez a kérdés most kifogott rajtam. Leírnám a mostani rendszert hogy érthető legyen.
Épület 1:
Van egy Hauwei ONT-m (HG8247H), ennek a LAN IP: 192.168.5.1, Subnet: 255.255.255.0
DHCP server engedélyezve.
Szórja a Wifi-t is valami random Digi-s SSID-vel.
Ebben az épületben nincsen szükség kábelre, a felhasználóknak viszont a Wifi kell.
Egy Cat6 kábelen gigabit kapcsolat van az Épület 2-ben lévő routerrel, ennek a statikus címe az ONT-be be van állítva:192.168.5.10Épület 2:
Van egy ASUS DSL-AC56U Routerem, ez egy másik Wifit szór másik SSID-vel. WAN portja van összekötve az ONT-vel. WAN IP: 192.168.5.10, LAN IP 192.168.10.1
Ebbe a routerbe van egy jópár eszköz kötve, és minden kap internetet is. Amit megemlítenék az a szerverem (NAS, Docker, VM-ek), ennek az IP-je 192.168.10.120Épület 3:
Ez jelenleg nincs, de ide is menne egy Gbit-es lan kábel és egy Wifi router.Probléma:
A szerveren futó szolgáltatásaimat nem érem el az internet felől. Az ONT-n nincsen lehetőség semmilyen DDNS és egyéb beállításra. Az Épület 2-ben lévő router-en lenne lehetőség, de az ő WAN IP-je sajnos ezt nem teszi lehetővé. Át tudom kérni Bridge-re az ONT-t, és a NAT-ot megszüntetik ha jól értelmeztem a fórumon olvasottakat.Követelmény:
Szeretném elérni a NAS-omat az internet felől, és fontos a 3 külön WIFI szórása. Ezen felül nem igazán szeretném ha a 3 épülteben lévő eszközök mind látnák egymást.Ami rendelkezésre áll:
Az előzőleg említett eszközök, + egy TPLINK C6 AC1200 router még a dobozban.Van javaslatotok a megodásra?
Előre is köszönöm! -
-
Kroni1
veterán
Sziasztok! Egy elég láma kérdés, amire nagyjából sejtem is a választ...
A szolgáltatói 2xLAN portos ONT eszközöm Bridge módban van a tetőtérben, ez mindkét LAN kimenetére továbbítja a bejövő jelet ha jól tudom. Az egyik le lett kábelezve a nappaliba, az erre rákötött saját R1 routeremet beállítottam, ez látja el az eszközöket kábelen és wifin, de szükségem lenne 1db további kábeles kapcsolatra.
Az lenne a kérdésem, hogy ha az ONT két LAN portja működhet egyszerre, akkor is csak egymástól függetlenül tudok velük internetet adni a bridge mód miatt igaz?
Tehát ha jól sejtem nem megoldható, hogy a saját routerem mögötti hálózatot is lássa az ONT második portjára kötött eszköz... Gondolom a hálozaton belüli plusz végponthoz mindenképp egy switch-re lesz szükségem a saját routerem mögé igaz?! -
bazsi83vp
senior tag
Be lett kötve az ezres net és szeretném a saját ASUS routert használni.
Ha betelefonálunk és átteszik a sajátot bridge üzemmódba, akkor gondolom a tévét "sugározza" tovább a kábelen és a net jel megy "feldolgozatlanul" tovább a LAN1 csatin.
Belépem a huawei eszközbe és látom hogy a felh. név uaz. mint régen. A jelszó is marad ilyenkor a betárcsázáshoz? Az ugye nyilvánvaló okokból ki van csillagozódva.
Köszönöm. -
Dragon3000
nagyúr
(#79066) Dragon3000 Router nélkül hogy?? Át van kapcsolva bridge módba. Azt tudom,hogy ma amikor még nem volt átkapcsolva,a digi vackával is max 800-at mértem.
the.odzsy már megválaszolta.
(#79067) Jorus Paneldzsungel közepén vagyok,szóval ezzel nem lehet gondEz pont lehet gond, ha sok az előfizető, akik terhelik is a hálózatot, akkor ne várj max sávszélt.
-
Foose
addikt
válasz
Dragon3000 #79066 üzenetére
(#79066) Dragon3000 Router nélkül hogy?? Át van kapcsolva bridge módba. Azt tudom,hogy ma amikor még nem volt átkapcsolva,a digi vackával is max 800-at mértem.
(#79067) Jorus Paneldzsungel közepén vagyok,szóval ezzel nem lehet gond
(#79065) szaboi6512 Oké,wifin az most más,én nem azon vagyok. De mobillal wifin lemértem én is,a szélessáv hasonlót mért nekem mint Neked. -
Foose
addikt
Sziasztok! Ezen a téren kezdő vagyok. Digi 1000,saját Archer AC1750 router,bridge mód bekapcsolva. Net működik,de keveslem a sebességet. speedtest szerint letöltés 5-600 mbit/s,feltöltés kb 300. Mit kell beállítanom a saját routerem beállításaiban hogy okés legyen a dolog? (nem tudom mi az a NAT,de nálam nincs kikapcsolva. Ha én kapcsolom ki,nincs net) Azt furcsálom,hogy pl wifi beállítások között nem találok olyan hogy csatorna választási lehetőség,automatán van. Wifi analyzer szerint nem épp kedvező csatornán megy a wifi. Állítási lehetőség nuku. Egy gépen van használva a net,és egy db mobilon a wifi.
-
MPM
tag
(#79033) qnadam és (#79035) Dragon3000:
Valóban, nincs értelme annak, amit írtam, ha megy a gép, akkor oké, hogy frissít a DDNS-s program, csak egy részletet nem közöltem, mert nem akartam feleslegesen a számat járatni, van amikor a gép nem fog menni, hanem csak egy Arduino, (de az tényleg mindig) innen a problémám. Nem gondoltam végig, bocs.Két Digis eszközöm van, az említett router, meg külön egy modem egymásra ragasztva, ezért ha bridge-be rakok egy új routert, akkor már 3 lesz. Sajnos most nem vagyok otthon, így nem tudom megmutatni.
-
válasz
woodworm #79013 üzenetére
@woodworm
Igen, én konkrétan a HW-es kritériumokra lennék kíváncsi.
Mindenesetre köszi szépen mindenkinek a válaszokat, meglátásokat.
A háttérsztori annyi, hogy router-nek szeretném visszaállítani a WS2016 alapú home server-emet (az ONT mindig is bridge-ben volt), viszont PPPoE kapcsolatot NAT-olni a WS routing-jával nem lehet (technikailag lehet, de nem ér annyit), így pfSense // WRT x86/64 // egyéb adekvát SW megoldást kellene futtatnom VM-ként router/firewall funkcióban hozzá. Ez eddig nem lenne nagy gond.
A gond onnan kezdődik, hogy a jelenlegi FM2 alapú vasra ezt már nem szabadítanám rá, és egy 4th Gen Haswell alapra vinném át a server-t; ugyanakkor be kéne tudnom lőni, hogy a virtualizáció miatt (t.i. a router VM-nek mindent SW-esen kell lekezelni, pl. no HW NAT) milyen konfig 'hajtaná ki' (sic!). Első körben T-s i5-xxxx + 8GB RAM-ban gondolkodom, ideális esetben pedig csak egy X2 G Pentium-ban az alacsonyabb idle / small load fogyasztás miatt.
-
MadMancs
veterán
válasz
Linkin1994 #78921 üzenetére
Szerintem ne a catv receiver be akard a LAN kábelt dugni hanem az ont lan portjába, amit saját router esetén célszerű bridge módba kéretni hogy saját routered tudja a pppoe betárcsázást végezni.
-
dave182
senior tag
Sziasztok, Digi 1000-es ONT netnél van arra lehetőség, hogy a Digi eszközt kidobom és sajátot teszek be vagy csak azt tehetem meg, hogy bridge-be kérem és mögé teszem a saját router-t?
-
-
Turcy086
tag
válasz
MasterMark #78851 üzenetére
A digi eszköze van bridge modba, utana rogton egy tplink router látja el a DHCP és egyéb feladatot. A tplinket hiába leptetem be dyndns re, nem megy. Viszont a tplinkbe a főoldalon látok egy 10.xxx kezdetű ip címet, ezen működik a portforwardot, de ezt nem tudom ki olvasgatni a dyndns updaterrel mert az csak a public ipt latja
-
Turcy086
tag
Sziasztok!
Akinek bridge módba megy a router, hogy tudja autofrissiteni az IP-t dyndns szolgáltató felé?
-
adika4444
addikt
válasz
Hegyirabló #78843 üzenetére
A ping is ugrál bizonytalan sebességnél?
Át kell kérni bridged módba, és ki kell próbálni, hogy megoldódik-e. Szerintem amúgy nem fog, cserés az az ONT.
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Sajnos a pénteken iderakott Huawei HG8143A5 ONT-vel teljesen bizonytalan az internetsebességem. Kezdődött azzal, ahogy már említettem is, hogy több mint egy óra volt, amíg ez a Huawei egyáltalán bebootolt. Itt ültünk a szerelőkkel, mint a hülyék. Nem is teljesen értem, hogy miért kellett a ZTE F618-at lecserélni erre, amely bár egy fapados ONT, még is előtte egy hétig teljesen jól működött. A szerelők azt mondták, azt az utasítást kapták, hogy ZTE el, helyébe Huawei. Másfél nap alatt kétszer omlott össze és kétszer kellett újraindítani, a sebesség is meglehetősen ingadozó.
Azt szeretném kérdezni, hogy ha veszek egy saját routert, vajon megoldódhat vele a gondom? Nyilván persze megpróbálom elérni, hogy hozzák vissza a ZTE-t, és azt rakatnám bridgebe, és arra menne rá a saját router.
Az a bajom, hogy az elmúlt három és fél évben semmi bajom nem volt az internetszolgáltatással, néhány üzemkimaradást leszámítva. Teljesen stabilan hozta a 900Mbit feletti letöltéseket és a 300Mbit feletti feltöltést. FTTH, optika.
Köszönet a válaszokért!
-
sly160
csendes tag
Sziasztok. Digi gigabit netem van itthon. Kaptem mellé egy ZTE eszközt, amit bridge módban használok. A Gigás portból jön tovább a net egy Wifi routerbe, ahol PPPoE beállításra került. Kaptam a NATolt helyett publukis IP címet is. Portok megnyitva a routerben. Viszont NAS -on lévő transmission letöltés közben nem hajlandó 4 mega fölé menni. LAptopon lévő kliens ugynezt a számot produkálja. Speedtest mérés kielégítő. Valakinek ötlet?
-
XFishboneHUN
senior tag
Urak!
1000-es netre kötöttem szerződést, viszont, csak 300/300 jön. Az ONT bridge módban a gigabites protról megy át az én gigabites routerembe, pppoe beálíltva!
Semmi jogalapom nincs reklamálni a DIGI-nél, tudván, hogy garantált minimum az 1000-es netre 300/75?
A UPC-nél konstans kaptam az 500-as netet, az 500-as előfizetésre.
-
XFishboneHUN
senior tag
Sziasztok!
Ha bridge módba rakatom a digis ONT-t, akkor a saját gigabites routeremben a PPPOE-t, attól még be kell állítani igaz?
-
Laz_
újonc
Sziasztok!
Én is váltottam Digire. Be is kötötték az üveget, szuper gyors, szuper low latency. Habár én egy GPON dobozt kértem, de helyette hozzámvágták a szokásos Huawei EG8143A5 lebutított csodadobozt, amit szinte minden Kispesti installnál is látok. Bridge mód az felejtős, úgy néz ki, habár eddig csak kétszer volt időm végigrohanni a router web gui-ján. Na most a problémám a következő: nekem már van itthon kiépítve egy egész tűrhető kis hálózat, egy pfSense router az agya. Dupla NAT-ot nagyon nem szeretnék. Próbáltam PPPoE-en csatlakozni a pfSense-el és a Digi által megadott belépési adatokkal, úgy hogy a sense router a Huawei csoda mögé volt kötve egy fix címmel. Nem találta a PPPoE tunnelt. Az lehetséges, hogy a Huaweiben elrontom a PPPoE jelszót, direkt, és úgy már fog tudni csatlakozni a sense?Előre is köszönöm segítségeteket!
-
Cr00py
senior tag
válasz
Ticon05 #78676 üzenetére
A szolgáltatói eszköz csak 2.4Ghz N-es wifit tud. Ezen nem is fogsz soha többet mérni kb. Ez ennyi. Ha van erősebb routered, ami tudja a gigabitet ) akkor kérd át a szolgáltatói eszközt bridge-be, és kösd rá a sajátod. Ha nincs, akkor az összefoglalóban lévő ajánlottak közül lehet válogatni, ha fontos a saját hálózatod menedzselése, illetve a combosabb wifi.
Az, hogy gigabites a lan a gépben az oké, de a link sebesség is aktuálisan 1Gbps?
Milyen szolgáltatói eszközt kaptál?
Van amelyiken csak 2 db port van, az egyik csak FE, a másik gigabit.
Ha a linksebesség is 1gbps, akkor próbálj meg a winstore-ban letölthető speedtest appal ( anntenna hungária, telekom, voda ) szervereken mérni, avagy töltsd le a speedtest cli-t.
A kábel ugye min Cat5e?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
kavicska93 #78651 üzenetére
Digi eszközt bridge módban a saját eszközöd utána kötöd és az végzi a bejelentkezést, routolást és azon ha akarod ki/be kapcsolod a wifi-t.
A Digis eszköz bridge módban nem ad wifi jelet.
-
kavicska93
friss újonc
Akkor mindenekelőtt kell vennem egy új routert ami képet 1000 -es nethez. Illetve megkérni a Digit hogy bridge -be állítsák az eszközt utána összekötni és lehetséges hogy jó lesz.
Illetve az lenne a kérdés hogy most is sugároz az eszköz mint wifi és bridge-be állítják akkor olyan mintha csak modem lenne és akkor 0 wifi sugározás és vagy akkor és kell kapjak ? Ez csak azért mert hogy nem tudom hogy a főbérlő hogy használhatta idáig. -
4Grider
nagyúr
válasz
kavicska93 #78645 üzenetére
Ha van a Digi ügyfélszolgálathoz hozzáférésed, akkor kérd át bridge módba az eszközt és tedd utána saját routered, hogy az építse fel a kapcsolatot. Ehhez az is kell, hogy tudd a felhasználói nevet és jelszót.
Ha ezekkel nem rendelkezel, akkor a marad a második megoldás:
A saját routereden olyan adminisztratív ip címet állítasz be, ami megfelel a huawei eszköz LAN-jának. Pl. ha a Huawei 192.168.1.1-en érhető el, akkor mondjuk a saját eszközödnek beállítod a 192.168.1.2-t. Ha ez megvan, akkor letiltod róla a dhcp kiszolgálót, majd ezek után (és csak ezek után) a huawei eszközzel összekötöd, de nem szokásos módon, hanem az egyik LAN lábát használva. Így az eszközöd a Huwaei által biztosított LAN-t fogja továbbadni. Ha van rajta wlna beállítva, akkor pedig megmarad a saját WLAN-ja, de az is ugye a Huawei által biztosított netet fogja szórni.
Nem írtad egyébként, hogy konkrétan milyen típusú routered van... -
sfdrakex
nagyúr
válasz
kavicska93 #78645 üzenetére
Kérd át a Digis Huawei ontot bridge módba, kösd utána a TP linkedet, azon állítsd be a pppoe csatlakozást.
Ha ez nem válik be, vegyél egyet az összefoglalóban lévő ajánlott routerek közül, és az intézze a pppoet, állíts be rajta 5 Ghz wifit is.
-
melbourne
csendes tag
Sziasztok!
Drasztikusan lecsökkent a net sebességem. Érdeklődnék hogy van-e ilyen jellegű probléma másnal is?
Le: 11,8 Mbps Fel: 94,6 MbpsHely: Szeged-Rókus
300/75 Mbit/s garantált a DIGINet 1000-nél
Routerem: RT-AC66U_B1
Kivagyok véve a Natolásból
ONT eszközt bridge módban van. -
4Grider
nagyúr
válasz
r3dsnake #78604 üzenetére
Bridge-be akkor tetetsz szolgáltatói eszközt, ha a saját routereddel szeretnéd felépíteni a pppoe kapcsolatot és a saját LAN-odat menedzselni.
A fos (néhány dolláros) szolgáltatói eszközök egy normális (mondjuk az összefoglalóban szereplő ajánlott) saját routerrel szemben nem igazán tudnak versenyezni.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OLED TV topic
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Intel Core i7-13700K Processzor
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E780 - i5 I 3GB I 160GB I 15,6" HD I DP I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest