-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
PapG.
tag
válasz
Gyurka6 #80571 üzenetére
Re: Google DNS: Kb egy hete amikor legutóbb fórumoztam itt ugyan erről, leírtam hogy beállítottam ám frankón a google dns-t a routeremben (nem azért hogy úgy maradjon, hanem hogy lássuk mi lesz), mert többen javasolták és kíváncsi is voltam teszt jelleggel mire megyek vele. De sajnos nálam nem oldott meg semmit sem, a hiba maradt ugyan az. Igaz, a gépbe már a tcp/ip properties-ben nem írtam át, ott maradt automatikus, csak a tplink router kapott manual dnst. Úgy voltam vele annak elégnek kell lennie, különben is vannak olyan smart eszközeim router után amiben nincs manual dns beállítás, tehát legyen ennyi elég. Nem lett. (egyébként a dns2 mintha 8844 lenne). Nem akarom tulkattogni a témát, ha valós digis hiba akkor zörgetem még egy kicsit a harasztot, ha tudnak tenni valamit azzal csak mindenki jól jár. A digis előfizetésem valóban új, jó lesz, ennyi pénzért ahogy írtad simán túllépek dolgokon (ha muszáj)
. De vannak ott erre jó szakemberek (csak kevesen), meg alapból nem jutok el hozzájuk mert fennakadok mindig egy 9éves hangú melindán, aki azon túl hogy kedves lehetne mondjuk inkább nővér az elfekvőben. Amikor az elején kértem infót a csomaghoz járó smtp szerver ciméről meg portszám haver titkosítás (tényleg nincs ssl465?!) akkor kiesett a protkójuk és kaptam 5perc mute-ot. Drukkoltam hogy ne nézzenek telefonbetyárnak! Mindezt 2020-ban egy isp műszaki üf.szolgálatán. Na most hogy itt bejelenteni hogy okés okés, megy az internet, de egy külföldön hosztolt torrent szervert nem érek épp el, - hát elég felejtős. Ezért kell több hivatalos hibajegy nekik és akkor eszkalálják a problémát. Biztatnék mindenkit aki ilyen (vagy más) hibát tapasztal, az szánjon rá 10 percet és jelentse be hibára. Közös érdek
-
PapG.
tag
válasz
Intruder2k5 #80567 üzenetére
Jah ez igaz, lehet. Teszteltem én is, telekomos (vagy digi 4G mobil) nettel nálam sincs probléma. Csak az optikai ftth sz@rakszik. De még a bithusokkal is egyeztettem hogy nem-e látnak e valamit. Amíg nslookupra para response jön (és a szerver jó) addig az isp dns szervere a leggyanúsabb szerintem, de mindenképp a digi asztala lenne ha tisztességesen utána akarnának nézni a problémának. (egyébként reset+reconnect, router kiköt, flushdns, -> minden végponti oldalról elvégezhetőn nyavalyán túl vagyok már..)
-
PapG.
tag
válasz
kentucky #80564 üzenetére
Igen, van akinél nincs hiba = pl minden oldal betöltődik, és van akinél nem megy jól a címfordítás. Ez übergáz szerintem egy ilyen méretű szolgáltatónál mint a Digi. Én több mint egy hete tapasztalom, hogy hol jó hol nem jó. És nem csak nálam áll fenn a para, 200Km-re lévő haveromnál dettó ugyan ez, meg másoknál is, lentebb olvashatók a fórumban a panaszok. És akkor legyen "csak" magánvélemény, de én nem tartom megoldásnak más dns használatát, nemrég kötöttem szerződést a digivel, - akkor csinálják meg azt mondom ha para van vele. (biztos majd Piroskanéni is egyből dns-t changel a routerében amikor nem jön be a startlap.) És igen, "rajta van a számlán" hogy fizetek a címfordításért. Lásd ászf. Kb negyed órája már nálam is bejön a bithu, "magától" megjavult és nslookupra újból kapok IP-t:
Lentebb amikor órákon keresztül nem volt válasz. Azért is írtam ide a fórumba, hogy ha tényleg sok embernél fennáll a hiba és bejelentik a userek, akkor az eljut a diginél is noc-ukhoz és lesz végleges megoldás. Vagy legalább is remény erre. De így meg ... -
PapG.
tag
válasz
Intruder2k5 #80558 üzenetére
De az nem megoldás. Fizetek nekik. Csinálják meg a fos DNS szerverüket.
-
PapG.
tag
Már megint valami para van a Digi hálózatával. Nem jön be a bithu. Meg a startlap sem meg ki tudja még mi. Pár napja ugyanez volt, 5x küldtek el a hibabejelentőről a qur********ba hogy náluk nincs hiba, mire a sokadik printscreen és visszaugatás után csináltak valamit + távolról restartolták a modemem és láss csodát utána jó lett. Mostanáig. Akinek ugyan ez van jelentse már be a 1272-es ügyfélszolgálaton hogy legyen pár hibajegyük szerencsétleneknek.
Az nslookup nem ad vissza IP-t: -
PapG.
tag
válasz
Dragon3000 #80522 üzenetére
Próbáltam beállítani én is, de nem segített. Digis huawei "modemem" van bridge módban, utána tp link router pppoe kapcsolattal, na és ott manuálisan beírtam én is a google dns-eit (8.8.8.8/8.8.4.4) de semmit sem változott a helyzet
(?!)
-
PapG.
tag
válasz
Dißnäëß #80510 üzenetére
Öö. Nem biztos hogy pontosan értem. Nálam a routerben az ipv6 le van tiltva. Router adminon manual beállítottam a google dns1+dns2 szerver ip-ket (8.8.8.8 / 8.8.4.4), de úgy se jött be a bithu. A cnss1.digicable.hu az a = 193.110.57.4 digi dns szervere, de nálam ha jól értelmezem a címfordítás megy mert domaint pingetve vissza adja az ip-t. Hm?
De akkor a lényeg: kinél van a hiba, és mi a megoldás?
-
PapG.
tag
Csak én tapasztalom hogy Digi vezetékes netről a bitHUmen nem jön be? (más ISP-ről viszont igen, a digi hibabejelentő már elhajtott..)
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Idén nyáron visszatér az HBO Max
- Új AMOLED kijelzős Garmin óra érkezett, itt a Forerunner 570
- One mobilszolgáltatások
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Diablo 3
- Synology NAS
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Mesterséges intelligencia topik
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest