Hirdetés
- Apple MacBook
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- Bluetooth hangszórók
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
Imike_80
aktív tag
Sziasztok!
Vannak új csatornák? Leginkább Szeged érdekelne.
Illetve látom, hogy mai dátummal frissült az összefoglaló. Szabad tudni, hogy mi változott benne?
Nagyon köszönöm! Üdv. -
Imike_80
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan lehetett Class FM-et, vagy Radio 88-at hallgatni eddig a TV-n? Én analóg csatikat be sem hangoltam, mert nem akartam, hogy bekavarjon. Nem nézek analógot úgy sem már. Digitálison meg csak a 3 közszolgálati adó jön be rádión. Vagy máshol kellene keresni? Samsung H6200-as a TV. Szegeden lakom én is. Köszönöm!
-
Imike_80
aktív tag
válasz
tindisco #37938 üzenetére
Egy picit lehet, hogy elhamarkodottan írtam! A hálóban van az LG, s többnyire azonos csatornákat nézünk. Illetve be van állítva, hogy hétköznap reggelente kapcsoljon be, majd 7 órakor ki. Ma nem találta meg a csatit bekapcsolásnál, nincs jel üzenetet dobott. Megkerestem a csatit - egész máshol volt. Aztán valamikor 7 óra előtt átváltott m1-re, nem tudom mikor, vagy miért. Vagy lehet, hogy a gyerkőc garázdálkodott?
Mindegy, valami nem tuti azért szerintem sem...
-
Imike_80
aktív tag
válasz
Watt25 #37545 üzenetére
Szia!
Huhh. A Facebookot valahogy nem igazán használom erre a célra, valamiért eszembe sem jutott, hogy azt túrjam, hogy ilyesmiről infót kapjak. De ha ez a módja, rajtam nem múlik, be is like-oltam
Mondjuk most visszaolvastam, nem leltem meg ezt az infót, hogy milyen csatik hová kerülnek esetleg, de biztosan csak elkerülte a figyelmemet a sok műsorajánló közt.Az ÁSZF-ben pont nem kerestem a csatilistát, régebben a Letöltésekben volt.
@ (#37546) Flashget: Igen, Samsung TV ilyen, a hálószobai LG-n van ilyen menü, hogy automatikusan frissítse-e a csatornákat. De nincs is ezzel baj.
A vicc az, hogy nemrég olvastam az összefoglalót, mert egy J szériás Samsungot állítottam be valakinek. Valamiért elkerülte a figyelmemet a csatikiosztás. De külön köszönet a munkádért, tényleg hasznos! És elnézést a kirohanásért, visszaolvasva picit nekem is furcsa a hangnem, nézzétek el nekem!Ha lehet, azért kérdeznék (mert tényleg nincs konkrét infóm):
Kapott Szeged új csatornát, s ha igen, akkor melyik frekire?Illetve nektek is csak 4:3-ban jön az RTL 2 HD? Tavaly mintha 16:9-ben szórták volna.
-
Imike_80
aktív tag
válasz
LamaCube #37543 üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy annyi minden sz*rt küldenek és reklámoznak, aminek számomra nincsen információtartalma. Egy valami érdekelne nagyon, mégpedig az, hogy melyik frekvenciá(ko)n történt csatornaváltozás. Ezt valahogy sosem közlik, pedig ha lehetne kérni, hogy E-mailben küldjenek csupán ennyit, hogy figyelj ide kedves előfizető, HA Szegeden laksz, legyél kedves rákeresni a 722.000-es, 121.0005-as, stb. frekvenciákon a csatornákra, mert változás történt. Ennyi bőven elég lenne. De a Hírek közt ezt böngészni havonta, vagy X időnként a francnak van kedve...
Mondjuk annak is örülnék, ha valaki ide beírná, ha van erről tudomása! Pl. Debrecenben, Szegeden, Budapest xy kerületében mely frekvenciákon történt változásl, illetve használatba kerültek-e új frekvenciák, ahol vannak új csatornák. Mert alapból nem tudni. Persze ezt nem kérhetem én sem, mert nem tudok aktív részese lenni itt a fórumon, hisz nincs időm követni :S
Ez már csak személyes probléma: Édsanyám, Após, Anyós ráadásul ragaszkodik a programok sorrendjéhez! m1, m2, tv2, rtl, aztán filmes csatornák, 20-tól a sport csatornák, 30-tól zene csatornák, 40-től mese csatornák... Szóval be van fejezve, mert minden módosításnál szét csesződik a sorrend. Mondjuk még az a szerencse, hogy mindenhol Samsung TV van és közel azonos a menürendszerük, de akkor is rohadtul macerás az egész.
Egy ideje a csatornalistát sem találom a letölthető dokumentumok között. Azt is kivették??? Akkor meg tényleg, honnan lehetne ezt rendesen követni???
Pláne, amikor a hálószobában vagyok, akkor nincs számítógép a közelben, tableten meg nem hozza be azt a Javas, vagy Flash-es csatornalista oldalt.
Szerintem azt kellene, hogy a régi, jól bevált Excel-táblázatos csatornalistát feltegyék valahová és E-mailben küldenének csak 1 linket!
Erre gondolok konkrétan - csak ez már kissé régi. Innen vettem.Ezt leszámítva nagyjából minden OK. Peace!
-
Imike_80
aktív tag
Szegeden is megvannak az új csatornák 370-en és 722-n.
-
Imike_80
aktív tag
Szegeden még nem jó az óra és az EPG. Szerintem majd kedden reggel elintézik...
-
Imike_80
aktív tag
Sziasztok!
Szegeden is rossz volt tegnap az EPG. Én is meglepődtem, hogy nem az ment a tv2-n, amit írtak.
Viszont: RTL-Klubon lehetett a Dr. Csonthoz angol nyelvet választani. Próbáltátok már? Gondolom bizonyos műsorokhoz lehet esetleg majd eredeti nyelvet illeszteni, a baj csak az, hogy hiába kapcsoltam be a magyar feliratot, nem akarta megjeleníteni.
Amúgy a teszt-RTL-en nem volt angol nyelv.Másik észrevétel: RTL-teszten frankón kihúzza a képet a TV széléig, viszont gyakran szétesik a kép, leginkább gyors mozgásoknál vettem észre. Szóval az jobban van tömörítve? Vagy mi a gond vele? TV-m is van és beltéri is egy monitorral. A TV-n vettem észre leginkább ezt a jelenséget, sokszor annyira zavaró, hogy visszarakom a rendes RTL-Klubra.
-
Imike_80
aktív tag
válasz
Golyo69 #7753 üzenetére
Megnéztem én is a SW-verziót:
Humax DIGI +C HD
RZCNA 1.00.03
H7.10
8020.7900
20 SEP 2010
7.66Nekem ezeket írja ki, másutt a menüben nem is lehet megnézni. Vagyis én nem találtam ilyesmit. És rögzíteni ez nem akar. Csak emlékeztetőt lehet felvenni... :S Ötlet? Downgradelni kellene a SW-t?
-
Imike_80
aktív tag
Srácok!
Megoldódott a problémám. Kicsit most szégyellem is magam, de nem biztos, hogy kellene.
Na szóval. Amit nektek sem mondtam, s ezek szerint lehet, hogy nem ártott volna, ha megemlítem:
Nekem DIGI csomagom van, s nem pedig DIGI+!
A szerelő szerint pedig csoda, hogy a nagy tévémen bejöttek a 786-os csatik, ugyanis a DIGI csomagban a 700 feletti frekvenciasávot kb. baltával vágják le és onnantól felfelé már kvázi nincs is jelszint. Míg a DIGI+ csomagban frankón erős a jelszint végig. Nem tudom így van-e, de ha ő mondja, akkor biztosan.
Amúgy kinn voltak a szerelők, s a beszélgetés, jelcin-mérés közepe táján került szóba, hogy nekem DIGI csomagom van. Én ezt nem értem. Sosem titkoltam, ott van nekik a rendszerben gondolom feketén-fehéren.
No mindegy. A lényeg, hogy most jó a jelszint, jönnek a csatik, minden rendben van. A lakásban lévő összes kábel trishield, szóval azokkal sem volt semmi gond. A többi részlettel nem untatlak benneteket, pedig volt fúrás-faragás, miegymás, izgalmas voltKöszi a helpeket!
Jim
-
Imike_80
aktív tag
válasz
Golyo69 #7707 üzenetére
Komolyan? Én tegnap próbáltam, de nekem nem is aktív az a menü.
Feltételezem, ott kell beállítani, hogy: Schedule, ott kiválasztasz valamilyen műsort, majd emlékeztetőnél - ha lehetne - átállítod rögzítésre!?
Na nekem az a menü teljesen inaktív. Szűz pendrive rá volt dugva, látta is a gyökérkönyvtárat, de ennyi. Neked az a menü aktív? -
Imike_80
aktív tag
válasz
Harlond #7706 üzenetére
Köszi Pajtás, látom, te velem vagy!
Zsír új volt a STB. Minden zacsi rajta volt, kábel feltekerve, minden becsomagolva, elem külön zacsiban. Még a tipikus kínai szag is megcsapta az orromat amikor ki lett bontva!
Ettől persze lehet rossz a készülék, de hangsúlyozom, minden más hibátlanul működik, úgyhogy ezt a gondolatot szeretném el is hessegetni magamban gyorsan! -
Imike_80
aktív tag
válasz
Imike_80 #7684 üzenetére
Sziasztok!
Máris volna egy óriási kérdésem!
Vázolom gyors a szitut, aztán mindenki segítségét szívesen fogadom, de Killing úgy látom futott már hasonló témában 1-2 kört.
786.000 problem.
Van a bejövő DIGI-s kábeltévés koaxon egy 3-as splitter. Anno Tvnetwor-ös szerelők rakták fel, s mondták, hogy ez jó erős lesz ide. 5-1000 Mhz írás van rajta egyébként.
Eddig 2 TV-m volt. LG 42LH5000, meg egy kis 14" Gaba. Mindkettőn jött az összes csati. A nagy LG-n DVB-C szabványon is, hiszen átraktam az országkódot Finnországra.
Most be lett üzemelve egy 3. TV is, vagyis ez egy LG monitor HDMI bemenettel, rajta egy Humax DIGI+C HD SetTopBox. Ezen a beltérin nem jönnek a 786.000Mhz-es csatornák.
Mértem jelerősséget a készülékkel, 58%-os érték a leggyakoribb. 121.000 frekin 27%.
Van, ahol 21%, ott a minőség is 100% helyett 90%, néha meg is akad, de többin 100% a minőség.Kicseréltem a Splitternél a 3 kábelt, a létező összes módon ki-be dugtam, csak 1 ment rajta, 2, 3, átdugdostam egyik lyukból a másikba, a végeredmény az összes esetben a következő:
LG 42LH5000: minden csatin tökéletes, digitálisan jön, zokszó nélkül mind jó.
Gaba: minden befogható csatorna tökéletes, analógon ugyebár.
Humax: minden jó, Full HD-s Digisport is meseszép, DE a 786-os csatik nem jönnek.A kábel mindhárom szobában ugyanaz. TVnetwork építette ki annak idején mindhárom szobát. Hosszra is ugyanaz a 3 kábel, mert bár közelebb van a nagy TV a Splitterhez, mégis van tartalék kábel, hiszen hátha arrébb lesz rakva majd a TV, stb. Tehát a kábelek minősége és hossza is körülbelül azonos.
Vélemény? Ötlet? Micsináljak? Felhívhatom üszit ezzel a problémával? Vagy elriasztanak egy kiszállási díj szöveggel vajon? Normális az 58% általánosságban? Nem kevés?
Válaszokat Köszi!
Jim
-
Imike_80
aktív tag
válasz
Misi 007 #7686 üzenetére
Hűűűűű
Sorry, én hülye bevallottam mindent
Tulajdonképpen csak annyi volt, hogy 4-5-en voltak előttem a sorban. Meglátott a volt kollegina, megörült, ezért odaléptem a pultjához. Beszéltünk pár szót, s kérdeztem tőle, hogy van-e még HD-s STB. Mondta, hogy 2 db-ot szerelők visznek, marad még egy. Mondtam neki, hogy kivárom a sorom, de addig oda ne add valakinek!
Így hát - nem gondolván arra, hogy más ilyen nehézségek árán jut hozzá - enyém lett a kis HumaxJaaa és elnézést kértek, mert ez nem rögzít USB-n!
Inkább csendben maradok!
-
Imike_80
aktív tag
válasz
Misi 007 #7682 üzenetére
Hja, bocs, ezt nem tudtam.
De gáz... Bennem szerdán született meg a gondolat, s ugye minden ilyesmi azonnal kell! Bementem csütörtökön, beszéltem az üszis csajjal, mert régebben ott dolgoztam ( akkor még TvNetwork volt ), kollégák voltunk, s mondta, hogy 3 készülékük van. 2-t most programoztak fel, viszik ki ügyfélnek a szerelők, de a 3. lehet az enyém. Így kaptam a Humax DIGI+C HD készüléket, hónom alá csaptam és mentem vele haza. Ez volt csütörtökön, hétvégén nem voltam otthon, szóval ma folytatom a beállításokat. Lehet, hogy kérdezni fogok még
Jaaaa, Szegeden lakom.
Üdv.
-
Imike_80
aktív tag
válasz
Harlond #7679 üzenetére
Szia!
Ugyanebben a cipőben jártam pár napja én is. TV-s monitort venni drága, főleg, hogy már megvan a HDMI-s monitorod. Annak idején én pont ezért vettem HDMI-s monitort, mert tudtam, hogy DVD-lejátszót, vagy bármi ilyesmit jó lesz még rákötni.
DVB-C tunert venni szintén drága. Sétálj be a Digihez és bérelj Set Top Boxot. A HD-s változat 1.000,- Ft havonta, ezen van HDMI-kimenet, így simán rá tudod dugni egy monitorra. Nem áll benne a pénzed, nem nálad csökken a készülék értéke, stb. Ha meg vársz fél évet, elképzelhető, hogy olcsóbbak lesznek ezek a beltéri egységek, s akkor is még csak 6.000 Ft-ot fizettél és Full HD-ban élvezhetsz néhány csatornát, a többit is nagyon jó minőségben, s Tévét sem kellett venned.Üdv.
-
Imike_80
aktív tag
#7635-re valaki?
-
Imike_80
aktív tag
válasz
zhagyma #7644 üzenetére
Hm... Szép konfig!
Grat!
Én most vettem Édesanyámnak egy Foxconn Nettop nT- 535-öst, neki csak netezésre kellett, de azért van rajta HDMI kimenet a biztonság kedvéért. Feltételezem, ezzel is megoldható lenne, csak magamnak most nem akartam egy ilyen kaliberű, vagyis árú készüléket venni.
Elég volna egy DVB-C beltéri.
Azt hiszem bérelni fogok egyet a DIGI-től, ha pedig pár hónap múlva lesz valahol olcsóbban, akkor veszek is egyet. -
Imike_80
aktív tag
Sziasztok!
Szegeden lakom, Digi TV előfizetésem van, mind a netet, mind pedig a kábel TV-t tekintve.
Van egy LG LCD tévém, azon nagyon szépen bejönnek DVB-C-n az adások, miután rájöttem, hogy Finnországra rakva a tévé csatornakereső menüjét erre lehetőség nyílik.
A probléma most a következő: van egy monitorom, amin van HDMI-csati. Ahhoz kellene egy DVB-C-s vevő. Milyen beltéri egységet ajánlotok?Fontos, hogy tudjon rögzíteni, mondjuk USB-re. Az ár most nagyon érzékenyen érint, tehát 30-40 ezer forint kizárva, mert akkor már lassan TV-t is tudnék venni.
Szegeden hol lehet ilyesmit venni? Neten honnan lehet rendelni?Köszi a segítséget!
Jim
Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Terjed a Telegram messenger
- Apple MacBook
- Hegesztés topic
- Tőzsde és gazdaság
- Formula-1
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Már most óriási siker a Minecraft mozifilm
- Egyből Pro változatban érkezik a második CMF mobil
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Egyedi ékszerdobozka
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest