Hirdetés

Aktív témák

• garga01

őstag

Az utolsó hsz-okra reagálva:

Pletykára kár alapozni, mert az számít amit aláírsz, azért is célszerű várni.

Technológiai korlátja valóban nincs a lineáris adásnak (akár koax, akár multicast IPTV-ről van szó). De onnantól, hogy neked szolga boxod van, amin vissza tudsz nézni korábbi műsort, úgy hogy azt egy központi szerverről tölti (streameli) a box, na ott aztán van sávszél és hardver igény szerver oldalon, szerintem ezért (sem) akarnak 3-nál több eszközt adni. Meg sztem a legtöbb szolgáltatónál nincs megkülönböztetett ára sem, hogy nálad box vagy CI modul van.

A szolgáltatót meg baromira nem érdekli, hogy vannak házak ahol 3 generáció lakik, a Digin kívül mindenhol CI modul vagy box kellett eddig is, kisebb szolgáltatóknál is (pl. Tarr, PR-Telecom, stb..). Aki ebben a helyzetben van, a One után max beköt (ha van) egy ilyen kisebb szolgáltatót még, sok helyen ott a Telekom (mondjuk kisebb helyeken VDSL-el, erősen korlátozott képességekkel), de menekülő útnak ott a Mindigtv (ingyenes és fizetős része is van), vagy c verzió a műholdas Digi/Direct, ami szintén One lesz...

Én még mindig azt mondom, a lineáris tv nem ér ennyit, ha meg fontos akkor 3 tv-n mehet és meg kell tudni osztozni a távirányítón :) Kevés az a műsor amit ne lehetne visszanézni vagy streaming megoldásokon, vagy a virágboltból elkérni. Nem veszik észre a szolgáltatók amúgy, de kábeles 90%-ban ismétlést és/vagy trasht adó csatornák mellett ez a minden végpont utáni pénz beszedés is csak elősegíti a lineáris tv iránti igény csökkenését. A legtöbb ismerős-munkatárs az árak emelgetésével vagy az előfizut mondja vissza, vagy adogatják vissza a 2. boxot/modult, ahol az után is fizetni kell.
    Simán ki tudnám fizetni havonta a kábeltv előfizut magamnak, de már csak elvből nem teszem. Nem vagyok hajlandó ezért pénzt kiadni. Ami van ingyenes műholdas, az elég nekem, persze én sem az átlag magyar tv-ző vagyok, mivel megértem folyékonyan az angolt és a németet. Helyette van Netflix és Youtube előfizu, a kettő együtt már több mint a ktv, és ha nem is nézem annyit a Netflixet, nem sajnálom, mert nem azt érzem h ablakon kidobott pénz, mint a ktv.

Bocs a hosszú hsz-ért/rantért:D

Aktív témák