Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Akciókamerák
- OLED monitor topic
- Androidos tablet topic
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HP notebook topic
-
PROHARDVER!
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
Kija
aktív tag
Másnál is szétesik a kép a Sport1 HD-n?
-
Kija
aktív tag
Volt már régebben is ilyen jellegű probléma. Akkor az ország több pontján egyszerre. Készültek róla felvételek, sőt összehoztunk egy táblázatot ahová bárki beírhatta mikor melyik csatornán tapasztalta.
Aztán ezekkel az infókkal többen is leadtuk hibára. Természetesen tagadták, viszont egy idő után megszűnt. Valószínű szépen csendben megjavították.
Most is arra lennék kíváncsi hogy ez egyedi hiba, vagy csak Győrt érinti, esetleg országosan jelentkezik? -
Kija
aktív tag
Sziasztok!
03.21-én volt Győrben valamilyen Digis munka ami után teljesen újra kellett hangolni a TV-t.
Meg is talált minden csatornát. Viszont a Sport1HD-n azóta néha teljesen szétesik a kép egy-két másodpercre. Nem túl sűrűn de napjában többször. És ha elkezdi akkor egymás után többször majd egy ideig semmi hiba.
Más is találkozott ilyennel akár Győrben akár máshol? -
Kija
aktív tag
Lehet volt már, de én hiába kerestem rá...
Magyar Mozi TV melyik frekin jön Győrben? -
Kija
aktív tag
válasz
nfsu17 #64627 üzenetére
Jól gondolod. Ahol a Vidanet őshonos, ott a T nem fejleszt optikai elérést (pontosabban csak nagyon kis mértékben üzleti igényekre és elszigetelt kissebb lakóparkban). Ilyen pl Győr, Mosonmagyaróvár, Tata, Kaposvár.
Volt a T részéről már több próbálkozás hogy beolvassza a Vidát egészben vagy részben (egyes településeken) de a versenyhivatal mindig megfúrta azzal hogy túl nagyra nőne a T.
A Voda felvásárlása meg ugye nemzetgazdasági érdek így ott ilyen kifogás sőt vizsgálat nincs. -
Kija
aktív tag
Digi csak TV ef semmi sallang
3400 ft hűség nélkül
Áprilisban emeltek 3100-ról -
Kija
aktív tag
válasz
Kenderice #62450 üzenetére
Az optikai hálózatot készítették elő az FTTH-hoz. Gyakorlatilag vagy kötődoboz vagy osztó kerül az oszlopra.
Az osztó úgy működik hogy mindegyiknek van egy bemenete ahol beérkezik a központ felé eső ehhez a dobozhoz legközelebbi elemtől a jel (ez lehet maga a központ vagy egy kötődoboz esetleg egy előző osztó) majd ez az osztó ezt az optikai jelet típusától függően kettő, nyolc vagy 32 felé osztja szét. Lakótelepi sokemeletes házakban ezek az osztók vannak az emeleti folyosókon. Tehát van egy bemenete és több kimenete a lakások felé. Természetesen itt a szinteken nem 1/32-es osztókat használnak hanem a szinten található lakások számához illeszkedőt. Illetve egy kimenetet arra használnak, hogy a sorban következő osztó bemenetét megtáplálják. És így tovább. Természetesen nem lehet korlátlan számú ilyen osztót sorba kötni mert a jelet csillapítja és az ONT-knek van egy minimális bejövő jelszintje ami mellett még működik. Az alatt nem fog összeállni a központi porttal. Egy ilyen hálózat megtervezésénél ezekkel a csillapítás értékekkel szigorúan számolni kell. -
Kija
aktív tag
Azzal találkozott már más is hogy a Viasat Exploreren minden éjfél körül kimerevedik a kép kb 10 percre. Mikor újra jó lesz persze a kimerevedéskor menő műsornak már vége.
-
Kija
aktív tag
válasz
Flashget #62372 üzenetére
Ehhez képest a "távközlési adót" tartalmazó törvényt a Telenor szakértőinek segítségével írták direkt arra hogy a Telekomot megszívassák.
Most fizettettek a Telekommal egy több százmilliós büntetést.
NIIF-nél, MVM-nél ki van adva hogy csak a legvégső esetben szerződhetnek a Telekommal.
Annyi alapja van annak amit írsz, hogy Az előző vezérigazgatót azért cserélték a mostanira mert jobb kormányzati kapcsolatokkal rendelkezik.
De mint látjuk ez nem jelent semmit -
Kija
aktív tag
Ma jött egy SMS, hogy javításra került a leadott hiba. Mármint a negyedóránkénti kockásodás. Este majd megvizslatom, hogy tényleg így van.
-
Kija
aktív tag
Azért azt vegyétek figyelembe hogy ezek a TV-k nem profi mérőműszerek
Egyik eszközben így van megvalósítva a másikban úgy... -
Kija
aktív tag
válasz
headhunter #62159 üzenetére
Én már kedden eljátszottam velük. Ugyan az a szerelő hívott fel hogy mit írjon a fejállomási mérnököknek aki júliusban kint volt nálunk mert nem hitte el hogy központi hiba. Semmiféle intézkedés nem történt.
-
Kija
aktív tag
válasz
headhunter #62134 üzenetére
Én leadtam.
A hibajegy számom 6233956, nyugodtan hivatkozzon mindenki erre.
El mondtam minden dolgot a hibáról (15 percenként egész országban, mely csatornákon, és hogy már volt ugyanez a hiba júliusban a 6002692 hibajegyen) -
Kija
aktív tag
válasz
Die Fohlen #62129 üzenetére
Le kell adni hibára. Közölni hogy az egész országban tapasztalható azonos időben.
Maguktól semmit sem fognak csinálni, már kb 10 napja észlelhető. -
Kija
aktív tag
válasz
madrac #61680 üzenetére
Amit Te adatszinten láttál azt én a nagy TV-n észre sem vettem. Direkt megnéztem azokat a csatornákat amiket mások is beírtak a táblázatba. Jockey TV-re speciel tisztán emlékszem hogy beírtad én meg Derricket néztem utána rajta. És nem tapasztaltam. Nem félszemmel néztem, hanem rendesen. És ez abban az időszakban volt amikor pl a Viasat Histoty HD-ra bármikor bátran odakapcsolhattam és jött a negyedóránkénti kockásodás. Még írtam is Neked hogy próbáld meg rendes TV-n megnézni az általad kifogásolt de másoknál nem kockásodó csatornákat.
Én elhiszem hogy Nálad ( vagy a Te kerületedben) kockásodnak azok a csatornák de az ország más részein ez nem jelentkezik.
Legalábbis nem láttam beírást róla. -
Kija
aktív tag
válasz
madrac #61676 üzenetére
Ha jól emlékszem Neked akkor is más csatornák kockásodtak mint általában másoknak. PC-n nézed mindenféle programokkal a minőséget. De lehet rosszul emlékszem.
Nálam 2021.07.31 óta nem volt semmi kockásodás.
Itt a táblázat amit akkor töltögettünk -
Kija
aktív tag
válasz
realmadrid #61661 üzenetére
Nálunk ma kezdte, augusztus óta kusban volt
-
Kija
aktív tag
A Viasat History, ami augusztusban mindig kockásodott negyedóránként, az most nem csinálja. Viszont az asszony a Life TV- n megint észlelte 21:15-kor, pint negyedórával az előző kockásodás után. Augusztusban ez a csatorna sosem kockásodott, most csinálja.
Arra gondolok hogy az augusztusban cserélt alkatrész most visszakerült a fejállomásra, de most másik multiplexekbe. -
Kija
aktív tag
válasz
monosgeri21 #61655 üzenetére
Szomorúan jelentem, hogy visszatért a kockásodás.
Igaz most olyan csatornákon amelyek a múltkor rendben voltak.
Ma a TV2-n, ATV-n és a LifeTV-n már tapasztaltuk. És megint negyedóránként (egész óra 0 perc, 15 perc, 30 perc és 45 perc)... -
Kija
aktív tag
Győrben teljesen szétesett a kép az összes csatornán. Egyedi hiba vagy máshol is tapasztalható?
-
Kija
aktív tag
válasz
sityupityu #61348 üzenetére
Az lehetett a vihar miatt is.
Este nem néztem TV-t de ma reggel sem volt kockásodás -
Kija
aktív tag
Én kimondom hogy az országos hibát elhárították (remélem véglegesen)
Most már csütörtök óta egyetlen csatornán sem észlelek kockásodást TV-n nézve.
Szerintem akiknél maradt azok nem hagyományos módon, TV készüléken nézik, ami lehet érzékenyebb, nincs benne hibajavítás.
Van még valaki aki hagyományos módon TV-zik és még tapasztalja a negyedóránkénti kockásodást? -
Kija
aktív tag
15:40-től 16:50-ig ATV HD-n, 17:05-től 17:45-ig Travellen egy kanyi kockásodás sem volt Győrben
-
Kija
aktív tag
Érdekes, hogy náelm azok a csatotnák amiket Madrac reklamál (ATV, Jocky TV, Moziverzum, Paramount...) sosem kockásodtak, pedig aztán nálam mindig kijött a kockásodás a meghatározott időpontokban a többi (másoknál is észlelt) csatornákon.
Az a gyanúm hogy nála egyedi hiba lesz. -
Kija
aktív tag
Valami történt, mert az eddig legbiztosabban hibázó Viasat History HD sem tegnap este sem ma reggel nem produkálta a kockásodást. De tegnap este a Sport 2 HD sem csinálta Győrben.
-
Kija
aktív tag
Most hívtam a hibabejelentőt. Nem vettek fel új hibajegyet, mert az SMS ellenére az előző még él és most átadták egy másik osztályra. ha hétvégéig nem javul a helyzet hívjam őket ismét.
Kíváncsi leszek... -
Kija
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #61279 üzenetére
Nálam gyakorlatilag a ONT hozták be a lakásba, meg a lépcsőházban kötötték be az optikai kötődobozba a kábel másik végét...
-
Kija
aktív tag
válasz
madrac #61248 üzenetére
Azaz 5000 Ft elég nagy visszatartó erő sokaknál
Illetve a közszolgálatik meg a legnagyobb kereskedelmi adók nem kockásodnak.
Azok csinálnák már kiborult volna a bili...
Tudományos csatornákat sajnos csak kevesebben néznek Sportadóknál meg gondolhatják hogy az élő közvetítés okozza. -
Kija
aktív tag
Ráadásul akinek ONT-ről jön a jel ott aztán a lépcsőházban csinálhatnak amit akarnak.
Tehát FTTH-n és FTTB-n is jelentkezik ezek szerint -
Kija
aktív tag
OK, akkor itt mindenki hülye csak Te nem.
Neked szerencséd van. Azt kell megtalálni Nálad miért nem csinálja.
Amúgy most már 3 emebernél járt kint szerelő (szekptikusan érkeztek) és és mindhárom úgy távozott hogy látta a hibá és nem tudta megoldani.
Én másodpercre megmondta a szerlőnek mikor jön a kockásodás. És jött is... -
Kija
aktív tag
Ha elolvastad volna az előzményeket (nem vártam el) akkor tudhatnád hogy nem minden csatorna. A Nat Geo HD pl eddig egyszer sem csinálta, de lehetne még sok ilyen csatornát találni.
Viszont nagyon sok csinálja. Én sokat nézem a Viasat History HD-t, no az csinálja negyedóránként.
De most pl a Sport 2 HD- t nézem az is csinálja.
Itt láthatod mit tapasztalunk
[link] -
Kija
aktív tag
Most értem haza és most a legbiztosabb kockásodó Viasat History HD 17:53 és 17:59 között pont nem kockásodott.
-
Kija
aktív tag
-
Kija
aktív tag
Jött mért és el is ment. Természetesen nem tud vele mit kezdeni szerinte is központi hiba.
Ha még valaki le akarja adni hibára akkor az én hibajegyem száma: 6002692
Mindenképp ragaszkodjatok hozzá hogy vonják össze a tietekkel, mert így mindig csak egyedi hibaként jelenik meg a Digi rendszerében, nem tud róla a szerelő hogy más városokban is ugyanez a probléma és kimegy hiába méricsgélni. -
Kija
aktív tag
14:00 és 15:00 között jön a szerelő. Nem tudtam lebeszélni.
Viasat History HD 13:42-kor menetrendszerűen csinálta. Remélem nem hagy cserben -
Kija
aktív tag
Ma egész óra 12, 27, 42 és 57 perckor kockásodik
-
Kija
aktív tag
Egyre több csatornán észlelem a kockásodást.
És most már nem csak a negyedóránkénti időpontokban. -
Kija
aktív tag
Viasat History HD-n figyeltem hogy ma milyen időpontban jön elő a kockásodás.
Mivel 5:40-re vártam így 5:25-től kezdtem figyelni. Pontban 5:30-kor először kb egy percre kiesett a teljes adás (ONT-n CATV LED világított, Viasat Exploreren szintén nem volt adás, de pl Discovery Channelen volt), majd kb fél perccel azután hogy visszajött a műsor újabb kb 15 mp-re kiesett. Talán valamit cseréltek?
Viszont 5:55:15-kor jött a szokásos kockásodás...
Úgyhogy a mai napra várható időpontok minden egész óra 10, 25, 40 és 55 perc. -
Kija
aktív tag
válasz
madrac #61163 üzenetére
Szerintem mindenkinél egyszerre van a legtöbb a listában szereplő adónál, csak az órák térnek el.
Ahol én mindig tapasztalom:
Viasat History HD
Sport 1 HD
Sport 2 HD
Eurosport HD
Eurosport 2 HD
Viasat Explorer
Spektrum HD
Digi Life HD
Digi World HD
Comedy CentralAmhol mások tapasztalják én viszont nem:
ATV HD
Jocky TV
Moziverzum
Film Cafe HD -
Kija
aktív tag
Úgy látom kockásodás ügyileg semmi előrelépés...
Ma minden óra 9, 24, 39 és 54 perckor
Viasat History HD-n egész biztosan. -
Kija
aktív tag
válasz
Bubaaa #61146 üzenetére
Már írtam hogy kb 6-7 éve volt teljesen hasonló hiba, csak akkor mindig egyetlen csatornát érintett. És vándorolt kb 2 hetente. Gondolom a hibás egységet másik csatornába rakták át.
Háromszor voltak kint nálam még saját TV-t is hoztak. Ugyan ez a hiba akkor is fennállt az országban más városokban is.
Akkor sem tettek semmit, tagadták hogy központi hiba lenne. Aztán az NMHH-hoz fordultam és akkor hipp-hopp megoldódott a hiba.
Úgyhogy ennek is ez lesz a vége szerintem, mert tisztán látszik, hogy többen bejelentettük és semmi sem történik. Nekem pl nem is válaszoltak az email-es bejelentésemre. Nektek meg a szokásos sablon szöveget nyomják vissza, de tenni nem tesznek semmit.
Úgyhogy hibajegy számmal el kell menni az NMHH felé. -
Kija
aktív tag
válasz
headhunter #61142 üzenetére
Igen. Töltöttem is a táblázatot.
Mai időpontok:
egész óra 07, 22, 37 és 52 perc
Ami viszont boztos, hogy nálam az ATV HD, a Jocky TV és a Moziverzum nem csinálja. másnál viszont láttam róla bejegyzést.
Majd még este ránézek.
Ami még eszembe jutott hogy érdemes lenne azokat az adókat is megnézni amelyek helyi sugárzásúak. Ilyen általában mindenhol van, de más városokban nem sugározzák. Gondolom ezt egyedileg az adott településen rakják be a műsorfolyamba -
Kija
aktív tag
Mai kockásodási időpontok
Minden óra 06, 21, 36 és 51 perc
Viasat History HD-n biztosan fenn áll. -
Kija
aktív tag
Akkor valamit elrontottam. Tényleg ott van....
-
Kija
aktív tag
válasz
4Grider #61115 üzenetére
Akkor légy szíves mutasd már meg hol találom a frekivel ellátott táblázatot.
Lehet én vagyok ügyetlen de olyat nem találok. Hidd el először körbenéztem a Digi honlapján.
Értelme csak annyi lenne, hogy pl. nálam a Moziverzum nem kockásodik másnál meg igen. Így megnézném, nem-e másik frekin megy nála. -
Kija
aktív tag
Nincs valakinek egy freki kiosztása amiben minden település benne van?
-
Kija
aktív tag
-
Kija
aktív tag
válasz
headhunter #61102 üzenetére
Én úgy mértem hogy két kockásodás között 903 mp telik el. Tehát óránként 12 mp, egy nap alatt 288 mp. Egy hét alatt 2016 mp, ami 0,56 óra, azaz tényleg körbe ér egy hét alatt
-
Kija
aktív tag
válasz
Bubaaa #61090 üzenetére
Amúgy baromi érdekes, hogy amíg kevesebb csatornát osztottak szét a tegnapi hiba után, addig pl. az Eurosport 1 HD nem csinálta a kockásodást.
Arra gondolok, hogy terheléses probléma lehet. Visszarakták az összes csatit és visszajött a probléma azokra a csatornákra is amik pl tegnap délután jók voltak.
Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Renault, Dacia topik
- iPhone topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- sziku69: Szólánc.
- One mobilszolgáltatások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L15 Gen2 AMD - Ryzen 7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest