Új hozzászólás Aktív témák
-
yksz
aktív tag
Hehe elkészultem elso olyan progimmal, amelyikkel az olyanok mint én 10 percig jól elszórakoznak:
Bővebben: link
Akármilyen nagy pozitív egész számot lehet használni
[Szerkesztve] -
yksz
aktív tag
Lehet, hogy nálad muxik ez a reversestring, de nálam undeclared identifier
Az onkeydown, vagy Onchange eseményre a selstart=0 sem vált hasznomra, ugyanis nem kézzel nyomom le a billt, hanem a progi írja ki és íg csak simán hozzáírja, de nem az eljéreTehát valami olyasmi kéne, ami hozzáir egy karaktert, de az elejére.
-
yksz
aktív tag
Teszel egy timert, ami nézi, hogy hol van az egér. Ha a komponens koordinátáin belul akkor ... ha a komponens koordinátáin kívul, akkor... Ha azt akarod, hogy csak akkor legyen, ha leviszed róla, tehát a ráviszed és le, akkor megnézed rajta van-e és utána, hogy mikor viszi le. Jobb nem jut az eszembe
-
Divi
aktív tag
Update:
Egy másik ötletem, hogy a MouseMove eseménnyel vizsgáljuk le, hogy hol van az egér, és ha egy akármekkora szegélyre ér, akkor hajtsuk végre az ''onMouseLeave''-et sajnos csk félmegoldás, mert eddigi tapasztalaim szerint sokszor túl lassú ahhoz, hogy kellő számossággal levizsgálja, így sokszor egy erősebb egérmozdulat után ''bejelölt'' marad a vezérlő... -
Divi
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném az ötleteiteket hallani, hogy hogyan lehetne megvalósítani Delphiben egy vezérlő ''onMouseLeave'' eseményét.
Ugy az OnMouseMove jó arra, hogy észleljük, hogy az egér a komonensre érkezett.
De hogyan észleljük, hogy másra érkezett?
Az eddigi ötlet, hogy az őt körülvevő összes komponensre írunk egy OnMouseMove-ot, és ott futtatjuk, az adott parancssort amit szeretnénk (az én esetemben egy szín állítást).
Működőképenek látszik, de számomra elsőre egy kicsit favágó módszer.
Van valami jó és elegáns megoldás erre? -
yksz
aktív tag
válasz
killerjohn #692 üzenetére
THX, erre voltam kíváncsi
-
yksz
aktív tag
-
yksz
aktív tag
válasz
killerjohn #686 üzenetére
THX az elozo válaszokat, ezt pedig úgy gondoltam, hogy egy karakterláncot visszafelé, karakterenként beolvasni egy változóba.
-
Robiba
tag
válasz
killerjohn #686 üzenetére
2. Vissza:=ReverseString(Eredeti);
1. A fentit használhatod az Edit OnChange eseményében. -
yksz
aktív tag
Még elfelejtettem, hogy hpgyan olvasok be visszafelé karakterenként egy szovegrészletet?Pl.: abcdef és ezt beolvasni karakterenként így: fedcba THX
-
yksz
aktív tag
Hogyan kell egy editboxba visszafelé írni? Tehát ha ebben a sorrendben pozyogom be: 23, akkor ezt írja ki: 32
-
killerjohn
addikt
Na, most megyek, ne keressetek... Addig is good luck ! Delphi rulez. off
-
Szalma
őstag
válasz
killerjohn #676 üzenetére
(Gyilkos, ipari megoldás...
)
Szeretettel:
Szalma -
Diskcopy
tag
válasz
killerjohn #678 üzenetére
Jó, hát akkor marad a remény, hogy ha újabb problem lesz, ittleszel a közelben, vagy más Mester
. Mindenkinek köszönöm, aki eddig segített. Minden gond megoldódott. Ph! Rulez. Sorry a sok Offért.
[Szerkesztve] -
killerjohn
addikt
válasz
Diskcopy #677 üzenetére
A ''mester'' azért erős....
Itt se ICQ-t, se MSN-t nem használok... Otthon nincs net, jövőhéten hozzák be... Marad a PH!. De ez nem flood. Ez a topic erre van, nem ?
Szerk: A rendszergazda nem szereti az ilyen jellegű ''chat'' cuccokat. Próbáltam elmagyarázni, de fogja fel.... mind1.
[Szerkesztve] -
Diskcopy
tag
válasz
killerjohn #676 üzenetére
Kemence bejött
MESTER
felvehetlek-e MSNre, vagy ICQ, nem akarom szétfloodolni a topicot hülyeségekkel, lehet még lesz kérdésem. Ha nem, persze megértem. Eddig is nagy THX neked. -
killerjohn
addikt
válasz
Diskcopy #669 üzenetére
Procedure ClearBitmap(Btm: TBitmap);
Begin
With Btm.Canvas Do
Begin
Pen.Color := clWhite;
Brush.Color := clWhite;
Rectangle(0,0,Btm.Width,Btm.Height);
End;
End;
itt jön a Tiéd :
Var Img : TImage;
For c := 1 to 5 Do
Begin
dobott[c]:=random(5)+1;
Img := Timage(Form1.FindComponent('Image'+IntToStr(c)));
ClearBitmap(Img.Picture.Bitmap);
Imagelist2.GetBitmap( dobott[c]-1, Img.Picture.Bitmap);
Img.Invalidate;
End;
próba, kemence. -
Szalma
őstag
válasz
Diskcopy #669 üzenetére
(Jónak tűnik. Valami transparent kapargatás kellene neki, de nem tudok többet fejből, szerencsére nincs delfi a gépemen már ~2 éve...
)
Szeretettel:
Szalma
ui.: Jaja... Bitmap mag kapargatás megvan... Lehet lejjebb is menni, de nem éri meg...
szerk.: Szerintem tök jó, ha belefordulnak a képek. Külső resource kicsit ciki. Utána egy UPX-el rámenni, és kicsi lesz.
[Szerkesztve] -
Diskcopy
tag
válasz
killerjohn #672 üzenetére
nem akarok külön mellékelni hozzá képeket. Ha runtime töltöm be LoadFromFile, akkor mellékelnem kéne, nem? Transparentre akkor megoldás mi? mert már a falat kaparom
Adj nekem is, most szívtam el az utcsót
[Szerkesztve] -
Diskcopy
tag
válasz
killerjohn #670 üzenetére
igen. annál mind a kettő clNone...
-
-
Diskcopy
tag
Jó, akkor komplexen a probléma. van ugye a Timagelistem. ebben van 5 kép.(dobókocka képei), és dobok vele 5 darabot( 5 sima image). Ezt akarom kitenni. Kérlek írd meg nekem akkor pontosan, hogy hogy csináljam, mert amint látszik hülye vagyok.
eddig így volt:
for c:=1 to 5 do begin
dobott[c]:=random(5)+1;
Imagelist2.GetBitmap( dobott[c]-1, Timage(Form1.FindComponent('Image'+IntToStr(c))).Picture.Bitmap);
Timage(Form1.FindComponent('Image'+IntToStr(c))).Invalidate;
end;
Előre is kösz. -
Diskcopy
tag
válasz
killerjohn #665 üzenetére
Nyomtam neki de még mindíg, frissít mostmár, eddig a képek sem jelentek meg, de most megjelenik egyből, csak még mindíg alatta van a régi.. Imagelistben sincs Transparent, meg magában az imageben sincs a tulajdonságok között. Nem értem
-
-
Diskcopy
tag
válasz
killerjohn #661 üzenetére
Imagelistből rádobok a sima imagere egy másik képet.
Imagelist2.GetBitmap(c, Timage(Form1.FindComponent('Image'+IntToStr(c))).Picture.Bitmap);
Ha nagyon béna megoldás, akkor azért ne harapd le a fejem -
Diskcopy
tag
válasz
killerjohn #659 üzenetére
Újabb lámer kérdés coming. Menetközben átvésem a Timage Bitmapját. viszont csak akkor frissít, ha ráklikkelek és akkor is úgymond ''Maszkosan'' tehát az előző is látszik alatta. Hogyan frissítsem rögtön, vagy mit állítsak be a TImage tulajdonságainál. Egyszerűbb nektek megmondani, minthogy megint órákat töltsek el vele, mint a FindComponenttel
Amúgy a FindComponenttel nagyon lerövidült az egész, és jól áttekinthető. Még1x köszi -
g4dg3t
senior tag
válasz
killerjohn #654 üzenetére
nem szeretek belehegeszteni a kodba komponensnevekre hivatkozasokat...szamomra attekinthetobb es foleg szebb ha egy sajat ciklus vegzi a keresest mondjuk Tag alapjan. (...mindenki mashogy csinalja...)
-
BlackWoOd
aktív tag
válasz
killerjohn #650 üzenetére
A polírozásba ne menjünk bele, hogy ki mit és mennyit fejleszt és hogy kinek mekkora.
Ennek ellenére _szerintem_ nem túl jó a neve alapján ilyen módon használni egy komponenst.
Egy életszerű példa: Megváltoztatod a komponens nevét, majd x helyen a forrásba is átvezeted a változást.
Viszont nem veszed észre, hogy van egy x+1edik előfordulás, ráadásul valami elágazás mélyén, ahol ez ''véletlenszerűen'' hibát fog okozni. Az ilyen dolgokat élvezet debuggolni.
Jobb, ha az ilyesmit a fordító kiszúrja, szerintem. -
killerjohn
addikt
VCL :
TForm
property Components[Index: Integer]: TComponent read GetComponent;
function TComponent.GetComponent(AIndex: Integer): TComponent;
begin
if FComponents = nil then TList.Error(@SListIndexError, AIndex);
Result := FComponents[AIndex];
end;
function TComponent.FindComponent(const AName: string): TComponent;
var
I: Integer;
begin
if (AName <> '') and (FComponents <> nil) then
for I := 0 to FComponents.Count - 1 do
begin
Result := FComponents;
if SameText(Result.FName, AName) then Exit;
end;
Result := nil;
end;
a függvényhíváson belül már a saját, közvetlen elérésű adattagjával dolgozik az osztály, és nem a GetComponent függvényen keresztül ad vissza értéket, amikor a Components[] tömb elemeit olvasod....
Tehát még gyorsabb is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged