Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
McJoker
tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Azért ez elég meredek ebben a formában, nem? Sokszor olvasni itt különböző topicokban, hogy ha nem vagy biztos magadban akkor egy SSD cserének se állj neki otthon egyedül, bízd szakemberre... Ehhez képest a Dell azt mondja a garanciás termékére, hogy "óóó hát adunk mi alkatrészt, csak szervizeld le magadnak"?
-
McJoker
tag
válasz
szoki007
üzenetére
Nekem a Dell G5 csinált ilyet egy időben, hogy random kékhalállal beintett (különböző hibaüzenetekkel), mindegy volt, hogy töltőn van vagy nem. Általában az a %-os cucc sem ment végig, a fizikai gombbal kellett kikapcsolni a gépet, hogy újra használni lehessen.
Nálam valami windows vagy driver hiba lehetett, mert úgy emlékszem egyszer csak megjavult magától (gondolom valami frissítés után) és azóta sem csinálta, a konfig nem változott (ram vagy ssd csere nem volt). -
McJoker
tag
válasz
Dalares
üzenetére
Ahogy írtam is, nem találtam driver update-re utaló jeleket és korábban nem történt ilyen. Ráadásul csak a csatlakoztatott monitor kapcsolgatna ki-be? Egyébként ma pl. munkában nem volt ilyen esemény egyszer sem, tegnap otthon meg már az epilepszia kerülgetett...kíváncsi vagyok ma mi lesz az otthoni monitorral.

-
McJoker
tag
Sziasztok!
Egy Dell G5 5587 tulajdonosa vagyok 2019 óta, eddig semmi gond nem volt a masinával, viszont egy ideje néha-néha előfordult melóban, hogy az ottani monitor néha elsötétül 2-3 másodpercre majd magától visszajön a kép, eddig a HDMI kábelre vagy a monitorra gyanakodtam, de még nem próbáltam cserélni egyiket sem. Azért is gondoltam ezekre, mert az itthoni monitorommal egyszer sem csinált még ilyet, ma viszont haza érve ugyanezt tapasztaltam, csak sokkal gyakrabban csinálta, mint munkában. Nyilván teljesen más HDMI kábelt és monitort használok itthon, mint munkában, úgyhogy most az a gyanúm, hogy a laptop HDMI csatlakozója kezdi megadni magát.

Mennyire gyakori hiba ez? Esetleg tényleg ez lehet a gond, vagy csak a kábelek kezdik feladni a harcot? Tény, hogy napi szinten használva van a csati, esetleg kikopik vagy ilyesmi? Van ezzel tapasztalata valakinek?
Szerk.: ööö elég furcsa dolog, eddig sosem volt ilyen, szóval azt vettem észre, hogyha az itthoni monitorom elsötétül (magától néha visszajön, néha nem), és áthúzok rá egy ablakot akkor egyből visszajön a kép.
WTF? Mintha valami energiagazdálkodási cucc lenne, de ilyen még sosem volt, és nem is állítottam a konfigon semmit, tudtommal semmilyen szoftver update sem volt mostanában. Ez így egyre érdekesebb...
-
McJoker
tag
Sziasztok!
Van egy Dell G5 5587-es masinám és úgy gondolom ismét itt az ideje a paszta cserének, a paszta már meg van, viszont van a gépben egy rakás thermal pad is, talán azokat is illene cserélni. Valakinek van infója róla, hogy mégis milyen kellene bele? Gondolok itt vastagságra stb. Úgy emlékszem az enyémben két különböző színű is volt, illetve szétszedős videóban is úgy láttam, hogy sárga és kék színű van a gépben, mit jelentenek a színek?
-
McJoker
tag
Sziasztok! Látom paszta és hőfok témánál vagyunk, így én is beszállnék a buliba.
A masina egy Dell G5 5587 (8th gen. i5, gtx 1050TI), nem rég lett újrapasztázva MX-2-vel, korábban azt olvastam, hogy ez jó paszta így ilyet vettem. Most viszont olvasom, hogy nem biztos, hogy olyan jó választás volt. Terhelés alatt Aida 78-82°C között ugrál CPU-t tekintve, GPU 70°C körül szokott lenni. Teljesítmény nem csökken, pasztázzak újra inkább valami jobb cuccal, vagy ezek még elfogadható értékek? -
McJoker
tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Szia! Alapjáraton nem merül le a gép 2-3 óra után, kizárólag, ha játszok vele, tehát amikor nagy a terhelés huzamosabb ideig. Nem tudom mennyire megy az angol, ez a szöveg a Dell oldaláról van:
"Some Gaming Laptops are designed to support hybrid power mode which takes the advantage of using for a smaller and lite weight adapter.
When the system total power requirement is more than the capacity of AC adapter, the system will start consuming the battery power without sacrificing the performance. With this design, you may encounter the battery drain situation when the system is running certain applications such as 3D games which may put both discrete graphics & processor in heavy loading status."
Ez alapján nekem nem az jön le, hogy bármi hibás lenne, hanem, hogy alul van méretezve a töltő. Vagy én értek félre valamit?
A gyári 1 éves garancia sajna már lejárt, a kiterjesztett bolti garancia pedig a bolt megszűnésével együtt oda lett...még szerencse, hogy ajándék lett volna az extra gari nem pedig fizettem érte. -
McJoker
tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Igen valószínűleg a töltő nem bír kitolni magából annyit amennyit fogyaszt a gép játék közben, de ez nem feltétlenül azért, mert hibás. Mint írják is az oldalon, azért, hogy vékonyabb, könnyebb töltőt tudjanak csinálni, előfordulhat, hogy nem elég erős...
Azt nem értem, hogy egy ilyen géphez (tudom én, hogy nem egy csúcskategória) gyárilag miért adnak, úgymond nem megfelelő teljesítményű töltőt...A töltő modell száma: HA130PM160, 130 Wattos, output: 19.5 V, 6.7 A
A gép aljára írva: 19.5 V, 6.7 A/9.23 AEz azt jelentheti, hogy esetleg létezik olyan töltő hozzá ami 9.23 Ampert ad és azzal nem merülne?
-
McJoker
tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Esetleg egy G3 töltője ugyanolyan, vagy jó lehet hozzá? Most ugrott be, hogy az egyik ismerősömnek az van.
Sajnos multiméter sincs kéznél hirtelen. Aida szerint az "Akkumulátor töltés mértéke" 14,12 W alapjáraton, játék alatt ez az érték 1-3 W között ugrált, de nem értem ez, hogy jön össze. -
McJoker
tag
válasz
agemate
üzenetére
Szia! Nekem is G5 van, 8th genes i5 procival, 1050 Ti GPU-val. Alapjáraton illetve játék után nekem is 55-60°C körül mozog a proci a hűtés ilyenkor már nem is megy, játék alatt 80°C körül jár, viszont a teljesítményből itt még nem vesz vissza.
Nekem az a gondom, hogy 2-3 óra játék után lemerül a gép, úgy hogy töltőn van végig.
Más is van így ezzel, vagy esetleg nálam van valaminek baja?
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen routert?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Bittorrent topik
- Battlefield 6
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- PlayStation 5
- Riasztó topik
- További aktív témák...
- Thinkpad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- X1 Carbon Gen12 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 512GB magyar vilbill ujjlolv új akku gar
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy S23 Ultra - Green - 8GB /256GB - Újszerű állapot!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Eladó Honor X7 4/128GB / 12 hónap jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Szerk.: szerelni mondjuk nincs sok kedvem még egyszer.