- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- ZIDOO médialejátszók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Draken
őstag
Kérném valakinek a segítségét, n5010 laptopom van. A dell oldaláról leszedtem a R255475 drivert (intel proset wireless), ezzel nem működött a wifi, ezek után megpróbáltam feltenni Zé mester által linkelt drivert de így se működött. Vki vmi ötlet? köszönöm!
-
slyowich
csendes tag
Kedves reziscc!
Olvastam előző hozzászólásaidból , hogy te is egy új N5110-es tulajdonos vagy. Mennyire vagy vele megelégedve? Esetleg nem akarsz valami újabb gamet futtatni és leírni a tapasztalatokat?
-
bruce20
csendes tag
válasz cadeyrn #19097 üzenetére
üdv
Nem Nvidia gpu chip van a gépedben?
Nekem D630 csinálta ugyanezt a Quadroval. Nem a proci miatt teker még a ventillátor, hanem a GPU hőmérséklete miatt.
Mivel közös "hűtőkörön" vannak, a proci már javában kellő mértékben lehült, de a GPU még nem. Mivel ezek a grafikus chipek erősen melegszenek, átlagos szobai körülmények közt a beépített ventillátor és hűtőborda nem tudja kellően lehűteni ahhoz, hogy a lekapcsolási szintre jusson.Esetleg segíthet a dolgon a régi hűtőpaszta teljes eltávolítása, és a chip új, minőségi hűtőpasztával való bekenése, a hűtőborda és a ventillátor portalanítása.
-
cadeyrn
aktív tag
Kedves Dell guruk!
A következőre keresek választ: adott egy Dell Latitude E6400, a közelmúltban cseréltek benne komplett alaplapot és heatsinket. BIOS a legfrissebb, A28-as verzió.
A szitu: a gép indítás után nem pörgeti a ventillátort, ez így rendben is van. Elindul a rendszer (linux mint 11, eléggé optimalizálva). A proci durván 15 percen keresztül 40 C felett van, elindul a venti - és úgy marad. Hiába megy le már 35 fok alá a hőmérséklet, úgy marad, és kész.Van valakinek ötlete, hogy mikor/mitől/hogyan állna le megint, amíg nem kell?
Előre is köszönöm!
-
-
Ghoston
csendes tag
válasz FehérHolló #19091 üzenetére
Kösz a gyors választ. A súly és méret nem lényeg, egyetemista vagyok, otthon albérletben vagyok, de hetente/ 2 hetente hazamegyek és csak ilyenkor szeretném magammal vinni a masinát. A jelenlegit nem viszem kávézóba/etc. és utazás során sem használom. Csak annyira kell hogy mobil legyen mint azt fentebb le is írtam.
A bővítéses válasz kicsit kristályosította a képet. -
faresz5
senior tag
Sziasztok!
Inspiron N5010 (i5,i3) tulajokat kérdezem,hogy mennyire melegszik nektek a proci/hdd?
(Core temp-el pl?) -
FehérHolló
veterán
válasz Ghoston #19088 üzenetére
Szia!
A laptop nem asztali gép, hogy azt pakolj bele, amit akarsz. Léteznek fix konfigok és kész, nem te válogatod össze. Tehát ne úgy állj hozzá, hogy ezért meg azért nem akarsz plusz pénzt adni, és inkább vegyék ki, mert ilyen nem létezik ezen a területen.
Továbbá a laptopokat nem játékra találták ki. Ár/érték arányban egy asztali géppel sokkal jobban jössz ki, de fel kell adnod végleg a hordozhatóságot. Egy 17"-os masina különben sem túlzottan hordozható (baromira nehéz), játékos üzemideje 1-1.5 óra.A linkelt konfighoz csak 1 év garancia van, én a helyedben mindenképp vennék egy ilyen gép mellé +2 évet. Másrészt nem fullHD, hanem HD+ a kijelző felbontása a linken. Ezt később nem tudod olcsón lecserélni. (Kb. feleannyiba kerül egy kijelzőcsere, mint a laptop.)
A videokártyákról egy nagyon jó összehasonlítást találsz itt: [link]
Amit később könnyen lehet bővíteni: HDD/SSD, memória. Nehezebben lehet cserélni a CPU-t. A VGA-t az esetek 99%-ában nem lehet változtatni.
Szerk.: Az új hozzászólásod alapján felejtsd el, amit a kijelzőről írtam.
[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
-
Ghoston
csendes tag
válasz Ghoston #19088 üzenetére
Sry a duplaposztért illetve a wall of text-ért, természetesen a linket elszúrtam. Szóval erről lenne szó 1370 fontért:
Included in your system:
Genuine Windows® 7 Home Premium, 64bit, English
2nd generation Intel® Core™ i7-2630QM processor 2.00 GHz with Turbo Boost 2.0 up to 2.90 GHz
OS Windows® Recovery Media Not included
1 year of coverage included with your PC
No Accidental Damage Protection
DataSafe Online Backup 2GB - 1 year licence
Microsoft® Office Starter: reduced-functionality Word & Excel w/ads. No PowerPoint or Outlook
McAfee® SecurityCenter 15 Month Subscription
17.3 FHD 3D WLED TL (1920x1080) 1080p with 2.0 Mega Pixel Integrated Camera
3GB NVIDIA® GeForce® GT 555M Graphics Card - 3D Capable
6144MB (1x2GB, 1x4GB) 1333MHz DDR3 Dual Channel SDRAM
DVD+/-RW (DVD, CD read and write)
1TB (7,200rpm) Serial ATA Dual HDD - (2x500GB)
Mobile Broadband Not Included
9-cell 90Whr Lithium Ion battery
Internal UK/Irish Qwerty Keyboard
Intel® Centrino® Advanced-N 6230 (2x2 b/g/n+ Bluetooth Combo Card)
Internal DVB-T TvTuner
Silver Anodized Aluminum Cover
Accessories
Logitech G500 gaming mouse with onboard memory and hyper-fast scrolling
Iomega eGo Desktop HDD, USB 3.0, 1TB, Charcoal Grey
HDMI to VGA Adapter
Also Includes
N05X7M06
XPS L702x Order - UK
English Documentation
Datasafe Local 2.3 Basic
XPS L702x Resource DVD
150W AC Adaptor
1 year Collect & Return Hardware Support included with your PC
No Carrying Case
UK 250V Power Cord[ Szerkesztve ]
-
slyowich
csendes tag
Sziasztok!
Én is a Dell N5110-es típusát néztem ki. Olvasgatok már róla egy ideje, többek közt itt is, jót rosszat egyaránt. Amire én kíváncsi voltam azt már tudom. Már csak annyi érdekelne hogy összességében szerintetek megéri-e vagy sem? Ha nem akkor nagyon megköszönném ha esetleg tudnátok vmit ajánlani helyette ebben az árkategóriában.
Itt a link "róla": [link]Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Ghoston
csendes tag
Gamer laptop vételre készülök, itt Angliában. Dell Xps 17 vagy Alienware m17x között vacilálok.
Xps 17 tulajok véleménye érdekelne a billentyűzet minőségéről, hisz szomorúan olvastam hogy a legtöbb laptop esetén elég rossz a színvonal (Asus G73J, illetve a mostani MSI gépek).
Jelenlegi kritériumaim a következők:
SSD, USB 3.0, 1080p, 17", i5 minimum (i7-re nem igazán költenék de a hivatalos konfigokban alap ), és persze minél jobb videokari (bár a választék ezen a téren sem túl nagy...).
A jelenlegi akció miatt ár/érték arányban ezt: [link] néztem ki.
Az ajándék billentyűzettől nem tudok szabadulni, a 3d képes lcd+vidkari pedig konkrétan púp a hátamon, erre aztán tényleg nem szeretnék plusz pénzt adni, de más xps 17"-es FullHD laptopot nem találok (a gyártó oldalán).
Azonban jó áron van a csomagban a g500 egér+ az 1 gigás külső vinyó, amiket ha később is de mindenképp beszereznék.
Mindenféle véleményt, észrevételt szívesen várok hiszen még nem döntöttem, ezt az nvidia videokártyát konkrétan egyáltalán nem ismerem. Mint láthatjátok itt lemondtam az SSD-ről, így érdekelne,hogy azt később beszerezhetem-e, illetve ezeket a laptopokat mennyire lehet fejleszteni az évek során (jelen esetben ennél a laptopnál a memóriára gondolok)?
ui.: segítségeteket előre is köszönöm, nagyon nehéz a döntés, nem kevés pénz ez nekem, így a kompromisszumok is rosszabbul esnek. De ha később fejleszthető még 1-2 területen már emészthetőbb a vétel.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Utána olvasgattam egy picit és ez állítólag nem hiba Qvadro kartya miatt csinálja mikor bekapcsol már tökéletes csak zavaró és lassan áll fel!
Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
VINIKOR
senior tag
A Dell XPS 15z laptopot lehet már valahol kapni?
-
reziscc
csendes tag
válasz Chaser #19081 üzenetére
Köszönöm szépen működik, tényleg átvált!
VIKIKOR üzenetére pedig most tudok válaszolni.
Dell INSPIRON N5110 típusú laptopot vettem kedden, Core i5 2410m processzorral, 4GB ram-mal, és Gforce GT 525m típusú videokártyával.
Ezen az oldalon található a laptop specifikációja (és ezen az oldalon vettem, ingyenes a házhozszállítás): [link]Windows élményindexem:
[ Szerkesztve ]
-
csabiks
senior tag
válasz LaptopSystem #19083 üzenetére
Én csak annyit tudok segíteni, hogy minden alaplaphoz amit veszel ahhoz adnak egy leírást és abba benne szokott lenni hogy hány sípolás mit jelent (rossz elem, rossz ram stb). Ha tudod a BIOS-od típusát keress rá esetleg a neten : bios beep blabla.
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
őstag
senki
Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
őstag
sziasztok van egy ilyen laptopom Alienware M5500i-R3 minden bekapcsoláskor 30 darabot sipol utána elindul ezt lehet valahogy orvosolni?
-
Chaser
legenda
válasz reziscc #19076 üzenetére
Nagyon 1xű...részletesen indíts el egy húzós játékot. Ha az intele keresztül megy a jel érthető, hogy a win dx10-et ír. elég ha elindítasz egy furmarkot és egyből átvált. cpuz-vel meg tudod nézni részletesen.
SzaboZE: Oké megy
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
SzaboZE
addikt
válasz dwelablack #19060 üzenetére
Van.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
SzaboZE
addikt
válasz morricone4 #19067 üzenetére
Van modem is a gépben? Anélkül ugyanis csak dísz a kártyafoglalat.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
SzaboZE
addikt
válasz Chaser #19057 üzenetére
Szoktak előfordulni refurbised gépek is a piacon gari nélkül, illetve pár hónap-1év garival. Ezek sincsenek adatbázisban általában. Küldd el a tag-et és utánanézek.
-
reziscc
csendes tag
Most vettem észre, hogy nekem az élményindexnél a videókártyára az intel hd graphics family-t írja ki amikor nvidia 525-ösöm van. Hogyan kapcsoljak át az nvidiára?
-
Chaser
legenda
válasz Balinvagyok #19070 üzenetére
A másik 2 partíció is ott van, csak a win számára láthatatlan és használhatatlan, mivel nem formáztad meg a telepítővel. Acronis vagy easeus a megoldás, valamelyik biztos működik free verzióban is W7 alatt. Most ún. unallocated, kihasználatlan státuszban pihennek a partícióid.
-
Balinvagyok
csendes tag
Régebben volt téma, de most nem találtam meg... Szóval adott Dell N5110, és a telepítésnél van egy kb 100megás rendszernek való partíció, amit nem lehet törölni. A maradékot felosztottam, rátoltam a windowst, de a sajátgép csak a windows-os partíciót jeleníti meg, a másik kettőt nem. Valaki tudja a megoldást?
-
csabiks
senior tag
N5110 tulajok: ez az alps touchpad csak nálam ilyen nagyon lassan reagáló semmire sem használható fos? Ezerféle beállítást kipróbáltam és egyszerűen olyan lassan reagál mindenre (pl 2 ujjas görgetés) hogy rossz nézni +be is akad párszor és magától megy. Erre van valakinek ötlete? Egyszerűen használhatatlan arra amire kéne
[ Szerkesztve ]
-
morricone4
csendes tag
Üdv. Van egy Studio 1749-2 -es gépem beépített SIM tárolóval. Már T-mobilos és Telenoros netkártyát is tettem bele, de nem tudom, hogy kell kapcsolatot létrehozni. A rádióvezérlési opcióknál elvileg be lehetne kapcsolni, de az ikon nem aktív.
Előre is köszi
-
BalazsKKa67j
tag
válasz FehérHolló #19065 üzenetére
Köszönöm!
-
FehérHolló
veterán
válasz BalazsKKa67j #19061 üzenetére
Szerintem közepes ár érte. Tehát se nem jó, se nem rossz.
Jobbat nem nagyon fogsz találni.[ Szerkesztve ]
-
McLaca
őstag
válasz reziscc #19048 üzenetére
Ez notebook, az energiagazdálkodás miatt sosem lesz olyan gyors, mint egy asztali, azonos kiépítésben sem, a HDD pedig alapvetően lassabb, hiszen a tányér külsején a kezdő sebesség a kisebb tányérok (és emiatt kisebb kerületi sebesség) miatt eleve lassabb.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
csabiks
senior tag
Már többször is csinálta nekem a gép, hogy nem ismeri fel a töltől. ez valami feature lenne? mert ha kihúzom és újra bedugom már megy.
-
BalazsKKa67j
tag
Sziasztok mi a véleményetek erről a gépről:[link]
Teljesítményre és ár\érték arányra gondolok itt.
Szerintem jó vételnek hangzik,de nem értek annyira hozzá
Köszi előre is!
Üdv! -
dwelablack
tag
van itt köztünk olyan embör, aki szervizben dolgozik és esetleg jópár dell noti megfordult már Nála?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
nem a részvétel a győzelem, hanem a fontos.
-
Rocko007
aktív tag
válasz reziscc #19045 üzenetére
Szia!
A VMware-ben nem fogod removable device-ként látni a beépített kártyákat, csak külső, USB-s megoldások at tudsz felcsatolni. Internet alapból van rata a wifi kártyádat NAT-olja a virtuális gépnek alapértelmezésként. A VMW-ben a hálózati beállításoknál tudsz létrehozni bridge- elt, NAT-olt és virtuális hálózatot. Egyéb kérdésre PÜ-ben válaszolok.
-
horvathd
senior tag
válasz csotresz #19054 üzenetére
Sok helyen nem kereskednek használt alkatrészekkel, így ők nem számítják be. De lehet, hogy nem is kell, mert csak egy modul van még a gépedben, így egy másodikat is be tudnak rakni (ha van hely). Ezzel a programmal meg tudod nézni, hány modul van a gépedben:[link]
A memóriák áram nélkül elvesztik adattartalmukat, így személyes adat nem maradhat rajtunk.
"The Kid just rages for a while."
-
FehérHolló
veterán
-
csotresz
csendes tag
Sziasztok!Szeretném cserélni a memóriát a gépembe.Az lenne a kérdésem,h ami benne van most azt beszámitják és ott hagyom majd,tehát azon maradhat e valami adat vagy valami személyes dolog...Elöre is köszönöm a válaszokat.
-
horvathd
senior tag
válasz reziscc #19048 üzenetére
Futtassd le következő tesztprogramot: [link]
Csak rendszergazdaként futtatva indul, majd a SHIFT-et kell nyomva tartani. A szálak számát állítsd 4-ra. ekkor a 32M-es tesztet kb.15 másodperc alatt futtatja le. (Az én i7-esem 4 szálon 50%-os terhelésnél)
"The Kid just rages for a while."
-
dudi
senior tag
-
-
Draken
őstag
sziasztok
dell n5010-es laptopom van (i3-380, 4gb ram,5650 radeon).
Melyik drivert kell letöltenem hogy működésre bírjam a wifit? illetve milyen hálókártya van benne(n-es)?[ Szerkesztve ]
-
reziscc
csendes tag
válasz McLaca #19046 üzenetére
Igen első laptopom . Egyetemre vettem meg. Nos, a hdd-m 500gb 5400rpm itt típusa: [link]
Szerinted is lassú vagy csak én vagyok türelmetlen?? De az asztali gépem core 2 duo és xp sokkal gyorsabb szerintem... Meg amikor dolgozok a notin, szerintem nem nagyon erőlteti meg magát. -
McLaca
őstag
válasz reziscc #19045 üzenetére
Első noteszed?
A HDD vissza tudja fogni. Ha 3× indul el egy progi, az azért van, mert 3× indítottad (gondolom, türelmetlenségedben többször kattintottál az ikonján).Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
reziscc
csendes tag
Na sziasztok! Olyan problémám van, - már ha ez nevezhető problémának - hogy szerintem kissé lassúcska a laptopom. (Dell inpiron n5110 8gb/gforce 525/ core i5) Körülbelül 1 perc 20 mp alatt tölt be a rendszer a gombnyomástól mérve és a programok se hajj de gyorsak. Van amikor tölt egy program, de a cpu alig dolgozik kb 4%... Valamit rosszul telepítettem fel?? Meg egy két program is lassan indul aztán megnyílik vagy 3x... A bluetooth driver rendszerint összeakadt 2x kékhalált is kaptam. Egyszer csak helyrejött a BT, így nem tettem újra. Szerintetek valamilyen 5let? (De ha egy izmos programot futtatok, azért dolgozik a cpu rendesen)
Más: Vmware-ben szeretnék egy rendszert futtatni virtuálisan, de szeretném a wifit mint removable device-t csatlakoztatni. Az a baj, hogy csak a netet meg a BT-ot látja, a wifit meg nem... Valamilyen drivert újra kell raknom vagy valamit állítanom kellene?? Jól jönne a segítség...(A wifi be volt kapcsolva mikor futott a vmware.)
-
McLaca
őstag
válasz SzaboZE #19041 üzenetére
Úgy tudom, kétszintű. Az egyik igényli a hardveres támogatást (a kártyát), a másik csak szoftveres, és a merevlemezen lévő adatokhoz biztosít csökkentett hozzáférést. De homályosak az emlékek, majd utánanézek.
Üdv!
-
SzaboZE
addikt
válasz McLaca #19037 üzenetére
A Latitude ON más tészta. 1-2GB-os flash kártyát lehet vele használni, amin egy mini OS van, amivel lehetnetezni, levelezni, stb. Gyakorlatilag ezzel minden külső fogyasztót lekapcsol a gép (USB, HDD, CD stb) és iszonyú sokáig bírja úgy egy akkuval. Ehhez viszont kell hogy legyen ON Card a gépben.
-
Liudvikas
tag
helló
ma vásároltam egy Dell n5110-es notit, (i5, 4gb ram, gef. gt525),a vid.kártya drivere azt írja telepítésnél, hogy hiányzik egy intel driver...a dell honlapjáról minden drivert leszedtem, és feltelepítettem, kivéve a videokártyáknál az amd-s, és az i-hd 3000es drivert. mi hiányzik? az intel honlapján található "driverkereső" nem működik
előre is köszi -
McLaca
őstag
Bocs, nem olvastam vissza... Van egy ugyanilyen gépem (lassan eladósorban, mert cseréltem E6410-re), de sanda gyanúm, hogy BIOS szinten vezérelt a dolog, és kizárólag a megfelelő (rejtett) partíción lévő megfelelő adatokra működik a gomb... Egyébként hasonló van az E6410-esen is (Latitude On), de eredeti funkciójának nem látom értelmét, SSD meghajtóval egyébként is gyorsan hozzáférek az adataimhoz.
Üdv!
-
Chaser
legenda
Nem az enyém de sztem nem honosított. Eddig talán ha 1x találkoztam ilyennel, lokalizációtól függetlenül mindig beazonosította a warranty check a gépet, a globálison szoktam nézni, nem is tudom van-e más lehetőség. De úgy tudom ott minden gépnek látszania kell, legalább olyan szinten, hogy létezik, de gar időt és konfigot nem lehet megnézni. De ez "invalid"
-
Chaser
legenda
Adott egy angol lokalizációs gép, a rendszer invalidnak mondja kódját. Ilyenkor mi van?
-
Fulmi
senior tag
válasz McLaca #19032 üzenetére
szia!
van egy dell vostro 1400-as laptopom, amin ket fajta bekapcsolo gomb van. az egyik (a kisebbik) a media directet inditana el egy neki fenntartott particiorol, mig a nagyobbik a rendes bekapcsolasra valo. es azt szeretnem megoldani, hogy a kisebbik bekapcs. gomb ne a media directet akarja elinditani (ugyanis az rajta sincs, letoroltem az o particiojat), hanem mondjuk az egyik particion levo ubuntu OS-t?
koszi: fulmi
-
pocsika84
csendes tag
válasz Zé_Mester #19017 üzenetére
Szevasz!
Csak a biztonság kedvéért érdeklődöm mit és milyen sorrendben telepítettél? Mert sajna a dell gépeknek úgy tűnik ez sem mindegy! A dell oldaláról a szervízcimke saját számával tudod letölteni a te gépedhez való drivereket vagyis amivel azokat kiadták! Majd a driverek telepítési sorrendje sem mindegy! Ajánlom probáld meg ezen sorrendben, de ez a dell oldalán le van írva tájékoztatásul:
Driver install order for desktops and laptops
1. Desktop System Software (DSS) or Notebook System Software (NSS) - A vital utility that provides critical updates and patches for the operating system. If you are reinstalling Windows or updating all drivers, it is important that this software be installed first. This is located under the System Utilities Category on the Drivers and Downloads page.
Note : NSS and DSS may not be available for all desktop and notebook products.
2. Chipset - Helps Windows control system board components and controllers. This is located under the Chipset Category on the Drivers and Downloads page.
3. Video Adapter - Enhances video performance. This is located under the Video Category on the Drivers and Downloads page.
4. Network Interface Card (NIC) - Enhances the network controller for Internet or network access. This is located under the Network Category on the Drivers and Downloads page.
5. Laptops Only: Dell Quickset or Dell Control Point Manager (DCP) - Controls power management, ambient light sensor, wireless profiles, and security features on laptops. This is located under the Applications on the Drivers and Downloads page.
6. Audio Adapter - Enables and enhances the audio controller. This is located under the Audio Category on the Drivers and Downloads page.7. Modem - Allows dial-up capability. This is located under the Communication Category on the Drivers and Downloads page.
8. Wireless Network Card - Enables and enhances the wireless network controller. This is located under the Network Category on the Drivers and Downloads page.
9. Touchpad, Pointer, Trackstick, Mice, and Keyboards - Enhances the pointing device features. This is located under the Input Device Drivers Category on the Drivers and Downloads page.
10. Other Devices
* Intel vProTM or AMTTM - Enhances system manageability. This is located under the Chipset Category on on the Drivers and Downloads page.
* Bluetooth ® Module located under the Network Category on the Drivers and Downloads page.
* Dell Wireless Mobile Broadband Cards located under the Communication Category on the Drivers and Downloads page.
* PCMCIA/Smartcard controller located under the Security Category on the Drivers and Downloads page.
* Touch Screen Digitizer Enables touch screen mouse control available on select Dell laptops. This is located under the Input Category on the Drivers and Downloads page.Ha persze nem tudsz angolul akkor a webfordító remek segítséget szolgál! Ha pm-ben elküldöd a géped típusát akkor keresek hozzá neked drivert vagy segítek ha tudok! Illetve az azért te is megtudod nézni, hogy egyáltalán van -e a gépben wlan? A biosba belépve egyáltalán be van -e kapcsolva? Lehet hogy csak a bluetooth van aktiválva? Ezeket nézd meg!
Üdv Józsi -
faresz5
senior tag
válasz FehérHolló #18991 üzenetére
Köszönöm, valami a windows-al lehett, mivel nem írásvédett könytárban volt, és a többi drivert engedte felrakni, aztán egy újraindítás után már felrakta a biost is.
Köszi az ötletettÜdv: Faresz
-
Zé_Mester
őstag
válasz viko81 #19023 üzenetére
nos közbe csak megszületett a megoldás
innen leszedtem a 13.5.0.6-os drivert, felment, restart és azóta vígan megy a wifi. (belinkelem, hátha jól jön még később valakinek)
köszönöm mindenkinek a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
csabiks
senior tag
Az én N5110-em mysoftos és NBD garancia van rajta (megnéztem a dell weblapján).
-
VINIKOR
senior tag
Tudtok olyan boltot ahol 0% THM-re lehet részletre venni n5110 (Core i7) laptopot?
-
-
Zé_Mester
őstag
válasz FehérHolló #19018 üzenetére
nem, nem talál az semmit se
szétverem esküszöm
-
Zé_Mester
őstag
üdv emberek.
egy fantasztikus problémám van, körbeolvastam már mindent amit csak kidobott a gugli, de semmi nem segített.
adott egy Dell Inspiron N5010 laptop, win7 64 bites rendszerrel.
driverek pikk-pakk felmennek, de a wlan driver sehogy nem jó, bár mit teszek fel mindenre azt írja hogy nem talál megfelelő eszközt és kilép a telepítésből.a dell oldaláról leszedtem már mindent, semmi nem jó, néhány külföldi fórumon linkeltek másik drivert ,az se csinált semmit.
az ideg már megöl, este vinnék el a laptopot és nem jó.....
pls valaki help
-
quaker63
csendes tag
válasz FehérHolló #19015 üzenetére
Gyáva népnek nincs hazája...meg BIOS frissítése sem
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz quaker63 #19014 üzenetére
Ess túl rajta, van visszaellenőrzés.
viko81: Én sem tudok már mit hozzátenni. Egyébként nem te vagy az egyetlen, aki szerint csak NBD-vel árulják itthon. Ettől függetlenül még nem sikerült meggyőznötök.
tom1976: viko81 egész jól leírta, hogy mit tehetsz, hogy biztosra menj.
Fulmi: Szerintem a BIOS-ba kellene belenyúlni ehhez. Bár Ubuntu alól erre még esélyt is látok rá, de segíteni sajnos nem tudok.
[ Szerkesztve ]
-
quaker63
csendes tag
Szeretnék tanácsot kérni bios frissítéssel kapcsolatban.
Az egy hete vásárolt N5110-en A02 verziójú bios van.
A Dell honlapon ajánlják ehhez a konfighoz az A05 v. frissítési lehetőséget.
Azt szeretném kérdezni, hogy, mivel nem 4-5 éves a laptop és semmilyen eszköz nem volt cserélve a gépben, akkor érdemes-e lecserélni a gyári biost vagy hagyjam a fenébe.
Olvastam valahol, hogy ha nem sikerül a bios frissítés, akkor a dell gépeknél szívás van, mert még az eredeti bios visszaállítása sem 100%, hogy sikeres lesz.
Nem merem a tanácsotok nélkül frissíteni, mert nem szeretném hazavágni a pc-t.
Előre is köszönöm, az esetleges segítségeteket![ Szerkesztve ]
-
Fulmi
senior tag
sziasztok!
van egy dell vostro 1400-as laptopom, amin ket fajta bekapcsolo gomb van. az egyik (a kisebbik) a media directet inditja el, mig a nagyobbik a rendes bekapcsolasra valo. h ogy lehetne megoldani, hogy a kisebbik bekapcs gomb ne a media directet akarja elinditani (ugyanis az rajta sincs, letoroltem), hanem mondjuk az egyik particion levo ubuntu OS-t?
koszi a tanacsokat: fulmi
-
tom1976
csendes tag
válasz FehérHolló #19009 üzenetére
köszi a tanácsokat
úgy látszik megnyugtató választ csak a service tag tudna szolgáltatni.
ezen mit kell "látni",hogy tuti helyszíni garis-e? -
viko81
csendes tag
válasz tom1976 #19008 üzenetére
Ezért nem kell kiskernek hinni. Ennek kb semmi értelme nincs. (nincs semmi bajom velük de ez nem így van(
mint ahogy leírtuk service tag alapján ki fog derülni hogy NBD van e rendelve hozzá vagy nincs.
lényeg : rendesen utánna kell járnod, nem telefon, email, hanem személyesen és akkor látod hogy mivan : ) beírjátok service tag-et dell oldalon / garinál és ki fogja adni típust, felszereltséget és garancia pontos típusát, azt ha importőr NBD vel rendelte akkor megveszed
FehérHolló: olyan gyorsan editeltél, hogy azt nem tudtam követni
de továbbra is tartom hogy ha csak 1 év az is helyszíni hiába fut szerviz gari néven (csak 5110 re igaz ) + én ebbe a témába nem tudok többet hozzászólni, szal én itt offedit: jótállási jegy is elég arra hogy kiderüljön gari típusa, mert rá van írva :
1év (jogszab) + 2év (helyszíni garancia)
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz tom1976 #19008 üzenetére
Hát, van ~4 nagyker, aki forgalmazza a Dell termékeket itthon. ([link]) De mindegy, biztos mindenki ugyanattól veszi.
Másrészt az NBD így működik a Dell vállalati notiknál: [link]
Ha már létezik a megfelelő infrastruktúra, akkor nem hinném, hogy az otthoni szegmensben máshogy lenne.[ Szerkesztve ]
-
tom1976
csendes tag
egészen pontosan ezt a választ adták email-en a kérdésemre az ipon-nál:
"Mindenki egy helyről vásárol, a fenti cég is, a disztribútor nekünk azt a felvilágosítást adta hogy erre a modellre nincs helyszíni garancia. És a helyszíni egyébként úgy működik hogy futár érkezik a készülékért aki elszállítja a központ szervizbe és ott javítják meg, amint elkészült visszaszállítják Önnek."
-
FehérHolló
veterán
válasz viko81 #19005 üzenetére
Közben újra szerkesztettem, mert csak egy spéci akciós ajánlatnál nem volt felajánlva az 1 év szerviz.
Szóval ami most van ott, az a hivatalos álláspont.Mint az előző 50 hozzászólás között látható, van aki kapott rá NBD-t, van, aki nem. Ennyi elég ahhoz, hogy az ember részletesen utánajárjon vásárlás előtt, hogy pontosan mit is vesz.
[ Szerkesztve ]
-
nono0327
csendes tag
válasz FehérHolló #19002 üzenetére
Ez mondjuk könnyen elképzelhető! Még nem döntöttem el, hogy hol vegyem, de több helyen is láttam így és ezért tettem fel a kérdésem.
-
viko81
csendes tag
válasz FehérHolló #19004 üzenetére
lol 2 szer ment el. sry
szerk 2: látom editelted. vmiért én se tudom 100%-ra de 5110 nincs szervízes gari csak helyszíni, lehet ez később változni fog de per pill így van
[ Szerkesztve ]
-
viko81
csendes tag
válasz tom1976 #18999 üzenetére
esetek nagy részébe +3 év Next Business Day ( helyszíni természetesen) ( 1év jogszab+2 év gyártói)
5110 -re alapból helyszíni garancia van , teljesen mind1 mit mond x, y cég nekik túl sok közük nem lesz hozzá.
jótállási jegyet importőr állitja ki rajta a szerviz nevével. (szervíz /= kisker)
Kiskereskedő dolga csak annyi, hogy kitölti vásárlás napját, bélyegző+aláírja, de minden a termékkel kapcsolatos információt az importőr előre kitöltött.
Gép alján lévő service tagből ki fog derülni, hogy az importőr NBD-vel rendelte vagy nem.
pl: külföldön csak 1év van 5110-re de azis NBD (helyszíni), de itt a balkánon bármi előfordulhat.
-
nono0327
csendes tag
válasz FehérHolló #19000 üzenetére
Ugyan az!
[link]
De akkor lehet, hogy a garanciánál van a kutya elásva?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Új taggal bővült a Motorola filléres portfóliója
- Nők, nőügyek (18+)
- TCL LCD és LED TV-k
- Path of Exile 2
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Dell (Ryzen 7,FHD, 512 M.2, 16 GB, 1 év gyári gar) notebook egyszerűbb játékokhoz!!!AkciÓÓ!
- HP OMEN Gaming 16-xd0009np - ÚJ - 16" GAMER laptop - Ryzen 7-7840HS, 16GB, 512SSD, RTX4050 (6GB)
- Asus GL503VS Scar Edition Szinte asztali teljesítményű kártyával!
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó i3 4100M Lenovo ThinkPad Edge E540 15,6" laptop
- Asus VivoBook érintőképernyős laptop
- ÚJ Dell Performance Dock WD19DCS USB-C 240W dokkoló TÖREDÉK ÁRON
- HP 14-CF0087NB,14",FHD,i3-7020U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN10
- ASUS TUF Gaming F15 // i5-11400H // RTX 2050 // 16GB DDR4 // 512 GB m2 SSD // WIN 11 PRO
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest