Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • harry

    veterán

    Üdv, van egy Dell E6400 gépem, a gond az vele, hogy menet közben, néha nagyon belassul... nem szoftveres gond, ez van linux alatt is, win alatt is tapasztaltam, sőt, ha ilyenkor újraindítom, akkor lassan is bootol - ha kikapcs/bekapcs van, akkor a boot jó, és talán egy ideig az OS alatt sincs lassulás. Mem használat elég alacsony, linux alatt talán 300mb körül (32bit miatt 3500MB-ot lát, bőven elég). Hőmérséklet sem igazán magas, 45° körül van proci és hdd is, ami nem sok.

    Az mondjuk igaz, hogy a ventilátor megy mindig, pedig nem terhelem, csak netezgetek. Linux alatt a proci 20% körül van, ami végül is nem stimmel, hisz amúgy 0-10 között ingadozik, most win7 alatt szintén 30% körül, pedig nem csinálok semmit -- fontos megjegyezni, hogy ha nincs ez a belassulás, akkor ugyanilyen használat mellett 10% körül van.

    Néztem mindkét rendszerben a folyamatokat, eszik-e valami többet, de nem.
    Néztem a Dell diagnosztikákat is, egyik sem talált hibát sehol.

    Érdekesség, hogy ez általában akkor jön elő, amikor az asztalon van... otthon volt széken, ölemben, párnánk, mikor hova cipeltem, de nem tapasztaltam ilyesmit. Illetve egy lassulás volt, nagyobb terhelésnél (linux program fordítás), ami szintén nem volna indokolt.
    Mi lehet a gond, mit csináljak? Szerviz? De nekik mit mondjak, mi a gond?

    Theoretically, this damn thing oughta work now.

Új hozzászólás Aktív témák