Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen széket vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenovo ThinkPad T500 - 15.4" 1280x800 / P8400 / 4Gb DDR3 / Display port / ÚJ AKKUMULÁTOR
Ár: 47 900 FtTovábbi gépeimért nyugodtan keress privátban is!
-
törölt tag
Hello!
Tovabbra is elado 10e ft erteku Hervis utalvany,ami 2016.januarig levasarolhato.
9.000ftert odaadom.
Erdeklodni privatba. Valamint tovabbra is keresek olyan butorkereskedot aki lakasberendezest kompletten felvasarol Debrecen belteruleten.
-
Salex1
őstag
válasz
ati012 #70091 üzenetére
Valahol olvastam, hogy mindkét (külföldi) cég milliárdos összeget áldozott az egymással történő versengésre. Most, hogy a jófogás nyert, kétlem, hogy lenne bármilyen kedvezmény is...az ingyenes hirdetés elvileg megmarad, de most indul a pénzbehajtás.
Azért remélem a fejlesztésre is költenek, mert pl. szűrni szinte nem is lehet. Megöl az ideg, amikor szeretném Debrecenre leszűrni, és közé rakja a zalaegerszegi,de ingyen postásokat is -
atike
nagyúr
Van esetleg valakinek dual simes eladó, jó állapotú, garanciális telefonja...?
Középkategóriától felfelé...
-
-
ati012
őstag
válasz
XtremLor #70087 üzenetére
Kiváncsi leszek mi lesz a fúzióból.
OLX-t szerettem. Számomra sokkal kényelmesebb a használata mint a jófogásnak.
Vásároljatok!
Q6600 processzorok 10.000 Ft / db!!
Brand gépek 1 év garanciával. Core i5 series
Brand gépek 1 év garanciával C2D series
HP DV2530ee GPU hibás. 15.000 Ft
ZOKNI!
méret: 42-44; 44-46; 46-48
szín: fekete, sötétkék
anyag: 80% pamut, 20% műszál.
80 Ft / párAKCIÓ!
VESZEK! Régi rossz nem működő pc alkatrészeket!
-
bobace
addikt
válasz
PindurAnna #70065 üzenetére
Tehát azokra helyekre raknak, ahol amúgy is sűrűn mérnek. De jó tudni, köszi!
Tépénél páran bele fognak futni a tutiba, az tűnik az egyetlen betarthatatlannak -
gergom91
tag
válasz
mong08 #70078 üzenetére
Na én is beszállok, ha tudom hogy hamar elfogy a tej, akkor a malomparki Nagyné és fiai tehenészet kis boltjából veszem, egyéb tejterméket pedig mindig onnan.
A réteges krémjoghurtok, a krémtúró isteni finom, a múltkor pedig vettünk kimérős tejfölt a töltött káposztához, gondoltuk előtte csak meg kellene kóstolni nehogy ne legyen jó, hát a káposztára már nem jutott tejföl, pedig magában soha nem szerettem, a boltinak 0 íze van ehhez képest.(ha szabad így reklámozni, akkor ők megérdemlik)
Ha a tartós tej, akkor pedig tudom ajánlani a Lidlis Pilos tejet, teljesen magyar tejből készül, az egyik nagy tejtermelő telepen gyakorlaton is voltam a nyáron. Egy tehén telephez képest igencsak oda figyelnek a tisztaságra és az állatok jólétére. -
br.rak
őstag
Némi technikai segítségre lenne szükségem.
3g netet (USB stick) kellene megosztani windows xp alól wifi vel. Mivel ilyet még nem csináltam egy egyszerű leírást megköszönnék.
-
Gercsa
senior tag
Most már csak az a kérdés maradt, hogy akkor melyik tehén a jó?
-
sirály69
őstag
Konyhafelszerelési bolt van Debrecenben?
-
törölt tag
A szavatosságot elsődlegesen a csomagolóanyag és a csomagolástechnológia határozza meg. A zacskós és a dobozos tej akár ugyan úgy is készülhet, ugyan azon a pasztőrön. A különbség, hogy a sima, egyrétegű PE zacskó (ez az áttetsző) csak 8-10 napig garantálja a termék minőségét (pl azért is, mert a fényt átengedi, azaz annak a lebontó hatása is érvényesül), a többrétegű, fekete belsejű (azaz fényszigetelt) zacskban 35-40 napig eláll ugyan az a termék. A sima, PE fóliabevonatú dobozok kb ugyan azt tudják, mint a többrétegű fólia, míg az alumíniumréteggel is ellátott 7-9 rétegű Tetra/Combi dobozok a közel tökéletes hermetikusságnak köszönhetően akár 6-7 hónapig is.
Szintén nem mindegy, hogy milyen technológiával csomagolják. A nyitott gépekkel ha megfeszülsz sem tudsz egy hónapnál hosszabb szavatosságot elérni. A zárt rendszerű gépekkel 2-3 hónap, ha mindemellett még aszeptikus is, akkor érhető el a 6-7 hónap.
Egy másik dolog, mai még fontos, és ami pl a fölözhetőséget befolyásolja, az a homogénezés. A homogénezett tejben jóval kisebbek a zsírszemcsék. Emiatt van az, hogy a tejszínt alacsony nyomáson homogénezik (20-40 bar), míg a tejet és színes termékeket igencsak magason (240 bar). A poharas termékeket meg sokszor sehogy sem.
És ugye ott van még a pasztőr fő hőcserélőjének a hőmérséklete is.
mong08: Jó ez az ESL, de pont ugyan az, mint az UHT, csak kicsivel alacsonyabb hőmérsékleten.A kettő hőmérséklettartománya egyébként véletlenül pont összeér. Szóval ha az ESL-t beállítják 135°C-ra, akkor pont ugyan az lesz, mint az UHT az alsó hőmérséklettartományban.
-
PindurAnna
Közösségépítő
-
törölt tag
semmivel se rosszabb még az UHT tej se a tehenészetnél vett kezelt tejtől,csak más az íze,
Köszönöm, leülhet. Te miért fogyasztol bármilyen táplálékot?
A: Olcsó, leszarom milyen íze van.
B: Vállalható íze van, vállalható áron.
C: Csak prémium kategóriát fogyasztok, nem értem a kérdést...De azt ugye érted, hogy miért így kérdeztem meg?
-
aldebaran
addikt
Érdekelhet valakit egy Pioneer VSX-416 házimozi erősítő 32.000 Ft-ért? Teljesen jó állapotban van.
Eladás oka: Nagyobbra, drágábbra szeretném lecserélni. -
fenergie84
addikt
Kösz srácok
De más eredetű a történet.
Android van a gépen, és úgy néz ki, h készenléti állapotból nem akar magához térni, bármit csinálok. Marad a szétszedés, de biztos nem ma.diablo1984: neked kifejezetten kösz,
-
tahepa
senior tag
-
diablo1984
veterán
válasz
fenergie84 #70041 üzenetére
az a num lock és caps lock! gondolom a lakatokat kitalálod, hogy miért is lakat, tudod, lock......
-
gps76
őstag
válasz
#33253120 #70037 üzenetére
A múlt héten hallottam a rádióban,hogy tesztelték a különféle technológiával kezelt tejeket,és ellentétben a a tévhittel semmivel se rosszabb még az UHT tej se a tehenészetnél vett kezelt tejtől,csak más az íze,meg nincs annyi zsír benne,de ásványi anyag,meg vitamin úgyanúgy megmarad.
fenergie84:Ez a sorozat hajlamos a bga betegségre,lehet szó szerint nyomkodta a gyerek és megadta magát.
-
-
mong08
tag
válasz
zolikaDB #70046 üzenetére
Az ún. ESL (Extend Shelf Life) hőkezelés tulajdonképpen az UHT technika és a pasztőrözés között áll. Lényege, hogy a tejet csak pár pillanatig tartják 100-135°C közötti hőmérsékleten, majd gyorsan lehűtik. Eredményeképpen nincs kellemetlen mellékíz, viszont meghosszabbodik az eltarthatósági ideje, 6°C alatt tárolva 14-21 napig is eltartható.
-
mghltm
addikt
válasz
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Win gomb + P?
-
mezis
félisten
válasz
-
mong08
tag
válasz
Ez a numlock és capslock jele ennek semmi köze ahhoz, hogy nincs kép.
De ha van a bal alsó sarokban egy Fn felíratú billentyű, és felül valószínűleg az F billentyűk valamelyikén egy olyan ami monitort szimbolizál akkor azt kellene megnyomnod a lenyomott Fn billentyűvel együtt...Vagy simán csak kapcsold ki és be a bekapcsoló gomb megnyomásával...
-
Bjørgersson
félisten
Alairasomat olvasni er.
-
törölt tag
válasz
copass #70036 üzenetére
Szoktam hallani a kollégáktól, hogy vesznek 2 zsugor UHT-s tejet, mert az jó tartós, szögletes könnyű pakolni, stb...
Én kb azóta nem veszek "bolti" tejet mióta nem lehet belőle aludt tejet csinálni. Mennyi lehet ez? 10-15 év?
A klasszikus házi tejet nem iszom meg. De vannak tehenészetek ahol aránylag normális fehér löttyöt árulnak ha egy évben kétszer tejihatnékom van akkor nézek valami pénzes gépet, vagy megyek a Malompark II-be...De érdekes módon ezeket a sajtnak csúfolt gyorsítóval rohasztott tejeket, meg a natúr joghurtot szeretem. De a tejet.... Valahogy nem ugrom érte ha látom valahol.
-
erik365
senior tag
Most lehet itt regéket írni, meg novellákat, attól szar lesz a 1.5%-os tej, és hiába hívjuk tejnek attól függetlenül nem viselkedik tejként ezért szar!!
-
Fricu
tag
válasz
Mikulásbá #70030 üzenetére
Kölyökkoromban, ha a zacskós tejet (2,8%-os volt talán) másnap nyitottad ki, vagy fél deci tejszínt vakarhattál le a fóliáról, miután kiöntötted belőle a tejet...
A múltkor 1%-os UHT-s tejet tettem fel egy kis fazékban forrni, és elfelejtkeztem róla.
Vagy fél óra múlva rohantam oda, lelki szemeim előtt már lángolt a konyha.
Forrt, rotyogott, mint a víz. Elfőtt már a fele, de nem futott ki!!
Tisztelt tejesember: ez nem tej, csak valami fehér lé. Lehet, hogy a zsír %-ot beállítják, de előtte gondosan kiherélik az egyebeket (amitől tej lesz-lehetne).
A mai gyerekek persze ezen szocializálódnak, a piacon vett kimérős termelői tejet felforralva nem issza meg a fiam, mert furcsa íze van...
A lányomnak a citrom frissen facsart leve nem jó tea ízesítéshez: mellékíze van (plusz trutyis) !
Ez van -
fenergie84
addikt
Valakinek eladó 128-256gb-os SSD-je?
Minden ajánlatot meghallgatok -
-
devil-k
nagyúr
válasz
mitulabattyi #70010 üzenetére
Azokat kellene betiltani.
-
válasz
#65675776 #69986 üzenetére
A lényeg az, hogy igyekeznek/-tek hülyebiztos "rendszert" elrendelni, ami több helyen jól jön/jött.
Azon a munkahelyen, ahol törődéssel, odafigyeléssel igyekeznek pl. tejterméküket előállítani, kevesebb lesz a baki és ahol kevesebb a baki, akár ilyen "nagy" rizikó mellett is dolgozhatnak, ami EU előtt még elfogadott volt. Csak gondolom, már akkor is a hajsza meg a cégérdekek pont a legfontosabbal mentek szembe, a szavatolt minőséggel... mert a fogyasztó olyan, mint a tanár: minden amit megvesz, átment a vizsgáján (sokszor 2-essel, 1.5-ről felfelé kerekítve) Minden ami számottevő fogyasztónál(tanárnál) átment a vizsgán, azt tovább is lehet reklámozni így: Látjátok, a fogyasztó (I)kiváló(/I)ra értékeli, hisz sokat mosolyog a reklámban! (színészként megteheti) Pedig nem, általában csak jóra, közepesre vagy éppen elégségesre..
-
hucsikoi
senior tag
válasz
mitulabattyi #70010 üzenetére
Elképzelhető, de az nem tejtermék. A fantasztikus reggeli ital, ha jól emlékszem permeátumból készül. A krémföl, frissföl nevezetű tejföl utánzatok pedig növényi zsírból.
-
hucsikoi
senior tag
válasz
mexicanraven #70007 üzenetére
A csökkentett zsírtartalmú tej is tej. Minden megvan benne, ami a "normál tehéntejben", csak alacsonyabb a zsírtartalma. A beérkezett "nyers tejet" a laborvizsgálatok után pasztőrözik, fölözik, majd "teljes" tejjel beállítják a kívánt zsírszázalékot, esetenként homogénezik, majd csomagolják.
-
hucsikoi
senior tag
válasz
mexicanraven #70003 üzenetére
Egész véletlenül azt nem akarod halkan megsúgni, hogy tej helyett mit töltöttünk a zacskóba, vagy a dobozba? Jártál már egyáltalán tejüzemben?
-
mexicanraven
senior tag
Jó mondjuk annyit halkan megjegyeznék, hogy az a tej amit zacskóban, papírdobozban lehet kapni, annak nem sok köze van az igazi tejhez.
-
bob011
aktív tag
Fuvart keresek egy ~18kg-os pc-nek.
Miskolcról kellene Debrecenbe hozni, természetesen nem ingyen. Részletek privátban!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440H(fiz.4MAG!),8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,szép
- Új Asus ROG Zephyrus G16 GU603VI ,16" QHD+ IPS - 240Hz- ,i9-13900H ,NVIDIA RTX 4070 ,32GB ,1TB NVMe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Dell,14"FullHd IPS,core i5,8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,szép
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest