- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ősszel jönnek az új Intel chipek
- Genius SW 5.1 Home Theater
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós kamerák
Hirdetés
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
Marvel Rivals - Így fest a Tokyo 2099 pálya
gp A hero-shooter korábban csak PC-re lett bejelentve, de egy ideje már tudjuk hogy konzolokra is megjelenik.
-
Rejtett díjak, nehéz lemondás: az USA pereli az Adobe-ot
it Nem csak rejtett díjakkal károsítja meg a fogyasztókat az Adobe, de az előfizetések lemondását is megnehezíti – ezért beperelte az USA kormánya.
Új hozzászólás Aktív témák
-
#65675776
törölt tag
A szavatosságot elsődlegesen a csomagolóanyag és a csomagolástechnológia határozza meg. A zacskós és a dobozos tej akár ugyan úgy is készülhet, ugyan azon a pasztőrön. A különbség, hogy a sima, egyrétegű PE zacskó (ez az áttetsző) csak 8-10 napig garantálja a termék minőségét (pl azért is, mert a fényt átengedi, azaz annak a lebontó hatása is érvényesül), a többrétegű, fekete belsejű (azaz fényszigetelt) zacskban 35-40 napig eláll ugyan az a termék. A sima, PE fóliabevonatú dobozok kb ugyan azt tudják, mint a többrétegű fólia, míg az alumíniumréteggel is ellátott 7-9 rétegű Tetra/Combi dobozok a közel tökéletes hermetikusságnak köszönhetően akár 6-7 hónapig is.
Szintén nem mindegy, hogy milyen technológiával csomagolják. A nyitott gépekkel ha megfeszülsz sem tudsz egy hónapnál hosszabb szavatosságot elérni. A zárt rendszerű gépekkel 2-3 hónap, ha mindemellett még aszeptikus is, akkor érhető el a 6-7 hónap.
Egy másik dolog, mai még fontos, és ami pl a fölözhetőséget befolyásolja, az a homogénezés. A homogénezett tejben jóval kisebbek a zsírszemcsék. Emiatt van az, hogy a tejszínt alacsony nyomáson homogénezik (20-40 bar), míg a tejet és színes termékeket igencsak magason (240 bar). A poharas termékeket meg sokszor sehogy sem.
És ugye ott van még a pasztőr fő hőcserélőjének a hőmérséklete is.
mong08: Jó ez az ESL, de pont ugyan az, mint az UHT, csak kicsivel alacsonyabb hőmérsékleten.A kettő hőmérséklettartománya egyébként véletlenül pont összeér. Szóval ha az ESL-t beállítják 135°C-ra, akkor pont ugyan az lesz, mint az UHT az alsó hőmérséklettartományban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Háztartási gépek
- Politika
- Medence topik
- Nők, nőügyek (18+)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motoros topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...