- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen processzort vegyek?
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Használt VGA / videókártya ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
paatrick
őstag
válasz
aldebaran #155299 üzenetére
Nyilván ez most vagy igaz vagy nem. Bárki írhat redditre.
Mikor mamám megkérdezett hogy most jó-e ez a gyár, vagy kell-e ide, mert folyton ezt hallja most a rádióban, TV-ben én is csak ezt tudtam mondani neki: a gyárral semmi probléma nem lenne valószínű, viszont amilyen rendszer kiépült itt, biztos hogy semmilyen szabály nem lesz betartva, el lesz tüntetve, át lesz írva a törvény stb. Hiába mondják hogy bezzeg a németek örülnek neki, hát biztos érdemes lenne összehasonlítani a magyar szabályrendszert a németével, és a büntetéseket úgyszintén. Mert anno németeknél Merkel asszony elkezdte bezárni az atomreaktorokat mert Fukushimában a világ másik felén tsunami volt, és akkor ez nem biztos hogy biztonságos a németeknek. Namost képzeljük el azt a tarkónb***st amit a német kormány adna bármelyik gyárnak ha nem tartana be valamit. Ez Magyarországon elképzelhetetlen.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Dan-szan #155292 üzenetére
Pont ezek amiket leírtál (járda megfelezése, szarul programozott lámpák), és zebrák indokolatlan megszűntetése érzem azt, hogy a gyalogosokat úgy sz*rják le az illetékesek ahogy vannak. Ehhez hozzájön a tömegközlekedés ritkítása, és már az is autóba ül, aki nem akart.
-
bul07
nagyúr
Közérdekű
Ha van az ismerősi körötökben aki citromailt használ kezdjétek el biztatni hogy váltson, és mindenhol próbálja meg megváltoztatni ahol ezt adta meg meg
Mert ugye jön a havi 1999Ft-os díj [link]Tudom tudom ittlévők remélhetőleg már rég nem használják, de mindenkinek lehet olyan ismerőse aki még használja
Nekem is van, öcsém és élettársa, de ők aztán mindenhol gáz, áram, biztosítások, sok online bolt
-
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
#DKV
Reggelente, így 8 és 9 között szoktam nézni, hogy mennyi busz megy garázsmenetben. Ezzel a jól megoptimalizált menetrenddel arányaiban eléggé megnőtt a garázsba kiállás költsége. Így van értelme egyáltalán a spórolásnak? Amit a kimaradó járatokon megspórolnak, azt elköltik, hogy többet mennek a garázsba a buszok.
A Segneren miért nem jó a sofőröknek? -
bul07
nagyúr
válasz
KROK640 #155280 üzenetére
(#155281) paatrick
Én inkább úgy fogalmaznék hogy csak maga oldalán áll legyen az jó vagy rossz
Tehát neki pénz jön az elektromos autózásból akkor annak tolni kell a szekerét, nehogy már kiderüljön hogy nem is annyira környezet kímélő, és a végén nem tudja eladni a balgáknakugyan így volt az apple dolgokkal, lehetett sokkal jobb megoldás a piacon de ha neki az nem hozott hasznot akkor az rossz volt
pl míg nem volt amoled kijelző a apple termékekben addig azt tolta hogy a LCD-nél nem kell jobb, még ha nyilvánvaló is volt hogy ebben már rég a amoled a jobb, aztán mikkor végre váltottak akkor meg már hát a apple feltalálta a super kijelzőt(közbe más gyártók már jó pár éve olyannal adták ki a teflonjaikat) -
paatrick
őstag
Ahhoz képest hogy szerintetek a kormány pénzeli elég sokszor szidja a fideszt/kormányt
-
bul07
nagyúr
válasz
KROK640 #155277 üzenetére
apple termékeket forgalmazott, aztán eladta az egészet mikkor megjelent a konkurencia
Mindig az irányadó hype vonaton ül és abból pénzeli az életét
Videóit is rendesen megvágja úgy ahogy neki jó, volt hogy egy autó tesztből kivágta azt a részt -vagyis kamerát váltott- mikkor az automatikus vezetés levitte volna az útról, ez még az elején volt azóta már figyel az ilyenekre -
torcsrent
tag
válasz
zolikaDB #155270 üzenetére
Fizetett tartalomkészítő az úr. Abból van a napelem, a fűtés, az inverter, a konyha, a dolgozószoba, ha a háza nem is egészében. A támogatók összedobják a rávalót. Rajta keresztül mondatják ki, amit már reklámokból nem akar bevenni a nép. Amiért cserébe neki nem kell kifizetnie az adott termék/szolgáltatás árát.
-
KROK640
nagyúr
válasz
zolikaDB #155270 üzenetére
Ezt én sem, de eléggé kardoskodik az akkugyár mellett, persze ő nem a közelben lakik.
"dlmondtam a rohadt videoban ezt is. Ha erteket veszit a haz, akkor bepereled oket. Ha nem akkor eladod es elkoltozol a rakba. Ilyen rohadt egyszeru. En azert vettem itt, mert meg 20 evig szerzodes van a szantofoldre, nem epul ide semmi. Pcsaba mar."
Nagyon agresszívan támad az ellenzőknek. Nem lepne meg, ha kiderülne, hogy valamiféle (anyagi)érdek fűzte a videó elkészítéséhez és a gyárhoz. Azért nagyon szívesen neki szegezném a kérdést, hogy neki hiányozna egy olyan évekig tartó pereskedés aminek az a vége, hogy ígyis-úgyis el kell költözz? Ráadásul csak a végén tudod megtenni, mert addig konkrétan nincs pénzed máshol új házat venni?
Azért érdekelne, hogy erre mit válaszolna. -
Zola007
veterán
Debrecen - Miskolc viszonylatban ingázik valaki?
-
Zethepolee
aktív tag
Intel i5-6.gen. procik eladók:
[link] -
hdanesz
őstag
válasz
dvdbackuper #155269 üzenetére
Régen volt.
A fapados utazás őskorában futás volt a helyekért. Akkor még ért valamit a priority boarding.
-
zolikaDB
veterán
válasz
KROK640 #155251 üzenetére
Pcsábamár. Van rajta 7 lájk.
Nem tudom hova tenni a videót. Ki és miért akarta, hogy ez így és ebben a formában elkészüljön?(#155262) Salex1: szép dolog ez az összetartás, ragaszkodás, de ha most 8-10 évet úgyis kint lesztek, akkor elegendő alkalommal fogtok még együtt lenni, ezt az egy órát meg kibírjátok
(#155266) Cs1csó: ugyan már, nem is vettem kritikának
De nem, nem szarkazmus
[link] -
-
-
Salex1
őstag
Ha Wizz-el szeretnék Londonba repülni a családdal, azaz 3 gyerekkel, és sima light jegyet veszek, akkor mennyi az esélye, hogy ülhetünk egymás mellé?
-
bul07
nagyúr
handrás majd én jól megvédem videóját nem érdemes megnézni de a kommenteket igen, persze nem a s@gnyaló kommenteket
Leírnak ott sok mindent,
Gödi gyárról hogy hogy mennyire spórolni próbáltak a biztonsági berendezésekkel, mennyi dolgozó magyar(kb 20%),
milyen balesetek voltak,
mennyire veszélyes dolgozni ilyenbe
ingatlan árak, hogy az albérletek kiadhatósága áremelkedése miatt nem csökkentek az ingatlan árak, persze ez azt vonta maga után hogy megnőttek az albérlet árak
debreceni vízműben dolgozók nem ép rózsás véleménye az egészről csak ugye az ottani vezér fogalmazzunk szépen szépíti a dolgokat
Meg még ezer egy dologÉn oda tenném azt is hogy a Derecske Sáránd közötti almáskert almáit is, nem tudom milyen a széljárás de milyen jó lesz ha az elpárologtatott szürke víz majd rácsapódik az almákra
-
Papaj x
senior tag
válasz
zolikaDB #155258 üzenetére
Nekem ezzel a gyárral pont a vörös iszap katasztrófa jut eszembe, bár remélem lehet túl is gondolom.. Remélem nem lesz csatolási lehetőség, de jó ideig biztosan nem, ettől nem kell félni.
Bár itt sok tényező lehet/fojjássolhattya be.
Eddig minden téren megvolt a fejemben a kép, nem alakult másképpen, sajnos..
A tényeket mindig el kell felejeteni, vagyis releváns, de kiindulási alap, s nem a vég..Ne felejtsük el azt, hogy ami a világon, országban, egyes városokban történik, alakul, zajlik, azt már..
bul07: Megint nem tudom, hogyan fejezzem ki magam. A szürke víz, amit tételbe sem vennék. Kezdjük az "alapoktól", organizmusok, ivóvíz, rovarok, bogarak, madarak, ésatöbbi...
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
zolikaDB #155250 üzenetére
Eltudom képzelni, hogy ami Németországban biztonságos, az itthon a spórolás és a gondatlanság miatt simán nem lesz az.
Ráadásul nekem a nyilvánvaló gazdasági előnye sem nagyon látszik, csak egy újabb gyár, ahová lehet menni minimálbérért melózni, ha valaki akar. Az egyszeri embernek ez akkor lenne előny, ha netto 500 ezret kapna még a sori melós is, mert akkor lenne egy hely ahová lehetne menni pénzt keresni, de ez nyilvánvalóan nem így lesz. Minimálbéres sok műszakos gyári meló a BMW és az akkugyár nélkül is bőven van a környéken."az ingatlanod értéke is nőni fog, mert munkahelyeket alakítottak ki mellette" - legyen igazad
"Aki amiatt illetékes, mert tudja." - értem, hát ez mindjárt más ...
-
Cs1csó
titán
válasz
KROK640 #155251 üzenetére
SEMMI előnye nem lenne ennek a gyárnak:
- nincs elég víz, (most már nyilvánvaló ,hogy a Civaqua program NEM a városért, az erdőért, az emberekért van hanem a gyár miatt lett a suttyomban háttérben folyó tárgyalások eredményeként amik már évek óta mennek)
- a szennyvíz is problémás lenne
- azt végképp nem értem, hogy ha lesz ilyen nyár amikor alig van víz és ugye van egy KŐBE VÉSETT PRIORITÁSI SORREND AZ IVÓVÍZNÉL: 1. EMBERI FOGYASZTÁS, 2 MEZŐGAZDSÁG/ÁLLATTARTÁS 3. IPAR ( nem tudom mit szólnak a kínaiak ha nyáron 3 hónap leállással kell tervezniük.
- nincs elég munkaerő itt a környéken legalábbis erre a droid munkára nem, majd kínából jönnek kínaiak és persze valahol a gyár mellett építenek nekik egy toronyházat lakni tehát ezzel sem fogják igazán pörgetni az építőipart, meg persze mást sem mert a kaját és mindent is ugye kínábol hoznak majd nekik.Csak azoknak lesz üzlet akiknek bankszámlái vastagodnak a kajmánszigeteken.
-
KROK640
nagyúr
válasz
torcsrent #155249 üzenetére
Persze. Csak aki nem egy kő alatt élt az elmúlt hetekben az mind ugyanúgy tud a gyárról, ahogy én is. Hiába mondom rá, hogy 50 Millió (és gyár nélkül tényleg annyi), ha a gyár miatt mondjuk csak 20M-ért tudom eladni. Na, a példában hiányként keletkező 30Milliót (ami egy szabad szemmel is jól látható összeg) mégis ki fogja ideadni?
Ráadásul nekem a nyilvánvaló gazdasági előnye sem nagyon látszik, csak egy újabb gyár, ahová lehet menni minimálbérért melózni, ha valaki akar. -
zolikaDB
veterán
válasz
KROK640 #155248 üzenetére
A gyár semmilyen kockázatot nem jelent. Tehát az ingatlanod értéke is nőni fog, mert munkahelyeket alakítottak ki mellette. Ugyebár, emiatt növekedtek az árak a HB megyei ingatlanpiacon is, mert rengeteg új munkalehetőség van, és fejlődik az iparunk, gazdaságunk is. Nem én mondtam, hanem az illetékes.
Aki amiatt illetékes, mert tudja. -
schulc99
aktív tag
EMOS fogyasztásmérő eladó [link]
Érdeklődni üzenetben lehet. -
zolikaDB
veterán
válasz
diablo1984 #155242 üzenetére
Itt most joparan politizaltak.
Pedig csak egy atlag akksigyárról volt szó -
mezis
félisten
válasz
Atomantiii #155237 üzenetére
Ha van rajta rés, WD40-et kipróbálhatod.
Egyébként szétpattintható? -
Atomantiii
addikt
válasz
lappy #155236 üzenetére
Bosch PWS 850-125, de valaki írta hogy Makitában is van ez a fajta kapcsoló. Ha tud valaki boltot ajánlani ahol lehet ilyesmi az jó lenne. Neten találtam én is de szállítással együtt már nem biztos hogy ér annyit az egész. Állítólag vannak utángyártottak is olcsóbban, de azt látni kéne élőben hogy mekkora pontosan.
[kép] [kép] [kép]Vagy átkötöm a fél ágát direktbe csak akkor rajta van fixen a motoron is. Csak biztonság szempontjából nem biztos, hogy elegáns megoldás lenne. Bár nem tudom mitől romlik el egy ilyen kapcsoló amikor ez még alig volt használva csak pont lejárt a garancia. Vissza akartam küldeni korábban mert hol beindult hol nem. Az előzőnek is ilyesmi baja lehetett csak azt sokat használtam és még garancia időn belül elromlott így adtak egy újat helyette.
-
lappy
őstag
válasz
Atomantiii #155235 üzenetére
Mondjuk egy linket adhattál volna de ez nem jó
-
Atomantiii
addikt
A városban hol érdemes szétnézni Bosch sarokcsiszolóhoz kellene kapcsoló, mert mégsem a szénkefe volt a ludas, hanem maga a kapcsoló.
Bár sok bizalmam nincs benne, mert éppen lejárt a garancia rajta, az előzőt meg még sikerült kicseréltetni, hasonló tüneteket produkált, mint ez, hol indult hol nem. De most szétszedve a kapcsoló egyik ága nem ad át amikor be van kapcsolva, átköthetném fixre a kapcsoló kihagyásával, de fő a biztonság így azt nem vállalom be.
Neten rákeresve legalább 5 ezer Ft, mire ideér hozzám de létezik utángyártott is kb feleannyiért csak látatlanban nem tudom az jó-e nekem méretileg vagy sem.
-
mezis
félisten
válasz
SOAD19 #155232 üzenetére
Megnéztem.
"Létezhet-e olyan lakossági akarat, közmeghallgatás eredmény, vagy bármilyen formában kinyilvánított lakossági akarat, hogy önök feladják ezt a beruházást és ne építsék meg ezt a gyárat ide Debrecenbe?"
"... választ nem tudtak, akartak adni a kínaiak."
Te, mint a kínai állammal tárgyaló magyar beruházó tudnál egy kínai lakossági fórumon feltett hasonló kérdésre válaszolni?
-
SOAD19
addikt
válasz
Aryes #155230 üzenetére
Pont ugyan ez a véleményem.
SemmiNem sok bizalmam van a magyar hatóságokban. Ott van jó példának a Fertő tó esete is, ahol Natura2000-es, természetvédelmi, Unesco Világörökségi területen akarják, akarták megvalósítani, azt az elég nagy beruházást nem régiben. Kiemelt beruházásnak minősítették, és onnantól kuss volt mindenkinek.
A német gyár ráadásul harmada annak, amit ide terveznek építeni. Ez a videó részlet se túl megnyugtató, megy a hebegés-habogás, választ nem tudtak, akartak adni a kínaiak. Érdemes megnézni. -
válasz
aldebaran #155224 üzenetére
Nekem (és a tiltakozók nagy részének) konkrétan az a legnagyobb fenntartásom a gyárral kapcsolatban, hogy hiába mondják, hogy milyen tiszta és biztonságos lesz, és egy ugyanilyen gyár épült Berlin mellett. Pontosan tudjuk, hogy ott minden előírást pontosan betűre betartottak és be is fognak tartani, ahogy pontosan tudjuk, hogy nálunk
- mindent el fognak hallgatni
- megspórolnak és kilopnak minden védelmi berendezést, amit csak lehet
- ha bármi panasz vagy zűr lesz, a csillagos eget le fogják hazudni az égről.Hát ez a gond, nem az, hogy papíron mennyire szép és jó minden.
Eleve már az milyen, hogy a videó szerint a berlini gyár 12km-re van a várostól. A gödi meg 100m-re.
-
aldebaran
addikt
Itt van egy jó videó a CATL-ról egy youtuber-től. Érdemes megnézni annak, akit érdekel. Szerintem vitaindítónak jó. (A gödi gyár mellett vette fel és hallatszik a nem kicsi hang is...)
https://www.youtube.com/watch?v=pGWxV6Lm7Ww -
KROK640
nagyúr
válasz
Cs1csó #155209 üzenetére
Lakásbérlés és vétel : Bregenzben (Ausztria, Osztrák-Svájci-Német hármashatár közelében) pl konkrétan annyiba kerülnek a lakások mint Debrecen jobb részein, (és bár Debrecenben születtem és szeretem ezt a várost, ezért előre is bocsi) miközben lényegesen menőbb hely mint Debrecen, sokkal több lehetőséggel, és lényegesen jobb keresetekkel.
Ami a megélhetési költségeket illeti (tavaly többször voltam Németországban, illetve hónapokig Ausztriában, így saját tapasztalatból beszélek) az osztrák árak (Voralberg, ami Ausztria legdrágább tartománya) kb 5-10%-al magasabbak mint a magyar árak, de sok helyen a magyar árak már beérték, miközben a minimálbér több mint háromszorosa a miénknek. De németországban már konkrétan olcsóbbak az élelmiszerek mint MO-n, mikoözben ők is a többszörösét keresik az itteninek.
Az emberek azon sírtak, hogy evesebbet fognak tudni félretenni ha jön a válság (nem, nem azt, hogy nem lesz mit enni), persze a nyarlás még a pár éves autó ugyanúgy megvan.. és akkor a kormány teuerkompenzation-t ad az embereknek, hogy ne fájjon annyira az infláció.A külföldi és itthoni bevásárlós műsor meg alighanem ez lehetett (érdemes megnézni)
-
arpeen2
senior tag
Működő s1155 alaplapot keresek, privi pls ha van ilyened.
-
XmoD
senior tag
Vegyétek, vigyétek [link]
Az ára nincs kőbe vésve! -
Cs1csó
titán
válasz
SOAD19 #155207 üzenetére
kicsit drágább az élet idehaza
Ez nem is lenne gond, ha mint pl. Hollandiában a megélhetés költségei (étkezés, lakhatás) a korábbi mondjuk 30%-ról 40-50%-ra emelkedett volna. Mert itthon ez az érték a lakosság több mint felénél simán 70-80% volt korábban is most veri a 100-at.
mint a hanyatló nyugaton
Sajnos már ez sem igaz. Budapesten kb. annyi a lakásbérlés mint Bécsben. (csak ott KICSIT többet keresnek, az étkezés/bevásárlás olcsóbb)egy tévéműsorban volt nemrég, hogy egy itthoni és egy a határ túloldalán lévő Lidl-be is bementek ugyanazokat a termékeket megvásárolni és talán 15%-al kevesebből kijöttek a külfölid Lidl-ben vásárolva.
Mindegyik állítás TÉNY nem politikai acsarkodás (bárki bármelyik irányba is gondolja)
Mert visszatérve Hollandiára nem mindegy, hogy mondjuk csak a rezsire mondjuk 4 éve a jövedelmük 10%-át költötték most ha még ez fel is ment 20-30%-ra akkor is van MIHEZ nyúlni, van MIBŐL lecsípni (rövidebb, olcsóbb nyaralás, ritkábban lecserélt műszaki cikkek, ritkább ruhatárcsere) de akik már eddig is az a megfagyás és az éhezés ellen küzdöttek már nemtudnak "miből" lecsípni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos autók - motorok
- Android szakmai topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Nők, nőügyek (18+)
- Építő/felújító topik
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest