Új hozzászólás Aktív témák
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Lakik valaki közületek a Sámsoni úti elektronikai bolt közelében?
Munkaidőm miatt sajna nem tudom elérni nyitva tartás időben. -
lorcsi
veterán
válasz
szotyika77 #156597 üzenetére
Ja.. a jazz
meg a Lovardás koncertekú…Kikoto….
ha nem emlititek szerintem el is felejtem … reg volt -
KROK640
nagyúr
válasz
szotyika77 #156597 üzenetére
Ezek a helyek nekem is mind ismerősen csengenek, igaz én 2003-tól kezdtem ...
Na nekünk általában az volt a taktika, hogy egyből be valami kocsmába, aztán onnan vagy haza (főleg még fiatalabbak voltunk, utolsó busz) vagy valami bulizós helyre később. Aztán volt olyan időszak is, hogy valakinél kezdtünk, és akkor utána kocsma és bulihely ... sokmindent megéltem a lassan 20 év alatt.
Az este 9-10kor aznapi betevőt az aszfaltra ürítő fiatalok képe pedig abszolút megvan, nem új a jelenség, már 15 éve is felfigyeltem rá. Sőt... 2007 körül járt a kedvenc helyemre három kiscsaj (akik amúgy nagyon rendben voltak), kettő falubelim volt, néha kijártam velük kosarazni. Nekik volt az a taktikájuk, hogy mire este 7-re én leértem, addigra ők már valahol az ajtó 100 méteres körzetében egy nyugisabb helyen épp kimondták a kígyó nevét (BOA). Aztán betántorogtak és "órát szereltek" valamelyik asztalnál. Majd amikor indulni kellett az utolsó buszhoz, felébredtek és hazamentek. Elmondták, hogy ebben az a nagy taktika, hogy lemennek már 4-re, berúgnak, tök jó, kiadják magukból, kialusszák magukat, rágó az utolsó buszon, és elő lehet adni a szülőknek, hogy nem is ittak. Mondtam nekik, hogy ezzel csak az a hiba, hogy én azért 7-re járok le mert akkor kezd lenni élet, és végülis az este legérdekesebb részét végigalusszák. Ők nem bánták. Azóta már mindhárom anyuka. -
szotyika77
aktív tag
válasz
KROK640 #156595 üzenetére
Mi anno amikor bulizni jártunk 2005-2014ig, sose mentünk be egy ,,beülős helyre" 9-10 előtt. Mindig valamelyik havernál gyűltünk össze 6-7 fele, iszogattunk, majd indultunk tovább, Pince, Kiss Jazz, NagyJazz, Gösser, Mexican, Vadászkűrt. Itt is töltöttünk magunkba egy kicsit aztán jöhetett a Joy, Orange, Karaoke, Caribi-Silence-White Angel, Cool, Bázis, Retro, Vision. Régi szép idők, milyen jó is volt.
A mai fiatalokat kicsit sajnálom, mert szerintem már nincsenek ilyen jó helyek, és nem tudnak úgy szórakozni járni mint anno mi. Emlékszem volt egy szilveszter, amikor véletlen este 7-re odakeveredtünk a Nagy Jazzbe, már akkor a kis 12-13 évesek kint ültek a járdán és KO-n voltak.Meg is jegyeztük magunk között, hogy biztos azért csapták szét magukat ilyen korán mert 9-10 fele haza kellett érniük.
-
KROK640
nagyúr
válasz
bul07 #156593 üzenetére
Csak párszor jártam a kikötőbe (a hátsó terembe meg még kevesebbszer), de engem jellemzően ott is a nők érdekeltek inkább.
Egyszer 2010 májusában nagyon korán lementünk a kikötőbe, és nekiálltunk csajozni a haverokkal. Asszemsosem máskor* nem volt olyan, hogy még világos volt, de már vittem hazafelé a csajt* jah, de egyszer 2016 nyarán is történt hasonló, akkor egy délután 4 órai nyitással sikerült még világosban kikötni a leányzónál lepedőgyűrési célzattal.
Fuh, régi szép idők... bár a maiak is azok, csak másképp szépek.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Cs1csó #156591 üzenetére
Érzésem szerint a nagyerdei bulizóna felszámolása, bár rontott az alternatívákon, de olyan nagyon nem rontott az összképen, lévén ezek az emberek akik onnan felszabadultak, a Bajcsyra, az Ibolyába, hova tovább akár a Fácánba kötöttek ki. A második nagy covid lezárás után viszont azt látom hogy egyszerűen képtelen magához térni az éjszakai élet Debrecenben.
Tudok olyan helyet, ami 2004-2021 között, péntek este fél 8kor már olyan tele volt, hogy leülni alig tudtál. Most péntek este fél 9kor (egy órával később) még egy kezemen megtudom számolni, hogy hány vendég van.
De gyakran megfordulok a roncsba is, 2013-hoz képest eléggé gyenge. Közben az árak a csillagos eget verik. De mondhatnám a Lugast is az István úton, pár éve hétvégénként olyan tele volt, hogy állóhely is csak az udvaron volt. Mostanság kétszer jártam ott, mindkétszer alig lézengett néhány ember. Ellenben az áraktól leesett az állam
Sajnos azt vettem észre, hogy egy komoly drágulás jött be a szórakozóhelyek tekintetében, de magával húzta némileg pl az éjszakai kajáldák árait is. A Subway is emelt, a meghamabis is, a fácán is ... Elég durván.
És a taxi is drágult, úgy vettem észre, hogy kb 25-30%-al fizetek most többet ugyanazon a viszonylaton mint 2021 nyarán.Gondolom az, hogy minden elemében drágább lett bulizni elmenni (a cigi árakról ne is beszéljünk) az embereket az olcsóbb megoldások felé sodorják, úgymint a boltban megvett piát valamelyik parkban, telefonos zene kíséretében elfogyasztani, vagy ahogy magunkon is tapasztaltuk : valamelyik logisztikailag kedvező helyen lakó haver lakásán összegyűlve bolti piát szürcsölni (bár nekünk az általában a bemelegítés, és aztán jön a "na jól van induljunk meg" ).
-
-
válasz
Atomantiii #156588 üzenetére
Ki nem fogom dobni.
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Lenne egy kérdésem hozzátok.
Adott egy körfűrész és egy B16-os kismegszakító, amit hőn szeretett masinám random módon lecsapkod indításkor ( vagy lecsapja vagy nem.... )
Kérdésem az lenne, hogy mivel azonnal teljes erővel és fordulattal szeretne indulni a gép így lökést ad a hálózatnak, amit az nem bír gondolom ezért veri néha a blombás megszakítót. Tehát, ha beleoperálok egy lágy indítót, akkor szerintem ez megszűnik, jól gondolom?
Lehet-e ehhez a motorhoz valót venni? Várom a válaszokat, tippeket, köszönöm. -
válasz
Atomantiii #156585 üzenetére
Süteménybe jó?
Van egy fél tubus még a hagyományosból is, ezt polikarbonát ragasztására vettem, de végül forróragasztóval csináltam mert az egyszerűbb volt és így nem kellett.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
diablo1984 #156564 üzenetére
2017 késő őszén a Tóciban akartam venni egy 1+2 fél szobás lakást. Akkor volt 13 Milla. Mire megvolt az önrész (2018 nyara) addigra 18 Millió volt ugyanaz a lakás! Akkor engedtem el a "vegyünk a Tóciban egy lakást" tervet. Sajnos nem csak az a lakás ára, hanem a többié is kb így emelkedett.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Cs1csó #156561 üzenetére
Az elején jól összefoglaltad a helyzeted.
Egyébként üres és eladhatatlan ingatlan van is bőven, ezek egy része, főleg a falvakban, csak szimplán elhagyatottá válik, egyre jobban leromlik, majd akár össze is dől. Itt a környékünkön is tudok több olyan ingatlant, amiben már 10+ éve nem lakik senki, az állapota is olyan, de biztosan valakié.
Ezek általában azért is válnak ilyenné, mert valamikor befeketetésként lettek véve, aztán csillagászati árakra tartják azokat, és így szépen porladnak üresen. Itt a közelemben is van olyan ház, ami már bontandó (30 éve nem lakik benne senki!) egy közepes telekkel, és képes a tulaj 28Milláért árulni, legalábbis 5-6 éve ennyit kért érte. Persze, hogy a kutyának sem kell.A klasszikus megoldás kapcsán : "veszel egy lakást hitelre kiadod és a lakbérből törleszted a részleteket" - rész miatt nem bérelnék lakást sehol, ahol nem tudom előre, hogy csak rövid ideig maradok. Ugyanis nem mindegy, hogy 10-20 év fizetés után nincs semmim, vagy van egy lakásom, amiben lakhatok / eladhatom sok milláért / segítség az utódnak. Akkor már az ember inkább magának dolgozna.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Atomantiii #156558 üzenetére
Ne is mondd, ma a városban megkereshető fizetések mellett (ha csak nem valami jól fizetett mérnök, ügyvezető stb vagy), még egy albérletet is hatalmas nagy kunszt fenttartani, nemhogy saját lakást venni. Komolyan, reál bér szinten, esélytelenebb mint nyugaton a felkapottabb városokban.
Ki a fenének van kedve 25 évre előre a fél fizetését lekötni törlesztőre, hogy legyen hol lakjon? Jah és döntsd el 25 évre előre, hogy akkor te most itt fogsz lakni, bármi is történjen, mert ha költözni akarsz, akkor még sokkal bonyolultabb lesz az élet.Amúgy azt vettem észre, hogy Debrecenben a megkereshető fizetésekhez képest messze a legdrágábbak az ingatlanok az egész országban. Már eleve MO-ra igaz, hogy így nézve az unió egyik legdrágább országa, ha nem a legdrágább, de Debrecen még ebből a körből is kiemelkedik.
ha belegondolok, az itteni lakásárak majdnem ugyanazon a szinten vannak mint a Bregenziek, csak éppen amellett, hogy szebb a város, bármilyen munkakörben az itteninek kb a 4×-esét lehet megkeresni, alacsonyabb energia és élelmiszerárak mellett. Ha nem kötne ide ezer szál, szerintem már végleg leléptem volna oda, még azzal a szomorú gondolattal együtt is, hogy akkor már nem sok esélyt látnék arra, hogy valaha is mégegyszer megfordulok Debrecenben -
KROK640
nagyúr
válasz
Aryes #156538 üzenetére
"Elsőre mindenkinek tetszik a város!" - egy csomó embert tudok akinek nem tetszett elsőre. (igaz egy csomót igen, akinek meg tetszett elsőre)
Én nyilván elfogult vagyok mert gyerekkorom jelentős részét itt töltöttem, de azért objektívan szemlélve rengeteg sokkal szebb várost tudok felsorolni, csak azok közül ahol huzamosabban éltem is rögtön megtudnám említeni Bregenz-t, de ne menjünk olyan messzire, szerintem még Veszprém is sokkal szebb. Mondjuk a 2000-es években a Debreceni éjszakai élet toronymagasan verte a Veszprémit (talán a közeli Balaton miatt is), viszont mára már ez sem igaz, mert a Debreceni éjszakai élet is jelentősen redukálódott. Tyűha... jól elkalandoztam. -
hucsikoi
senior tag
-
Zola007
veterán
szeretnék venni egy Darts táblát, egy 4 fős full amatőr társaság dobálna rajta alkalmi jelleggel
Tudtok ajánlani valamit? -
diablo1984
veterán
válasz
Shokkolo #156571 üzenetére
Huh, 50 millát 1 év alatt? Az nem kis lóvé, de azt sem kell elfelejteni, hogy sokakban van egy lélektani határ amitől többet nem költenek házra, lakásra. 50 milla azt feltételezi, hogy nem 20 millás ház lehetett, hanem jóval több, ott már a kispénzüek labdába sem rúgnak, még most is pörgősebb a panel akár befektetésnek, a kertesnek százalékosan nem nő úgy az ára, befektetésnek sem jó, kertet karban kell tartani, télen fűteni még ha benne sem laksz, stb-stb. Meg nincs akkora kereslet rá, mint egy 30-40-50 millás társasházi lakásra, így a kertes árnövekedését max akkor lehet lemérni ha eladó, minden más csak tipp(biztosító is csak emeli az inflációval az összegeket, de ha porig ég akkor jönnek a szöveggel, hogy túl volt biztosítva)....
-
Shokkolo
addikt
válasz
Aryes #156569 üzenetére
Őrület ami megy, 1 éve vettünk családi házat ebben az őrületben elég "jónak" számító áron.
1 év alatt ~50M -t nőtt az ára, holott költeni kb 4-5 -t költöttem rá.
Alapvetően nyílván örül az ember, ha a birtokában lévő vagyontárgyak felértékelődnek, de ez minden, csak nem normális -
válasz
SOAD19 #156565 üzenetére
Tavaly nyáron költöztünk, a lakást pont 3x annyiért adtuk el, mint amennyiért 7 évvel korábban vettük.
Viszont az új (nagyobb) lakásra tényleg csak kb. annyit fizettünk rá, mint amennyit 7 évvel korábban fizettünk volna, ha akkor nagyobbat vettünk volna. Hülye egy világ ez. -
Papaj x
senior tag
válasz
Az 5 éve vett tanyai, mezőgazdaságból kivont tanyasi gazdasági épületet, 5 éve 2.3 millióban vettük, most a biztosító értékelte fel 18-ra. Bár, volt rá költve, meg sok minden nem láttak, de a 2.3-as állapotot értékelték annyira, most..
Bár, ez egy másik véglet éppen.. Minden esetre látom, hogy ami itt a szomszédban eddig egy ft-ot sem ért, most olyan pénzek mennek, hogy.. Kerekedik a szemem.
Persze, olyan "pénzek", pont ez a "baj".. -
SOAD19
addikt
válasz
Ez így van. Kb. 4 évvel ezelőtt kíváncsiságból nézegettem az ingatlan.com appjában, hogy Bp. elővárosában mennyi körül vannak a lakások. Emlékszek, hogy Tökölön jó állapotú, felújított 36 nm-es lakás ilyen 12M környékén volt, 56 nm környékiek 15-16M. Most rákerestem, mindkettő megduplázódott, felújítandó 36 nm-es 26M.
-
diablo1984
veterán
válasz
40 milláért lassan egy 2 szobás panelt sem kapsz már, 10 éve ugyanez kb 10 milla sem volt. Bolondok háza ez az ingatlanpiac.
-
patex1983
őstag
válasz
Cs1csó #156560 üzenetére
Figyelmen kívül hagysz minden élethelyzetet: pl. anyagi helyzetet, gyereket, családot stb....
Igazából tök mindegy, az egész abból indult ki, hogy megjegyztem, hogy most k. drágák az ingatlanok.
Magyarul aki most tudna venni, ha normál árak lennének, az most nem tud.
Ennyi a sztori. -
SOAD19
addikt
válasz
Cs1csó #156560 üzenetére
"Szokták mondani - nem tudom pontosan idézni - de amikor forrong az utca, válság van, sztrájk, lázadás, tőzsdekrach stb. akkor kell ingatlant venni, mert az ingatlan egy hosszútávú befektetés, és jellemzően értékálló, amint lenyugodnak a kedélyek, a gazdaság helyrebillen pedig szépen el lehet adni bő haszonnal."
Ez főleg azokra igaz, akiknek van annyi megtakarítása, hogy hitel nélkül tudjon venni ingatlant. Na, ők tudnak nagyot szakítani ilyenkor. Nem hiába van az a mondás, hogy pénzből lehet pénzt csinálni. Azért most lakáshitelt bevállalni nem túl okos döntés, annyit szerintem nem csökkentek az ingatlan árak.
-
Cs1csó
titán
válasz
Sajnos a magyar ingatlanpiacot sok tényező torzítja:
1. a bizonytalan gazdasági helyzet, a magas infláció stb. miatt kockázatos a befektetés, és a bankbetét is tehát marad az arany vagy az ingatlan.
2. rengeteg ember él már külföldön ahol akár 3 ezer Eurót vagy akár többet is megkeres és így nagyon hamar össze tudott jönni egy itthoni ingatlanra való és vett egyet-kettőt stb. hogy "ha majd hazajövök" vagy csak úgy egyáltalán, hogy ne álljon a bankban a pénz
tehát sokan vesznek úgy ingatlant hogy kvázi pikk-pakk kicsengetik mert 5-10 év külföldi munkabérből félretett összegből nem nehéz
3. a számos lakáscélú támogatás (CSOK, vagy akár a felújítási támogatások stb.) is durván felfelé srófolja az árakat
4. a "vidék" sokszor élhetetlen: nincs bolt, orvos, munkahely, szórakozási lehetőség, közlekedési lehetőség stb. tehát az emberek ( hiába csökken az ország lakossága már több mint 40 éve) költöznek a városokban és a városok lakossága duzzad fel a vidék a falvak pedig néptelenednek el így a városi ingatlanokat amik MINDIG is drágábbak voltak most ez is hajtja felfelé hiszen pl. a klasszikus "legyen egy lakások Pesten" szlogen is magáért beszél.
Ez az utóbbi ahogy írtam azért érdekes mert a népesség fogy tehát akár egyre több üres, vagy eladhatatlan ingatlannak kellene lenni de ugye ez nincs mert inkább tartalékolják azért áll üresen vagy AirBnb vagy simán bérbe kiadja.
Klasszikus megoldás, hogy veszel egy lakást hitelre kiadod és a lakbérből törleszted a részleteket majd mondjuk 10 év után letörlesztetted, és több opció is lehetséges:
- továbbra is kiadod és így a pénz simán el lehet költeni bármire
- fel lehet újítani a lakást és eladni jó drágán
- a nagykorúvá váló gyereknek egy kis "segítség" a "saját" lábra állásban
stb. -
Cs1csó
titán
válasz
patex1983 #156557 üzenetére
Alapvetően kétféle lakásvásárlás van:
1. amikor már VAN egy ingatlan amit el kell adni, és annak az árából venni egy másikat (azt, hogy ez a másik ingatlan olcsóbb vagy épp drágább és a megtakarításokat kell beletenni, vagy hitelt kell felvenni stb. az itt most kevésbé releváns)
Ebben az esetben kevésbé számít, hogy épp válság van vagy épp dübörög a lakáspiac: mert ha válság van és olcsón tudod eladni az ingatlanodat DE a másikat is olcsón tudod megvenni.
Vagy épp ha dübörög akkor drágán tudod eladni az ingatlanodat de a másik ingatlant is drágán tudod csak megvenni.
Tehát hiába sipákol valaki, hogy pl. a válság alatt eladott egy panelt 10 millióért ami most 30-at ér ha a befolyt árból vett egy 10 milliós kertes házat ami most (az egyszerű példa kedvéért) 30 milliót ér. A pénze tekintetében ugyanott tart.2. Amikor NINCS ingatlan amit el tudna adni tehát megtakarításokból, támogatásokból, hitelből kell vásárolni:
- na ilyenkor járt jól az aki a fenti ingatlant megvette 10 millióért és most mondjuk eladta 30 millióért
- vagy a fordítottja eladja 10 millióért és elkölti a pénzt, ha ilyenkor ad el és a pénzt mondjuk "feléli" (nyilván be is lehet fektetni stb. de tegyük fel nyaralásra költi, új autóra stb.) akkor bukhat a jövőre való tekintettel.Konkrét ismerős aki sír, hogy bár a házukat jó áron tudták eladni de amit vettek helyette az is "jó áron" volt.
Szokták mondani - nem tudom pontosan idézni - de amikor forrong az utca, válság van, sztrájk, lázadás, tőzsdekrach stb. akkor kell ingatlant venni, mert az ingatlan egy hosszútávú befektetés, és jellemzően értékálló, amint lenyugodnak a kedélyek, a gazdaság helyrebillen pedig szépen el lehet adni bő haszonnal.
-
SOAD19
addikt
válasz
Aryes #156532 üzenetére
Kicsit nagyobb lelkesedést Debrecennel kapcsolatban. Hátha ez segít: [link]
Csak pár napja regisztráltam a tiktok-ra, hihetetlen mi szemétre, akarom mondani kincsre lehet lelni.
Az se értem, hogy mi értelme van annak, hogy felnőtt emberek, videók, klippek pár másodpercét elplaybackelik, és ezt töltik fel. Ebben mi a teljesítmény, amit érdemes megosztani mással? -
Atomantiii
addikt
-
grizlisandor
veterán
válasz
Aryes #156538 üzenetére
Délről jönnék, ahol semmi nincs; de még nincs semmi kőbe vésve, lehet nem kell mennem pulykakakasért.
(#156540) szotyika77:
Jó 4 hónapja fedeztem fel a foci VB során, hogy a Dél-Amerikából érkező csapatok játékosai szürcsiznek valamit. 3 hónapja iszom én is napi szinten és jó a cucc. Ha már elmegyek világot látni, csak MO 2. legnagyobb városa hátha van boltja is neki. -
Honnan tudnék venni harmónikaajtót olcsón? 86x200-as ajtónyílásba kellene. Egy folyosót választana ketté, és szinte mindig nyitva lenne, csak néha kellene lezárni, ezért egy rendes ajtó útban lenne (bár szerintem ez is). Milyen más megoldás jöhetne szóba, ami optikailag takar és esetleg hangot is szigetel...?
-
aldebaran
addikt
5e Ft.-ért elviheti valaki ezt a két széket.
-
szotyika77
aktív tag
Sziasztok!
Eladó egy csomó dolgom, nézzetek szét a hírdetéseim között! [link]
Pl.: iPhone X, iPhone SE, gyorstöltőpadok.
Topiklakóknak kedvezményt adok!És ma érkezik hozzá még egy iPhone SE és egy Samsung Galaxy Watch Active 2 is, az is vihető lesz!
-
szotyika77
aktív tag
válasz
grizlisandor #156525 üzenetére
Szia!
Én legutóbb a Lidlben tudtam mate teát venni, mégpedig ilyet [kép] .
Igaz, hogy tavaly vettem, még ki se próbáltam.
Szerintem tea vonalon egy próbát megér az Auchan-Tesco-Spar vonal, vagy ha más nem marad akkor az internet. Nemtudom minőségben van-e különbség közöttük. -
válasz
grizlisandor #156537 üzenetére
Hát... Én szóltam.
Elsőre mindenkinek tetszik a város! Csak azután jössz rá, hogy csapdában vagy, mikor már késő... -
grizlisandor
veterán
válasz
tahepa #156527 üzenetére
Nagyon szomorú.
Pedig azt hinné az ember, hogy előre megyünk nem hátra.(#156528) Real Ghoost:
Decathlonunk van nekünk is, de még nem vettem rá magam, hogy benézzek; de a régen a Sports Directről rendeltünk összefogva ismerősökkel, lehet benézek.(#156530) KROK640:
Úgy látszik sokat kérek!(#156532) Aryes:
Azon filózok, ha jól sikerül az állásinterjúm áttolom hozzátok a biciklit, mert van egy egész jó ajánlatom; egyedül a lakhatástól parázok.(#156533) PofaJenö:
Webshop készlet alapján nem utaznak matéban. -
PofaJenö
senior tag
válasz
Itt is van de nagyon drága bolt
[link] -
válasz
Sajnos igaza van a kollégáknak, a legközelebbi ruházati Outlet Polgárnál van...
Nincs itt semmi, ami volt is megszűnt (Carpe Diem, Mozart kávézó stb.) egy túlméretezett falu az egész, szerintem inkább menekülj innen te is, amíg lehetőséged van rá
Egy Frei kávézó van a belvárosban, talán ott lehetfüvetteát venni, nem emlékszem. -
válasz
elfelejtette #156529 üzenetére
Nem csak te érzed így.
-
KROK640
nagyúr
válasz
A Tesco mellett a sportdirect szerintem ruházati céllal megfelelne neked. A többiben nem tudok sajnos segíteni
-
elfelejtette
veterán
Csak én érzem úgy, hogy egyre cikibb és bénább reklámokkal nyomják a samu s23 ultrát?
-
Real Ghoost
aktív tag
válasz
Én úgy tudom, hogy a Carpediem már sok éve bezárt! Esetleg Dechatlon, Sports Direct ezekben nézz szét melegítő ügyben, olyan igazi outlet nincs itt.
-
tahepa
senior tag
válasz
:...álmodj királylány....Mo. második legnagyobb (népesebb) városában ilyet ne keress...
Itt egy xaros Obi , Ikea stb sincs....csak a hatalmas civis mellény.
Rendelj a neten és problem solved. -
-
grizlisandor
veterán
Szevasztok!
Ha minden igaz Debrecenbe megyek majd munka ügyben, de ha már ott vagyok tudnátok ajánlani ruházati Outletet, ahol melegítőket, sport cipőket lehet venni jó ár/érték arányban?
Külföldi édességek/energiaitalok bolt?
Tea boltot? Yerba matéban utazok. Carpe Diem Teaházat dobja a google, Debrecen, Batthyány Utca 8. címen, FB oldaluk szerint eladnak teát. -
Real Ghoost
aktív tag
Sziasztok, eladóvá vált a megkímélt állapotú Sony PS4 Pro konzolom, minden gyári tartozékával, ha innen a topicból vinné valaki, akkor egy minimális alku belefér:
[Ps4 Pro hardverapro link] -
bepken
veterán
válasz
Cs1csó #156516 üzenetére
box alatt ezt az androidos smartboxot értem, 99% csak streaming menne rajta
de inkább rendelek majd oda is egy boxot valahonnan (értsd: TV adást már vagy 10 éve egyáltalán nem nézek)
smart tv is szóba került, csak az nem olyan időt álló...boxot ugyebár könnyebb cserélni 3-4 év után
-
válasz
Aryes #156514 üzenetére
Mert minden a telekomnál volt, csak a net nem. Így 1 helyen van minden. Ez is optika, fúrni-faragni nem kellett, mert volt tv szolgáltatás optikán, csak boxot cserélni a nagyobb net miatt. Vagy 1-2 hétig ment a 2 szolgáltatás, illetve nem szüntettem meg a digit, addig teszteltem élesben a telekom netet.
-
bul07
nagyúr
-
Cs1csó
titán
válasz
bepken #156511 üzenetére
A technológia és annak műszaki tartalma számít, pl. előny ha a tévéadás DVB-C megoldás ( nem kell külön doboz távirányítóval) sőt a jelet kvázi korlátlanul lehet osztani akár 4 vagy több tévére.
Aki valami STB-t kínál ami egy fölösleges plusz fogyasztó és plusz távkapcsoló.
Az IPTV (talán telekom) is egy gáz dolog.
-
bepken
veterán
köszi szépen Srácok!
igazából a Voda esett ki elsőre (vicc az egész... egy "garantált" sávszélességet sem mernek feltüntetni...de a max feltöltés is szegény náluk)
a Telekom pedig csak az androidos boxok miatt került fel, mint alternatíva (de inkább veszek egy külön boxot)@Zsoleszhun! igen, olvastam, hogy lesz egy ~15% emelés, de még így is ők lesznek legolcsóbbak, ahogy néztem
-
patex1983
őstag
válasz
bepken #156507 üzenetére
Szia!
Én már laktam pár helyen Debrecenen belül, eddig mindenhol Digi netem volt és soha nem volt gond a stabilitással.
Mióta meg bejött ugye a homeoffice intézménye, azóta különösen fontos a stabil kapcsolat, szóval ha nem lenne az, már lecseréltem volna, de maradtam náluk, mert nincs velük gond.
Ez persze csak az én tapasztalatom, biztos lesz más is, aki megosztja a sajátját.
Részemről a Digi ajánlott. -
bepken
veterán
sziasztok!
Debrecenben a Hadházi úton melyik internetszolgáltatót érdemes választani? egyelőre Digi felé húz a mérleg nyelve (olcsóbb), de vajon mennyire stabil?
köszi előre is!
-
Csöves
őstag
Huawei P9 telefonon A swiftkey-t, hogy lehet eltávolítani?
Már majdnem kidobtam a telefont, mert megőrülök tőle.
Nem engedi fentről húzással a menüt, a swiftkey-t erőlteti.
Köszi.
Kellemes Húsvétot mindenkinek! -
KROK640
nagyúr
válasz
bul07 #156502 üzenetére
Sajnos ez még ma is igaz, de a bányászláz idején hatványozottan igaz volt.
Egyébként a konzollal sm jársz túl jól, ott a torrent, másolt cuccok nem játszanak, a különféle gamepassok, előfizetlsek és játékok ára nagyon hamar ellensúlyozza a hardver árát.
mindemellett egy konzol leginkább csak játszani jó, de ott sem mindenre, RTS, vagy szimulátor játékokról ne is álmodj. Tulajdonképpen ha nem autóverseny vagy FPS, esetleg valami platformer a stílus akkor nagyjából felejtős is.
Fórumozni, vagy filmezni nagyon ökrülményes, bármi ennél magasabb dolgot pedig kb lehetetlen vele megcsinálni (videóvágás, képszerkesztés stb)
Természetesen a bővíthetőséget megint el lehet felejteni. (maximum tárhelyet tudsz benne cserélni, de azt is nagyon limitáltan)
írom mindezt úgy, hogy épp tegap adtam el a PS4-emet mert már semmire sem használtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kiberbajban lehetnek a spanyol erőművek
- World of Tanks - MMO
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- RAM topik
- Kínai robottaxi indul Európában
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Morrowind
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Carl Pei megmondta nagyjából, hogy mennyi lesz a Phone (3)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 9 16IRX8 16 i9 13980HX RTX4090 2TB SSD
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i9-11950H RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS RTX 5080 16GB GDDR7 TUF GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest