Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mahesa
    tag

Az a helyzet hogy nagyon hozzászoktam már a windóz-hoz és nagyon unom már. A Win korlátozva van, mindenképp "áttérek". Ha már ígyis-úgyis meg kell tanulnom, akkor inkább Debian mint Ubuntu, ha már át kell hajóznom az Atlanti-óceánt és utána a Csendest, akkor már inkább utóbbival kezdem :DDD Ha már lúd legyen kövér.
    A terminál sem zavar (Google-ből is már egy ideje a goosh.org-ot használom többet :D), sőt unom már hogy kb mindent csak grafikusan lehet megoldani a Windows-ban, mert windóz.
    Mindegy, azt már tudom hogy eléggé hardcore lesz és be kéne magolni a bash reference manualt és még többet is, de hát ez az ára hogy elkényelmesedtünk a Windows-zal.

Btw, csak hoyg tudjam előre, a 4GB iso-s Debian kb mennyit fog feltelepíteni? Mert a Windows 7 kb 3,5GB-os telepítőlemezből kb 20GB-ot pakolt fel. Csak még le kell választanom egy partíciót egy partícióról, gondolom 100 GB elég lesz :D

A rendszer mérete telepített csomagoktól függően változik. Van itt egy minimal fájlszerverem, kevesebb, mint 900MB a rendszerpartíció. 20GB-s rendszerpartíció (azaz a gyökérnek) elég kell legyen. Meg kell SWAP-nak is mondjuk 2GB és a felhasználó(k)nak is elegendő hely.
    bash nem hardcore. És nem kell bemagolni semmit se. Használat közben belejössz. Egy csomó beállítást meg egyszerű konfig fájlokban tehetsz meg, amelyek jól kommenteltek.
    Winben sem csak GUI-n lehet megoldani mindent, csak hát nem egy barátságos állatfaj a PS (vagy a WBS) - legalábbis egy bash-hoz illetve Unix parancssori eszközökhöz képest szerintem horror - és naggggggyon lassúúúúúúúúú

Új hozzászólás Aktív témák