- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agyrák666
aktív tag
Titanium adamantium support @ 96k.
Regvotma'
-
nort_on
senior tag
No para, most majd jönnak az ilyen irányított hírek amiknek a kimenetele előre ki van találva, lesz kis (nagy) esés, kiszórják a gyengéket, a többiekkel meg robog tovább a vonat felfelé kis szünet után.
Lásd FED megtorpedózza a BTC tartalékot. Szerencsére BoJ nem emelt kamatot, kicsit megnyugszik a piac, aztán tovább UP.
-
KMT
addikt
-
proof88
addikt
válasz
llacee #20741 üzenetére
Nem kell minden évben, ők úgy értették hogy 3 évente.
Mert a veszteséget és a bevételt/jövedelmet 3 éves időablakokban lehet szembeállítani egymással. Bevétel/jövedelem csak akkor van, ha fiatba váltod a kriptót. Elég, ha a 3. évben fiatba váltod.
Ha pl 22-ben beraktál 1 millát, 23-ban megint 1 millát, idén 500 ezret, akkor azok mind veszteségekként kell szerepeljenek az adóbevallásaidban.
Ha idén év végén kiteszed fiatba az összeset ami mondjuk most ér 5 milliót, akkor majd be kell írnod az 5 milliót, mint bevétel/jövedelem.
A 3 év alatt 2.5 millió volt a veszteséged, és 5 millió a jövedelem.
Profit az 2.5 millió, ezért 2.5 milliónak a 15%-a lesz az adó amit be kell majd fizetni.Ha elszalasztod szembeállítani egymással a veszteséget és a bevételt a 3 éves időablakban, akkor később amikor bevételed/jövedelmed keletkezik fiatra váltás során, akkor már az egész 5 millió 15%-át kell adóként befizetned!
-
sambenez
addikt
válasz
llacee #20741 üzenetére
Nem kell visszaváltanod, ki tudod így is tölteni az adóbevallásod, csak ebben az esetben ha jól emlékszem 2 év után nem tudod a befektetésedet görgetni, ezért a tőkéd után is fizetned kell az adót, nem csak a nyereséged után. Sőt mondok jobbat, ha bukóban veszed ki a befektetett pénzed akkor is adóznod kell.
Jól ki van ez találva. -
Ryder1
senior tag
Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy milyen törvényre hivatkozva nem fogadnák el.
Ha pl beutalsz pénzt Binance-re, de nem veszel belőle semmit, még stable-t sem, majd egy hét múlva úgy döntesz, hogy ez nem neked való, inkább ki is veszed a pénzed, akkor ez már adóköteles lenne?Mert akkor az ő nézőpontjuk szerint a fekete doboz határa a Binance, és nem az azon belüli fiat/kriptó váltás.
-
proof88
addikt
válasz
Ryder1 #20737 üzenetére
Így van.
llacee
Bejelentkezel arra a NAV-os online felületre ahol eleve leadtad a bevallásodat.
Kiválasztod a megfelelő korábbi adóévet (2022), bejelölöd hogy HELYESBÍTED (nem pedig ÖNELLENŐRZÖD), és beírod a 164. sorhoz a VESZTESÉGET amiket mind kriptóra költöttél.
Elmented, beküldöd, valami ilyesmi.
Aztán ezt megcsinálhatod az 1-gyel későbbi (2023-as adóév) bevallásodon is.
Így a 2 adóévben veszteségként leírt kripto kiadásaidat szembe tudod állítani a 2024-es adóévben szerzett nyereségekkel, amennyiben idén fiatba váltasz. -
szekra
addikt
-
llacee
őstag
Akkor nekem nem áll jól a szénám, mert eddig egyik adóbevallásomban sem tüntettem fel. Elraktam PDF-ben minden beutalásomat, de ki még nem nagyon vettem csak tartom és kereskedek alkalmanként. Gondoltam, majd ,ha fiatra váltok és szedek ki profitot akkor kell csak nyilatkozni... frankó
-
korcsi
veterán
"
A szabályozás lényege, hogy a kriptoeszközök után a magánszemélynek csak akkor kell adóznia, ha azokat valós vagyoni értékre, például valamely törvényes fizetőeszközre váltja, vagy abból ingóságot, ingatlant vásárol. A szabályok a 2021-es jövedelemre is alkalmazhatók.
"Más:
Példa:
23-ban vettem 100.000Ft-ért eth-et.
Bevallottam a 23SZJA-ban a vásárlás napján MNB középárfolyam alapján kalkulált forint értéken.
24SZJA-ba ezt még ugyanúgy megtehetem, nem? Mert két évig lehet adót kiegyenlíteni.Ha 22-be vettem volna, és a 23SZJA-ba és 24SZJA-ba rögzítettem volna mint veszteséget, akkor idén el kellene adnom, és jövőre újra venni? (dec31 elad, jan 1 vásárol)?
Jól értem?
-
Zbacsi
csendes tag
válasz
llacee #20726 üzenetére
tegyuk fel minden evben beutaltal mondjuk 1 millat, akkor adobevallasodban ez szerepel:
2021: 1milla veszteseg
2022: 1milla veszteseg
2023: 1milla veszteseg
tegyuk fel kiveszed a toket 2024-ben:
2024: 3 milla nyereseg (4-et raktal be, de 1 millat 2024ben amit ki is vettel)
ekkor csak 2022 es 2023-al allithatod szemben, azaz 1 milla profitod lett ami utan adoznod kell...
ha 2023-ban kivetted volna majd 2024ben rogton vissza akkor most 0 lenne az ado -
Zbacsi
csendes tag
Sziasztok, megerositest szeretnek kerni hogy eleg-e binancen fiatba attennem a cryptot hogy adokoteles legyen es tudjak adokiegyenlitest hasznalni? Vagy muszaj kiutalnom?
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Drizzt #20693 üzenetére
[Részletes szavazási eredmény:]
"Assessment of Investing in Bitcoin"
Mellette: 0.55%.
Tartózkodott: 0.43%
Ellene: 99.02% -
Lacesz88
tag
Kellene egy kis segítség.
Coinbase-en van/volt GALA V1 tokenem. Nem különösebben foglalkoztam vele mikor jött a GALA V2 ezért ott ragadt.
Azóta van már némi értéke még ha nem is komoly, de kezdenék vele valamit.
Átküldtem Metamaskra viszont azt nem tudom miként lesz belőle V2 token, ha egyáltalán még lehetséges?
Intsek neki búcsút vagy van valami mód V2-re konvertálni? -
-
phoenix64
őstag
Sziasztok.
Letezik h crypto.com lenyal vagy 5-6% ot ha cryptot akarok fiat-ra valtani?
-
vzozo
senior tag
válasz
Szabikaa20 #20711 üzenetére
Nekem ilyen banki átutalásos cuccok nincsenek.
Na de hát ott van, hogy SEPA (EU) Bank Transfer hozzáadás. Add hozzá.
-
k1raly
aktív tag
válasz
Szabikaa20 #20711 üzenetére
-
Szabikaa20
őstag
Paymonade-el tudtam csak fizetni mert nem Visas a kártyám,hanem Mastercard-os.A Paymonade olyasmi mint a PayPal.Havernak is így volt őneki ment. Nekem nem megy.
Mostmár úgy néz ki menni fog,mert valami P2P eladtam valakinek.Ha megjön a pénz akkor kell “unlockolni” a BTC és átmegy az ő számlájára.Nekem ilyen banki átutalásos cuccok nincsenek. -
Lacesz88
tag
válasz
Szabikaa20 #20706 üzenetére
Nekem erre a Paymonade kifizetési lehetőségre csak USDT-ből engedne, BTC lehetőség nincs is, így nem igazán tudom neked miként lehet.
Amit előnyként látok egy kezdőnek, hogy ha kiválasztod miből akarsz kifizetést (nálam pl USDT) automatikusan átváltja EUR-ra és átküldi, tehát nem csinál mást mintha te magad átváltanád a coint EUR-ra és azt kiküldenéd.
Ha ezt ezzel a Paymonade-el csinálnám 100 USDT-ért kapnék 79 EUR-t szemben a másik megoldással, hogy magam átváltom "Trade" fül alatt és azt kiutalom SEPA-val ahol 95 EUR-t kapok mínusz a kiutalási költségek. Ez elég rossz váltási árfolyam, ha neked a BTC-nél is ilyen az nem igazán előnyös.
Így én is azt javasolnám amit a többiek is, hogy BTC elad EUR-ért a "Trade" fül alatt és azt kiküldöd SEPA utalással a bankszámládra.
Amit el tudok képzelni problémának:
- nincs EUR fedezet a tranzakció költségeire a számládon. Szerintem az EUR-nak már a tranzakció előtt rendelkezésre kell állnia a Binance számládon hozzá nem a váltásból fogja majd azt is fedezni magának.
- Binance alatt van több "alszámla" szerűség, ahova ha átrakod az adott coin-t akkor nem a SPOT walletedben lesz és a kifizetés onnan lehetséges. Bár azok alapján amit írsz nem tudom elképzelni, hogy átkerült máshova vagy véletlenül átraktad volna (mondjuk Margin accountra).
- nincs kész a Verification
- Tudtommal van egy olyan szabály, hogy csak oda indítanak kifizetést, ahonnan már valamikor érkezett befizetés is. Ez régebben volt, nem tudom még mindig így van-e. -
vzozo
senior tag
válasz
Szabikaa20 #20706 üzenetére
Fogalmam sincs mi az a paymonade, szerintem felejtsd el. Ott van a SEPA bank transfer, azzal nekem gond nélkül kiutal.
-
Szabikaa20
őstag
-
nort_on
senior tag
válasz
Szabikaa20 #20704 üzenetére
-
Szabikaa20
őstag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni nekem privátban,hogy hogyan tudom kivenni a Binanceból a pénzem? Köszönöm előre is! -
proof88
addikt
válasz
lexitaon #20700 üzenetére
Minden CEX adatokat kér ahhoz hogy valamelyik irányba menjen a pénz.
Senki sem névtelen már.
NAV simán utánad tud menni, ha akar.
A CEX-ek lassan többet tudnak rólam, mint a magyar bankok lol.Persze tudok én is olyan emberről, hogy "valahonnan kapott ETH-t", egy olyan CEX-en ahová nem adott meg személyes adatokat, csak "lett accountja", de ez sok-sok éves sztori, és ahhoz hogy abból az ETH-ból valódi pénz legyen, most már muszáj igazolnod magad.
-
lexitaon
friss újonc
Vagy ennek már az ég világon semmi létjogosultsága nincs a kriptokártyáknak?
Meg jól gondolom, hogy jobban járok, ha pl Krakenen adom el és onnan utalom ki a Revolutomra, mintha a Revolutban váltogatnék?
Bocs itt a sok kérdésért, kimaradt pár év, de attól még megköszönném ha mindegyikre esetleg érkezne válasz.
-
lexitaon
friss újonc
Sziasztok.
Bankkártyás készpénzfelvételi módszereket keresnék, hogy ne kelljen saját számlára utalgatni előtte.
Igazából Revolut van most használva, de vannak más opciók is esetleg ahol kérhetek egy kártyát és azon keresztül meg lehet oldani mindent?
Van még mindig olyan amúgy, hogy nem annyira nyílt az adatokkal kapcsolatban, mint a Revolut? Mert ott tudtommal mindent is kiadnak ha kérik.
Igazából az se baj ha nincs, mert mindenről is van számla meg papír, csak mint opció érdekelhetne, mert régebben hallottam sokan csinálták ezt, de tudtommal lett hozva nem egy szabályozás erre.
Binance kártya is megszűnt ugye, az volt anno használva, de az se ilyen titkosabb volt.Ha ilyen nincs milyen riválisa van a Revolutnak, ahol esetleg ténylegesen több pénz maradna a zsebembe? Vagy a Revolut is tűrhető áron váltogat és egész jól jutok a pénzemhez?
Válaszokat előre is köszi.
-
nort_on
senior tag
válasz
nort_on #20698 üzenetére
Meg azt kell látni, hogy 5-10 éve hol volt ez a történet. Ilyet el nem képzelt volna senki, hogy csak hír (pletyka, stb) szinten felmerül hasonló (USA, M7 cégek, ETF, stb). Az, hogy nincs 50-80-100 éves track record, mint hagyományos tőzsde esetén, az meg természetes, mivel egy új eszközosztályról beszélünk. Majd lesz. Vagy nem. Ezt nem lehet tudni. De látjuk, hogy mi megy, jelenleg ömlik bele a pénz. Ignorálni egy teljes eszközosztályt, vagy annak a legnagyobb eszközét szerintem nem helyes. De mivel semmi sem kötelező, így nincs gond, ha valakit nem érdekel, nem ismeri, nem hisz benne, nem látja ezekek a változásokat vagy nem bírja a vele járó volatilitást és nem rak bele pénzt. Mindenki máshogy kezeli a pénzügyeit, mivel mások vagyunk. És ez így van jól. Én 16-17k-n sokaknak mondtam, meg előtte is, hogy vegyen Bitcoin-t, most mindenkit lebeszélek róla, mert most már magas a kockázati szint.
-
nort_on
senior tag
Ez várható volt, írtam is a másik topikba, hogy nem fog átmenni, meg nem is lenne jó. Max a Saylor féle ultra maxik gondolták. Ettől függetlenül az Amazon is pedzegetni. Meg ma az oroszok is írták, hogy nekik is kellene BTC tartalék. Ezek nem ok nélkül jönnek ki, csak idő kérdése, hogy valaki tényleg meglépi. ETF-ek is így voltak, mennyi kör volt, mennyi csalódás, aztán valóra vált az állom.
Most meg hetente rekord mennyiségű "valódi" pénz megy bele.
De nézzük a tényeket, 2 év alatt 6x és ATH -7%-on vagyunk. Ennyi, nincs itt semmi látnivaló.
Ma jött fizu, bele is baszcsiztam 95k-n.
Jó volt, mert a forint is erősödött, "olcsón" tudtam venni 410-ért...
Mekkora egy hulladék fos, a világ szégyene...
-
Látom elszabadult itt a pokol...
-
törölt tag
válasz
kenwood #20687 üzenetére
Most linkeljem a kommentsorozatot, amiből egyértelműen kiderült, hogy azt sem tudod, hogy mit jelent az, hogy bear market és bull market?
Tényleg ilyen ember próbál arcozni, miközben ezzel szemben a teljes befektetésemen több mint 30x-nél járok (a mostani down után is), ő meg a kommentekből ítélve nettó befizető?
Ráadásul olyan embernek próbálsz "bizonyítani", akinek a babakötvény a legkockázatosabb befektetése. Clown world. -
thomeef
őstag
válasz
Blackhole13 #20685 üzenetére
Ohh, ez nem hangzik jól
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Kicsit szÍvok binance kivétellel. Egyelőre csak cryptot raktam máshova, de csak úgy sikerült, hogy asztali alkalmazással, ugyanis mindig a telefonnal vagy tablettel akar hitelesÍteni, de eme eszközök azt Írják, nincsenek rendelkezésre álló azonosÍtókulcsok!
Se telefonról se webes oldalon nem tudtam utalni, egyedül az asztali app adta a lehetőséget, hogy 2fa autentikátorral meg emaillel azonosÍtsak!
Már az is csoda, hogy egyáltalán be tudok lépni, állandóan ezt az azonositokulcsos ablakot adja de ott nem tudok belépni. Csak jelszó meg a 2fa működik, de azt meg nem akarja felajánlani.
Nem lehet kiszedni ezeket a hülye manővereket? Miért nem elég a 2fa?
-
törölt tag
BTC/ETH ETF, Blackrock, Gensler megy a 'csába, D.O.G.E, White House AI & Crypto Czar, USA Bitcoin Reserve, Saylor/Microstrategy, a komplett teljes multimilliárdos e/acc bagázs maximális támogatása (és a bagjeik), Microsoft döntés, különböző országok potenciális döntései, vagy csak 10 másodperc alatt ránézel néhány chartra, stb., DE DE DE Kiszámoló Miki... LMFAO!
-
BaLee
addikt
Megyek állást keresni. [link]
-
törölt tag
válasz
Agyrák666 #20671 üzenetére
10 év? Soha többé, ez volt a tulipánmánia teteje. Tényleg, ezt észrevette már valaha valaki, hogy ez amúgy pont ugyanolyan? Ez sem jó semmire, nincs mögötte semmi. Ráadásul ez még környezetszennyező is.
Nem csoda, hogy az a gonosz Trump és Elon támogatja.
Most annyira dühös lettem, hogy majdnem kiöntöttem a starbucksos lattémat.
-
Agyrák666
aktív tag
Kesz. Vege. A bitkorn soha tobbet nem lesz 100k felett.
Viszlat 10 ev mulva. -
törölt tag
válasz
pictigjis #20669 üzenetére
Abban a topic-ban nem én beszélek úgy dolgokról, hogy lövésem sincs semmiről. Nagyon úgy tűnik amúgy, hogy magadra vetted. És mi lesz még később... De legalább kölcsönös a szórakoztatás része, én évek óta röhögök már mindkét említett csoporton.
"Biztonságos, kockázatkerülés, minimális kockázat, tudományos magyarázat, valami tanulmány erre, alacsonyabb tesztoszteronszinttel mibe fektessek?" ROFL.Nort_on meg csak szerényen kezeli, és annak ellenére, hogy részben máshogy közelíti meg a dolgot, mint én, szvsz nagyon is okosan és körültekintően csinálta azt amit. Csak te nem érted, és úgy próbálod őt kioktatni. Mikor még pókereztem, hányszor kellett hallgatnom bohócoktól, hogy "szerencse" a több millió leosztásos mintámmal, ami éveken keresztül jobbra felfelé tartott. Ugyanez.
-
törölt tag
válasz
Agyrák666 #20666 üzenetére
Nézd, a "Mibe tegyem a megtakarításaimat?" topic nagytudásúi, akik az évi 5%-ra bontják a pezsgőt, még csak most kezdenek "szerencsézni", "szerencsejátékfüggőzni" nort_on pozícióira, lassan már-már belekényszerítik, hogy bocsánatot kérjen, amiért abszolút outperformol mindenkit a topic-ban.
Ahogy redditet olvastam, a kiszámoló blogos gyökerek is most tartanak ott, hogy lottószelvényhez hasonlítgatják a dolgot ilyen "ackchyually" mém jelleggel. Valószínűleg ha a pozícióimat látnák, elsírnák magukat és rám akarnák adni a zubbonyt. Ezek az emberek még mindig nem ismerték fel a nyilvánvalót, még mindig idő kell nekik. Látniuk kell, ahogy már az "iskolázatlan, hülye szomszéd, hülye gyereke" is tolt egy 10x-et egy macskás coinon. Szóval a hírtenger a 100k-s BTC-ről szerintem még mindig inkább csak katalizátor, a hírek, aminél el kell gondolkozni szerintem inkább olyanok, hogy "200$-nyi mémcoinból lett új ház, új autó (új, modell feleség?
). Az előző ciklusok alapján a BTC csúcs 2025 vége környékén jön, DE érdemes észben tartani, hogy a Pi Cycle Top legutóbb 2021 áprilisban jelzett be, nem év végén, és gyakorlatilag double top volt akkor. Lehet olyan, hogy most valamikor az év első felében van BTC top, év végén meg dead cat? Minden lehet, ki nem zárnám, de ez lenne az első ilyen alkalom. Emellett rengeteg alt év elején, február-májusban tolt topot 2021-ben, év végén pedig csak dead catet, közben nyáron meg erős down volt mindenben. Van olyan alt, ami totál elhal idő előtt, most is volt már ilyen rengeteg.
Sejtem, hogy nem feltétlenül pontosan így fog történni most is, de miért ne indulnék ki hasonlóból, amellett, hogy azért odafigyelek a részletekre.
Szóval, hogy mikor szállj ki, az a portfóliódtól, a coinjaidtól, a kockázatvállalásodtól, a következő hetek/hónapok történéseitől függ. Érdemes figyelni bizonyos mutatókat, az embereket, gyakorlatilag mindent. Megfontolandó egy pont után a fokozatos profitszedés is, és az is, hogy totális cashout, ha nagyon sok dolog sejteti azt, hogy a topot látod, vagy akár annyi is, hogy az összeg már meghatározó neked és nem szeretnél túlontúl kapzsi lenni. Én úgy látom, hogy ez az a periódus, amikor azért inkább kicsit kapzsibb lennék, mint nem.
-
atee_13
őstag
válasz
atee_13 #20664 üzenetére
Bank Country
Germany
Recipient's IBAN
DE54202208000053086425
SWIFT / BIC
SXPYDEHH
Bank Name
Banking Circle
Beneficiary Name
Coinbase Ireland Limited
Recipient Address
42 Charlemont Street, Dublin, Ireland, D02 VN88
Reference Number
Not necessary when transferring to the Coinbase Banking Circle accountEz a "Reference Number" lehetett az azonosító ami a közleménybe kellett és már nem kell?
-
törölt tag
válasz
Oppenheimer #20655 üzenetére
Ebből a kommentből úgy látom, hogy elsődlegesen mentálisan kellene megerősödni ehhez a dologhoz. Lehet, hogy vannak, akik ezen az alpári hangnemen vérig sértődnének, én csak végigröhögtem.
Nekem csak azt mutatja, hogy sikerült a másik veséjébe látni, érzékeny pontjára pillantani. Hogy Mr. Robotot idézzek: "I see you now."
Természetesen mindenki a saját kockázattűrő képességéhez mérten alakítja a pozícióit (jó esetben), és lehet, hogy pont ezért sokan megeszik tőled ebben a szituációban is ezt az önámítást... de jó memóriával, a pozíciód ismeretével (mert hát leírtad a fórumon), valamint az idei ármozgás pontos ismeretével sajnos a másodperc törtrésze alatt felmerül a hozzám hasonló emberekben a kérdés, amin érdemes mindenkinek elgondolkodnia (neked is), hogy...
Milyen pozíció az, ami 2024. március 11-én $4k feletti ETH-nél még komfortos, de 7-8 hónapnyi down/chop után 2024. november 4-5-én $2400-os ETH-nél hirtelen már nem komfortos, ezért "kockázatot kell csökkenteni". Mert javítson ki bárki, ha tévednék, de nekem személy szerint mocskosul úgy tűnik, hogy inkább arról van szó, hogy ezzel a 7-8 hónapnyi "nehéz" periódussal sikeresen elbizonytalanítottak, kimozdítottak a pozíciódból, így idő előtt, véletlenül pont egy volatilitást sejtető esemény (választás) előtt kicsit meggondolatlanul eladtál, pontosan azon okokból, amit az előző hsz-ben leírtam.Lehet ezen felháborodni, durcizni mint a kislányok, mélységesen elítélni, hogy valaki a nyilvánosan hangoztatott "valódi trade-edet" megvizsgálja, együttérezni veled és ugyanezt gondolni róla, mint amit leírtál, meg lehet belőle esetleg... tanulni.
De azt tippelném, hogy ez is csak egy "senkit nem érdeklő motivációs beszédnek" lesz elkönyvelve.
Más: 100k BTC, jöhet a hírtenger.
-
atee_13
őstag
Coinbase-t akkor használtam utoljára mikor még volt belőle pro. Most akarnék azót először utalni sepával, de anno volt egy azonosító amit be kellet írni közleménybe. Most nem találok ilyet.
EUR SEPA Deposits | Coinbase Help
Bárhol nézem csak a sima bankos adatokat írja meg, hogy egyezzen a név.
Van aki utalt oda a pro óta? Már nincs ilyen közeleményes azonosítás vagy csak én nem találom?
-
A volume % ha itt ennyi, a többit hol kereskedik?
-
BaLee
addikt
válasz
nort_on #20650 üzenetére
Hozza a 12-15k-t? Majd 1-2 ciklus múlva lehet.
Most nagyon meglepődnék...Előző ciklusban épp 6-8000-ig várták amikor 1.5 hónap alatt felment 2800-ról majdnem 4800ig. A többség 4000 körül szállt be és ült fel a vonatra. Fél év múlva meg 1000$ alatt volt.
Szerintem veszélyesek az ilyen várakozások. Bár ha nem adod el akkor igazából mindegy, max vár megint 3-4 évet.
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
Hiányozni fogsz, Bro.
-
llacee
őstag
válasz
Szinte szórul szóra ezt gondoltam, mikor elolvastam a hozzászólást, egyetértek.
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
Szerintem ne tüdőzd le ennyire a dolgot. Egyetértek, hogy az embernek simán lehet száz másik fontosabb szempontja is, mint a várható hozam, amikor átrendezi a pozícióit.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
#25237004 #20651 üzenetére
Bro, ne akard már nekem megmagyarázni hogy mit miért csinálok, és ne akarjál kioktatni! Ami azt illeti elmehetsz a ...ba
F@sznak írom le ha valamit eladok ha utána a megmondóemberek nem bírnak róla leszállni.
Utoljára ismétlem: túl nagy a kripto pozícióm (még eth eladás után is).
Te ne akard helyettem tudni hogy nekem mi a komfortos, b+ ..i..
Rendesen felidegesítettél, kiveszem a topikot a kedvencekből, nincs erre a mentalitásra szükségem hogy élvezzem a bull runt, csoki!
-
GuMipOkE
senior tag
Peter Schiff szerint a BTC sosem éri el a $100k-t, és helyette aranyat kellene vennünk.
A BTC bő fél órája átlépte a $100k-t. -
törölt tag
válasz
nort_on #20650 üzenetére
Hosszú távú stratégia, tervezés, meggyőződés, illetve a tervek végrehajtási képességének a hiánya. Furcsa egyvelege annak, amikor valaki annak ellenére, hogy high timeframe-re hozott elvileg egy - amúgy jó - döntést, tekintve, hogy évek óta tartotta, azzal követi, hogy hoz egyfajta nem átgondolt impulzusdöntést, amit ha leülne és csak saját magának feltenne néhány kérdést, és igyekezne azokat megválaszolni, elkerülhető lenne.
Jelen esetet tekintve pl. ETH/BTC graf, az akkori daily, weekly, monthly RSI mindkét grafon (USD, BTC páron), előző ciklus mozgásai, reális, akár totálisan konzervatív várakozások árra/market capre, crypto total market capre és ebből az ETH market capre, stb. Sőt, tekintve, hogy november 5-én történt a "baleset", még a választási eredmény valószínű kimenetele, és annak az esetleges várható következményei, minimum rövid táv tekintetében.
Túl sokat már persze nem érdemes rágódni rajta, de hazudni sem érdemes önmagunknak, hogy "kockázatot csökkentek". Ez nem az. Ráadásul hosszú távon visszaüthet, ha a nyerőket azelőtt vágja el az ember, hogy azoknak egyáltalán lehetősége legyen nyerővé válni a piaci körülmények alakulásának köszönhetően. A hagyományos tőzsdéhez mérten relatíve gyorsan vannak új lehetőségek - legalábbis eddig a 4 éves ciklusnak köszönhetően, amin belül egyébként már mutatkoznak jelei egész jól behatárolható kisebb "mini bull" szezonok -, főleg ha altokban is mazsoláz az ember, de ha hosszú évek várakozását kiikszeljük egy hirtelen felindulásból elkövetett rossz döntéssel, főleg úgy, hogy egyébként nem próbálkozunk túl sok mindennel, az erősen csökkenti a hosszú távú nyereséget.
Az azért ironikus persze, hogy az általa "senkit nem érdeklő motivációs beszédnek" titulált hsz-emben érintettem néhány dolgot ebből. Lehet érdemes lett volna inkább átolvasni. De legalább láttunk egy "valódi trade-et". -
headhunter
addikt
„Ha egy kicsit is kriptoellenes vagy, véget vetünk a politikai karrierednek”...
"...A Bloomberg összesítése szerint a kriptolobbi az idei amerikai választáson 48 helyen támogatta egyik vagy másik jelöltet, akik mind a 48 helyen győztek..." -
Sátán44
addikt
Pepe Unchained vásárláson gondolkozik valaki? Szerintetek van benne lehetőség?
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #20397 üzenetére
Nem sajnálod az ETH-t? Mondtam most kell venni (BTC-ből). 0.04-et viszi utána rakéta.
-
törölt tag
Egyikre sem igaz a top 30-ban (ja bocs, de a PEPE-re). Nyilvánvalóan az előző ciklus bottomjától értendő, másképp ugye nem igazán van értelme róla beszélni.
Nem így működök, hogy "év elejéhez nézem", mert én a ciklust figyelem.Azt sem mondtam, hogy itt most a SOL lenne a legjobb befektetés, közel sem. Csak abszolút hülyeségnek tartom, az "amit mindenki hype-olt" kijelentésed, tekintve, hogy ettől függetlenül a nagyobb market cappel rendelkező coinok között ebben a ciklusban messze a legjobb performer. Akkor is, ha ettől a ponttól már tengernyi lesz, ami felülmúlja, és sokkal jobban lehet rajtuk hozni.
De megértem, hogy van aki úgy érzékeli, mintha csak most kezdődne ez a ciklus.
-
BaLee
addikt
válasz
#25237004 #20635 üzenetére
"26x-et tolt az aljától" azért ez majd mindegyik coinra igaz a top 30ban ami nem stable coin...
Másrészt ha év elejéhez nézed akkor akkor max 2.5x-en van míg XRP 5x, TRX 4x, ADA is 2.5x körül, DOGE 5x stb.Rövid távon én nem látok benne nagy potenciált. Már csak a market capje miatt sem.
-
törölt tag
"Amit meg mindenki hypeolt (és jó eséllyel hosszú távon be is jön) pl. a SOL az meg stagnál és ATH alatt van még."
26x-et tolt az aljától, outperformolva mindent, amit a top 20-ban látsz. Az ATH alatt van is fenntartásokkal kezelendő kijelentés, tekintve, hogy a market cap közelít a korábbi ATH kétszereséhez, mert több SOL van kint, de hát ugye az ilyen részletkérdésekkel ki foglalkozik.
A "mi fog mozogni nagyot?" kérdésre pedig egyszerű a válasz: Szinte minden. -
BaLee
addikt
válasz
laskr99 #20632 üzenetére
Nem fogod tudni előre...
TRX-ről sosem gondoltam volna, hogy kilép az 0.11-0.13-as tartományból. 0.4-ig ment...
XRP-t is leírta mindenki hogy sose lesz már 2$ de még 1$se nagyon erre mindjárt 3$...
ETH-ra is mennyien mondták, hogy el kell adni, közelébe sem lesz a 4k-nak, már 3,7k felett van.Amit meg mindenki hypeolt (és jó eséllyel hosszú távon be is jön) pl. a SOL az meg stagnál és ATH alatt van még.
Tarts a top 30ból aztán ha épp olyan száll el ami neked is van akkor örülj és ne felejts el realizálni.
Ja, ha valakinek még nem tűnt fel durván itt az ALT season.
-
laskr99
addikt
Van olyan szerintetek ami most fog mozogni nagyot? Mew-be rakram anno csak viccből, az fel is ment eléggé, majd most stagnál az az előtti szinten
-
nFlex
tag
Üdv urak. Safepal x1 en tárolóm a kriptomat. Kijelzője betört. Szeretnék át térni egy ledger tárcára. Jol gondolom hogy rendelek egy tárcát. A seed phrase segítségével visszaallitom nem újkent állítom be. Igaz? A régivel mi a teendőm? Ez milyen költséggel jár? (A tárca árán kívül).
-
Sátán44
addikt
Amikor egy coint elővásárlásban megveszek pl. 0,01-ért. Tőzsdei listára kerüléskor is ez az ár lesz az induló ár? Sokszor tapasztalom, hogy új coinok esetében induláskor lesortolják majdnem 0-ra, majd valamennyit visszaerősödik.
-
zichie
senior tag
Érdekes, hogy az ETH címemre is jött egy spam nft egy hónapja, pedig ott nagyon magasak a tranzakciós díjak. Erre a címemre utoljára valamikor 2017-ben jött pár spam token, de akkor még alacsony volt a fee.
-
zichie
senior tag
Nem tudom, hogy valaki szokta-e használni a polygon blokkláncot?
Nekem Ledgeren van USDC, amivel fizetni szoktam. Ha elküldöm az érintett címre a megfelelő összeget, akkor pár blokkal később létrejön még két tranzakció, amiből az egyik hibás, a másik nem, de ott még egyszer kimegy az USDC (ami egy kamu USDC token) ugyan azzal az összeggel. A két (hibás és kamu USDC) tranzakciónál látszik, hogy én vagyok a küldő, ami nem lehet, mert én nem kezdeményeztem, továbbá a címzett címének első és utolsó néhány karaktere egyezik, de a többi nem.Itt a példának egy cím (ami nem én vagyok, de ugyan ez a szitu, mint nálam): [link]
Itt is látszik, hogy 26.28 USDC lett elküldve, majd 33 blokkal később a két problémás tranzakció, ahol látszik, hogy egy másik címre megy ki, de a cím eleje és vége ugyan az (0xc8AA...5CCC).
Itt a kamunak tűnő USDC token címe: [link]Velem ez rendszeresen előfordul, korábban DAI tokennel, most USDC-vel, amióta azzal fizetek. A ledger képernyőjén mindig csak az első valós tranzakció adatait látom, ezt is hagyom jóvá. Pár blokkal később jön a két problémás, amit nem én kezdeményezek, de a blokkláncon az látszik, hogy én vagyok a küldő.
Persze nem tűnik el semmi a tárcámból, csak az USDC mennyiség csökken (amennyit a ledgerrel fizettem), illetve a POL egyenlegből levonódik a fee, ami filléres összeg. Nekem úgy tűnik, mintha ez valami folyamatos hekker támadás lenne a polygon láncca ellen. Rengeteg spam token és nft is szokott jönni, de azt már megszoktam, ez az alacsony fee következménye. -
Blackhole13
senior tag
válasz
Blackhole13 #20618 üzenetére
Viszont nem látok stop opciót, csak piaci áras és limitet ajánl fel eladásnál.
Ez miért lehet? -
Yános
csendes újonc
válasz
nort_on #20611 üzenetére
Remek, koszonom a valaszt!
Akkor en is binancen valtok fiatra, hallottam olyan pletykakat, hogy ha revolutos crypto addressre kuldesz, akkor hajlamos megakasztani a dolgokat azzal, hogy mindenfele bizonyitekot ker ra, hogy ez nem valami buncselekmeny reszekent lett a tied. -
Yános
csendes újonc
Hello!
A napokban szeretnek egy ETH lancon levo coinom teljes erteket FIAT-ra valtani, nagyjabol 5000 usd-t utalnek ki. Metamaskon tartom, mi a legjobb menete ennek? ETH-ra visszavaltom metamaskon, ETH kimegy binancere, binancen FIATra es ugy revolutra?
Masik opcio amit el tudok kepzelni, hogy Metamaskon swapolom ETH-re es az Ethereumot kuldom mar ki a revolutos eth cimre, aztan ott fiat?Melyik eri meg jobban? Szeretnem elkerulni barmely accountom fagyasztasat es a tul hosszu idot igenybevevo folyamatokat.
Revolut szamla es Binance account azonos neven van.
Koszonom elore is ha valaki tud segiteni, tippet adni ebben! -
thomeef
őstag
válasz
Blackhole13 #20607 üzenetére
Aha, nagyon jól működik
-
Blackhole13
senior tag
Revolut X-ről mi a topikban a közvélekedés?
Néhány coinból kiszállnék, de a sima revo 2%-os díjjal váltaná fiat-ra. Tudom, alapból nem kellett volna itt vásárolni, de ez van.
Zökkenőmentes az átjárás az X és a Revo között? -
zichie
senior tag
válasz
Saberhagen #20560 üzenetére
Kösz az infót. Közben látom, hogy a bitrefill-en is van olyan ajándékkártya, amit szoktam néha venni, itt csak 1,5% körüli a lehúzás, ami barátibb.
-
válasz
laskr99 #20602 üzenetére
[link]
Ezt a csávót szoktam nézni, és ő nagyban nyomja, sokszor nem kezdő barát módjára mutatja be a dolgokat. Van viszont sok hasznos videója így is, illetve táblázata, amit érdemes lehet követni.
googlesheets -
laskr99
addikt
Üdv!
Kicsit új vagyok ilyen téren, airdropokat hogyan a legegyszerűbb szerezni?
-
proof88
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- Stellar Blade - Idő előtt kiderült a PC-s változat megjelenési dátuma
- Politika
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Medence topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Logitech g920 F1 kormánnyal
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256GB titánszürke garanciával
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Nagyon kedvező áron!Eladó Synology DS923+ Alza Gari 2027.10.23-ig
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest